Presidenti Kosoves Ibrahim Rugova

Drenusha

Primus registratum
Re: Presidenti Kosoves Ibrahim Rugova

Guri ini te pazevendsueshem ne shkrimet tua per sharje e fyrje!!

receli

Primus registratum

paper muni je i pa bese. Natyrisht nuk te kane zgjedhur kot moderator.
drenusha jo vetem fyen viktimat qe po vriten nga kriminelet ne Kosove por tallet vazhdimisht.

Recaku eshte faqe zeze e hajnave te veshur me rrobe Uck-je te cilet ishin ne fshat dhe sapo vun re ardhjen e policve SERBE pa i lajmeruar fshataret iken per vete dhe Policia erdhi masakroj ne befasi fshataret e pambrojtur.
Mbasi policia vrau ke desh dhe iku erdhen nga vrimat ku ishin fshehur trimat e Hashimit dhe deklaruan se do i mbrojne te vdekurit.
Perseri erdhi policia dhe perseri pa pik turpi iken trimat e Hashimit e Policia i mori kufomat e i coj per "obduksion" ne Spital te Prishtines.

Rugova nuk hyn ktu fare.

Wallteri ishte diplomati amerikan i cili shkoj ne RECAK dhe i pa kufomat i percjelle nga fshataret vendas e deklaroj se ktu jane vrare civile e jo ushtar uck-je sic pretendonte Sllobo.

Kjo eshte historia o drenush o femer qe gezohesh kur kriminelet vrasin djem te ri sic eshte rasti i Enis Zemes. Vetem ti shprehe kenaqsi. Turp per ty e per partine tende mbushur me vrasesa.

eM

Paper Moon

Guri, secili ne kete forum ka te drejte te mbroje ose simpatizoje ke cestie ose parti qe te kete deshire!

VitoCorleone

Primus registratum

O Guro pse na merr ftyren more burr ne kosovareve pse mundohesh ti futesh hunet gjithsekund i tille je edhe ne jete te perditshme ,problem ,ketu ne forum ke shume e shume gjera tjera tema te lezetshme ,une nuk te kuptoj pse lodhesh duke i bere propagande.
Pliso po ti more burr paguhesh dot per ato shkrime qe i bon copy/paste kerkoje falje po une dyshoj ne personalitetin tuaj kam fjalen mos je valle shorcout i Gurit ketu.
Sidoqofte mbyelleni me ofendime se te gjithe e dijme se asnje nuk na ka pruar as pavarsine perveq gjakut te femijeve e djemeve familjeve kosovare,e sot nuk eshte as Hashim Thaqi e as Ibrahim Rugova .Ramush Haradinaj qe meritojne ato poste qe kane po ske qte bejshe se ne jemi te verbuar andaj so te vuajme .
Keshtu me mire kenaquni me tema tjera o burro se askush nuk ja ka pare hajrin politikes

*Plisi*

Primus registratum

Dy miqtë e Rugovës akuzohen për trafik droge

Bashkim Neziri dhe Izet Beqiri kanë përballuar shpenzimet e vizitës së Rugovës në Itali

