Parashqevi Simaku

zog

Primus registratum
Re: Parashqevi Simaku

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Zog mendimi jot ne kte teme, me tingellon me tendenca te theksume hierarchie.
Mendoj se shoqeria me strukturen e saj (grup- moshave,niveleve,kushteve sociale, und und und... ka nevoje ti mundesohet nje perzgjedhje ma e madhe, ma e pershtatshme, ma e rehatshme, ma e mundshme per te.

Mendoj se je aq zemergjane sa te mos ja kufizosh kte mundesi, apo jo?

[/ QUOTE ]

problemi eshte se 2 + 2 = 4 dhe jo 5. nuk eshte faji im neqoftese ty te duket hierashike kjo.

pra neqoftese do te mesosh matematiken, qe te mos te ta hedhin ne pazar shitesat, duhet TA PRANOSH hierarqine.
neqofte se ti s'do, te duket kjo skllaverim, problemin e ke vete ti, dhe jo une.

bota, universi, kosmosi eshte hierarqik. i vogli (toka) rrotullohet rreth te madhit (diellit).
nen keto ligje te ashpra jetojme edhe ne njerezit.

zog

Primus registratum

si dhe po vazhdoj hierarqi me teper IMPONIM TE MENDIMIT (çfare nenkupton ti) i ndodh shoqerise, me duket mua, me shume po ta pranojme parashqevine si star boteror te muzikes, sesa po te ndikohemi nga mendimi im, qe ajo mbetet per shqiptaret veçse nje kengetare ordinere.

ngaqe HOLLIVUDI qe mbeshtet parashqevine ka me shume pushtet tek masat sesa mendimi im si individ.

apo jo ori cuc ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Masa perbahet prej individit mor Zotni(sa per kujtes kjo) /pf/images/graemlins/cool.gif.
Masandej s po mundohem me ta IMPONU MENDIMIN qe Parashevija te bahet preferenca jote, prite forum rrezikun /pf/images/graemlins/grin.gif

zog

Primus registratum

Masandej s po mundohem me ta IMPONU MENDIMIN qe Parashevija te bahet preferenca jote.....

[/ QUOTE ]

atehere shiko rrugen mos gremisesh......

Adonis

Primus registratum

Zog

Eshte e drejta jote ta pelqesh simakun apo jo.(no one is going to lose sleep over it)

por cfar me ben mua pershtypje eshte fjalori diskriminues qe ti perdor. qe nga katnar, hajdar, bedrie e xhevrie.
nuk e di se ne cvend ke lindur or jetur por ne qofte se behet fjale shqiperine me sa di une kan qen dhe jane keta katnar e hajdar qe kan arritur me shume ne jeten e tyre.
ne nje nga shkrimet e tua ke permendur Vace Zelen si mit a nuk eshte dicka e ulet nga ana jote te permendesh emrin e nje katnarje/ provincjale
dhe vete ti ke dhene vetes emrin Zog - shumicen e rasteve kjo fjale per shqiptaret simbolizon ish mbritin Zog dhe ai nje molsor ishte apo jo.

por mos devijome shume nga tema dhe te kthehemi tek simaku.deri sa ishte ne shqiperi kritika/juria e ka vlersuar ndersa publiku e ka dhe vazhdon te admiroj. ishte e para kengatere/artiste shqiptare qe shkoj ne amerike per te bere karjere, a ja arriti qellimit apo jo eshte akoma me pikpyetje, por ama nuk mund te akuzosh nje njeri qe ka nje enderr dhe mundohet me gjithcka qe tja arrij qellimit. por per kundrazi nje person i tille duhet lavderuar per guximin. dhe e fundit gjate gjithe kohet ne amerik ajo kurr nuk ju nda kenges dhe sa per talentin e saj nje pergjigje me te mire mund te marresh nga cdo njeri qe ka qen pjese e atmosfere ku ajo ka kenduar.

zog

Primus registratum

adonis, ku e pe ti qe e akuzoj parashqevine ? KRITIKE po i bej, s'kam te drejte ? duhet te kem patente, leje, dipllome ? apo duhet te shkruaj ne gazete ?
perderisa ajo (me) propozon muziken e saj, e shet ate, edhe kritiken per mire ose keq mendoj se e ka hak. apo ti kerkon qe vetem te leshojme lavderime nga goja ?
sikur ti bejme artit, kenges (art i vogel) vetem lavderime, ti si mendon, perfiton ai apo humb ?
per vete mendoj se ai humb. kritika qofte edhe me kunj, me tendence, i ben mire artistit, i ben mire artit, po aq sa rrufeja pyllit.

prandaj adonis duhet te me falenderosh, e jo konsiderosh armik, aq me teper po e deshe parashqevine, je fan i saj.

ps; dhe epitetin bedrije e perdora me qellim kritik. mendoj se parashqevija duhet karieren e saj ta niste nga emri. te zgjidhtje nje pseudonim qe i pershtatej me mire karakterit te saj, karrieren ose endres se saj. siç beri madona, apo sofia loren. ka te beje shume emri ne art.
te isha une ne vend te saj do ta vija SIMONA ose SI MONI /pf/images/graemlins/laugh.gif

Adonis

Primus registratum

ZOG

Ja ku jam ather te falenderoj nga ana ime qe e pasurove kete teme me argumentet tuaja.

Dhe nuk te konsideroj aspak armik - perkundrazi te bej dhe nje ftese qe te behemi shoke.

Simaku mbase nuk eshte e persosur por ama per momentin nuk kemi shume artiste shqiptare qe mundohen te bejne karjere jasht shqiperise dhe ti reklamojne anet e mire ketij vendi.(per vete do preferoja te degjoja apo lexoja dicka te bukur per keta njerez nga mediat e huja se sa per shqiptarin qe vrau kete, apo u kap me droge e prosituta) prandaj mendoj qe njerez si simaku, elsa lila, inva mula, kledi kadiu merita halili etj duhen inkurajuar per inicjativen dhe mundimin se perdryshe do mbetemi me tipa is rovena stefa apo dhe me keq me adoleshentet e top fest it por dhe keta nuk duhen permendur se se fundi kan dhe keta admirueset e tyre.

Tani me duhet te shkoj se kam mbledhje e kontrata per te neshkruar se nuk me paguan ndonje per te mbrojtur simakun apo per te shkruar ne albforum

Guest

Para dy ditesh me sollen CD-ne e re te Parashqevise...Me thene te drejten u zhgenjeva disi... /pf/images/graemlins/ooo.gif

Ne shume raste, me shume nxirrte fryme sesa ze.
Nejse...Ndaj s´duhet me fol, para se me e pa
me syte e tu, para se me e degju me veshet e tu dhe para se me e prek, me doren tate (dicka) /pf/images/graemlins/laugh.gif
Komentet... gjithmone mbrapa /pf/images/graemlins/wink.gif

P.s Kush do ndonje kenge te saj, le te shprehet...
Une prap, mbetem fanse e saj /pf/images/graemlins/smile.gif

MLK

Primus registratum

Ka qen vajze qe me ka lon mbresa /pf/images/graemlins/laugh.gif U bo kohe qe se kam pa dreqin /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Ka ec perpara ajo...s´pretendon ta shofesh ti mo /pf/images/graemlins/laugh.gif

ados

Primus registratum

"
Fanta"..nqs ne cd eshte ashtu sic thua ti , domethene cirret dhe zhgervishet dhe kur ke parasysh incizime "sound"ne studio jane 100% standart, mendo si do jete ne "live"..megjithate na behet mire qe akoma kendon dhe eshte prezente!!

Guest

...nuk ja del dot "live" me ajo.
Nuk gervishej aq, se kenget ishin ne nota fare ulet, por i mungonte shkelqimi ne ze.

P.s Gjithsesi Ados, do te t´i coj te gjitha me email dhe degjoji vete me mire.
Me shume se nje here, s´ke per t´i degjuar dot...
e shumta dy /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/wave.gif

MLK

Primus registratum

E kom pas shoqe mij, goce per s'mari /pf/images/graemlins/laugh.gif para 90-tes ka pas qen nga femnat me inteligjente qe kam njoft /pf/images/graemlins/laugh.gif

Adonis

Primus registratum

Ec me gjet belaja po mbroj anen e simakut, sikur te isha nje adoleshent.

cdo njeri ka preferencat e tij muzikore po te thuash qe simaku u cirrte dhe nuk kendon dot live eshte dicka e pabazuar, ne ndonje fakt. kjo eshte njesoj si te thuash te njejten gje per vace zelen, irma libohoven, aurela gacen, merita halilin etj. kengetare ne rangun e simakut e kane dhena prova me vakt dhe vazhdojne te japin. dhe gjithmone jane vlersuar nga kritika

Simaku eshte nje kengetare dhe artiste e kompletuar dhe CD e re e simakut eshte dicka unike dhe origjinale. te vetmit njerez qe mund te zhgenjehen nga kjo CD do jene ato qe e kane blere me mendimin qe do degjojne simakun me kenge te zhanrit qe ka kenduar 16 vjet perpara.

Simaku ka evoluar dhe gjithmon eshte nje hap perpara, ashtu sic ka qene nje hap perpara kur ishte e vetmja kengetare shqiptare qe kendonte muzike te lehte, popullore, te shqiperire se mesme etj, apo qe xhiroj vidjoklipet e para ne shqiperi qe dhe 20 vjet me pas ja kalojne vidjoklipeve qe behen sot. apo qe ka nje faqe interneti qe nga 98

simaku qe e e para artise shqiptare qe u largua nga shqiperia me te vetmin qellim per te bere karjere, ajo mbase nuk arriti te behet nje yll hollivudjan por ama inicjativa dhe endrra e saj aspiroj me mira shqiptare qe pervec pastrues e lavapjatesh neper shtete te botes ato mund te benin dhe e meriton te kishin nje karjere ne fushen e zjedhur te tyre.
tani shohim kengetare si elsa lila apo inva mula te arrin suksesin e enderruar prej simakut gjithsesi ishte ajo e para me nje ide te tille

te kthehemi prap tek CD per mendimin tim ka krijuar nje muzik te kendshme qe sa here e degjon zbulon dicka te re. nuk eshte muzik qe mund ta pelqesh me nje te degjuar por nje muzik qe te kenaq pak me teper sa her e degjon. eshte nje muzik qe do i rezistoj kohes ashtu sic i kane rezistuar kohes te gjitha gjerat qe simaku ka bere.

neqofte kerkoni ndonje muzik pop do ju sugjeroja rovena stefen, sinanin, apo kengetaret e top festit. sepse simaku ka qen dhe mbetet ne kategorin A
SIMPLY THE BEST

MLK

Primus registratum

Pa dashur te dal nga tema po Ivna Mula ka pas sukses qe ne 1992 /pf/images/graemlins/wink.gif Jo vetem ka arrit sukses po u be dhe eshte nga sopranot me te mira ne bote.
Pra ketyre suksesin e arriti Papavrami ne violine, me avantazhin sigurisht qe vinte nga familje muzikanti e kreu studimet e larta ne Paris.
E njeta gje ka ndodh dhe me Kodiana Skenderin, ne te njeten periudhe arriti majat e profesionit te vet e jo ne rang shqiptar po evropian /pf/images/graemlins/wink.gif
Kjo nuk i ul vlerat Simaku-t po thjesht qarteson diçka per emrat e lartpermendur.

bebi

Primus registratum

shif ku keka ky eksperti. /pf/images/graemlins/laugh.gif

hayyyy tjeta jote shoko /pf/images/graemlins/laugh.gif

a ke ba gja me hanger e leni parashqevite.

@d@

Primus registratum

E kom pas shoqe mij, goce per s'mari /pf/images/graemlins/laugh.gif para 90-tes ka pas qen nga femnat me inteligjente qe kam njoft /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
...po he, na trego cik si ishte kshu n'muhabet /pf/images/graemlins/laugh.gif