Paraqitja e femrave ne spektakle

Kliton

Primus registratum
Re: Paraqitja e femrave ne spektakle

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Mire qe s'kerkojne mbathje me sistem ngrohje, se do thoshin, m'i jep nje here te ngrohem /pf/images/graemlins/smile.gif

Tani, ju thoni qe e kane fajin dhe ata qe gjykojne keto vajza! Nuk eshte problemi tek vajza, por nis nga producenti e mbaron tek vajza! Si mund te gjykoni ju kete moment:

Hap televizorin! Kanali i preferuar! Fillon nje muzike! Ne ekran nuk duket gje, vecse dicka e madhe qe ze komplet ekranin! Kamera fillon e largohet dhe e kupton se ajo qe zinte komplet ekranin ishin te ndenjurat e nje femre qe nis e kercen! Kamera filmon buzeqeshjen e saj dhe here pas here rreshqet tek gjokset e balerines (qe normalisht kercen hip-hop) tek te ndenjurat e saj...dhe si perfundim, kur kenga mbaron, balerina ferkon kofshen, te hedh nje veshtrim provokues, perkulet perpara qe te shohesh gjokset dhe nga nje kend tjeter dhe ...shprerthejne duartrokitjet!

[/ QUOTE ]

Pershkrim i bukur, tamam sikur fillon playboy show /pf/images/graemlins/lol.gif

Me duket kjo tema si ato mbledhjet e keshillit te partise se shkolles ku te masnin me vizore sa te larta i kishe takat. /pf/images/graemlins/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Dole, po dakort mi zemer se show girls keshtu jane ne gjithe boten po ai imazhi i show girls sikur eshte extendur dhe ne jeten e perditshme mi, kjo me ben te habitem. Ja nje shembull: nje shoqja ime nga Tirana me kerkon nje pale cizme lekure dhe me specifikon: te jene me lekure nga jashte dhe brenda. Tani, une kam nja kater pale dhe kane lekure nga jashte po nga brenda s'ikam vene re se c'kane. E pyeta: po pse i do me lekure dhe nga brenda? Me tha: po ja, mi shofin njerezit dhe thone pastaj s'i paske gje. Nuk arrita ti pergjigjesha ketij lloj arsyetimi se s'dija nga tja filloja. Po c'pune kane njerezit te te shofin lekuren e cizmeve nga brenda, e pyeta? Me tha: ta shofin mi, duke pire kafe te thone sa cizme te bukura (jo se ju pelqejne me gjithe mend po duan qe ti shofin me nga afer) dhe pastaj thone hiqi pak ti shof? Dhe po i pane qe s'kane lekure nga brenda te thone: iii qenkan kot.

Po perpiqesha te imagjinoja nje skene te tille kur dikush ne nje kafe te tiranes do me kerkonte te hiqja cizmet qe ti shifte dhe komenti nga mbrapa....me reagimin tim.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif besoj se shoqja jote bente shaka apo jo?

Kliton

Primus registratum

pse nuk flasim saktesisht per programe te caktuara ku vihet re ky fenomeni qe permend Kliton. Une kam pare vetem ato ke Fiks fare.

Nje gje qe vura re ke Top Show, kur sollen ate vajzen (Kozeta me duket) si pjese e TV, ishte qe asaj nuk i mbyllej goja dhe i prishte gjithe ritmin emisionit (mendimi im ky gjithmone). Sec kishte nje stil te cuditshem ku pas cdo fjale ajo duhet te bente nje batute. Ishte gjest pa vlere dhe i shemtuar. Mesa duket ajo u vu re dhe e hoqen (ose ajo e la vete, ku di une /pf/images/graemlins/laugh.gif).

[/ QUOTE ]

Trendafile, se mos hap sherr kot me emrin tend:) te them te drejten nuk para i ndjek spektaklet shqiptare pervecse nganjehere fiks-fare dhe Portokalline. E di qe eshte shume kollaj te gjesh gabime e kritikosh po sa per fix-fare vallahi nuk me bente asgje per te qeshur apo te me ngjallte interes si spektakel. Sa per portokalline e vetmja pjese qe me terhiqte ishte skena me plakat /pf/images/graemlins/smile.gif tironsja me gjirokastriten. Pastaj dhe portokallia me shume banalitet e trashy talk sesa humor. Me duket duhet te vete ne shqiperi qe ti vleresoj e te qesh si te tjeret, se qe ketej me duken si humor rruge.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

...femra duhet t'ket rolin e Bukuris,
dhe bukuria nuk duhet te ket asnje rol te nevojshem,
s'duhet te sherbej x asgje,aj min.

Nje femer e bukur,esht e bukur
nje femer e bukur,inteligjente - perfeksjoni esht i ndaluar dhe esht i merzitshem
nje femer e shomtut dhe inteligjente - ngelet gjithmon e shomtut dhe jo "femer",te jet inteligjente sa te jet.

