Pse Degjojme Muzike !?

EnGrame

Primus registratum
Pse Degjojme Muzike !?

kur ndiem i vetmuar degjoje muzik,kur degjoj me duket se me shoqeron ne vetmin time ...

A thua muzika gjithmon na pelqen ...

Kur s`ju pelqen muzika ? ..mua s`me pelqen kur mendohem si te paguaj qiran e baneses !! :smash:
ahaha

po ndonjeher me pelqen te degjoj muzik,se dua t`a harroj veten se kush jam !!

po dua t`a kujtoj nje gje,se muzika me behet edhe armik,sepse ndonjehere me shume me shqeteson se sa me qeteson ...

anyway pres pergjigjjen tende pasionist i muzikes,
lidhje me`Pse Degjojme Muziken`!!? :rolleyes:

thnx

DriniS

Ecejak
Re: Pse Degjojme Muzike !?

Kur degjoj muzike, harrohem dhe nuk ndjej as lodhjen. Me eshte bere zakon qe kur isha ne gjimnaz dhe beja detyrat e vizatimit teknik, vija kufjet ne vesh dhe punoja duke degjuar muzike. Koha kalon pa e kuptuar, ora ka shkuar vone, dhe prape ndihesh si me pare. Kuptohet ka shume te beje muzika dhe kenget qe degjon njeriu. Per vete, pelqej te qetat pasi jane shume qetesuese, por nese jam ne makine, vendos kenge ritmike perndryshe me ndonje kasete te Andrea Bocellit mund te me uleshin reflekset ne timon.

Degjoj muzike pasi me duket sikur po bien veglat perbrenda vetes ne harmoni me zemren ... por jo me mendjen time, e cila eshte kthyer kohet e fundit ne nje rrugace te keqe qe s'la vend pa bredhur /pf/images/graemlins/frown.gif

MUZIKA_HARAM_iMadh

Primus registratum

Fillimisht postuar nga EnGrame:
[qb] kur ndiem i vetmuar degjoje muzik,kur degjoj me duket se me shoqeron ne vetmin time ...

A thua muzika gjithmon na pelqen ...

Kur s`ju pelqen muzika ? ..mua s`me pelqen kur mendohem si te paguaj qiran e baneses !! :smash:
ahaha

po ndonjeher me pelqen te degjoj muzik,se dua t`a harroj veten se kush jam !!

po dua t`a kujtoj nje gje,se muzika me behet edhe armik,sepse ndonjehere me shume me shqeteson se sa me qeteson ...

anyway pres pergjigjjen tende pasionist i muzikes,
lidhje me`Pse Degjojme Muziken`!!? :rolleyes:

thnx [/qb]
pyetje shum e qelluar...

QFAR NA SHTYN TA DUAM MUZIKEN??????????????
.....kur e pyet psh.dikend pse ndegjon muzik arsyetohen me llolloj arsye qe, NUK KAN KUPTIM FARE.

Nuk është leht ti japim pergjigje adekuate pyetjes por un mendoj kshtu:

1.
esenca pse ndegjojm muzik ësh :
NGUSHLLIMI. Për nga natyra njeriu është i prirur qe dikush në rast mëzie ta ngoshllon a?? Kjo ësht edhe arsyeja pse ne momentet e krizës njerzit kapen për muziken. po kjo ësht gabimi më i madh qe egziston mendoj un, në vend qe ta luajm rolin e ngushlluesit vet ne.
Thjesht për arsye se kemi marë modelin më të "poshtër" për të na ngullshlluar veten.Kjo esht edhe "zbulim" i ndjenjave të individit pse ësht i dashuruar aq për muziken....

2.
SKLLAVËRIM Një pik tjetër shum me rëndësi është për arsye se jemi rënë në kurthen më të keqe qe egziston e quajtur ROBËRI -kjo është edhe arsyeja përse muzika është pjes e jonja e pandashme. Njerzit qe nuk mund ta len duhanin është mu përshkak kesaj robrie.

3.
FORCa E BRENDSHME Përvoja më ka msuar se njerzit që karakterizohen me vetbesim[janë emocionalisht të fort]e kan shum leht tu shmangen gjërave qe, në fakt, nuk e din përse një gjë e bëjn pa deshiren e vet. Kjo ka të bëjë më shumë me nivelin e vendosjes;sesa e ka vendoshshmërinë të qendrueshëm varet sa ësht i qendrueshëm shpirtërish[!!jo psiqikisht:))-ai që e mban timonin ësht shpirti e jo mendja].
A mund të jemi të sigurt te personi qe saher thotë"do ta le më duhanin"prap vazhdon? /pf/images/graemlins/smile.gif )absurde!

Mendoj se nuk kan shum dallim duhani me muziken. Ashtu si duhani qe mendojm se na i largon mërzitë të njejtën e mendojm për muziken se na e largon "ZBRASTINË" qe e ndjejm thell ne zemër.
Por: edhe nëse na e largon për një moment kjo është për një koh të shkurt, qe pastaj të vazhdohet me at boshllëkun e vjetër në shpirt.

4.
HARESA Pajtohem me opinionin tend EnGrame se për ta haruar veten ndegjojm muzik. E aq me tepër për ti haruar brengat dhe hallet. Por më e keqja është se problemet do ti kemi kudo qe të shkojm dhe kado qe të kthehemi sepse thjesht nuk mund të shkeputësh jasht ndëgjegjës.

DENIFICIONE MUZIKORE
disa mendime qe i kan thën njerzit e mdhenj per muziken, në vazhdim,besoj se nuk do ti shani hehehehe

"Sëmundja më dëmshme për individn është xhelozia,ruga me e përshtatshme e xhelozisë është muzika ashtu sikur shiu e rit një bimë ose siq e rit shiu barin muzika ndikon në ritjen e xhelozisë dhe të egos"

"dallimi i dashurisë dhe mizikes esht se:muzika te bënë të varur ndësa dahuria nuk e ka ketë veti, ajo ësht si shmbulli i alkoolit ndoshta vetëm disa momente e pastaj [dehja]të kalon"

"Gjëja qe njeriun e bën ta imagjinojë një femer të bukur është muzika, zëri ndikon shumë ne ndjenjat e të dy sekseve. As dukja fizike[imixhi]nuk ndikom aq shumë në ngritjen e pasionit sa ndikon zëri tërheqës e i ëmbël"

"...Shembulli i muzikes e luan rolin e alkoolit. Muzika e ka ndikimin si alkooli qe bën te ai qe konsumon alkool"

"Rugët e prostitucionit:
*muzika
*dashuria
*alkooli pastaj
*diskoteka
*vallzimi dhe në fund
*seksi....
janë lidhura ngusht me njëra tjetrën"

me nderime
beki

epiphany

Primus registratum

une cdo moment te jetes sime e kam te lidhur me muziken.per cdo moment te jetuar per cdo ndjesi te perjetuar ka nje kenge.