Polaket ne Irak kane zbuluar raketa me gaz lufte!!

OROSHI

Primus registratum
Re: Polaket ne Irak kane zbuluar raketa me gaz lufte!!

Degjoni,veprimet e Hollandezeve ne Bosnje erdhen si rrjedhoje e nje oficeri dhe e politikes se OKB-se,pa permendur kalin e Trojes qe luajten oficeret Franceze,por une nuk e pata ketu,e pata tek Bushi,sikur te ishte Bushi ne krye te Amerikes atehere,si radikal qe eshte dhe si njeri i jo kompromiseve,besoj qe ceshtja e Kosoves do ishte zgjidhur me mire,a themi qe Bushi nuk respekton OKB-ne,pra ne rastin e Kosoves ishte/eshte OKB-ja qe beri nje mish-mash ne dem te shqipetarve.Bushi nuk njihet si nje pro-sllav,dhe persa i perket interesave ne Kosove,nuk duhet te harrojme qe Kosova eshte e pasur ne minerale te rralla /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ,pra do mund te ndikonim ne "riperterirjen" e ekonomise Amerikane :tipsy: :tipsy: :tipsy:

Kondrapedali

Kondrapedali

E pasur me xhevahire të rralla thuaj po ashtu si dhe Shqipëria! /pf/images/graemlins/laugh.gif

komino

Valoris scriptorum

oroshi, ti sikur e ke bushin burre daje /pf/images/graemlins/wink.gif mor djale

ajo ishte nje lufte interesash (dhe akoma eshte fatkeqesisht)

-amerikanet kishin interes naften dhe inbdusrine e armeve qe e mbehsteten ne zgjedhje
-ne kishim interes ti lepinim by...en amerikaneve qe te na mbeshtesnin per ne nato e per kosoven (tani do e paguajme me mbeshtetjen e frances e gjermanise ne BE)
-si ne kishte dhe shume shtete te tjera pabuksa
-kishte dhe shtete si italia qe pretendonin ne ndonje fete te tortes ne "rindertim" dhe qe kishin nje kryeminister megaloman adhurues se napoleonit (dy xhuxha) qe kerkonte ti tregonte zgjedhesve te vet sa "i madh" ishte ne politiken nderkombetare

deri tani sondazhet tregojne se amerikanet nuk e mbeshtesin politiken e bushit por fatkeqesisht eshte teper vone

Sadomi ishte nje diktator por ishte edhe nje nga diktatoaret me laike te lindjes se mesme.

Mendoni sikur amerikanet te kishin ardhur ne shqiperi ne 1990 si shkuan ne irak.
Jam i bindur se shume nga ne do te etiketoheshin sot terrorriste

OROSHI

Primus registratum

-gene-,me dy rreshtat e fundit ja ke fut kot plako.Tani persa i perket Sadamit.Bota ka nje diktator(shume te rrezikshem)me pak,ku qendron e keqja ketu?Persa i perket interesave te Amerikes,nuk eshte pune per ne kjo,mjafton qe populli Iraken mund te votoje per pluralizem tani.Te gjithe e duam pluralizmin,pse nuk e doni qe te jete i pranishem edhe ne Irak?Apo nuk ka vlere demokracia ne Irak?Ju thoni qe ka te beje nafta!1Epastaj,cfar ka te keqe ketu?Iraku mund te shnderrohet ne nje shtet me potence ekonomike e politike ne tere rajonin,deri tani e kishte Saudia,tani mund ta marre Iraku perfaqewsimin e botes Arabe,pse jeni kundra kesaj?

Renea88

Primus registratum

amerikanet jan idjota o burre tisha une e kisha djeg gjith irakun dava myslimonsh

OROSHI

Primus registratum

Degjoni,persa i perket Hollandes,si te gjithe te tjeret edhe une i kam ndjekur me vemendje (dhe urrejtje per serbet)ngjarjet ne Kosove,dhe te jeni te bindur,Hollanda ishte nje nder vendet e paketa te Evropes qe mbante DUKSHEM anen e Shqiptareve,prandaj edhe jam filo-Hollandez /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ndersa,per "ndihmen" Franceze,e kam shkruar edhe ne nje teme tjeter nje thenie te Shirakut thene Kouchnerit:ne duam drejtesi ne Kosove,por mos harro qe Serbet jane miqte tane...,botuar ne nje liber te Kouchnerit!!!!

Alb.NY.er

Primus registratum

amerikanet jan idjota o burre tisha une e kisha djeg gjith irakun dava myslimonsh
Renea88, 1 flaji dergove, dhe ate qe dergove nuk e ke shkruar si duhet.

Mendoj qe me mire do te ishte keshtu ajo fjali:
Amerikanet jane Idiote o burre, t'isha une e kisha djeg' gjith' Irakun, dava myslimanesh.
(that's not really the point)
nuk e kuptoj urrejtjen tende per "myslimont"
M.O.R.O.N

Ne mesazhe te ndryshme lexoj qe amerika po ben lufte interesash :eek:

Mund te me tregoni per nje lufte e cila nuk ka qene lufte interesash?

OROSHI

Primus registratum

Nuk i punon apostrofi Reneas /pf/images/graemlins/laugh.gif

Enion

Primus registratum

O Orosh ku e ke mesuar shqipen ti kaq mire??
Ej te te bej dhe nje pyetje tjeter ty une:

Sipas teje pse amerika ka hyre ne irak?? Prej bombave??

OROSHI

Primus registratum

Enion,kujton ti qe une jam ekspert bombash?? /pf/images/graemlins/laugh.gif .Kaq shume te intereson ta dish??Dhe po e more vesht,e pastaj???Politika Amerikane kuptohet pas 20 vjetesh plako,kush mendon se e kupton me perpara,genjen vehten e te tjeret!!!!Si perfundim:mir beri qe hyri Amerika ne Irak!!!! :wave:

Kondrapedali

Kondrapedali

O Orosh, po prapë te ura me gura ti? Nuk ka nevojë për shumë mend politika e SH.B.A!
Ti po e bën si puna e shkencëtarëve që mendoheshin pse e hodhi budallai gurin në pus /pf/images/graemlins/laugh.gif ! Arsyet e pushtimit të Irakut janë shumë evidente dhe të gabuara!

OROSHI

Primus registratum

Po mire mo plako,ne jemi deshmitare qe vete Irakenet mezi po pritnin nderhyrjen Amerikane ne Irak,pastaj,kjo mori nje rrjedhe tjeter "fale interesave te shteteve te tjera Arabe",nuk kam thene asnjehere qe Amerikanet nuk i josh nafta ne Irak.Po mire,cfar mendon ti?Duhet qe Ruset&Francezet ta shfrytezojne kete pasuri??Ata i kishin firmat e naftes ne Irak qe 30 vjet,(qe zgjati aq sa zgjati edhe sundimi i Sadamit).Une jam KUNDER prezences Ruse/Franceze ne gadishullin Arabik.Nga dy te keqija,Irakezet zgjodhen ate me te miren!!!!

Enion

Primus registratum

Sa naiv qe jeni mer vlla. Po si nuk u kuptoka politika e amerikes kur ta ben muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu para syve.
Gje e bukur te duket ty mer lal te te hedhi tjetri bomben te dera e shpise tu qene mire e bukur? Po keshtu perkrahet amerika duke i hedhur pluhur syve njerezve si puna juaj. Kush ja kerkoi demokracine nje here qe po na thoke ti qe irakenet mezi po e prisnin?? :confused:

OROSHI

Primus registratum

enion,duhet ta dishe qe ne Amerike apo ne Angli,ishin shume disidente Irakene,te cilet kane dhene edhe informata te vlefshme per "bemat" e Sadamit.Nderhyrja Amerikane,ne fillim,ishte e sincerte,jo djallezore :tipsy: :tipsy: :tipsy: ,pastaj mercenaret Arabe ia ndryshuan drejtimin kesaj lufte!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] duhet ta dishe qe ne Amerike apo ne Angli,ishin shume disidente Irakene,te cilet kane dhene edhe informata te vlefshme per "bemat" e Sadamit.... [/qb]
Orosh, disidentë apo të burgosur dhe të torturuar? Efikasitetin e C.I.A dhe të Intelligent Service e pamë të gjithë! Ata janë të aftë të shesin pulën për elefant!

Thoje më lart që më mirë ta shfrytëzojnë SH.B.A naftën e Irakut sesa Franca e Rusia! Nuk e kuptoj pse nuk duhet të jenë irakienët që të shfrytëzojnë naftën e tyre? Për më tepër as Franca e as Rusia nuk e pushtuan Irakun për t'i marrë naftën dhe të dy këto shtete vazhdojnë edhe sot e kësaj dite të marrin naftë në Irak!
:shrug:
Pra dilka çështje inati se edhe SH.B.A donte pjesën e vet! :confused:

OROSHI

Primus registratum

Kondra,ti marresh naften Irakut,dhe ti lesh nje diktator popullit(sic beri Fr,dhe Rusia),keto jane dy te keqija,apo jo,tani,pse ta shfrytezoje USA dhe jo Fr.RU,sepse atyre u interesonte vetem nafta dhe jo edhe mireqenia e popullit.USA po shfrytezon edhe vende te tjera arabe,besoj qe e di ndryshimin ekonomik te ketyre vendeve.E kemi diskutuar qindra here ndryshimin qe kane kolonite Franco-Ruse me kolonite Anglo-Amerikane!!!!
Tani, te jemi komplet NIHILISTE kundrejt USA,kjo eshte nje gje tjeter!!Ne apo ata,kjo ka qene ceshtja me shekuj,fati e deshi qe te ishim NE!!!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

E kemi diskutuar qindra here ndryshimin qe kane kolonite Franco-Ruse me kolonite Anglo-Amerikane!!!!

Kolumbia, Nikaragua, Venezuela, Peru, Bolivi, Filipine, etj. të gjithë janë ose kanë qenë koloni amerikane! Nuk e di se ku qëndron zhvillimi aty! Ato vende kanë vuajtur dhe do të vuajnë nga politikat moskokëçarëse të SH.B.A.

Përsa i përket kolonive Franco-Ruse, "il ne vaut même pas la peine d'en parler"!

Çështja ishte se përse Irakienët nuk duhet ta shfrytëzojnë dhe administrojnë naftën e tyre vetë? Pastaj, nëse ata gjykojnë se është më mirë të lidhen me SH.B.A le ta bëjnë dhe nëse gjykojnë se është më mirë të lidhen me Rusin, Kinezin, Afrikan't apo Marsianë, ata duhet të jenë të lirë të vendosin si të duan! Mirëpo kjo nuk i pëlqen SH.B.A si dhe shfrytëzimi i naftës irakiene nga Franca e Rusia!

P.S. Mbylljen pothuaj gjithmonë e kam unë /pf/images/graemlins/laugh.gif .

OROSHI

Primus registratum

Pikerisht kete po them,tani Irakenet mund te vendosin vete se kush do ua shfrytezoje naften,dhe jo si perpara,Sadami me kusherinj vendosen per dicka qe eshte e permasave kombetare e i perket gjith popullit,me kalimin e kohes do vendoset edhe per perqindjen qe do marre Usa nga nafta.Por mos me thuaj qe :Iraku duhet ta shfrytezoje vete naften plako,eshte ide afatshkurter kjo /pf/images/graemlins/laugh.gif
(ta shohim se kujt i perket fundi,mua apo ty /pf/images/graemlins/laugh.gif )--Le qe nuk na le antares /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Pikërisht këtë po them dhe unë që irakienët nuk mund të vendosin se kujt t'ia japin naftën se ia kanë marrë me dhunë! Ne mund të bëjmë gam-gam sa të duash ti po sot për sot naftën e kanë në dorë SH.B.A, qeveria e Irakut (anëtarët e të cilës vriten nga 1 në ditë) është nën hyqmin e SH.B.A pra nuk bën gjë për të dalë kundër tyre, pra nafta e Irakut do ti mbetet SH.B.A. Ky është plan afatgjatë!

Fundin po e pate merak tas lej /pf/images/graemlins/laugh.gif sigurisht siç e the edhe vetë, po të la Antares!

antares

Primus registratum

Qe te rrime te nafta: kam frike se puna nuk eshte thjesht "kush do ta marre" (sigurisht eshte pasuri e Irakut dhe askush nuk ka pune ti nderhyje aty). Ceshtja (dhe kjo nuk eshte e tera) nuk eshte qe Amerika do marre nafte ne Irak (e merr me lire e pa rrezik akoma nga burime te tjera). Ceshtja eshte qe Amerika te kontrolloje se kush do marre e sa do marre e me c'cmim dhe mbi te gjitha me c'monedhe (kini parasysh se pacavures qe amerikanet e quajne dollar po i del boja dita dites).
Mos harroni se Kina po ecen me 10% rritje dhe po i nenshtrohet nje industrializimi intensiv. Makinat aty po shtohen me miljna dhe si pasoje edhe etja per nafte.
Shpesh analiste te thelle te ketyre puneve e shohin luften ne irak edhe si nje lufte indirekte midis USA dhe deshirave te ines per te zene vendin qe i takon.
Po keshtu edhe me Europen, Usa duan te kene ata ne duar rubinetat e naftes per ne Europe.
Idiotet harrojne qe europen e bardhe e lidh me shume kultura historia e raca (ruset jane ariane) me ruset se sa me nje monstruozitet sionist qe eshte amerika. Pra Europa mund te jete e detyruar te beje nje aleance strategjike afatgjate me Rusine per ti shpetuar amerikaneve....