Polaket ne Irak kane zbuluar raketa me gaz lufte!!

GJENERALI

Primus registratum
Re: Polaket ne Irak kane zbuluar raketa me gaz lufte!!

nga rrjedh ky informacion..?
pastaj: per 17 predha u hap gjithe ajo lufte?Nqs keto 17 predha do vrisnin 1700 vete,Bushi vrau nga te dyja palet 25 000 /pf/images/graemlins/wink.gif perfshi edhe civile!

OROSHI

Primus registratum

Jo geno,filloj gjetja,prit edhe pak.Pastaj,ti si ekspert ushtrie ke bere nje gabim plako,nje predhe e mbushur me gaz mund te vrase deri ne 100.mije vete,shumzoje kete per shtatembedhjete /pf/images/graemlins/laugh.gif

amar

Primus registratum

orosho kokorosho ti a e din se sa arme te tilla ka israeli ??? ti a e din se sa arme te tilla kane amerikanet?? perse mos kene edhe irakenet?? a harova irakenet qenkan rezik per boten pffff ! sa idiotizem nese iraku eshte rezik 10 here per boten cifutet amerikan dhe israelit jane 1000 here me shume rezik,pastaj ata qe kane ujin nen beth ata reagojne si puna cifute dhe amerikane,perse nuk reagon gjermania dhe shume sheume shtete tjera ne bote?
pashe zotin mos ja fute kot se behesh idiot ,por nga ata idiota te prpambetur sepse ka edhe prej atyre te perparuarve si puna e shokeve tu /pf/images/graemlins/tongue.gif

The BlackBird Killer

Primus registratum

16-17 predha me arme kimike don't mean sh.it! Kjo lufte ishte nje mashtrim per amerikanet e zakonshem dhe gjithe boten,qe ju tha se gjoja Iraku i Sadam Huseinit paraqiste nje rrezik vdekjeprures per boten e lire dhe rrena si keto.Administrata aktuale e George Bush eshte me te vertete thellesisht antipatike dhe e padurueshme.Kreu kete marrezine e radhes,luften e paligjshme kunder Sadam Huseinit,vetem per te marre hak ndaj personit qe tentoi te vriste George Bush Sr.,apo per ceshtje gjeo-ekonomiko-politike.

Tani trumbetohet me te madhe se gjoja u gjeten provat se Sadami kishte arme te shkaterrimit ne mase.Mashtrimi i radhes! E verteta eshte se Iraku eshte kthyer ne nje cerdhe terroristesh islamike,ne nje vater instabiliteti per Lindjen e Mesme,si pasoje e veprimeve arbitrare te paligjshme e te pajustifikueshme te George Bush.Te shohim nese do jete i zoti tia dale mbane kesaj rremuje dhe shpresohet qe ne nentor te ketij viti te largohet nga Shtepia e Bardhe.

antares

Primus registratum

E e e e po si more Beterr/Orosh prape e hengre ate koqe ulliri? Po te kishe pritur edhe 24 ore te tjera nuk do te kishe bere figure te keqe si ata sahanlepiresit polake qe nese e mban mend shkaktuan edhe nje incident te vogel me francezet para nje viti per valla ca raketa qe na i paskerka shitur Franca Irakut. Tani puna eshte qe po te te ve ketu artikullin e AFP do te dalin ata shoket e tu (Blendy's) me shoke dhe do ta censurojne keshtu qe po te ma kerkosh linkun do te ta dergoj ne menyre private.
Puna eshte qe ekspertet ushtarake amerikane dhane e morren dhe dolen me perfundime negative, pra hiqe mendjen Iraku nuk kishte WMD. Lyfta ishte thjesht nje genjeshter kriminale.
Po gjeja me komike eshte se Polaket tani po thone qe ata nuk i kishin kapur predhat po i kishin blere (me pretekstin qe te mos binin ne duart e Irakeneve). Bile na e vune ne pozite te keqe edhe Dumb-Feldin qe si ty u hodh si gjel dhe tani nuk po i vjen me zeri.
Une propozoj nje menyre per te pasuruar Nanon: Tu dergohen bashibozukeve/nizameve shqiptare ne Irak ca konteinere me plehra Europiano/Italiane qe italianet do na i benin peshqesh (per te miren tone) ne Kashar. Tu shiten polakeve plehrat sa frengu pulen duke u thene se kemi te bejme me uranium qe Irakenet do bejne Bomba atomike per ti hedhur tek padronet e tyre. Keshtu qe me nje gur vrasim dy zogj: 1) Fitojme ca pare te pastra. 2) Ju japim me ne fund plehrave Janki dhe bashibozukeve te tyre pretekstin per agresionin kunder nje endi Sovran.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kerko Tare kerko, se atje do gjesh qenin e ngordhur.

Kondrapedali

Kondrapedali

GJatë dekompozimit qeni i ngordhur lëshon gazra helmuese Antares! Kështu që Bush mund të hapi luftë kundër kujtdo shteti që ka qen të ngordhur /pf/images/graemlins/laugh.gif !

antares

Primus registratum

Po bile Polaket thane se gjeten dhe 8500 (tetemije e peseqind $) me te cilet Irakenet donin te benin paudhesira. Me fjale te tjera ata (Irakenet e poshter qafira) kane qellime jo te mira prandaj duhen cfarosur.
Nje brockull te tille e tha dhe administrata amerikane gati para nje viti, qe edhe nese Iraku nuk ka bomba atomike ai (Iraku) ka qellimin dhe mundesine (shkencetaret) qe ta beje pra ti biem.
Kondrapedal! Ne mbeshtetje te asaj qe the ti une te rikujtoj se deklarata e mesiperme e Jankive eshte ekuivalente me agresionin ndaj cdo shteti qe ka nje Fakultet Shkencash Natyrore per te qene. Pra po pate ca shkencetare mund ta hash se ti neser mund ti perdoresh per x,y,z gje qe mua nuk me pelqen.
Ketu kemi ardhur tek gjykimi i synimeve. Kush vlereson se cfare kam une ne koke? Pra nje Shtet Sovran mund te goditet thjesht se neser ai mund te kete synime jo te mira ndaj nesh (po provat? aq me keq per provat).

romeo

Forumium maestatis

Polaket mundte thone qe kane gjetur edhe uje ne Mars, por e verteta eshte vetem nje:

Inspektoret e OKB-se, te vetmit te autorizuar per kesisioj kontrollesh konfirmuan se ne Irak nuk kishte arme te tilla.
me pelqen te besoj akoma ne pavarsine e disa organizmave nderkombetare! :angel:

OROSHI

Primus registratum

Antares,here je me Francezin,here me Gjermanin,vetem qe politika e ketyre vendeve te jete anti-Amerikane,asgje te keqe deri ketu!!Mos harro qe neser do vijne te djathtet ne fuqi,si ne France dhe gjermani,pra politika e ketyre vendeve do ndryshoje ne favor te Amerikaneve,pastaj ku do bazohesh ti,tek cili vend?Tek Korea e Veriut? /pf/images/graemlins/laugh.gif .Ato predha u gjeten dhe mbaroi muhabeti,te tjera do gjenden me vone,kjo nuk ka me rendesi,mjafton qe "ju" nuk ishit te zote qe te ndalnit luften e "padrejte" te Amerikaneve /pf/images/graemlins/laugh.gif ,edhe pak Iraku do harrohet,te tjera vende e kane rradhen,cilido vend qe mund te rrezikoje demokracine perendimore,ka per tu perballuar me fuqine Amerikane,Irakenet vete do jene nje aleat i rendesishem kunder se keqes!!Mos u kap per bishti tek Europianet,e dime se si jane keta tashme,nuk munden te vene rend 1000km rreth e perqark tyre,u desh nderhyrja Amerikane qe te mos behej me keq ne Ballkan!!!Europianet jane frikacake dhe minj te deshtuar!!Zoti e bekofte Ameriken!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

antares

Primus registratum

Amen!
E shoh o Orosh qe ti politiken dhe historine boterore e shej pak a shume si nje ndeshje futbolli. Me vjen keq qe ti nuk paske kuptuar gati asgje nga iddeologjia ime. Sa per qeverite e djathta apo te majta te Frances (aktualisht eshte e djathte) apo Gjermanise, une do te te kujtoj qe keto shtete i bejnepolitikat e tyre (per aq sa kane mundesi) jo ne varesi te ngjyrave partiake po ne baze te interesave te tyre kombetare. Mos me fol per Gjermanine se Gjermania e Japonia jane dy shtete akoma te pushtuara nga cizmja Janki. Gjermanet vertet paguan edhe naften e tankeve ruse kur u larguan po nuk kam degjuar te jene qeruar dhe 50 000 trupa amerikane nga Gjermania apo 55 000 trupa amerikane nga Japonia.
Pra mos kerko politika te pavarura nen pushtim (pak a shume si do te jete edhe ne Irak).
Per sa i perket luftes (qe vazhdon) ate le ta vazhdoje vete amerika se mire e ka...... Vete e gatoi corben, vete le ta haje.

OROSHI

Primus registratum

Antares,nejse,lere politiken Franceze,edhe kur jane te djathte ata kane ne mendje gjithmone revolucione komuniste /pf/images/graemlins/laugh.gif ,politika e te majtes dhe te djathtes ne France nuk ndryshon aspak,pastaj Franca ka vetem presidentin te djathte,ndersa qeveria eshte e majte bashke me popullin!! /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ndersa persa i perket atyre 50 mije ushtareve Amerikane,ata nuk kane asnje ndikim ne politiken Gjermane,dhe largimin nuk e kane kerku hala Gjermanet,shurrace jane!!Kane frike se ruset mund te kthehen prape!!!Jam kurioz te di se cfar perfundimi do marre politika vellazerore Franko-Gjermane pas rrezimit te majtisteve Schroder-Ficher??Gabimi fatal i Amerikaneve ka qene:prishja deri ne themel e rraces ariane Gjermanike ne luften e dyte boterore,e kam thene edhe ma perpara!!!!Persa i perket races Franceze,ka per te qene gjithmone "kali i Trojes"ne Evrope!!! :wave:

antares

Primus registratum

Kale Troje ne Europe ka qene historikisht Anglia. Per sa i perket Aleances Franko-Gjermane sot Ministrii Mbrojtjes se Frances tha se ne se ndonje shtet i Komunitetit Europian goditet Franca do ti vije ne ndihme edhe me Arme Atomike.
Sa per Gjermanet ata e kane treguar vehten gjithmone (dhe ti e di mire kete) qe ata nuk kane frike nga asgje. Po dihet qe me force nuk i nxjerrin dot derrat amerikane nga atdheu i tyre. Pastaj vec te tjerave ushtaret ne Gjermani duhen qe po i erdhi ndonje mendje Gjermanise te mos jape me miljarda per cifutet (qe edhe pas 60 vjetesh shtohen dhe shtohen dhe duan prape para), ti tregoje qejfin gjermaneve mosmirenjojtes dhe plangprishes qe s'po punojne aq sa duhet per te ushqyer cifutet e planetit.

rrok deda

Primus registratum

Orosh,Franca eshte republike (nga res=gje dhe jo rex=mbret)gjysmepresidenciale dmth qe presidenti zgjidhet nga populli me vote te pergjithshme dhe nuk drejton ekzekutivin si ne USA,prandaj populli francez nuk mund te quhet i majte se ka qeverine te majte.

OROSHI

Primus registratum

jo Ballak,une thashe qe cfardolloj regjimi qe te kete Franca,populli Francez mbetet komunist=komune ne zemer dhe ne mendje,ndersa per ushtaret Amerikane ne Gjermani,besoj qe eshte vete ne interesin e Gjermanise qe ata te qendrojne aty derisa te jete e nevojshme,Amerika besoj qe e ka ndihmu Gjermanine(mbas gabimit fatal te luftes se dyte)persa i perket sigurise dhe integritetit,me shume se asnje vend tjeter ne Evrope!!!Antares,e pame se si e ndihmon Franca nje vend Evropian(mos nuk jane shqiptaret dhe boshnjaket ne Evrope???),ne fakt une anoj shume nga politika Hollandeze,persa i perket Evropes,dhe tek vendosmeria Anglaze,ndersa perpiqem te jeme sa me larg ndikimeve Franko-Ruso-Belgo-Gjermane(per kete te fundit deri sa te shporret Schroder shakshini).

Le_Routard

Forumium maestatis

ne fakt une anoj shume nga politika Hollandeze,

Ishin trupat hollandeze dhe franceze ata qe ben marveshjen me serbet per Srebrenicen. Per lirimin e disa ushtareve pranuan te masakroheshin 7500 civila brenda nje pasditjeje.

Vetem bombat e amerikanve dhe anglezve munden ti ndalonin serbet.

Nuk do te thote qe kan bere mire qe kan pushtuar Irakun, por thuaj shyqyr per Ballkanin qe Bushi nuk ishte president ne kohe te milloshevicit.

Kondrapedali

Kondrapedali

Përsa i përket politikës franceze jam dakort me Oroshin. Franca ka qenë gjithmonë KONDRAPEDALI i Evropës! Në më të shumtën e rasteve franca del kundër vendimeve ndërkombëtare thjesht nga mania e madhështisë së saj dhe për të ofruar një alternativë e cila duhet medoemos të jetë më e mira :confused: (është paksa më e koklavitur se kaq)!
Megjithatë jam anti-francez po aq sa jam anti-Bush (ndofta pak më shumë) dhe kjo për padrejtësitë që Franca i ka bërë Shqipërisë dhe për paedrejtësitë që Bush i ka bërë botës!
(Ju përshëndes me grushtin lart si Kapterri)

OROSHI

Primus registratum

LR,korrigjoje pak postimin plako se ka ca budallalliqe /pf/images/graemlins/laugh.gif ,qe skane asgje te vertete!! :angel:

Kondrapedali

Kondrapedali

Oh, ka shumë të vërteta Orosh! Hollandezët bënë sehir ndërkohë që thereshin boshnjakët në Srebrenicë!
Dhe fati i Ballkanit ishte se Bushi nunk do të ndërhynte sikur të mos kishte interesa! Përderisa Kosova nuk ka naftë edhe Bushit nuk i rruhet! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Orosh, korigjoje i cik ti si filo-hollandez qe je /pf/images/graemlins/laugh.gif Ne qoft se nuk ka pasur ushtar hollandez ateher zona ka qene nen komanden hollandeze... po pertoj te kerkoj materiale te sakta tani, por nderhyrja e Europes ne Bosnji ka qene padrejtsi boshnjaket dhe turp per Europen.

Sa per politiken Franceze nuk mund te them qe ka qene gjithmone e gabuar. Me Irakun kishin plotesisht te drejt. Eshte pikerisht ndjenja e madheshtis qe i ka bllokuar trurin pjeses me te madhe te amerikanve e cila i ka kushtuar jeten mbi 14000 civilave irakjan dhe 1000 ushtareve amerikan.

Edhe gjate luftes ne Kosove politika e Frances ishte teper e drejt pamvarsisht nga 'miqesia' e dikurshme 'serbo-franceze'. Mos harroni rolin dhe popullaritetin qe pati Bernard Couchner ne Kosove.