Pse nuk lahen shqiptaret?!!!

D-J

Forumium maestatis
Re: Pse nuk lahen shqiptaret?!!!

Fillimisht postuar nga Gysi:
[qb]Por per nje gje te jesh i bindur, qe edhe heroi yne kombetar kavanoz ka perdorur kur ka "dale jashte", per "ujte e trashe", [/qb]
"jashte shtetit" e ke llafin ti mo? "ujte e trashe", jo po boroni :lol:

amon o gys duhet evidence qe te bindesh robt per kto gjona nuk flitet me hamendje per heroin tone kometar /pf/images/graemlins/laugh.gif .

mo na boj cdo gje serioze amon se ca ktej ca dhe ktu ku te mbytemi pastaj vetem te lujm menc :tipsy:

OROSHI

Primus registratum

---Nahari-- po na myslimont lajm kom e dur pes her m'dit.
-----------------------------
O Nahar,qe edhe gjuhen shqipe e folke si Tor bitha i Tirones /pf/images/graemlins/laugh.gif ,me pes here ne dite dhe prapseprap ju vje era mer kopuk Shishtaveci,duke pas parasysh qe 70%e shqiptareve jane muslimane,atehere eren e keqe duhet ta ndajme gjithashtu me perqindje mer dallkauk,megjithate un nuk po i fus gjith muslimanet ne nji thes-te gjithe muslimanet shqiptare qe jane race Turke,u vje era,ndersa muslimanet me race te paster shqiptare nuk u vje era,te qohen ne kembe muslimanet e races Turke,apo Egjyptiane sepse une ata po shaje :tipsy: :tipsy: :tipsy:

Gysi

Primus registratum

amon o gys duhet evidence qe te bindesh robt per kto gjona nuk flitet me hamendje per heroin tone kometar .
Vallahi Diko m'ke vone n'prove t'veshtire! Evidence per ket pune s'un gjej dot. S'kom mujt me ia majte dot pishtarin heroit tone, ne ma ha menja qe nuk ka historian qe mund t'a boje dot ket pune. Le qe edhe sikur t'kisha qene ndonjehere me pishtar n'dor kur heroi "ka dale jashte" (qofte edhe jashte shtetit :cool: ), a munet dot robi t'a duroje "te dalmen jashte" te nji heroi :eek: ?! Se ma ha menja qe heronjte te gjitha gjonat i bojne T'M'DHOJA /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Ti mire e ke mer lal qe do me u argetu ka i cike, por ca t'i boj une Oroshit qe shakate i ka shume serioze, dhe bile munem me thone edhe raciste!
Por megjithate une besoj se i ka t'momentit k'to pasi tek firma e vet poshte thote: "turk a i kshtene-merr vesht or djal-kane me u gjetun krjet me i fjale"
Kjo deshmo edhe i here qe shqiptaret kon pas dhe kon per t'pas perhere tolerance "nderernash", dhe perhere kon me i toleru gazerat e njoni-tjetrit, pa dallim feje krahine ene ideje :wub: /pf/images/graemlins/laugh.gif .

thate shume gjera per francezet sepse ato i pershkruanin historite e tyre qe te dinin se nga vine dhe kush ishin ende nuk pashe nje liber turk apo arab ta preke kete teme siç eshte papastertia
O pesteshtatco! Sa libra arabe apo turk ke lexuti?
:book: :book: :book:

soni2

Primus registratum

po ti sa ke lexu
dhe jep ndnje shembull per ato qe di

soni2

Primus registratum

a ngjon o gys se kur ju shajme turq e arab e beni çeshtje shteti(albforumi)

dhe te thashe ty edhe te tjereve nuk e di se nga ka ardhur pastertia ne europe por te pakten europa shquhet per pasterti ndersa turq e arab shquhen per papasterti
per sa ka ne europe se ne turqi dhe arabi nuk kam shkuar

Presidenti

Forumium maestatis

s'osht nevoja me kerku neper librat arab e turq se e them me siguri njohja jote nuk prek dot ne ato fusha!

Mjaft te lexosh orientalistet evropian e shprehje si ato te Malvezzit, Geromit apo te kujtdo tjeter qe i mahnit nga bota qe pane shkruajne...

