Pse meshkujt jane kaq te dhunshem ?

Sindroma

lv sx sx
Re: Pse meshkujt jane kaq te dhunshem ?

Fillimisht postuar nga too too Nice:
[qb] s'besoj qe gjithe meshkujt jane te dhunshem, biles mendoj qe ka femra qe jane me te dhunshme se meshkujt. di qe femra eshte ajo qe e ben mashkullin te bute ose te dhunshem, cdo gje varet prej saj. [/qb]
shume dakord me ty too too nice po ca njerez e kane dhunen ne gjene /pf/images/graemlins/smile.gif jo shumica megjithate

edda

Primus registratum

Para disa kohesh u fol ne nje artikull te nje gazete te ketushme per nje shqiptar qe rrihte te shoqen. Personalisht kete person e njoh ashtu siç njoh dhe te shoqen dhe me dukej (me duket akoma) gati e pabesueshme qe nje person si ai, aq xhentil, aq i edukuar ne momente te caktuara te kthehej ne perbindesh. E shoqja tregon se ai para se ta rrihte ia hiqte syzet..E pra, ajo nuk eshte si aktorja franceze, eshte nje grua shtepiake, shume shume e urte.
Ky eshte vetem nje rast por jane te shumte ata burra qe njoh, edhe nga ata qe kravaten s'dine ta heqin, qe i nxijne grate nga dajaku.

"Grun rrife ene po s'bani gja e di ajo pse e rref" - kam degjuar nga nje katunar :mad:

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Titulli eshte ne kufijte e ofezes. [/qb][/QUOTE

Ke degjuar/lexuar/pare me shpesh se jane femrat apo meshkujt ato qe ushtrojne dhune fizike brenda familjes??
Jane femra ato qe rrihen dhe vriten neper stadiume etj.??

Sipas statistikave meshkujt jane me te dhunshem se femrat dhe arsyeja pse une hapa kte teme ishte pikerisht te kuptoja pse jane kaq te dhunshem, çfare i ben kaq te dhunshem...

jula

Primus registratum

Shpesh (shume me shpesh se meshkujt) femrat perdorin dhunen psikologjike. Ka shume raste ku shantazhi dhe viktimizmi femeror perdoren si arme ne gjirin e familjes, me pasoja shume te renda per femijet.
Per mendimin tim, meshkujt nuk jane me te dhunshem se femrat, thjesht jane te predispozuar per ta shprehur dhunen ne menyre me...fizike se ato.
Jane kerkuar shpesh shkaqet hormonale, por mendoj se jane nenvleftesuar ato psikologjike dhe shoqerore. Nen trysnine e nje te kaluare te veshtire plot tensione familjare e keqtrajtime, para nje momenti tejet te veshtire ekonomik apo sentimental, apo ne raste patologjish te ndryshme (perfshi ketu edhe alkolizmin etj.), njeriu ka shume mundesi te "shpertheje" dhunshem. Njeriu: femer, mashkull.

Kordelja

Valoris scriptorum

Shpesh (shume me shpesh se meshkujt) femrat perdorin dhunen psikologjike. Ka shume raste ku shantazhi dhe viktimizmi femeror perdoren si arme ne gjirin e familjes, me pasoja shume te renda per femijet.

Sakte, jane femra qe kerkojne deshperimisht vemendje duke pasur nje mungese te theksuar besimi tek vetja e tyre dhe personalitet te dobet.

Kordelja

Valoris scriptorum

Lara, mos e ngaterro intelektin me karakterin apo personalitetin, kultura ne dijeni nuk percakton forcen e karakterit /pf/images/graemlins/wink.gif

Te lutem /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

E di qe jam jashte teme, po flasim per dhunen e meshkujve.

Reflektimi im qe ndaj postimit te Jules dhe ne vijim tendit, po flsija per dhunen psikologjike, per disa femra "qaramane" te cilat me sjelljet e tyre te ketij tipi e bejne veten me keq se c'jane.

Me konsidero jashte teme.

P.s.Ika :wave:

babi

Primus registratum

Megjithse Smile eshte perpjekur ti drejtoje diskutimet ne koherence me temen, une mendoj se po i ngaterrojme pak gjerat pasi eshte diskutuar ketu per mashkullin shqiptar dhe per femren ne pergjithesi.

