Perjetesia

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: Perjetesia

NESE...ka Krijues...dhe nese ka...pse s'na ka tregu qe ka krijuar perjetesine...po na mundon me keshtu hamendjesh?
dhe e kunderta...Nese ka Perjetesi...pse duhet ta kete krijuar Krijuesi?!...
ndoshta Perjetesia nuk jetohet...faktikisht nuk jetohet Perjetesia...pasi te mos jemi me ne kete bote...i bie te jetojme ne Perjetesi...por qe eshte e pajetueshme...une s'njoh asnje te kete ardhe nga Perjetesia e te kete thene "coucou...erdha une, jo s'erdha ...kam qene gjithmone ketu ne Perjetesi" /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif...

pastaj per çfare Perjetesie behet fjale? per Perjetesine e jetes apo per Perjetesine e vdekjes? se ndoshta ka dy Perjetesi? Po kufiri midis ketyre Perjetesive ose kufiri midis jetes ketu dhe Perjetesise ku eshte dhe a ka kufij?

PS vallahi s'kma pi gjo...betohem /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

Me radhe gjerat. Nese ka Krijues. Athere duhet te dime se ky Krijuesi nuk na ka krijuar kot. Dhe me siguri te ka lene dicka ku te udhezohesh dhe jo te vrasesh mendjen. Mjafton qe te kerkosh te verteten. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Po pati perjetesi nuk e mendoj me vend pyetjen qe pse ka krijuar perjetesine, sepse perjetesia ka shume kuptim ne plot gjera, ndersa vdekshmeria nuk ka fare kuptim dhe nuk eshte e drejte. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Po te vije njeri nga perjetesia dhe te kthehet ketu e te thote un vij nga bota tjeter. Ather nuk do kishte kuptim kjo bote se te gjith do besonin. dhe njerezit jan ne kete bote per tu provuar.

ska 2 perjetesi per vet fjalen qe ka brenda jeten. dhe nuk mund te jetoj njeriu i vdek /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

anulka

Primus registratum

jeto keto jet si te jet vetem nje,se po pati perjetesi e ke punen punen ne xhep

antip

Primus registratum

Ket qe sapo ke shkrujt /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/rolleyes.gif , perjetsisht s'kam per ta mor vesh... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

aristokratja

Forumium praecox

A ka jetë pas vdekjes? Padyshim që ka, jeta pas vdekjes është po aq reale sa ajo para vdekjes.

Ky eshte nje citim i artikullit me siper.

Ok, nqs ka nje jete pas vdekjes, si mund te jete kaq reale?
Ndoshta nuk eshte rasti te pies, ndoshta do dukej pietje naive, po ndjen gje pas vdekjes? Mendon gje pas vdekjes, apo je thjesht ne pritje te nje vendimi? Nevojat fizike, ndihen gje pas vdekjes? Instiktet humbasin pas vdekjes? Enderron gje pas vdekjes?
Atehere me vjen keq, po edhe po te kete jete pas vdekjes (gje te cilen une e dyshoj shume), nuk qenka aspak reale.

Gysi

Primus registratum

Kush tha qe pas vdekjes nuk do te kete nevoja fizike, instikte apo enderra dhe mbi c'baze ti vlereson se nqs nje jete nuk paska keto tre gjera qenka joreale?

aristokratja

Forumium praecox

Une jetes keto gjera mund t'ia provoj, po c'me thua pas vdekjes, si mund te m'i provosh ti qe ekzistojne?

Timi

Valoris scriptorum

Ky pra eshte misteri /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif Sepse asnjeri ska ardh akoma nga atje te na mbushi mendjen.

jimmy84

Primus registratum

Perjetesia??? Te pakten shkenca deri me sot nuk e ka hedhur dot poshte perjetesine. Nje nga postulatet themelore ne Fizike eshte "asgje nuk krijohet dhe asgje nuk humbet, por vetem transformohet". Pra edhe ne do jetojme ne perjetesi...vetem se do jemi balte, pastaj krimba, pastaj zogj (te eger ose te bute) dhe me pas prape balte. Ndonje dite kur Toka t`ja beje "BUM" (nqs dmth) atehere do jemi pluhur hapesinor. Pra perjetesine e keni te garantuar. Por jo formen.

deshmi

Primus registratum

Edhe sikur te vinte njeri nga Parajsa apo Ferri te thoshte si eshte njerezit prape do mbanin te njejtin qendrim, nuk do ndryshonte asgje. Eshte vetem nje justifikim. Ka mjaftushem gjera ne kete toke qe tregojne egzistencen dhe doren e Perendise, natyra per shembull deklaron lavdine e Tij. Vete ndergjegjja jone eshte evidence.
Bibla thote se njeriu vdes dhe pastaj eshte gjykimi--Hebrenjte 9:27.
Por Zoti e deshi aq shume boten sa dha Birin e Tij te vetemlindur qe kushdo qe beson ne Te te mos humbase por te kete <u>jete te</u> <u>perjetshme</u> Gjoni 3:16.
Te gjithe kane mekatuar Romaket 3:23.
Paga e mekatit eshte vdekja, por dhurata e Perendise eshte <u>jeta e perjetshme</u> nepermjet Jezus Krishtit Zotit tone.
Romaket 6:23
Dhe te gjithe ata qe mekatet i jane paguar nga vdekja dhe ringjallja e Jezusit ne kryq do te shpetohen, por te tjeret do hidhen ne liqenin prej zjarri, kjo eshte vdekja e dyte--Zbulesa 21:8.
Ne kete jete vdes trupi, dhe shpirti pret gjykimin ne ferr derisa te vije dita e gjykimit; kjo ndodh per ata qe nuk kane kane pranuar Jezusin qe u dergua si shpetimtar. Vdekja e dyte eshte finale.
Gjithashtu edhe te krishteret do te japin llogari per cfare kane bere ne kete jete pasi jane shpetuar, por do te shkojne ne Parajse dhe nuk do te humbin jeten e perjetshme, sepse gjaku i Jezusit ka lare mekatet e tyre--Kolosianeve 2:13-14; 1 Korintasve 3:10-15.

Keto nuk i them nga mendja ime por jane fjalet e Zotit ne Bibel. Shikojeni vete. Zoti deshiron qe cdo njeri te shpetohet dhe te njohi te verteten 1 Timoteu 2:4.

Kondrapedali

Kondrapedali

A ma shpjego dot se cili është mëkati i të porsalindurit? Nëse është mëkati fillestar, cili është mëkati i fëmijës së porsapagëzuar i cili vdes? Dhe për më tepër, përse njëi porsalindur duhet të mbajë mëkatin fillestar ndërkohë që ai nuk ka bërë asgjë përveç se të lindë e të marrë frymë? Po fëmijët që vdesin gjatë shtatzanisë të cilët akoma nuk janë bartës të mëkatit fillestar përse duhet të vdesin nëse vdekja vjen nga mëkatet?

Ka ca paqartësi në fe të cilat kapërdihen vetëm me anë të besimit.

hawk

Primus registratum

Feja ne te cilen bazohen shpjegimet me lart ka emer specifik.
Perse i jep kuptimin pergjithsues nepermjet fjales "fe" ??!!

"Mos je fanatik nipce dhe me hiqesh si perparimtar"-halla, tek Cifti i Lumtur. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/whistle.gif

deshmi

Primus registratum

Kondra, lexo Mateu 18. Ne Izrael ishte besuar gjate asaj kohe qe mosha kur njeriu eshte i pergjegjshem per mekatet eshte 12-13 vjec. Bibla nuk e permend kete mbase ngaqe kjo ishte e qarte athere.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

nje nga gjerat me emocjonuse qe kam lexuar,i till Goethe,shkruan :
"nese njeriu mendon duke ndjekur te drejten (te miren) esht i bukur dhe i madh perjetsisht " .

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif