Policia greke torture shqiptareve

Policia greke torture shqiptareve

Video-Skandal ne Greqi, Oficeri i policise torture mbi dy shqiptare.

Skandali ka shperthyer menjehere pas publikimit ne internet te nje videoje te xhiruar ne nje dhome hetimi te rajonit te policise se Omonias ne Athine. Reagon ashper Karamanlis. Nisin hetimet

Nje oficer policie eshte shkarkuar nga Detyra ne Greqi, pas shfaqjes se tij ne nje video amatore duke ushtruar torture trupore dhe psiqike tek dy te rinj shqiptare. Eshte ndoshta nje prej ngjarjeve me te renda qe kane ndodhur ndonjehere ne Greqi ne rradhet e policise greke. Skandali ka shperthyer menjehere pas publikimit ne internet te nje videoje te xhiruar ne nje dhome hetimi te rajonit te policise se Omonias ne Athine. Ne video duket qarte nje polic grek qe qellon mbi dy shqiptare te arrestuar me nje shkop qe mban ne duar. Me pas i detyron te qellojne dhe te shajne njeri tjetrin. Ngjarja e turpshme ka ndodhur nje vit me pare, ne 24 qershor te 2006 ne nje prej dhomave te hetimit te rajonit te policise se Omonias ne Athine. Dy shtetasit shqiptare qellohen nga njeri prej policeve greke, me rroba civile, i cili me pas i detyron t’i gjuajne njeri-tjetrit. Ne dhomen e hetimit ndodhen edhe dy police te tjere, njeri prej tyre xhiron skenen me telefonin e tij celular, tjetri duket se ka uniforme. Rreth pese minuta e gjysem eshte gjatesia e videos e cila qarkullonte per me se nje vit neper celularet e policeve greke ne mbare vendin, ndersa dje u publikua ne nje faqe interneti. Per ngjarjen ka reaguar edhe Kryeministri Kostas karamanlis, i cili ka urdheruar ministrin e Rendit, Viron Polidhoras te veproje me rreptesine me te madhe. “Askush nuk mund te shperdoroje detyren dhe te nxije figuren e Greqise”, deklaroi kryeministri grek Kostas Karamanlis. Keshtu Drejtoria e Pergjithshme e policise urdheroi urgjent hapjen e nje procesi hetimi per ceshtjen. Ne te njejten kohe eshte pushuar perkohesisht nga puna polici, autori i kesaj ngjarjeje, ndersa eshte transferuar shefi i rajonit te Omonias. I pyetur sot ne mengjes nga hetuesi perkates polici pergjegjes tha se e gjithe skena ishte thjesht nje shaka dhe se nuk i mbante mend dy shoket e tij! “Operatori” i videos se turpit dhe kolegu i tij spektator akoma nuk jane cuar para drejtesise.

Ky ishte nje rast unik ku autoret mbase do ndeshkohen por ka me qindra ose edhe mijera raste ku te drejtat e njeriut shkelen hapur edhe ku autoritet jo vetem nuk reagojne por ato madje marrin pjese ne kete torture cnjerezore qe u behet ketyre njerezve vetem per faktin se ata kane lindur ne shqiperi.Keto shfaqje kafsherore te grekeve te kujtojne torturat poshteruese te serbeve.mjaft me keta barbare te paqyteteruar!
TURP!TURP!TURP!TURP!TURP!TURP!TURP!TURP!TURP!TURP!TURP!

99999

Primus registratum
Re: Policia greke torture shqiptareve

Ato dy femrat jane moldave. Njera prej tyre kishte qene ne spital pas kesaj ngjarje per dhimbje koke (traumatizem).
Ne Greqi po flitet per levizje te medha ne radhet e policise. Mund te shkarkohen nga puna mbi 200 vete.
Por fajin nuk e ka ligji ne Greqi, fajin e kane ata mjekrroshat qe bejne fushate nationaliste greko-ortodokse.

albifr

Primus registratum

O KODO-sh ti na paske qene nje mut greku a shqiptar qe e paska harruar se kush eshte. ketu nuk e perbuz as fshatari qytetarin e as malokun e anasjelltas. por nqs ti e ben atehere fol per vete. une nuk di ndonje rast te ket vrare qytetari malokun vetem se eshte malok. per sa i perket punes se gardhit, kjo eshte ceshtje personale dhe e vret tjetrin se i ka shkel pronen ose se do t'ja marri ate e jo se eshte shqiptar. kurse ata po na vrasin vetem se jemi shqiptar e jo se i kemi shkel gardhin. as policia jone nuk ka vrare ndonje njeri se ish shqiptar apo grek por ka qen rast shperdorimi detyre per interesa vetiake dhe jo si urrejtje rracore a genocid etnik.

prandaj rri urt e qepe gojen se ne shqiperi nuk ka raste vrasjesh me karakter etnik apo rracor. ato mes shqiptareve jane vetem CESHTJE PERSONALE.

sa per ate urrejtjen time kunder grekeve besoj se e ndjen cdo shqiptar i vertet pas gjith ketyre rrasteve qe kemi pare e kemi degjuar. nese deshiron te dish akoma me shum histori te tilla si ajo e shokut tim mund te te tregoj me qindra kur te duash si p.sh. tortura te perdorura me par nga USHTRIA NAZISTE duke u shkulur THONJTE me pinca e shum te tjera qe vetem duke i lexuar te rrenqethet mishi e te vjen per te vjell.

kurse ti na del e na i mbron dhe thua qe mire na e bejne?!!!!
ca mutin je ti, shqiptar apo grek?
mbyll gojen se qenke si puna e atyre barbareve.

na dalke ti duke i krahasuar gjestet. ik ore vri veten para se te dali ndonje shqiptar prej verteti e te ta mari shpirtin. GREK I NDYRE!!!

po hajt ti mos ki merak se do vi dita qe do te japin llogari si greket edhe tradhetaret antishqiptar si puna jote.
ne kete bote do te lahen te gjitha!!!!

une mendoj se ne duhet te marim hak dhe ata legena duhen VRARE dhe kjo dilte qarte ne ato ca kisha shkruajtur me pare. nese ti mendon NDRYSHE ateher te lutem ma sqaro pak qendrimin tend.

dhe ato epitetet te lutem shum pak me te kufizuara.OK

abs

nuk e di...

Albifr mos ja fut kot mor burr po lexoje mir se s'asht pro Grekve Kodi!

Tiranas

Primus registratum

Greket dhe serbet do te mbeten po ata qe jane, sepse ushqehen, qe ne moshe te vogel me urrejtjen per Shqiperine. Cfare mund te presesh, kur keta persona te arrijne moshen e pjekur. Ata do te bejne gjithcka qe kane ne dore per te te shkaterruar ose per te te gjynjezuar. Greke apo serbe jane njelloj dhe do te mbeten te tille, te eger ndaj shqiptareve. Gje tjeter nuk mund te presesh, nje grek mbetet grek dhe nje serb mbetet serb, ata thjesht do te mundohen te ndryshojne qimen ( e rrezikshme ), por zakonin nuk e harrojne. Na kane shume borxhe per te lare.

KoDoShi

Primus registratum

Hemmmm, mer albfir mer delenxhi, s'ke faj ti jo!

Kur s'kupton ate qe shkruj un mer pall ariu, as mos merr mundimin ti interpretosh e ti shtremberosh si t'do bytha ty, por lexoji mir sic jane te shkruar germat, e zez ne t'bardh.

un s'jam Grek, e s'me plas TRAPI HIC t'jem i till!! Thjesht po e gjykoj ndryshe nga ty, e c'ka k'tu per TRADHTAR, e PROGREK!! jo c'do kush e gjykon sic e gjykon zotria jote, trego nji grimce respekti mer hale rob...

E kam thene diku tjeter, me lart...(krahasoeni me ket ngjarje, po te mundni...ju NCIONALSTAT E TRAPIT!albfir, e danielooPALLA) m'flisni per OTRANTON, apo i shte nji gabim dhe tashme nji kapitull i mbyllur?...u la ne harrese shum shpejt! po per gomonet qe edhe sot dita, dites zhduken(nga perpjekjet per te gjetur nje jete me te mire pertej adriatikut)...jam i bindur qe po te mos na ndante deti, do kishte perpjekje akoma me t'medha per ta kaluar kufijt kemba'dorazi.
Perpara syve Italioni i mbyti, e ti po qahesh per tortura(jo se po them qe ajo nuk meriton denim,sic kam thene me burgim madje), ka me torture ti lesh ti duke u mbytur fmij e gra, e burra bashk...fol mer qafir?
at'her kur NE si popull kishim me nevoj s'e kurre per nje perkrahje, na kthyn shpinen e na tregun vendin...c'esht kjo? ku ishit ju nacionalistat e djegur qe sot, po cirreni per ket video, apo s'kishit ndonje familjar aty...qe kjo gje t'iu nxiste me shum per nje revolt t'tuajen...hale rob qe jeni! ..turp t'iu vij!

qe ta kesh t'qarte, ti e danieloo(PALLE TRAPI, kur nuk e kupton c'ka tjetri te percjell ty, mos u mundo ta anashkalosh e t'fillosh ta ironizosh at'shkrim, po fillo qorto veten, sepse ke probleme shume te meddha!) E kam then me mijra, qe aiakt i shumtuar duhet gjykuar, madje me burgim! kaq, kisha...plasnu trut rezila...

Hellena

Primus registratum

Hmmm shume egersisht flsni dhe me shum pasion ..un jam dakort me ato qe thua ti Kodi por po te shkosh tek ajo faqja e Youtube e te shikosh se ne cmenyre flasin greket per ne do ta kuptosh se sa te ulet jane dhe sa injoranta njekohesisht ...

E cfare pret ti pastaj nga Shqiptaret .. mos kujto se Greket jane aq te kulturuar jo .. greket krenohen se kane me shume para se ne por jane emigrantet tane qe u a bejne punen atyre se te ishte per ta me lokale te vogla do kishin ngel perjete duke ngrene suflaqe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ... po ata si vleresojen keto gjera , dhe te mendosh se cu duket vetja kur jane shteti me i verfer ne BE .. lol dhe ato para qe u jep BE nuk dine as ti shfrytezojne sic duhet .. keshtu qe skane per te perparuar ndonjehere me kete psikologji qe perdorin ..

juxhoxhjaj

Primus registratum

jam dakort me caliente ajo qe te iriton me shume jane edhe komentet raciste greke ku mjafton te lexosh ato dhe e kupton sa racista jane ska nevoje per video pasi ata gjithmone e shfaqin armiqesine

Tiranas

Primus registratum

Shteti shqiptar, pra ministria e jashtme duhet te reagoje ashper, por asnje deklarate nga ministri Basha nuk eshte dhene. E cuditshme.

albifr

Primus registratum

boll te thash edhe nje here ne ato epitetet e ofendimet. une ta sqarova shume bukur se si e mendoj une per kete ceshtje pak me lart. nqs ti mendon ndryshe nga une atehere te lutem perseri te ma sqarosh pak me hollesi se ca mendon ti ndryshe nga ato qe kisha shkruajtur une.

dhe mos rri duke na nderruar teme. ketu flitet per dhunen greke e jo per tragjedine e OTRANTOS apo per konfliktet personale mes shqiptareve.

ne qofte se do ta dish une isha ne shtepi kur u fundos anija dhe po degjoja hallen e mamit duke qare ne telefon se aty ne ate anije ajo kishte djalin me gjith nusen te cilet shyqyr zotit arriten te shpetonin nga ndihma e GUARDIA COSTIERAS. prandaj mbylle se ti nuk e ke iden per ato qe ndiej une dhe per ato qe di une.
dhe sa per dieni menjehere qeveria italiane kerkoi falje publikisht per ato qe ndodhen dhe u angazhua menjehere per te ndihmuar ata te mbijetuarit, familiet e viktimave si dhe u perpoqen me muaj te tere per te nxjerre trupat nga deti.
POR KUR KETO GJERA NDODHNIN TI PO I BIJE MACES ME LUGE.
dhe te them PROGREK dhe TRADHETAR se sa here qe ne i shajme dhe i tregojme vendin qe meritojne GREKEVE ti nderron teme duke kaluar tek OTRANTO ose tek "ZENKAT" mes shqiptareve duke u perpjekur ti ANASHKALOSH PROBLEMET E VERTETA.

Kur me thua NACIONALIST ti me ben komplimentin me te madh qe do te doja ne jete. Sepse eshte pikerisht nga MUNGESA e NACIONALISTEVE si une qe kemi arritur deri ne kete pike sa te na dali edhe greku te na beje GANGSTER.
-Eshte nga mungesa e nacionalisteve qe u perzune CAMET dhe ENVERI me shoke rrinte e shikonte duke bere sehir.
-Jane pikerisht NACIONALISTET qe nuk e kursyen jeten e tyre per lirine e shqiperise si dhe ne luften e KOSOVES e te MAQEDONISE.

Ndaj ke te drejte te me quash NACIONALIST se kurre nuk do e kurseja jeten time per kete vend. Dhe kur te plasi rrevolta e lufta per lirine e CAMERISE(se eshte e sigurt qe do plasi, dhe se shpejti bile), do me gjesh atje ne front te luftes duke luftuar me shoket NACIONALISTE dhe duke I SHPERBLYER GREKET ME PLUMB.

Nuk te njoh por me siguri qe nese vazhdon me kete qendrim do te shikoj prane grekeve te vdekur dhe te gjithe antishqiptareve.

albifr

Primus registratum

PRA TA DISH MIRE TI EDHE SHOKET E TU:
Te jesh NACIONALIST do te thote ta duash vendin tend me shume se cdo gje tjeter ne BOTE, me shume edhe se JETEN TENDE.

PRA UNE JAM NJE NACIONALIST DHE JAM KRENAR QE JAM I TILLE.

Ashtu sic jane edhe pjesa me e madhe e atyre qe e vizitojne kete forum. Nuk ka rendesi nese e shprehin ose jo kete gje, me siguri ata JANE NACIONALIST NE ZEMER.

RROFT SHQIPERIA E BASHKUAR kjo eshte shprehja qe ULERET e HESHTUR ne zemrat e shqipetareve te vertet.

dhe ta dish mire se ata si ti qe mundohen te na largojne vemendjen nga ato krime qe po i behen ketij populli nga greket(duke dale nga tema e duke u fokusuar tek tragjedit si ajo e OTRANTOS dhe tek VLLA-VRASJET mes shqiptareve me qellim qe te na percajne) ose jane QORR E NUK SHOHIN ose JANE TRADHETARE DHE NUK DUAN TE SHOHIN.

pra dije mire se te shiturit te greku per 200 euro si puna jote, nuk mund te quhen shqipetare.

albifr

Primus registratum

dhe qe ta dish mire ti ore "ZOTI KODO-sh" une kam respektin me te madh per shumicen e njerezve qe vizitojne kete forum sepse debatohet dhe diskutohet per ceshtje me karakter e rendesi kombetare qe shqetesojne dhe qe nuk duhen neglizhuar. megjithese disa njerez si ti perpiqen dhe mundohen ti anashkalojne duke dale nga tema dhe duke na kthyer 10 vjet prapa ne ngjarjen tragjike te OTRANTOS apo duke na kujtuar se si Shqiptari derdh gjak shqiptari kur ARMIKU kerkon te na aneksoje deri ne shkumbin dhe kerkon te na POSHTEROJE si popull perpara syve te te gjithe botes.

Kur vet shteti GREK dhe perfaqesuesit e tij po perpiqen te na percajne me videot e tyre skandaloze duke i treguar gjithe botes se si Shqiptari godet Shqipetarin nga frika e Grekut, TI na rihap plage te vjetra si ajo e Otrantos dhe e krahason TRAGJEDINE me URREJTJEN e grekeve ndaj nesh.

une e mbaj mend si te ishte dje kur te gjitha organet qeveritare Italiane kerkuan FALJE ZYRTARE E PUBLIKE dhe moren masa te menjehershme. Gjithashtu eshe populli Italian shprehu keqardhje dhe mbajti zi bashke me ne.Nuk di qe shteti GREK te ket bere nje gje te tille edhe pas gjithe ketyre gjerave te shemtuara qe na kane bere.

pra mos u mundo te spekullosh dhe te tallesh me plaget e ketij populli, se shteti dhe populli Italian jane nga miqte me te medhenj te shqiperise e shqipetareve.

kam qene vet ne itali dhe me kane trajtuar njesoj si te isha Amerikan apo ndonje popull tjeter mik, kurse shqiptaret nuk i afrohen dot kufirit grek (qe ne fakt eshte tok shqiptare) pervec atyre gjoja vorioepirioteve dhe atyre tradhetareve te shitur per 200 euro.

Tiranas

Primus registratum

Kjo eshte cmenduri, te te masakrojne vetem se je shqiptar. Dhe nje vend, qe i perket Europes, ku te drejtat themelore te njeriut mbrohen me ligj. Ceshte ky shtet ne Europe, qe masakron shqiptare dhe i turperon ne gjithe boten dhe Europa nuk ben ze. I ka ikur zeri Europes kurve? Por edhe vendit tone, Shqiperise i ka ikur zeri dhe nuk arrin te mbroje shtetasit e saj.

juxhoxhjaj

Primus registratum

dkur grekeve i shkruajtem nje parrulle "THIS IS NOT PORTUGAL" gjate ndeshjes sone ne tirane,sot 3 vite me vone me shume shkon "THIS IS NOT AFRICA"
Beni edhe ndonje peticion per camet

regele

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: MLK</div><div class="ubbcode-body">Ndryshimi ndermjet Shqiperise e Greqise relege eshte se Greqia sa here ndodh diçka ne Shqiperi na kujton standartet evorpiane /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif Kjo nuk do te thote qe shqiptaret qe vjedhin ne greqi nuk duhen denuar, po ligji per vjedhje ne Greqi nuk perfshin as torturen as poshterimin.
E ndryshe nga adoleshentet qe mund te jene te pa shkolluar, policat qe kryejne keto akte te turpeshme, e njofin mire ligjin dhe kane bere shkolle per tu bere polica.
Nese dy hajdutat vjedhin kushuririn e nje polici ne Shqiperi, dhe polici abuzon me detyren duke shkelur ligjin, atehere duhet denuar me te njeten force.
Asnjehere nuk duhet tolerance ndaj akteve te tilla, jemi ne shekullin e 21 dhe jemi ne Evrope.
Ata qe pergjithesojne dhe mundohen te justifikojne akte te tilla nuk kane asnje lidhje me nje shoqeri te civilizuar, pasi nese lejojme diçka te tille ne emer te konteksit, atehere do na duhet te lejojme dhe hakmarjen me vrasje apo poshterim te adoleshentit ndaj policit. Ne kete forme i futemi nje spiraleje dhune pa fund. </div></div>

Ndryshime mes Greqise dhe Shqiperise ka me shume se kaq, pasi ne kuptimin dhe zbatimin e demokracise jane shume vite perpara nesh, duam apo nuk duam, na pelqen apo nuk ta pelqen ta pranojme ne kete gje! Per kete arsye, nese nje vend me i perparuar mund te te terheqe vemendjen, per aq me teper qe ia lejon dhe ekonomia dhe politika qe ndjek. Kete gje mund dhe ta beje Shqiperia, t'i terheqe vemdendjen Greqise per keto akte, por fatkeqsisht ata qe na perfaqesojne nuk e bejne kete gje! Ne vertet iritohemi me keto probleme, por konteksti i shkrimit tim mund te konkluzionohet: I kerkojme llogari komshiut te mbaje shtepine paster, sidomos kur ne jemi miq tek ta, nderkohe qe shtepia jone vjen ere. Nuk duhet te kuptosh me ekte qe une jam dakord me Greqine, me politiken e saj apo me policin grek! Ata duhen denoncuar ne instancat me te larta, por sjellja jone nuk duhet te jete kaq "shembullore" dhe kaq arrogante, duke ditur ca mielli na ka gatuar dhe ca shteti kemi.

U perpoqa te prek reagimin tone (te qeverise, te popullit dhe te AF-istave)jo aktin e policit me cfare kam shkruar deri tani....

regele

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: celjanfr</div><div class="ubbcode-body">regele cfare po thua se shqiptaret jane hajduta dhe kriminela?!!!!
nuk te kuptoj pasi shifrat ne nje vende diktatorial manipulohen dhe ne saj te ndihmes qe i jep qeveria administrates per injorimin e shqiptareve,qeveria greke cdo vit nga buxheti i saj ka nje pjese te GDP qe shkon per informimin negative te opinionit publik per shqiptaret kete e dine te gjithe tani pasi e tha hapur armiku i shqiptareve micotaqi(gruan e ka nga nje familje shqiptare ne larisa)ti regele pretendon te jene te sakta dokumenten ku ne burg futesh duke thene thjeshte se je shqiptar dhe krenar te arrestojne dhe debojne nese nuk te quajne kosta,janaqi,taqi apo ku ta di ose kur nje perkthyese greke e gjuhes shqipe e vetmja gje qe dinte shqip ishte po po edhe kete qe te deklaronte fajsine e shqiptareve ne proceset gjyqesore si rasti ne selanik,kur flasin edhe greket me italianet qe jane mafiozet dhe kriminelet e njohur ne gjithe boten per barbarizmat e tyre ne regele para tyre jemi te shenjete </div></div>

Celjan lexo me me kujdes!
Nuk kam shkruar qe shqiptaret jane hajduta e kriminela, por nje pjese e madhe e hajduteve, xhepistave dhe krimineleve shqiptare jane emigrante ne Greqi, ose fshihen neper Europe! Kjo ben qe ne dale nje nam i keq, pasi Europa dhe harron se nuk ka popuj te mire dhe popuj te keqinj, ka vetem njerez te mire dhe te keqeinj! Duke qene se e keqja te mbetet me kollaj ne mendje, greket duke u nisur dhe nga ligesia e tyre shekullore shrytezojne cdo veprim te jashteligjshem te shqiptareve per ta propoganduar dhe te na veshin nje petk prej "krimineli". Postimi im kishte si ide pikerisht ndryshimin e ketij petku, te cilin nuk do ta arrijme em sharje te Greqise, me patriotizma mes nesh (kur qeveria as e vret fare - shko ankoju qeverise tende dhe jo qeverise greke, pse keta qeveritaret tane mbyllin gojen dhe lejojne te tilal gjera te ndodhin).

Ne asnje vend nuk kam shkruar qe u besoj shifrave te ofruara nga greket. Nuk e kuptoj ku e ke lexuar kete! Nese Greqine e quan vend diktatorial, ne cfare jemi?
Vertet e besoj se ka raste qe policia greke keqtrajton emigrantet vetem e vetem se jane shqiptare, por nuk mund ta thuash se keshtu vepron me te gjithe. Jane 600 000 shqiptare te deklaruar ne Greqi, i bie qe te gjithe te jene ne burg, sepse jane shqiptare.

Nese greket (nuk jam shume i sigurte per kete, sepse po e degjoj per here te pare) dhe italianet jane mafiozet me te medhenj ne bote, nuk me ngroh aspak! E keqja e tyre nuk eshte patjeter e mira ime! Le te ndertojme te mira per veten tone, pastaj le te fillojme e te importojme te mira nga te keqiat e tjereve.

Hellena

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: regele</div><div class="ubbcode-body">
Ndryshime mes Greqise dhe Shqiperise ka me shume se kaq, pasi ne kuptimin dhe zbatimin e demokracise jane shume vite perpara nesh, duam apo nuk duam, na pelqen apo nuk ta pelqen ta pranojme ne kete gje! Per kete arsye, nese nje vend me i perparuar mund te te terheqe vemendjen, per aq me teper qe ia lejon dhe ekonomia dhe politika qe ndjek.
</div></div>

Deshe apo te shpetoi ?
Ku esh gjithe ky perparim kshu ... mund te japesh ca fakte se na habite /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

regele

Forumium maestatis

Pyetje e veshtire, nuk i jap dot pergjigje /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Ka 100 fakte per kete, nese nuk je dakord, quaje si lapsus timin...

jimmy84

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: fjorent</div><div class="ubbcode-body">Per sa i perket shkrimit te Jimmy84, une solla shembullin e policise shqiptare per te te treguar ty dhe disa te tjereve qe ngjarje edhe me te renda si vetevrasjet e detyruara nuk kane zene nje vend kaq te madh ne debatin mes shqiptareve. Pra edhe vetevrasja e nje shqiptari e detyruar nga nje polic shqiptar nuk e ka rendesine e nje shpulle te policit grek. Sepse keshtu doni ju te verbuarit me nacionalizem dhe qe vetevrasjen e shqiptarit vetem sepse u krye nga shqiptari e kaloni ne hije, kurse shpullen duhet ta trajtojme me terma si Abu Graib, torture, etj. </div></div>

Te me falesh mua....per gabimin tend. Une nuk u revoltova nga rasti konkret i nje videoje katurareske por nga VAZHDA e sjelljes se SHTETIT grek. Krahasimi i NJE (apo disa rasteve) me nje POLITIKE qindra vjecare anti-shqiptare s`besoj se shquhet per ndonje seriozitet. Dhe per mua NUK eshte NJESOJ nje shpulle e nje greku me nje shpulle te nje kinezi/anglezi etj (ndaj nje emigranti shqiptar). Pse?-lind pyetja. Sepse anglezi ma jep shpullen per te treguar SUPERIORITET EKONOMIK (dmth ti s`ke para vjen ne vendin tim...une jam superior). Do e duroj...se fati/mendja/shteti im me katandisi ketu. Kurse shpulla e grekut godet KOMBESINE time. Sepse motivimi eshte se je "allvanoz". Nqs une do isha pakistanez shpulla do ishte e barazvlefshme me ate te anglezit. Persa kohe ti nuk do e kuptosh kete FAKT normale qe une do te dukem fanatik dhe anti-domokratik. Por po te isha fanatik une do thosha "Vdekje grekeve" sic kane thene ca ketu. Une s`e kam thene KURRE. Sepse une nuk urrej greket (si popull jo e jo njehere) por urrej ANTI-SHQIPTARIZMIN grek dhe jam anti-BIZANTIN dmth jam kunder MENTALITETIT grek.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: fjorent</div><div class="ubbcode-body">Prandaj i dashur Jimmy84 e te tjere me shpate ne dore qe sapo dikush nuk ju shkon pas avallit e degdisni ne anen e tradhetarit e te progrekut hapni syte e behuni me demokrate qofte edhe me mendimet qe mbase jane paksa ndryshe nga tuajat. </div></div>

Askush nuk nxorri shpaten, dhe NUK te quajta PROGREK. Nqs mendoja qe e meritoja ate fjale ta thosha sic ia kam thene troc ndonje tjetri. Ndersa fjalen "tradhetar" s`ja kam thene ASKUJT sepse eshte teper qesharake per mua, perderisa askush s`ma "dhene besen". Prandaj mos na bej rolin e viktimes se nuk te persekuton njeri se e permbysem njehere diktaturen.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: fjorent</div><div class="ubbcode-body">Lexova edhe keto fjali ne shkrim: "meqe ankohen le tei kin" jane fjale qe nuk i kam thene e qe vihen ne gojen time nga persona qe nuk kane si te justifikojne bemat e bashkekombasve te mi dhe duke vene ne gojen e tjetrit fjale te pathena mendojne ta diskreditojne. Une kam respektin me te madh per njerez te tille qe kerkojne buken e gojes ne vend te huaj. </div></div>
Gabimi im. E terheq. Po megjithate vlen per ata qe e kane thene.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: fjorent</div><div class="ubbcode-body">Sa per kompleksin e inferioritetit nuk dua tja dij fare. Kam pershtypjen se ngaterron kritiken konstruktive ndaj shoqerise sone per permiresim te mireqenies se gjithe shqiptareve. Une nuk kam pse te kem ndjenje inferioriteti, dhe nuk jam as nga ata qe kur vijne ne Shqiperi vdesin te hiqen si te huaj. Une jam krenar per veten time dhe per kombin tim ashqtu si te gjithe njerezit e lire te kesaj bote jane krenare per kombet e tyre, por nuk do te hesht kurre se kritikuari cdo gje qe mendoj se eshte e ekzaltuar dhe e ekzagjeruar sic eshte kjo ceshtja e videos dhe do ta ngre me lart zerin per krime edhe me te medha qe i behen shqiptareve nga vete shqiptaret. </div></div>

Po te kesh patur rastin te lexosh mesazhe te tjera te miat do bindeshe qe une s`jam aspak "nacionalist i verber", dhe nuk i mohoj asnjehere te metat dhe dobesite dhe as nuk i le pa kritikuar. Ndersa per punen e atij "ekzagjerimit" vertet qe e....ekzagjerove tani. Nuk e kam FAREEEEEE problemin me ate video. Biles une kam thene "I BESOJ ATA POLICET QE E KANE PATUR ME SHAKA.....SE ATA QE E KANE PATUR SERIOZISHT NE RASTIN ME TE MIRE DO I KISHIN LENE SAKATE". Pra e kisha me POLITIKEN greke ndaj nesh dhe jo me nje rast unik. Meqe ra fjala, dje sapo erdhi edhe nje emigrant tjeter me nje plumb ne kurriz...se nuk ndaloi kur i thirri polici (dhe polici kishte qelluar ne ajer kuptohet).

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: fjorent</div><div class="ubbcode-body">Sa per greket une e kam shprehur qindra here te tjera mendimin tim se me mendesine e disa prej tyre jane 1000 vjet drite larg atyre grekerve te pare qe i dhane qyteterimin Europes. Por mua me shume se greket me intereson shoqeria ime, prandaj edhe ngulmoj qe perpara se te qahemi tek te tjeret, duhet te ndetojme shoqerine tone te rregullave dhe ligjeve, sepse nje shoqeri pa rregulla dhe pa ligje si kjo e jona do te beje qe gjithmone shqiptaret te kerkojne lirine ne vendet e huaja. Dhe te mos e genjeje veten ndonjeri se do te na presin krahehapur. </div></div>
Qe ne kemi nje pafundesi gabimesh/budalliqesh/hajvanlliqesh ne shtetin tone dhe qe po te jete per "standarte" te kepusim ne mes jam shume dakort. Qe ne s`duhet te ankohemi por duhet te ndryshojme veten tone JAM SHUME DAKORT. Dhe une nuk po ankohem. Une REVOLTOHEM. (Ankimi eshte "pasiv", revolta eshte "aktive" dhe perfshin edhe ndryshimin e vetvetes). POR fakti qe NE jemi keshtu nuk justifikon veprimin e te tjereve. Dhe per me teper arsyeja e atyre veprimeve nuk eshtethjesht "jo-demokratike" (sic eshte tek ne) por eshte SHOVINISTE. Sepse behet ME NJE QELLIM te caktuar. Dhe jo vetem qe lejohet por NXITET dhe SHPERBLEHET. Sepse s`eshte ASGJE ajo qe bejne ca polica gjysme-analfabete greke para asaj qe ka bere (dhe ben) GJYKATA greke kur gjykonin dhe denonin shqiptaret me dhjetera vite burg ose me burgim te perjetshem vetem per shkakun se ishin "allvanoz". Dhe per me teper kur perkthyeses i njihej automatikisht "atributi" i njohjes se shqipes...sepse dinte serbisht dhe turqisht. Dhe kjo nuk krahasohet dot KURRE me sjelljen e keqe dhe keqtrajtimet e policeve fshatare shqiptare dhe biles as me rastet e rralla (qe ishin vertet te pafalshme) te vetvrasjeve nga dhuna policore.

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: fjorent</div><div class="ubbcode-body">Per te tjeret qe i lodhet prapanica te lexojne 20 minuta mendimet e te tjereve vetem se keto nuk perputhen me idete e tyre, nuk ja vlen te debatoj. Ka 15 vjet qe si shqiptare vuajme nga keta njerez qe dine vetem te shohin bardhe e zi pa u thelluar te lexojne mire se cfare shkruajne te tjeret. </div></div>
Kjo e fundit me drejtohej mua..."apo ishte ashtu ne pergjithesi per zyren tone"? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

me falni se kam nje pyetje ne lidhje me peticionin qe ka postuar Blendi...Per te firmosur peticionin duhet patjeter te japim emrin dhe mbiemrin dhe adresen egzakte? Jo per gje po kush rri duron publicitete! Mund ta di si keni vepruar ju qe keni votuar? merci /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_angel.gif