Re: PROJEKTI I QENDRES SE SHKODRES ASHT I KOHES
Endrra ime feminore per Shkodren
Dhe realiteti i pashmngshem :
Se tepermi me ça po shikoj kenkeni tuj u lodhe per projektin e saje.
Asnje projekt per Shkodren nuk egziston. Noshta e keni fjalen per nje rruge apo qoshe te Shkodres apo si te thuesh per te tekunat e njerit apo tjetrit per me mashtrue Shkodranet me ju dhane te drejte me e vjele edhe pak popullin e Shkodres se ala nuk jane ngope tuj e mashtrue kete mase popullore kaq noble si Shkodrant.
Ça kujtoni ju more miq se i ka ardhe koha asaj pune me ata hajvana qe e kane shite Shkodren per nje « pale breke ».
A e dini se me marre nje qytet si Shkodren duhen miljarda dhe qyteti duhet me marre nje rendesi te madhe plitike, ekonomike, turistike apo strategjike gje te cilat jane larg.
Per propukimin qe keni jeni te nderuem. Por heee! Gjenerata e 40/50 vjetve uroj ta shohin nje gje te tille po ça di ...!!!
E une me pase gje ne dore ça nuk i kalon 100/500 vjet te gjitha i prishi dhe baj nje mal ne vete me ato zhumile, tuj ja fillue te xhamia e Benladenit midis Shodres e deri ne Velipoje. Atehere munde te bejme nje projekt per nje Shkoder ku qendra e qytetit duhet me kene Kalaja e Shkodres e rrethinat e saje. Kufit e qytetit duhet me kene Oblika, Shiroka, Buze Ujit (Kolplik), Ura e mesit, Bardhajt e Velopoja tuj kuptue anash Bunes prej liqenit deri ne dete. Kjo ka me kene Shkodra e endrres time sado vone qe te shkojne. PS: ne kala duhet me kene komuna; prefektura; muzeu; vendi e fejesave,dasmave dhe cermonive te medha qytetare Shkodrane dhe Shqiptare; hoteleri e restorante “mesjetare”; objekte te kultit siç kane kene, nje minare qe shpon qellin; flamure te medhenje ne maje te kalse, i pari Europa, indjekun prej Shkabes tone Dykrejnare, etj; prejektore deri ne qelle, si dhe rreth kalase ajo duhet me u ndriçue e me u dukt prej dhjetra... km larg ne nje nate te kthiellte...; teleferike ne te tri anet e saje per lehtesi; ura ne te kater anet rreth kalase e ndertesa maximum 4/6 katesh ne nje rreze te tille qe kalaja me u dukt gjithnje siper Shkodres;... dikun ma larg me pase gradacela deri 30 kate max buze malesh e kodrash por jo rreth kalase apo mes kodrave dhe kalse: NEVER... etj.. etj
Mos harronoi se Shkodra me ça fola ma nalt duke mos harrue lumin e Kirit, Drinit, liqenin , Bunen, detin (5 minuta-metro), kodrinat per rreth dhe alpet 10/15 km vi ajrore jane pellgu ma i mahnitshem natyror i botes per nje kryeqender jo vetm per Shqiperine por per Europen dhe boten mbare. Nje dite shpresoj qe lakmia e botes ka me ra ne kete qytet plot nur dhe hieshi te pa pame. Keshtu qe ajo meriton vetem bodhek rrugesh, hapsirash, urash, e ku ta di une... As Venice, as Paris, as N/Y, ska me mujt me ju afrue sepse Zoti dhe natyra i kane dhurue te gjitha mrekullite, dhe jeta, luftrat, civilizimet, rracat, jane krqezue gjithnje ne Ballkan e pse jo shumicen e shekujve per rreth kesaj bukurie, pra dashje pa dashje fundi i keti shekullit besoj ta kete Shkodren pikeqendren ma te madhe financiere/ekonomoke, kulturore/sportive e turistike. Ka kohe qe endrroj ta realizoj nje projekt origjinal per Shkodren Moderne. Ajo do te jete sipas meje kryeqendra e Botes ne fund te keti Shekullit.
Fatkeqesi per ne qe kena le dhe do te vdesim pa e shijue kete dhurate te ligjshme. Por femite tone do te kene rastine te identifikohen me germat SH ne kapelat e tyne dhe me jo ma me NY etj.
Kjo eshte ideja ime e vjeter dhe e vetmja alternative e pavdekshme per ate kryeqender te lashtesise Iliro/Shqiptare.
Kjoshi me jete te gjate dhe e pashi sikure une e dua.
Mire u takoshim ne projekt.