Perse Veriu quhet i persekutuar nga rregjimi i Diktatures Komuniste?

Paulin Palushi

Primus registratum
Re: Perse Veriu quhet i persekutuar nga rregjimi i Diktatures Komuniste?

I dashur Sejsel.E respektoj mendimin tend por edhe te kundershtareve.Rihyra ablolutisht per debat por vetem per nje detaj.
Puna e Camerise as nuk eshte as nuk ishte ne duart e Dulles per shume Faktor.Nderkombetare,por edhe per arsyen e thjeshte sepse Camet me gjithe respektin dhe njohjen e vuajtjeve qe kane hequr nen Greket por edhe nen komunistet nuk kishin dhe nuk kane kompaktesine kombetare dhe sentimentin kombetar siq e kane kosovaret.Qe neser sikur qeveria Greke ti thote kthehuni se do t'ju rikthej te gjitha qe keni pasur,ato i thone lamtumire kombit ,flamurit e ku ta di une.Me sa kuptoj gjithmone beteja e Cameve edhe sot eshte per kthimin epronave te tyre....
Ndesa qeshtja e Kosovareve ishte ndryshe.
E keqe apo e mire Italia fashiste beri bashkimin real te Shqiperise me Kosoven.Dhe kete e verteton se me qindra mesues nga Shqiperia u derguan me pune nga Minisria e arsimit te asaj kohe per ne Kosove.Ku nji pjese ndoshta jetojne edhe sot atje. Ky bashkim real bene qe edhe Kosovaret muslimane te konsiderojne Italine element pozitiv(per te mos perdorur fjalen aleat-te cilen e paguan me vone, dhe mire bile...),te perqafojne idene nacionaliste te Ballit Kombetar qe ishte dhe eshte Bashkimi i kombit te ndare.Prandaj,pra fotografia aktuale e kesaj kohe eshte Shqipria dhe Kosova nje e tere,nen okupacionin Italin,dhe kjo situate mbeti edhe pas largimit te gjermaneve nga ballkani.Po c'ndolli?!.
Duke e ditur se luftrat me te keqen bijen edhe ndryshime dhe situata ishte e favoreshme qe te mos i merrej me dora Jugosllavise per Kosoven pasi ajo ishte nen nje administrim me Shqiperine
te ciles i druhej dhe Jugosllavia e re tashme nen komunistet,mbasi edhe trupat e Brigadave partizane ndodheshin neri ne Vishegrad,dhe jo ne numer te paket e te pa armatosur...Enver Hoxha edhe nen trysnine e "Admiraleve"te tij Jugosllav-Popovicet me shokeqe i kishte ne shtabin e tij,ne takimin e tij sekret me Titon,"i firmos" tapine jugosllave per Kosoven.Ta shme Dulla nuk kishte kohe te merrej me maloket e Jugosllavise,mbasi kishte pune me maloket e Veriut Shqiptar.per me teper i ke lexuar ne shkrimin me siper.

Prizreni

Primus registratum

A e din ti o Pal Shkodrani qe po me pelqen sepse je nje realist i vertete dhe flet pa doreza.

bel-ami

Primus registratum

Mendimi im eshte se mjerimi i shqiptareve,persekutime dhe fatkeqesia nuk njohu kufi e as qytet.Kudo tollona,racione,ne dimer buke misri...xhipse policie,operative...parulla dhe demaskime.
Ne veri pervec se Klerit Katolik,te tjeret kot qe te qahen.

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Paul Shkodrani:
[qb]...................
Puna e Camerise as nuk eshte as nuk ishte ne duart e Dulles per shume Faktor.Nderkombetare,por edhe per arsyen e thjeshte sepse Camet me gjithe respektin dhe njohjen e vuajtjeve qe kane hequr nen Greket por edhe nen komunistet nuk kishin dhe nuk kane kompaktesine kombetare dhe sentimentin kombetar siq e kane kosovaret.Qe neser sikur qeveria Greke ti thote kthehuni se do t'ju rikthej te gjitha qe keni pasur,ato i thone lamtumire kombit ,flamurit e ku ta di une.Me sa kuptoj gjithmone beteja e Cameve edhe sot eshte per kthimin epronave te tyre....
[/qb]
<span style="font-weight: bold">Kjo qe ti parashtron ketu nuk eshte vecse nje spekullim, dmth. nje hamendje personale dhe nuk ka aspak te beje me realitetin.Pra persa i perket asaj qe thua se cfare do te benin camet sikur qeveria greke tu jepte perseri pronat dhe nenshtetesine. Ndersa persa i perket historise se debimit te cameve dhe sjelljes se qeverise se Tiranes ne kete kohe, ata qe e kane jetuar do te te thonin se qeveria e Tiranes jo vetem qe nuk ndermori asgje ne mbrojtjen e popullsise came por ne disa raste camet u gjenden mes dy zjarresh.Nga njera ane greket me pushke dhe nga ana tjeter i priste mitralozi. Pyet nje here se me siguri do te te kallzojne me shume.Camet qe u detyruan te braktisin shtepite dhe pronat e tyre, u detyruan me force ta bejne kete sepse nuk pranuan &quot;ta kthejne&quot; Fene dhe Nacionalitetin. Ketu ku jam pata rastin te takoj nje njeri qe eshte cam dhe familja e tij banon edhe sot e kesaj dite ne Greqi dmth. ne Cameri.Une per nga pamja mu duk menjehere qe nuk mund te ishte gjerman dhe e pyeta per kombesine e tij. Ai mu pergjegj se eshte shqiptar grek. Une i thashe pa menduar gjatese nuk ka mundesi nje gje e tille, ti duhet te jeshe ose shqiptar ose grek.E gjitha kjo ne gjermanisht. Ai mu pergjegj ne shqip me nje dialekt si te vlonjateve se gjyshi i tij ne kohen e debimit te cameve nga cameria kishte pranuar te nderronte fene dhe keshtu ti shpetonte jeten familjes se tij. Ne ne shtepi tha ai flasim shqip por jashte shtepise asnjehere se kjo do te na sillte probleme te medhaja.Ai me tha se familja e tij nuk eshte nje rast i vecante dhe se ne fshatin e tij dhe ne fshatrat perreth ka shume familje te tilla qe edhe sot e kesaj dite ruajne zakonet dhe gjuhen me gjithe shtypjen dhe diskriminimin qe ushtron qeveria greke. Arsyeja qe gjyshi i tij nuk ishte larguar dhe kishte pranuar(sa per sy e faqe)&quot;nderrimin&quot; e fese ishte se gjate perpjekjes per te kaluar kufirin ne drejtim te Shqiperise ishin qelluar me mitraloz nga kufitaret shqiptar ne ate kohe.</span>

Kastriot

disku

UNI

ore spyste shoku shpati ca krahine ishe...i preve llafen te priste llapen...amon ere mo na hidhni kshu idesh se jan kot fare.....ai persekutoi bashkpatriotet e vet vetem se ishin kundershtar ju thoni sulmoi veriun me shume...
po flisja me nji durrsak dje ma boni kom honger burg vetem se po munohesha me i ra kitares si i bite luccio battisti,,,
<span style="font-weight: bold">me therriten ne mbledhje te partise ku ishin mbledhur sekretari partise edhe stafi i tij....
sa hyna brenda ne salle pa u ul fare nigjoj llafet &quot;i nderuar filan akuzohesh per tradheti edhe per agjitacion e propagange kunder partise dhe shokut enver...&quot;
ja bo ky durrsaku...pyta pse se dija???
ma pret kryetari...&quot;ke bere muzike te huaj...&quot;
edhe pse u mundua me i sqaru qe thjesht muzike eshte e rrasen mrene per 8 vjet po shyqyr ishte 86 edhe boni vetem 4....lol</span>
pranej ajo kohe ska pas te perzhgjedhur...kujt ti binte kazma ai e hate mire qe mos te mante men as emrin e vet.... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Paulin Palushi

Primus registratum

Ju beni c'eshte mundur per t'ju larguar temes kur behet fjale per Veriun shqiptar.
Ne ju themi shifeni ujkun dhe ju na thoni jo po une pashe gjurmen....
I vetmi&quot;fakt&quot;,per te&quot;balancuar&quot;vuajtjet qe ka hequr jugu nen rregjimin e Dulles,eshte Cameria dhe Camet,kur edhe sot ceshtja Came ,ne komisionet e ndryshme parlamentare te krijuara, shtrohet si problem nderkombetar ne komisjonet per politiken e jashtme
Eshte e drejta juaj te perdorni syze te numrit qe ju pelqen dhe me filter dielli si ta doni,por realiteti,edhe i sotem eshte ndryshe,edhe pse nuk doni ta shihni.
Une kam jetuar me Came ne shkoder,i kam pasur dhe i kam miq dhe te mire bile,mbasi jam rritur me ta.Por perjashtuar brezin tim qe ishin rritur me ne,pjesa tjeter flisnin VETEM GREQISHT,sa...nocionin e pare per gjuhen greke e kam prej tyre.E njejta &quot;histori&quot; pak a shum eshte edhe per shqiptaret e Malit te zi.Edhe pse ne tokat e tyre stergjyshore,pervec pasurise dhe ndonje favori elektoral...asgje me teper.sepse jane ato vete qe bartin prapashtesat &quot;VIC&quot;edhe sot ne mbiemrat e tyre shqiptar...Nderkohe qe kosovaret qe ti i ven ne balance edhe ktu per tju larguar temes se veriut,e kaluan kalvarin e mundimeve ne vendin e tyre,ku kane folur e flasin vetem shqip.Megjithese Titoja perdori politiken e SOFT-tit,per te arritur qellimin e tij ne pastrimin e etnik te Kosoves,duke u afruar intelektualeve dhe punetoreve te kualifikuar,para,viza,bileta dhe lehtesi te tjera ne vendet mberritese ne shkembin te lenjes se vendit,ato prap ne nje pjese te konsiderushme ndenjen ne Kosove dhe nuk iken as ne Shqiperi...
Dhe kerkoj ndjese se prap edhe une si ju ...por pa qellim ,vetem i shternguar nga debati qe ju na afroni,i jam larguar temes shume te ndjeshme te persekutimit krahinor te Gegerise...apo si i thoni ju...MALOKLANDIT.

Guest

njecik me respekt kur flisni lol

veriu nuk ka qen i persekutuar nga enveri po gjithe shqiperia ka qene veriu ka pasur kanunin qe se linte te perparonte vetem kaq .
ciao

Paulin Palushi

Primus registratum

obobo me ke bere te me shkojne te dridhura nga emocionet,berrrr,berrrrr,berrr.......
Me pelqeu komenty i yt ,shume akademik.ku ke studiuar ne Haward...sorry, ne akademine e pilafit.
Sidomos ajo fraza e fundit,VETEM KAQ,ishte nje bombe fillozofike.Me ke turbulluar me te vertete.
ne raport me ty Mirditori eshte Filozof,llogarite!!!?
Tashme mbas fjales tende tema duhet te mbythet,nuk ke se cfare i shton,i ke vene Kapak.
P.S.Ne se je ti ne foto ja vlen te prezantohemi ndonje dite,nuk te bjen rrruga cdo dite te takosh njerez te medhenj....

Guest

ha ha ha &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

mos kij merak mua me gjen ne harvard nga ora 8 e mengjesit deri ne darke vone &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

ciao :tipsy: &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Paulin Palushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga RoSe(Doll):
[qb]
mos kij merak mua me gjen ne harvard nga ora 8 e mengjesit deri ne darke vone.ciao [/qb]
Jam i bindur mori PASHKE se atje gjendesh,sidomos nga ajo fraza e fundit&quot;CIAO&quot;,por se mora vesht se cfare shperndan atje...me doza te vogla.
If,c'fare eret si me pas shkel kush ne....

kastriot

Primus registratum

[qb]
[qb]
mos kij merak mua me gjen ne harvard nga ora 8 e mengjesit deri ne darke vone.ciao [/qb]
Jam i bindur mori PASHKE se atje gjendesh,sidomos nga ajo fraza e fundit&quot;CIAO&quot;,por se mora vesht se cfare shperndan atje...me doza te vogla.
If,c'fare eret si me pas shkel kush ne.... [/qb]
Pal ban ma kujdes t'lutem kur t'flasesh me kta te Harvardit.Sa per at qe po i thue n'lidhje me &quot;Dozat e vogla&quot; ka shum mundesi qi ja ke qillue se bash njashtu po m'duket dhe mue ky Vagabondo. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kastriot

Guest

[qb]
[qb]
If,c'fare eret si me pas shkel kush ne.... [/qb]
sharje tipike katnari &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

albscutar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Devil Doll:
[qb] njecik me respekt kur flisni lol

veriu nuk ka qen i persekutuar nga enveri po gjithe shqiperia ka qene veriu ka pasur kanunin qe se linte te perparonte vetem kaq .
ciao [/qb]
hahahaahahahahahahahahahah
ca ma ke prish seriziotetin e ketij debati
keshtu eshte kur han emelsinen para supes
hahhaahahahahahhahahaahah
looooooooool

B

Primus registratum

Perse jemi te persekutuar?
Sepse <span style="font-weight: bold">shpirti, krenaria, zemra,ndergjegja,morali, atdhetarizmi i Shqiperise ishte dhe eshte ne veri te saj</span>
Ata qe mundohen te bejne Shqiperine jane te gjithe ose me shumice nga veriu.
Nje bazament i kultures shqiptare eshte vetem veriu dhe asnje krahine tjeter.
Duke filluar qe nga Tirana e poshte kultura shqiptare luhatet jashte mase dhe si rrjedhoje nga superxhirot qe ben jugu per tu shkeputur perfundiminsht nga mentalitetet, doket dhe zakonet shqiptare harron qe me kete rast fshin nga memorja e saj edhe kulturen e saj copa copa qe me mire ashtu se sa hiq.
Eshte e vertete qe ne veri sundon nje kulture shqiptare e perzier me mentalitete dhe zakone te se kaluares por kjo nuk duhet te behet shkak madhor per te deformuar gjithshka qe kemi qofte e mire ajo qofte e keqe.
Ne, eshte e vertete qe nuk jemi te zote qe te keqen ta kthejme ne sherbimin tone per te miren tone, por te pakten mos ta fshijme dhe ti japim ngjyrat dhe ta modernizojme ashtu sikur duhet.
Ja pra si eshte kultura shqiptare po ta krahasoja me njeriun qe ka ne brendesi te tij mikrobe qe sherbejne jo vetem per te na humbur imunitetin tone por sherbejne edhe per te na mbrojtur pra per te fituar imunitet.
Enveri i vuri kazmen cdo gjeje dhe shkaterroi gjithshka duke na genjyer per 50 vjet me propagande komuniste.
Tjeter eshte se ekonomia shqiptare bazohej nga prodhimet nentokesore dhe mbitokesore qe veriu kishte dhe ndoshta akoma ka ngleur ndonje gje per tu shfrytezuar.
Enveri u vuri kemben tere &quot;malokeve&quot;per te realizuar qellimet e veta por jo qellimet e kombit.
Ju talleni ndersa ne bijte e atyre qe lane kockat minierave bejme ooooooooooo nga dhimbjet bilogjike te trasheguara nga prinderit tane.
Nje ekonomi shqiptare nuk bazohet te domatet dhe trangujt apo zarzavatet e tjera sikur ndodh ne Greqi, por ajo bazohet ne burimet minerale qe e bejne ate te konkurueshem ne te gjithe tregun evropian.

Paulin Palushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga RoSe Doll:
sharje tipike katnari &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/QB]
ShaT'Shna Nuen,ti mori Cuc,mir mje i njifke katnart.E u shifke se koke Cik sojit.A je ka m'kallxo se prej kuhit e t'at.Prej cojllin Bajrak je...prej Bajrakut te kapidan Teneqes.
Per lezet te ksaj Cik sojit une po rishkruj
do Shenime per Kinen,me fal...per Merditen:

Ti ke te drejte ta duash shume komunizmin.
Mirdita ka qene konsideruar nga komunistat,nje nga krahinat me rreaksionare te Shqiperise.Dhe per kete arsye eshte ushtruar taktika e tokes se djegur nga komunistat duke vrare ,perdhunuar burra ,gra e femije apo cdo gje kunder.Simbol i kesaj lufte te pa meshireshme jane edhe burgjet me te egra te krijuara ne Shqiperi e ne vend te pare ai i Spacit,vendlindjes suaj...ku edhe banoret vendas ne pergjithesi kane qene ose gardiane ose burgaxhi..me levizje te kufizuare,ne kuptimin figurativ e real.
Ne kete kontekst,te vjetrit thone se kush t'ja ben... nenes i thua baba.E ju keni te drejte ta duani bab Enverin.
Ju edhe ne ate kohe e keni pare Tiranen vetem nga televizioni komunist shqiptar,se larg qofte te shkonit ne Tirane,duhej vize si per ne Amerike sot.Po meqe shof se edhe sot e paske enderr Tiranen perderi sa nuk e din se cfare eshte bere apo ndryshuar atje,qe per bukuri ja kan lakmi edhe qytete Amerikane ku une jetoj sot.
Po kthehem tek Spaci te cilin e&quot;njoh shum mire&quot;nga fjalet e disa nxenesve dhe studentave qe studionin ne Shkoder.Kaq&quot;i bukur&quot;dhe kaq &quot;mbreselenes&quot;ishte per to Spaci,sa pranonin te&quot;rrinin&quot;(per te mos e tepruar)ne Shkoder me cdo zhuls te pa lare prej 3 muajsh,vetem qe te mos ktheheshin ne Spaqin e viteve te partise..........................................Mirditoret e sotem e kan enderr dhe mode te flasin Toskerisht.....meqe jane te bijt e bijat e BABES

B

Primus registratum

ShaT'Shna Nuen,ti mori Cuc,mir mje i njifke katnart.E u shifke se koke Cik sojit.A je ka m'kallxo se prej kuhit e t'at.Prej cojllin Bajrak je...prej Bajrakut te kapidan Teneqes.
Per lezet te ksaj Cik sojit une po rishkruj
do Shenime per Kinen,me fal...per Merditen:

Ti ke te drejte ta duash shume komunizmin.
Mirdita ka qene konsideruar nga komunistat,nje nga krahinat me rreaksionare te Shqiperise.Dhe per kete arsye eshte ushtruar taktika e tokes se djegur nga komunistat duke vrare ,perdhunuar burra ,gra e femije apo cdo gje kunder.Simbol i kesaj lufte te pa meshireshme jane edhe burgjet me te egra te krijuara ne Shqiperi e ne vend te pare ai i Spacit,vendlindjes suaj...ku edhe banoret vendas ne pergjithesi kane qene ose gardiane ose burgaxhi..me levizje te kufizuare,ne kuptimin figurativ e real.
Ne kete kontekst,te vjetrit thone se kush t'ja ben... nenes i thua baba.E ju keni te drejte ta duani bab Enverin.
Ju edhe ne ate kohe e keni pare Tiranen vetem nga televizioni komunist shqiptar,se larg qofte te shkonit ne Tirane,duhej vize si per ne Amerike sot.Po meqe shof se edhe sot e paske enderr Tiranen perderi sa nuk e din se cfare eshte bere apo ndryshuar atje,qe per bukuri ja kan lakmi edhe qytete Amerikane ku une jetoj sot.
Po kthehem tek Spaci te cilin e&quot;njoh shum mire&quot;nga fjalet e disa nxenesve dhe studentave qe studionin ne Shkoder.Kaq&quot;i bukur&quot;dhe kaq &quot;mbreselenes&quot;ishte per to Spaci,sa pranonin te&quot;rrinin&quot;(per te mos e tepruar)ne Shkoder me cdo zhuls te pa lare prej 3 muajsh,vetem qe te mos ktheheshin ne Spaqin e viteve te partise..........................................Mirditoret e sotem e kan enderr dhe mode te flasin Toskerisht.....meqe jane te bijt e bijat e BABES
Zoti Paul nuk besoj ta kesh me mua kete qe shkruan.
Edhe une jam nga Mirdita por kjo nuk do te thote qe une qe shkruaj ne gjuhe letrare te jem komunist apo dicka e tille.
Megjithate per pergjigjen duhet te pergjigjet vete Mirditori dhe jo une, por me qe jemi brenda bisedes apo diskutimit po shtoj edhe une dicka.
E para me vjen keq qe tallesh sepse nuk ke arsye ta besh nje gje te tille sepse ai nuk te ka renduar ty as Shkoder Locen(e di besoj fjalen Loce).
Sa per Mirditen ke shume te drejte qe thua ashtu sepse ne qoftese ka pasur vend me te persekutuar ne Shqiperi, ajo ka qene Mirdita porse mirditoret dine te respektojne te miren dhe ta marrin ate.
Po cfare te benim edhe ne mirditoret?
Ne njeren ane myslimanet shqiptare, ne anen tjeter orthodoksit shqiptare e kishin bere Shqiperine terhiqe por mos e keput.
Ne vitin 1920 Mirdita ka kerkuar Republike dhe me shume te drejte.
Ne mirditoret duruam 500 vjet pushtim turku dhe nuk e nderruam besimin as nuk nderruam gra e katandi me turqit por po pritnim per dite me te mira qe fatkeqesisht nuk erdhen.
Ata qe ishim dje jemi edhe sot, por eshte budallallek qe te mendosh qe ne nuk duam vellezerit tane matane kufirit.
Ne respektuam ligjet e shtetit ashtu sikur i respektojme por dreqi e mori te gjithe ju perluem kafsherise se paditur komuniste duke menduar qe ndoshta ata jane te drejte dhe do bejne gjithshka te mire ne sherbim te atdheut tone etnik qe nuk ndodhi.
Sa per zakonet dhe traditat e vjetra e gjithashtu kanunin shqiptar si dhe besimin(fene)shteti komunist ka nje merite te vecante por per me tutje te gjitha te mirat qe ka bere shumezohen me zero, ose sot nuk kane vlere.
Ne Shkoder e di ti shume mire zoti Paul se si vriten ne mes te qytetit dhe per kete mjafton te lexosh gazetat e perditshme ku Shkodra permendet cdo here apo cdo dite.
E njejta gje ndodh dhe ne Mirdite ku kanuni ka ardhur perseri dhe ben ligjin, duke mos folur per Malesine e Madhe, Kukes, Puke,Tropoje, Diber, Burrel etj.
Ngado qe ti biesh shqiptar ngelesh, biles nga ata qe baltes i thone balte.
Ti shoku mirditor nuk e kupton akoma qe je nje malesor ose bari delesh, ndaj do beje mire qe te mos vije ketu me na u hap krahesh dhe te na tregosh burrerine me mustaqe si floke grash.

bel-ami

Primus registratum

Leonardo ja ke futur me top.

Paulin Palushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Leonardi:
(Plotesova ato qe ti nuk thoje por i mendoje-Paul Shkodrani)
...dhe une jam nga Mirdita...apo dicka e tille.
E para me vjen keq qe tallesh sepse nuk ke arsye ta besh nje gje te tille sepse ai nuk te ka renduar ty as Shkoder Locen.
...porse mirditoret dine te respektojne te miren dhe ta marrin ate.
Ne vitin 1920 Mirdita ka kerkuar Republike dhe me shume te drejte...(???)
Ata qe ishim dje(ne kohen e Dulles)jemi edhe sot...Ne respektuam ligjet e shtetit ashtu sikur i respektojme...Sa per zakonet dhe traditat e vjetra e gjithashtu kanunin shqiptar si dhe besimin(fene)shteti komunist ka nje merite te vecante...Ne Shkoder e di ti shume mire,se si vriten ne mes te qytetit dhe per kete mjafton te lexosh gazetat e perditshme(...komuniste-qe i japin rezonance negative cdo problemi sado te vogel ne veri-kur ne Jug grate komuniste kan pire gjak maloku ne sy te kamerave...),ku Shkodra permendet cdo here apo cdo dite...???!!!
E njejta gje ndodh dhe ne Mirdite ku kanuni ka ardhur perseri dhe ben ligjin, duke mos folur per Malesine e Madhe, Kukes, Puke,Tropoje, Diber, Burrel etj.(...ku vepron Kanuni njererzit maten mire para se te vrasin,sepse i dine pasajat.Krimet me monstruoze ndodhin ne vendet me popullsi heterogjene si ne Jug,por atje syri i kamerave nuk shef dhe sigurisht po e shoh se edhe ju qenkeni puro qorr,per me shum informim pyet skafistat se sa burra gra e fmi jane nen Otranto prej tyre pa faj,more hajvan...)
Ngado qe ti biesh...mirditor...ngelesh,...biles...(shprehje qe nuk e perdorin kurre&quot;maloket&quot;,perjashtu Xhon Mirditoret qe e kane per mode te flasin si nuk i ka fole baba)nga ata qe baltes i thone balte...
Ti shoku mirditor nuk e kupton akoma qe je...nje malesor ose bari delesh...,ndaj do beje mire qe te mos vije ketu me na u hap krahesh dhe te na tregosh burrerine me mustaqe si floke grash.(ju ishit qe kerkonit respekt per mendimin e tjetrit
...)[/QB]
Komenti im:pse ti ke hape kete teme une nuk do te kisha shkruar asnje pike jo me fjale,sepse e pashe se nuk ke shtruar argumenta,por thjesh bla,bla ,bla.Njerez si ti bejne qe keto&quot;maloket e jugut&quot; te tallen me...JU...dhe jo me Ne.Dhe kete e verteton edhe fakti se ti me drejtohesh mua per replike dhe jo atyre qe te fyejne per cdo dite dinjitetin tend,te krahines,te dokeve dhe zakoneve...por edhe te familjes.Mbasandej del konkluzioni i tyre,kur ato nuk duan vetveten si mund ti duam ne???...Bravo,je burre i mencem,vazhdo ne kete rruge...