Ened Janina
Hetues italianë kanë deklaruar për numrin e djeshëm të gazetës “La Republica” të dhëna mbi një një rrjet të trafikut të kokainës, ku sipas kësaj gazete rezultojnë të implikuar njerëz të njohur në Kosovë dhe Itali. Në emrat e përmendur nga gazeta është një nga politikanët kryesorë të Prishtinës dhe emrat e disa aktoreve e modeleve italiane. Sipas kësaj gazete, në krye të trafikut ndodheshin tre shtetas kosovarë, vëllezërit Muhamet dhe Izet Beqiri si dhe një person mjaft i njohur në Kosovë, Bashkim Neziri, i cili është një nga njerëzit më të afërt të një politikani të lartë. Për këto fakte të botuara dje në të përditshmen italiane “La Republica”, gazetari i referohej prokurorisë vendase.
VIP- at
Trafikantë ditën dhe njerëz mondanë natën, kjo ishte jeta që bënin tre krerët kosovarë të mafias. Ata donin të dukeshin si sipërmarrës miljarderë në festat e ajkës Romane të përbërë nga persona VIP dhe yje të ekranit të vogël. Kjo maskë u është hequr atyre nga hetuesi Andrea De Gasperis dhe skuadra e antidrogës. Pas saj doli në dritë aktiviteti i vërtetë i tre kosovarëve, trafiku dhe shpërndarja e kokainës në bashkëpunim me një producent kinematografik italian, Luka Makiaveli. Kështu, mes qindra faqeve të dosjes penale, në ngarkim të tyre ndodhen edhe emrat e shumë njerëzve të spektaklit. Adriana Volpe, ish- mis Italia Nadia Bengala dhe Demetra Hampton, interpretuesja e “Valentina di Crepax”. Ndërkohë, në muajt e kaluar, hetuesit kanë marrë në pyetje aktore të njohura si Sabrina Ferili dhe Alesia Merz, sepse emrat e tyre figuronin në blloqet e producentit kinematografik të arrestuar. Sipas hetuesve, mbeten ende për tu sqaruar roli i këtyre grave VIP në trafikun e drogës që organizonte Makiaveli dhe miqtë e tij kosovarë me njerëzit e modës në kryeqytet.
Hetimet
Hetimet e kryera nga ana e hetuesit Andrea De Gasperis tashmë janë përpara prokurorit Giovanni De Donato. Krimi për të cilin akuzohen kosovarët dhe italiani është trafiku ndërkombëtar i lëndëve narkotike. Droga vinte nga Turqia dhe nëpërmjet Gjermanisë përfundonte në Romë. Si mjet transporti për kokainën përdoreshin makinat luksoze që duhet të shiteshin në Itali. Tashmë për të gjitha këto fakte të akuzuarit duhet të përgjigjen përpara Gjykatës së Romës. Dy ditë më parë, ka filluar procesi gjyqësor por në bankën e të akuzuarve nuk janë prezantuar as Izet Beqiri dhe as Bashkim Neziri, të cilët janë persona të shpallur në kërkim. Në veçanti Neziri ka mundur që të humbë gjurmët e tij duke u arratisur nga spitali “Gemelli” ku ndodhej i shtruar. Për shtrimin në spital Neziri kishte paguar 150 milionë lireta (rreth 100 milionë lekë shqiptare) në para të thata. Hetuesit italianë mendojnë se ai ka mundur që të rikthehet në Kosovë “me mbështetjen dhe bashkëpunimin e miqësive me influencë”. I gjithë trafiku i drogës është zbardhur dhe rindërtuar nga hetuesit falë përgjimeve dhe ndjekjes që i është bërë krerëve të tij. Kjo ka nxjerrë në skenë lidhjet e bandës së trafikantëve të drogës me krerë të administratës kosovare. “Neziri e kishte shfaqur disa herë simpatinë e tij për pavarësinë e Kosovës, madje në një letër kishte shprehur edhe gatishmërinë e tij për të marrë pjesë në formacionet ushtarake gjatë luftës në Kosovë. Ai ishte i bindur se një ditë mund të kthehej në atdhe duke marrë një post qeveritar”, deklarojnë hetuesit italianë.
Rugova
Në letrat e hetimeve përmendet edhe emri i presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova. Ai njihet thjesht si mik i ngushtë i Beqirit dhe Nezirit. Gjatë vizitës së tij në Itali, në vitin 1998, Rugova është pritur nga tre kosovarët e sipërpërmendur. Madje ka qënë personalisht Izet Beqiri ai që ka paguar shpenzimet e Rugovës dhe njerëzve të stafit të tij, Adnan Merovci dhe Skender Hyseni. Ata kanë qëndruar në hotelin “Excelsior” në rrugën Veneto të kryeqytetit italian. Gjatë atyre ditëve, agjentët e policisë italiane po mbanin në kontroll tre krerët e mafias kosovare. Në atë kohë ata po hetonin mbi një rrjet trafiku armësh dhe lënde narkotike ndërmjet vëndeve të Lindjes dhe Italisë. Raportet e miqësisë ndërmjet tre krerëve të mafias dhe autoriteteve kosovare janë dokumentuar edhe pas konfliktit në Ballkan. Lidhjet vërtetohen nga shumë dëshmi si ajo e fotografit të personave “VIP”, Roberto Granata, i cili tregon shumë detaje të jetës së kosovarëve në Romën “by night”. “Mbaj mend që Neziri ishte shpesh herë në shoqërinë e një napolitani që bënte pjesë tek “Nocs”. Edhe kur Rugova kreu vizitën e tij zyrtare në Itali, Bashkimi, më çoi për darkë me të. Shoqëroheshim nga dy makina policie dhe ai më tha se bëhej fjalë për një mikun e tij të ngushtë. Në përgjithësi Neziri ka dhënë shumë para për çështjen kosovare”,- thuhet në procesverbalin e marrjes në pyetje të fotografit Granata më datë 12 prill të vitit të kaluar.

Marr nga shekulli

nike palkola

Primus registratum

Sikur të lavdërohej Pr. Rugova nga komunistet, atëherë isha bindur se nuk vlen. Më të mirë se Rugova nuk kemi asnjë politikan në të gjitha trevat.
Qent lehin karavani kalon!

nike palkola

Primus registratum

Dardania! Dëshiroj që sa më parë të jetësohet pavarësia! Ajo do realizohet sepse duke qenë shumica e Shqiptarëve atje në rrugën e Zotit, Ai do na ndihmojë, ku e gjithë Toka e Kosovës-DARDANISË është e njomur me gjak! Gjithmonë e keni dashur Lirinë dhe keni luftuar për të! Do fitoni se keni Vizionarin me bashkëpunëtorë, keni M, Krasniqin dhe shumicën atdhetare, dhe nuk do e pengojë as Serbia as ekstremistët e kuq e mafiozët!

Prizreni

Primus registratum

Paper Moon,une nuk humbas kohe me ankesa rreth punes sate,por kerkoj nga ti te jeshe real,i drejte dhe jo selektiv ndaj personave qe diskutojne kunder ideve dhe besimeve tua,ky eshte nje forum demokratik ku secili ka te drejte te shpreh idete e veta,te pelqeu ty apo jo,sa i perket fyerjeve dhe sharjeve une te jape plotesishte te drejte.

disku

UNI

ALA ME RRUGOVEN JU???? un thash se u civilizu ky popull ....pfffffffffffffff
o dardanie...ti rro kot vllai tem....

Prizreni

Primus registratum

Unicorn,ce do ne jemi koti,se paku ju NANOISTAT te rroni,e lume Shqiperia qe ju ka!

eM

Paper Moon

Fillimisht postuar nga Dardania:
[qb] Paper Moon,une nuk humbas kohe me ankesa rreth punes sate,por kerkoj nga ti te jeshe real,i drejte dhe jo selektiv ndaj personave qe diskutojne kunder ideve dhe besimeve tua,ky eshte nje forum demokratik ku secili ka te drejte te shpreh idete e veta,te pelqeu ty apo jo,sa i perket fyerjeve dhe sharjeve une te jape plotesishte te drejte. [/qb]
Kam pershtypjen se ai qe nuk e kupton se sicili ka te drejte te shaje ose te mbroje ke te doje ne kete forum je ti!

Futbollisti

Forumium maestatis

Nuk e di ne eshte komplet e qarte apo jo, por po ju theksoj qe cdo person qe regjistrohet ne kete forum hyn automatikisht nen mbrojtejen e forumit dhe askush, e perseris, askush nuk ka te drejte te shaj apo ofendoj kete person. Gjithashtu kjo vlen per anen tjeter.
Prandaj ju lutem shume, respektoni rregullat e ketij forumi!
Nqs e shikoni qe rregullat e ketij forumi nuk jane ne nje vije me deshirat tuaja, jeni te lire te mos merrni pjese ne te, por ne asnje menyre nuk ka per tu lejuar te shkelni rregullat e ketij forumi.
Shpresoj te kem qene i qarte!
shenim: Ky qe nje sqarim per te gjithe qe nuk e dinin, dhe si rrjedhim nuk ka nevoje per replikim
Faleminderit
Nga Administrata.

Blerimi

Primus registratum

Meqë e shoh këtë tensionim tek ju disa, do të doja t'ua bëja një pyetje identifikuesve me mendimin e Mistikut: Kur serbia zhvillonte luftë në Kosovë, ushtrone dhunë,masakra e gjenocid, shpopullzonte në vazhdimësi Kosovën nga shqiptarët, cila ishte detyra e I.Rugovës si Kryetar i Kosovës? Sa herë iu drejtua ai Popullit me udhëzimet e tija për të vepruar kundër pushtuesit?
Nuk do të doja të merrja një përgjegje të çastit, emocionale dhe ofenduese, por, një përgjegje të dalë nga analiza për detyrimet Kushtetuese të Kryetarit në kohë lufte dhe veprimet apo mos veprimet e tija konform këtyre detyrave kushtetuese.
Përshëndetje të gjithëve

Guest

Fillimisht postuar nga Bardhyli:
[qb] Meqë e shoh këtë tensionim tek ju disa, do të doja t'ua bëja një pyetje identifikuesve me mendimin e Mistikut: Kur serbia zhvillonte luftë në Kosovë, ushtrone dhunë,masakra e gjenocid, shpopullzonte në vazhdimësi Kosovën nga shqiptarët, cila ishte detyra e I.Rugovës si Kryetar i Kosovës? Sa herë iu drejtua ai Popullit me udhëzimet e tija për të vepruar kundër pushtuesit?
Nuk do të doja të merrja një përgjegje të çastit, emocionale dhe ofenduese, por, një përgjegje të dalë nga analiza për detyrimet Kushtetuese të Kryetarit në kohë lufte dhe veprimet apo mos veprimet e tija konform këtyre detyrave kushtetuese.
Përshëndetje të gjithëve [/qb]
true
per mua ai nuk ishte shuem kembengules

illyricus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Bardhyli:
[qb] Meqë e shoh këtë tensionim tek ju disa, do të doja t'ua bëja një pyetje identifikuesve me mendimin e Mistikut: Kur serbia zhvillonte luftë në Kosovë, ushtrone dhunë,masakra e gjenocid, shpopullzonte në vazhdimësi Kosovën nga shqiptarët, cila ishte detyra e I.Rugovës si Kryetar i Kosovës? Sa herë iu drejtua ai Popullit me udhëzimet e tija për të vepruar kundër pushtuesit?
Përshëndetje të gjithëve [/qb]
Unë nuk identifikohem me mendimin e askujt. Po si një që e ka përjetu' luftën ma merr mendja se mund t'flas për kët' temë.
Ka qenë nji kohë kur kam pasë 100% besim n'Rugovën edhe topi s'e ka lujtë. Po, edhe ai si çdo njeri i ka pasë mangësitë e veta dhe ka bo gabime. Nuk jom ithtar i flaktë i tij, po nëse kisha zgedhë, nuk ka ma t'mirë se ai. Kjo nuk dmth se ai është plotësisht çka na duhet e s'ka kurrfarë mundësie dikush tjetër me qenë ma i mirë. Momentalisht s'ka ma t'mirë.
Sa për kohën e luftës, kush e ka përjetu, e din se nuk ka pasë kurrfarë mundësie me bo kurrfarë udhëzimi prejt tij e as kurrfarë komunikimi ndërmjet tij e popullit (e as ndërmjet kurkuj tjetër e popullit). Pa Televizion, pa Radio, pa gazeta, pa kurrfarë mediumi t'komunikimit masiv. E vetmja mënyrë e komunikimit kishte qenë nëse ai t'kish' dalë jashtë Kosovës n'atë kohë. Po jo, ai nuk ka dalë, ka vendosë me nejtë n'sh'pi t'vetë edhe për atë e respektoj e e nderoj si shqiptar, njeri, e mandej politikan.