Pyetja eshte Pse meshkujt jane kaq te dhunshem - sepse te çosh deri ne vdekje me te rrahur nje njeri (femer) eshte shume kafsherore - aq me teper per motive xhelozie te frymezuara nga nje mesazh.
Ketu kemi te bejme me nje lloj dhune te llojit me te rrezikshem - une do ta quaja DHUNE NE TRU sepse eshte nje dhune idiote e krijuar nga nje shkak po aq idiot. Eshte pikerish kjo gje qe te tremb tek njeriu, sepse duke qene nje dhune e krijuar ne fantazi edhe formen e shprehjes e ka po me aq fantazi - dhe pasojat i ka pothuaj te pabesueshme.

Une mendoj se meshkujt e teprojne shume me xhelozine - e avancojne ate deri ne patologji e skizofreni - por hajde edhe kuptoje se kush e ka edhe kush jo, sepse te gjithe ne mund ta kemi.

Jam e sigurte qe meshkujt jane me te dhunshem sepse e kane me te dobet aftesine per te duruar nje dhimbje qofte fizike qofte shpirterore - dhe dobesia mbrohet me dhune.

:book:

TEA

Forumium maestatis

Pse meshkujt jane kaq te dhunshem ?

Mbase nuk kan aftesin e llafollogjis :rolleyes: dhe ndizen me njeher pasi nuk din te godasin me fjal .

keshi

Primus registratum

Une pervete vetem kur bej ashtu jam i dhunshem, kur bej rregullimin e telave ne shtylle.

crazy

Primus registratum

sepse kur ushtojne force u duket vetja me lart,po se dine qe eshte me keq,se femra ja fut pas kraheve e kur atij s'ja pret mendja po su soll mire.

darma

Primus registratum

Kush tha qe meshkujt jane te dhunshem hajde nje here ne dhomen time te shohesh dhune :shrug:

eros111

Primus registratum

Fillimisht postuar nga emily:
[qb] sepse kur ushtojne force u duket vetja me lart,po se dine qe eshte me keq,se femra ja fut pas kraheve e kur atij s'ja pret mendja po su soll mire. [/qb]
jo mooooo... /pf/images/graemlins/laugh.gif kshu ben femra e?

fallen angel

Primus registratum

kesaj tahsi i bie:tutti fanno i ricchioni col culo degli altri...

mjaft pra se na thyt brinjsh,doli njoni atje qe rrafi nusen ene problem i madh ne albforum ne ne shqipni.ai miku atje ishte francez,kengetar famoz,me lek e me te gjitha,i ka terheq nja dy viza ma teper,ene perfunimi u mor vesh....

mos na fusni te gjithe me i kallup,se ne te rinjte e sotem po ju hapim syte! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

vinnie jones

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TEA:
[qb] Pse meshkujt jane kaq te dhunshem ?

Mbase nuk kan aftesin e llafollogjis :rolleyes: dhe ndizen me njeher pasi nuk din te godasin me fjal . [/qb]
mi ke mor fjalet prej goje.shpjegim me racional e mo konciz se ky s'ka. :thumbsup:

London_GirL

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TEA:
[qb] Pse meshkujt jane kaq te dhunshem ?

Mbase nuk kan aftesin e llafollogjis :rolleyes: dhe ndizen me njeher pasi nuk din te godasin me fjal . [/qb]
vallai ne un ate desha me e thon
bjeri samarit kur si bje dot gomarit

Belinea

Primus registratum

Ku jane keta meshkujt e dhunshem mi aman?
Meshkuj i quani ata qe qurravitem mbas fustaneve te grave ju mi?
Ku ka me mire me pas nshpi, nje bure me qeleshe e mustak dy pllemb. Po jeni mesuar me keta golat ju ,qe ju len me u zhvesh edhe me bo si ju do byca.
Skeni pa burra ju,qe mos tju len te derdhin as koshin e plerave me brekushe /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ja nje burr te till kerkoja una . /pf/images/graemlins/laugh.gif
tung!

Belinea

Primus registratum

Kohen e ben njeriu !!! /pf/images/graemlins/laugh.gif ah ta dish ti moj e shkret se kush jam une /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif