Prinderit ( E vjetra) vs Ne ( E reja)

Petroninsja

Primus registratum
Prinderit ( E vjetra) vs Ne ( E reja)

Shume njerez jane ne djeni qe e reja me te vjetren nuk puqen shume. Ne rastin kokret me kete teme do desha te degjoja problemet tuaja si vajza/ djali i dikujt, cfare ju mundon ne lidhje me prinderit tuaj duke filluar qe nga perceptimi per jeten qe keni zgjedhur si bijte e tyre nese bie dakorte me teorite e tyre deri tek kush do ishte raporti ideal Prinder- Femij ?

E reja a puqet me te vjetren :confused:

abs

nuk e di...
Re: Prinderit ( E vjetra) vs Ne ( E reja)

veshtire te diskutohet ne thellsi mbi kete teme Petroninsja, sepse ne kulturen tone eshte e veshtire te jemi kritik me mentalitetin e vjeter qe mbartin me vehte prinderit tane te dashur...

megjitheate te uroj suksese per hapjen e temes teper delikate por shume te domosdoshme...per seleksionimin e te vjetres... dhe gjetjen e vlerave te reja te brezit te ri...

---------------

" Niemals in der Welt hört Hass durch Hass auf, Hass hört durch die Liebe auf..."

personazh

Valoris scriptorum

m'pelqe kjo goce kur hap muhabete /pf/images/graemlins/smile.gif

personalisht di te them dicka....me shume eshte perpjekur ime me te pershtatet me mua ,sesa une me te.gjithsesi sic e tha abstract mentaliteti shqiptar rralle here lejon kshu ballafaqimesh....mungon ajo hapsire ku prindi dhe femija mund te diskutojne lirshem me njeri tjetrin .

jula

Primus registratum

Pershendetje, une jam nje nene liberale, /pf/images/graemlins/tongue.gif
hmmm ... ne kuptimin qe pergjithesisht i jepet ketij termi:
Femijet e mi kane mundesine te vishen/flasin/veprojne si te duan, me mua mund te trajtojne dhe argumentat me intime, mund te lozin/qeshin/dalin, ne fakt me shume se nje nene une jam per ta nje shoqe.

Ne kete perpjekje te shfrenuar per tu qene prane ne kete menyre (gje qe s'ben tjeter vecse fsheh mospranimin nga ana ime te rolit te nenes="figure e vjeteruar dhe superuar"), me lind nje pyetje:

Mos valle femijet, mes morise se miqve/shokeve qe kane, ne vend te nje shoqeje me me teper,kane nevoje thjesht per nje ...nene?
Ndoshta dhe per tu konfrontuar eger mbi gjithcka, por ne fund te fundit per te mos humbur ide dhe vlera qe shume kollaj flakim ne koshin e pleherave?

help.gif
help.gif
help.gif

Petroninsja

Primus registratum

Flm ne rradhe te pare per punen e temes dhe pergjigjet tuaja, thjeshte mu duk si dicka interesante per te diskutuar pasi ka shume vajza/djem qe jane ne lidhje te stuhishme me prindet e tyre dhe ndoshta do ndihmonim dike ne lidhje me keto muhabete delikate. Se ve ne dyshim qe ska asgje te prere me thike por ama nje opinion te pergjithshem duhet te kete....

Mos ngurroni diskutoni.... /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

ashtu sic kemi inat prinderit tani ashtu do na urrejen dhe ne prinderit tane /pf/images/graemlins/laugh.gif

baci

Primus registratum

Kur isha 17 vjec thesha kurdoher:-Sa injorant qe eshte babai im
Kur vajta 22 habitesha me veten.Sa shume gjera kishte mesuar babai im per 5 vjet

ilva

Primus registratum

uuuu çfare teme e veshtire.
Une jam edhe femije edhe prind, e para me prindet e mi jam km larg ne mendime mundohem ti ndryshoj por eshte shume e veshtire. Edhe nqs shoqeria ka ndryshuar ata i pranojne gjerat tek te tjeret por ty te kane rritur me tjeter mentalitet dhe nuk e luan topi. p.sh nqs perpara nuk te linin te dilje deri vone ne oren 11 edhe tani qe nuk ke lidhje me to thone (pse u vonove, ku ishe ,çfare bere ) me pak fjale te konsidorojne akoma femijen e tyre. Ne rastin e mamase mundohem te korrigjoj ne vetvete gjera qe me kane munguar nga prindet. Nuk e di bej mire apo keq ???????

shefki

Papirus rex

Prinderit jane mes nesh,por ne nuk u perkasim e as nuk jemi pjese e tyre .Ne thjesht i depertojme ato per te vazhduar rrjedhen e jetes.Padyshim qe prinderit na kultivojne kujdesin e dashurine por jo mendimet...
Nganjehere kur perpiqemi te imitojme njeri-tjetrin zhgenjehemi,
sepse ndjekim rrjedhen e ngjarjeve ndryshe...
Shkurt harmonizimi i raportit prind-femije le per te deshiruar.

gangsterja

Primus registratum
Epo prinderit tane fillojne e bertasin kur bejme ndonje gabim.Prinderit duan qe ne te kemi nje te ardhme sa me te mire,edhe pse ndonjehere na ndalojne per te bere ate c'ka duam ne pasi kane frike se do te gabojme,edhe pasojat e atij gabimi do te bien mbi ne.Mirepo edhe ne duhet ti kuptojme prinderit,pasi ata po heqin keq per te na rritur.
Shpesh here mamaja me thote;-"Kur te behesh prinder vete,do ta shohesh se c'eshte dashuria,ose dhimbja e nenes"

mirdita

Papirus rex
Prinderit e ti jan shum te lezetshem,te bukur,te dashur,te embel jan prinder per qejfi nese i kerkoj babit diqka ai me ploteson ate deshir,mami im esht me i mira ne bot me mamin tim i bisedoj te gjitha esht nje mami per qejfi,dhe jam e kenaqur me perinderit qe i kam