"aroma qe kundemojne femrat turke e profumi i tyre eshte i paimagjinueshem nese do te kishim parasysh eren e rende e papastertine qe mbyt vendet tona"

"Bie shume ne sy pastertia e ketij populli (myslimaneve) qe perkundrazi nga ç'ndodh ne qytetrimin tone, ketu eshte nje obligim fetar"

"aromerat e banjot, te larin e pastertine e kane ne gjak keta njerez"

Referencat ...lexo (jam i sigurte se s'do e besh) "Islam e europa storia di malintesi" apo Civilta d'oriente apo "L'islamismo"...nesje mjat te jete nje liber i nje orientalisti te akredituar qe te flase mbi traditen.

Ne nje popull feja e te cilit urdheron "Pasteria eshte gjysma e besimit" (Muhammad a.s.) gjen ne pothuaj çdo liber qe trajton besimin nje pjese qe flet per higjenen, te larin, pastertine e domosdoshmerine e saj per te qene nje msyliman i mire.

Tashi ky lloj arsyetimi qe sollet siper s'tregon veçse nje urrejtje injorante mbi nje fe...a qytetrim te caktuar, e s'ka te beje me temen. Aq sa s'ka te beje as çka shkruajta une!

picasso

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] temen e semes pse re bideja me lajt prapanicen asht ba ee?kam tre vjet qe laj koken,dhembet ne te....
shume munges info ka ne xhiro.. [/qb]
hepra se ketu ne shqiper edhe te gjitha produktet.apo gjith gama e prodhimeve te huaja,(si bidea,etj...)nuk jane te shoqeruara me flete-perdorimi ne gjuhen shqipe(duan te na bejne me te zgjuar...hahahahhaha po nejse puna eshte te mos ngaterrohen ,qe nje here te lash ate...e nje here dhembet.pa kur lan gjithmone dhemet :eek: hic o mos ta nin.

ladouce2005

Primus registratum

nuk ju lexova te gjitheve, sepse jam ne pune dhe nuk mundem, por me kapi syri disa prej shkrimeve me te cilat nuk jam dakort si dhe disa qe i totally agree. psh Blue thote qe eshte kulture familjare, deri diku e trasheguar, dhe jam dakort.
Gjyshja ime (rahmet paste) gjeja e pare qe bente ne mengjes, na zgjonte gjithe dashuri dhe na niste te 4-t (mua, motren, 2 kalamajt e dajes) tek cezma ne oborr (ne vere flasim) te lanim syte, dhembet, te kriheshim, te shkonim lart e te vishnim rrobat e lojes, e pastaj vetem pasi mbaronim kete ritual te perditshem, mund te hanim mengjes. Ne darke ishte e njejta gje. Na e linte ujin ne tarrace qe t'a ngrohte dielli e ne te laheshim rehat e mos te ziheshim per dushin e famshem me vajguri.
Kane kaluar shume vite, por ne vazhdojme ritualin e mengjezeve dhe mbremjeve dhe ne mungese te gjyshes time, ashtu si dhe prinderit e mi.
Tani sa per popull qe vjen ere, jam dakort me LR qe francezet shquhen per eren e djerses. E kam nga eksperienca personale, dhe mund t'a provoj qe eshte e vertete :lol: me shefen time :lol:

OROSHI

Primus registratum

O DDD,Skenderbeu kur bente ujin e trashe,merrte nji qallme Turku dhe mshinte bithen :lol: :lol: :lol: ,apo nuk ishte e gjate ajo qallma,ta mshishe dy-tre here /pf/images/graemlins/laugh.gif .
O Gysi,lojra po bejme mer plako,kush te tha se e kam seriozisht,une shaj Turqit,e shqiptaret shaj mu,nuk e marr vesht perzotin,po te shajsh noj shqiptar nuk gjen Turk qe te mbron,as nuk ju plas fare per arnautet :rockband:

khour

Forumium praecox

E keni akzagjeruar shume.Eshte e vertete qe ka shqiptare pisa por jo aq sa e keni bere ju.Nuk i kisha lexuar me pare postimet ndaj dhe bera editimin por sinqerisht jua perseris prape mos e teproni pasi shumica ketu flasin nga jashte dhe iu duket vetja kushedi c'fare nga ato qe jane ne shqiperi.Higjena personale per shqiptaret per here ka pasur rendesi sidomos kohet e fundit kur u jane krijuar kushtet.

zog

Primus registratum

katalikat jane ma pisa nga muslimant, ndersa me pisat jane vllahet, ata lahen vetem nga shiu.

edhe ilirat ishin pisa, vete emri ILIR vjen nga I LLYRET, ose rob me yndyre, pra derr i palame. hehe!

