po muzika popullore qytetare a degjohet nga rinia???

Hank

Valoris scriptorum
Ka nje pike moshe qe rinia nuk do t'ia dije per muzike popullore... me vone perpiqet ta rigjeje dhe identitetin e krahines tek muzika popullore.. gjithcka eshte pune fazash :)

Megg

Carpe Diem
Hah,,,epo i degjoj te gjitha llojet e rrymave,,,edhe meqenese shquhemi
si qytet per kenget popullore,,,jam rritur me kete rrime dhe me kete
muzike dhe tani e parapelqej...

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
pse muzik popullore qytetare mi goc :p fshatare ska ee :p :p

Muzika popullore shqiptare (shkurt) eshte unike...nuk ka brez qe ti rezistoj...si te vegjel..te rinj..apo edhe mosha e thyer...

une per vete e pelqej shume...edhe me vjen mire qe kemi nje pasuri te tille muzikore...

Slevin

Forumium maestatis
Ka qe e degjojne ka dhe ca qe nuk e degjojne, varet edhe nga menyra se si rritesh edhe ku rritesh...

Slevin

Forumium maestatis
Ndoshta...po nuk ka shqiptare, sido qe rritet, kudo te jete...qe ti shpetoje degjimit...qofte eshe nje pjes se jetes se tij...
Normale se eshte nje pjese e kultures tone, icik e bastarduar nga ca jevgj qe nuk dine te kendojne dhe ca kengetar qe skane lidhje me kenget por normale qe do e degjojne.

Pastaj ajo "ndoshta" qe the ne lidhje me pergjigjen time e cila ishte " varet edhe nga menyra se si rritesh edhe ku rritesh..." me duket pa lidhje, tema thote a e degjojne, une thash nga menyra se si rriten se ka persona qe rriten me persona qe i pelqejne shije te ndryshme muzikore, si rock,alternative,dance,house,pop-rock,hip hop,rap etj etj etj, dhe ne baze te ketyre personave qe rritemi dhe dashje pa dashje na ndihmojne ne rritjen tone muzikore kur jemi te vegjel vazhdojme ne ate rruge nga ana muzikes qe pelqejne dhe ne kete rast nuk e degjojne aq shume muziken shqiptare.... popullore. Prandaj pergjigja ime ishte ne baze te preferencave edhe jo ne baze te "a e degjon shqiptari ndonjehere kengen shqiptare ne ndonjevend apo jo", so normale secili e degjon muziken e vendit te vete ku eshte rrite ;)

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
Normale se eshte nje pjese e kultures tone, icik e bastarduar nga ca jevgj qe nuk dine te kendojne dhe ca kengetar qe skane lidhje me kenget por normale qe do e degjojne.

Pastaj ajo "ndoshta" qe the ne lidhje me pergjigjen time e cila ishte " varet edhe nga menyra se si rritesh edhe ku rritesh..." me duket pa lidhje, tema thote a e degjojne, une thash nga menyra se si rriten se ka persona qe rriten me persona qe i pelqejne shije te ndryshme muzikore, si rock,alternative,dance,house,pop-rock,hip hop,rap etj etj etj, dhe ne baze te ketyre personave qe rritemi dhe dashje pa dashje na ndihmojne ne rritjen tone muzikore kur jemi te vegjel vazhdojme ne ate rruge nga ana muzikes qe pelqejne dhe ne kete rast nuk e degjojne aq shume muziken shqiptare.... popullore. Prandaj pergjigja ime ishte ne baze te preferencave edhe jo ne baze te "a e degjon shqiptari ndonjehere kengen shqiptare ne ndonjevend apo jo", so normale secili e degjon muziken e vendit te vete ku eshte rrite ;)

Pjesa e pare e pergjigjes jam dakort...
po per paragrafin e fundit do te te thesha...flet personaliosht per veten apo per njerez shembuj reth teje...?

Sepse nuk i vura ekskluzivitet qe nje njeri duhet te degjoje vetem muzike popullore....njeriu qe pelqen muziken ee degjone ate ne te llojet...

Por, nuk mund te themi se ka muzike te tjera...jemi rit me ato edhe..muzika qe siç e the e ti eshte origjina jon...te mos ta degjojme....nuk i shpetojme dot...ndryshe per mendimin tim...eshte nje largim e mohim nga kultura jone...

Slevin

Forumium maestatis
une nuk flas per vete, une flas ne pergjithsi, ske degjuar qe muzika shqiptare ka marr kot, populloret degjohen gjithmone me pak, e keqe eshte cilesia e kenges qe prodhohet??? pse ndodh valle??? sepse gjithmone jane me pak personat qe e degjojne, ajo muzik aty do te mbetet, por bota ecen, dhe si gjithmone do eci dhe si gjithmone shtohen personat qe do e lene pas ate muzik... kohet ndryshojne dhe nuk rrine ne vend... une per vete nuk kam pse te flas ne forum une flas per vendin ku jam e personat qe me rrethojne dhe ketu ku jam une ne mes te shqiperis ajo muzik nuk degjohet aq shume...

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
ne kerthiz te shqiperis ti eee :p
Shiko nuk po flasim per muziken shqiptare ne pergjithsi...por populloret qe kane qene e qe behen shumica mendoj se nuk jane keq... ato qe behne me kot siç thu ti pastaj, nuk behen se ska degjus...behen per arsyje ekonomike...

Bota ecen edhe shqiperia do eci...po bota qe ka ecur ka pare e mbrapa...jo vetem para... se ndryshe nuk do ishte be...
edhe ne do vertitemi nga do vertitemi...sdo e degjojme per nej moment kengen popullore...po do e kthejme koken nje here mbrapsh...sepse edhe bota ka nje limit qe te eci para...

dua te di neper...festa si pune dasmash a ahenkesh..ça bejne keta te rinj te shqiperis mbyllin veshet kur ka valle e keneg popullore ?!!!

Slevin

Forumium maestatis
une ne timen i pranova cdo gje, por nese i lexon me vemendje ato qe them nuk kane fare lidhje me ate qe thua, ti del tek e jotja kur pjesen tende e kuptova, por ti e riperserit kur une te jap alternativa tjera per te kthyer pergjigje, ti perseri e perserit, tani une dua te debatoj me nje person qe me kthen pergjigje dhe jo nje qe kthehet perseri tek pergjgja qe thote ne fillim, vazhdimisht.

Edhe me erdhi me qesh me pranimin tend kur une te hapa rruge gjithsesi secili ka vizione te ndryshme por mua me pelqen te kem dhe alternativa dhe jo ti bie nje muri terkohes... pastaj une nuk e mohova ate qe the ti une thjeshte thash se ka plote gjera te tjera para se te kalosh tek ajo qe the ti dhe ti perseri aty e kthen.... :) nejse nejse

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
nqs del ne konkluzionin qe ajo qe thash nuk ka lidhje fare me ate qe the ti...dmth qe ti nuk ee ke kuptu fare ate qe kam thene une...dhe nuk shikoj te tjera alternativa une per ti dhene pergjigje....ishe ti qe kundershtove ate qe une kisha shkrujt...dhe ku e nxore bideden perseri ke ajo qe po thesha une....
te pyeta nqs po flet peer personin tend apo njerz qe ke reth me the jo...dhe shikoj me poshte qe me thua qe aty ku je ti ne qender te shqiperis nuk degjohet fare muziak popullore...!!!!
epo une te dhe kete tjetren...une dy tre here ne vit vi ne shqiperi dhe aty ku jam une te rinjte e degjojne muziken popullore...edhe pse kane alternativa te tjera...
çka rash dakort une me ty...ishte qe eshte e vertet qe vitet e fundit e kane bastardu i çike...sepse dali qindra kengetare qe sdine te kendojne edhe e kendojne...gjithsesi nuk mendoj se i ka rene interesi perseri...

pastaj nqs ti ke rastin tend qe thua qe ti nuk e degjon apo personat retht teje nuk e degjon...une skam ça te kundershtoj e nuk kam se ça te pranoj ne kete fakt....plus qe nuk me ktheve pergjigje per nje pyetje te fundit...edhe thua qe jam ne te njetin mendim...epo tani sdo biem nga maja ne renje pa kaluar ne deg nje here...se vritesh ashtu...
gjithsesi njejse se e zgjatem shume kete muhabet...muzika eshte gje qefi...edhe njerzit e degjojne sipas qefit...dhe mua do me vinte mire qe rinia shqiptare ta degjonte....ashtu siç degjojne muzikat e llojeve te ndryshme...

Slevin

Forumium maestatis
Apappapapapapap nese ishe ne rregull skishe pse beje gjithe kete roman ;)

Gjithsesi ti kthehesh tek biseda ime kur une pergjigjet e asaj qe ti nenvizon aty ti kam kthyer, nese i rilexon me lart dhe ne fund perseri pa pik lidhje kthehesh tek tema jote qe une ne vendin tim degjojme etj etj etj etj... kete e morem vesh, por ate qe ti nuk more vesh eshte qe une e pranoj ate cfare thua ti, kurse ti vazhdon e flet perseri ne fjalen tende, por ne menyra te ndryshme... une perseri e pranoj e ti perseri vazhdon e ben debat edhe une perseri te them shiko se spo me kupton ate cfare dua te them. gjithsesi me debat pa lidhje, a kupton ti apo skuptoj une. amon secili kupton ate qe do te kuptoj dhe ti kutpon ate qe do te kuptosh. hajde shpresoj qe mos te me kthesh perseri dicka te tipit qe "shiko se une kur kthehem e degjoj etj etj etj etj etj etj etj etj" sick ke bere deri tani :)