Re: Pse Degjojme Muzike !?
Fillimisht postuar nga EnGrame:
[qb] kur ndiem i vetmuar degjoje muzik,kur degjoj me duket se me shoqeron ne vetmin time ...
A thua muzika gjithmon na pelqen ...
Kur s`ju pelqen muzika ? ..mua s`me pelqen kur mendohem si te paguaj qiran e baneses !! :smash:
ahaha
po ndonjeher me pelqen te degjoj muzik,se dua t`a harroj veten se kush jam !!
po dua t`a kujtoj nje gje,se muzika me behet edhe armik,sepse ndonjehere me shume me shqeteson se sa me qeteson ...
anyway pres pergjigjjen tende pasionist i muzikes,
lidhje me`Pse Degjojme Muziken`!!?
thnx [/qb]
pyetje shum e qelluar...
QFAR NA SHTYN TA DUAM MUZIKEN??????????????
.....kur e pyet psh.dikend pse ndegjon muzik arsyetohen me llolloj arsye qe, NUK KAN KUPTIM FARE.
Nuk është leht ti japim pergjigje adekuate pyetjes por un mendoj kshtu:
1.
esenca pse ndegjojm muzik ësh :
NGUSHLLIMI. Për nga natyra njeriu është i prirur qe dikush në rast mëzie ta ngoshllon a?? Kjo ësht edhe arsyeja pse ne momentet e krizës njerzit kapen për muziken. po kjo ësht gabimi më i madh qe egziston mendoj un, në vend qe ta luajm rolin e ngushlluesit vet ne.
Thjesht për arsye se kemi marë modelin më të "poshtër" për të na ngullshlluar veten.Kjo esht edhe "zbulim" i ndjenjave të individit pse ësht i dashuruar aq për muziken....
2.
SKLLAVËRIM Një pik tjetër shum me rëndësi është për arsye se jemi rënë në kurthen më të keqe qe egziston e quajtur ROBËRI -kjo është edhe arsyeja përse muzika është pjes e jonja e pandashme. Njerzit qe nuk mund ta len duhanin është mu përshkak kesaj robrie.
3.
FORCa E BRENDSHME Përvoja më ka msuar se njerzit që karakterizohen me vetbesim[janë emocionalisht të fort]e kan shum leht tu shmangen gjërave qe, në fakt, nuk e din përse një gjë e bëjn pa deshiren e vet. Kjo ka të bëjë më shumë me nivelin e vendosjes;sesa e ka vendoshshmërinë të qendrueshëm varet sa ësht i qendrueshëm shpirtërish[!!jo psiqikisht

)-ai që e mban timonin ësht shpirti e jo mendja].
A mund të jemi të sigurt te personi qe saher thotë"do ta le më duhanin"prap vazhdon? /pf/images/graemlins/smile.gif )absurde!
Mendoj se nuk kan shum dallim duhani me muziken. Ashtu si duhani qe mendojm se na i largon mërzitë të njejtën e mendojm për muziken se na e largon "ZBRASTINË" qe e ndjejm thell ne zemër.
Por: edhe nëse na e largon për një moment kjo është për një koh të shkurt, qe pastaj të vazhdohet me at boshllëkun e vjetër në shpirt.
4.
HARESA Pajtohem me opinionin tend EnGrame se për ta haruar veten ndegjojm muzik. E aq me tepër për ti haruar brengat dhe hallet. Por më e keqja është se problemet do ti kemi kudo qe të shkojm dhe kado qe të kthehemi sepse thjesht nuk mund të shkeputësh jasht ndëgjegjës.
DENIFICIONE MUZIKORE
disa mendime qe i kan thën njerzit e mdhenj per muziken, në vazhdim,besoj se nuk do ti shani hehehehe
"Sëmundja më dëmshme për individn është xhelozia,ruga me e përshtatshme e xhelozisë është muzika ashtu sikur shiu e rit një bimë ose siq e rit shiu barin muzika ndikon në ritjen e xhelozisë dhe të egos"
"dallimi i dashurisë dhe mizikes esht se:muzika te bënë të varur ndësa dahuria nuk e ka ketë veti, ajo ësht si shmbulli i alkoolit ndoshta vetëm disa momente e pastaj [dehja]të kalon"
"Gjëja qe njeriun e bën ta imagjinojë një femer të bukur është muzika, zëri ndikon shumë ne ndjenjat e të dy sekseve. As dukja fizike[imixhi]nuk ndikom aq shumë në ngritjen e pasionit sa ndikon zëri tërheqës e i ëmbël"
"...Shembulli i muzikes e luan rolin e alkoolit. Muzika e ka ndikimin si alkooli qe bën te ai qe konsumon alkool"
"Rugët e prostitucionit:
*muzika
*dashuria
*alkooli pastaj
*diskoteka
*vallzimi dhe në fund
*seksi....
janë lidhura ngusht me njëra tjetrën"
me nderime
beki