109UV

Primus registratum

amerik vjen nga togfjaleshi "ha merr ik"
sicili vjen nga togfjaleshi "si qeli"
durres vjen nga dyrrachium qe vjen nga "du raki mer"
zog vjen nga zocke

Bukuroshja

Primus registratum

ndoshta keta te palaret vuajne nga depresione ose veshtiresi per te perballuar jeten

pastaj ata nuk e dine se bien ere vete, ata mendojne eshte ay tjetri qe bie ere.

Nuk eshte e vertete qe shqiptaret nuk lahen.

Princesha

Primus registratum

:lol: hajde diskutim hajde

Ti zog mos e krruj me katalikt, se dihet qe jane no.1 gjithmon per te gjitha /pf/images/graemlins/wink.gif (se nuk du me hy ne debat fenash tashi)

Orosh :lol: :thumbsup:

DDD, e tha mir per anglezet, por un menoj kshu per gjithe perendimoret, per ata duhemi ankuar me shume sepse i kan kushtet e te gjitha e prap ka qe i vjen era qen i vdekun /pf/images/graemlins/laugh.gif

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] katalikat jane ma pisa nga muslimant, ndersa me pisat jane vllahet, ata lahen vetem nga shiu.

edhe ilirat ishin pisa, vete emri ILIR vjen nga I LLYRET, ose rob me yndyre, pra derr i palame. hehe! [/qb]
ti i ke vu vulen o zog

po ty duhet me te thane si tefa dikujt
si nihesh si pllum
si tefe si pllum ti je tuj deke
pse a ske pa nai here pllum tuj cofe

o zog ishte mendimi yt ky qe sapo the apo konkluzion i nxjerrun nga se di se ku

Kondrapedali

Kondrapedali

Hajded temë, hajde! Sa herë në vit duhet të lahesh që të quhesh i pastër? :goofy: Kam përshtypjen se shumica këtu ia fusin bythës kot. Disa thonë që mjafton të jesh shqiptar dhe je i pisët, disa të tjerë thonë që po nuk qe shqiptar nuk je i pastër! Unë them që po nuk e lave bythën të paktën fshije /pf/images/graemlins/laugh.gif !

Archi

Forumium praecox

Po pse duhet te lahen shqiptaret?
Atje nuk ka as pluhur qe tua beje floket si tel 200 leksh per te lare enet, po edhe balta, qe ua zbukuron kepucet djemve dhe u ciklos corapet grave, atje eshte me e embel se mjalta, se po te ishte mjalta me e embel (dhe natyrisht me e lire) se mjalta, njerezia do lyenin kepucet me mjalte dhe jo me balte.

Pastaj kush eshte ai faqezi dhe symbyllur qe na deklaroka se shqiptaret nuk lahen?
Patjeter qe shqiptaret lahen, vetem se ata ca ngaqe kursejne ujin, e ca ngaqe nuk kane uje, lahen me djersen e ballit dhe te sqetullave gjithe lesh, te parruajtura ndonjehere qe kur u ka dalur.
Po a kane faj ata qe ajo djerse eshte djerse vape dhe nuk eshte e djersitur nga te punuarit?
Sepse po te kishin fatin (nuk do Zoti) qe ata te punonin, djersa do tu vinte ere e mire, po duke qene se eshte djerse dembel-lleku, ajo vjen ere e keqe prej mikrobeve po aq parazitare, te cilat ushqehen dhe ngordhin aty. Por per kete ne asnje menyre te kene faj vete shqiptaret. Shume-shume fajin duhet ta kete Nano, Berisha, serbi, greku, rusi dhe francezi. Vetem Burrundi dhe Birmania nuk kane faj.

Ou, c´e zgjata shume. Po iki ti fus nje dush tani. /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

@d@

Primus registratum

Kush tha qe s'lahen shqiptaret ihere?
Pastaj pse vetem shqiptaret vijne era djerse?

....Dje hypa ne autobus dhe per zoti mallkova veten qe nuk mu gjend kundragaz prane. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Tani robi djersin, dhe kjo sdo te thote fare qe ti je i pist apo s'je lare.
Po ajo qe me cudit dhe me acaron mua eshte pse nuk mbaje te pakten nje dordoran me vete /pf/images/graemlins/tongue.gif