/pf/images/graemlins/shrug.gif

M

Mortal

Guest

...me eshte dukur thjesh i nivelit te ulet, vetem kercejne dhe pozicionohen (show-girls) ne nje vend e radhen e fjales e marrin meshkujt qe nuk lene radhe... femra atje trajtohet/vleresohet thjesht ne aspektin fizik "as a striper would entertain his clients". Ka te tjere qe mendojne si une apo jam cuar nga krahu i kundert une sot:)

[/ QUOTE ]

Une mbaj mend qe ky 'fenomen' te kete filluar pak me perpara. Le te themi kur Shqipetareve ju hapen syckat ndaj botes.

Jo vetem ne aspektin 'artistik' por ne cdo fushe te jetes ekonomiko-shoqerore-politike, Shqipetaret dhe Shqiperia se kane gjetur vehten akoma. Nuk jane aspak origjinale apo unique dhe jane teper te banalizuar dhe vulgare.

N.q.s Italianeve 'ju shkon' Shqipetaret duken si manikinat e dyqaneve ku 'Sale' sign dominon.

juliana

Primus registratum

Keto "tonat" jane tmerresisht trash , nuk iu afrohen fare modeleve qe duan te kopjojne. Keto te fundit fatkeqesisht jane ne modelin italian (tette&amp;culo), i cili eshte kitch ...gjithkush e konsideron veten plehre e nje cilesie me te larte, me nje fjale. /pf/images/graemlins/rockband.gif

Per dy gjera me vjen keq. Shtojzovallet tona:
1- Rrijne me gjunje pertoke, garanci per reumatizem ne te ardhmen;
2- Tregu vendas s'iu ofron dot as futbolliste miliardere, as Flavio Bria-to-reee...po u shkon dem gjithe ai ckoordinim shalesh...

Le te solidarizohemi me to. /pf/images/graemlins/grin.gif

Mono

Forumium praecox

Faktikisht dhe tek TV Italiane femrat i fusin thjesht per paraqitje. Po shihja nje Show qe jepet te Premteve tek Rai I dhe aty eshte nje tjeter Ventura shume e rrespektueshme.
Nuk ben asgje gjate spektaklit, vetem parakalon ndonjehere e thote 1 fjali me 3 fjale, me e keqja eshte se prezantuesi e te tjere ia tregojne qe eshte vetem per manekin aty.

M

Mortal

Guest

lol

Puna qendron tek publiku, tek audienca dhe tek mesazhi qe i dergohet brezit tjeter. Nuk mund te krahesohet emancipimi kulturor-politik-ekonomik i Italise me Shqiperine. Per rrjedhoje, n.q.s. tek ta eshte 'normale' tek Shqipetaret verehet si karagjozllek. Fajtor ne kete mes nuk ka, por fatkeqesisht po behet nje portretizim i femres Shqipetare shume i ulet.

juliana

Primus registratum

Me fal po femrat shqiptare (nje pakice, por nga ato qe "bejne lajm") kane bere prezantime te llahtarshme brenda e jashte vendit...prezantime te vetes po them...Para ca fenomeneve si ato shotat e Fiksit me duken si anetare te akademise franceze. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Kliton

Primus registratum

Nuk mund te krahesohet emancipimi kulturor-politik-ekonomik i Italise me Shqiperine. Per rrjedhoje, n.q.s. tek ta eshte 'normale' tek Shqipetaret verehet si karagjozllek.

Shume e vertete She. Shqiperia as mund te krahasohet ne aspektin kulturor, artistik apo ekonomik me Italine. Si thote ajo shprehja shtrij kembet sa ke jorganin... me duket se shqiptaret i shtrijne kembet pa jorgan fare dhe dalin by...zbuluar dhe te tjeret qeshin me lakuriqesine e tyre /pf/images/graemlins/lol.gif

bona

Primus registratum

klinton

une ne fillim i shihja me percmin tai i shikoj me keqardhje.

jo vetem per ato debilet me vjen keq dhe per ato goca qe jane te "stabilizuara" ne televizion.

per cfare e kam fjalen?

ato pronaret e televizionit nuk investojne ne formimin e tyre mendor. nje dite ishte nje talk shoq ne top channel per kete subjet qe po flet ti dhe njeri nga te ftuarit po ankohej per te njejten gje dhe tha qe televizioni nuk investon ne ato femra.
INVESTIM:

coj gocat neper top universitete te marrin kurse te pakten si te sillen, cfare te thone, si ta thone.

dikush tha qe ato gocat imitojne italianet.
por duhet theksuar qe imitojne italianet nga show per publicun debil

bona

PS: ty mos te vi keq qe jeton jashte , shikon programe me cilesi te larte dhe nga dashuria e kthen tv ne shqiperi dhe ndjen ate qe shprehe. por ndryshime ka mos ta mohojme.

i_own_u

Primus registratum

ti bona je nevrike... dhe shum ecitante ne realitet, t'pakten kte pershtypje m'jep me i llaf je e mir huuuuuh

nejse

ne lidhje me temen do thoja qe jan shum te sforcuara... ne luk, veshje, e ne t'folme... ku shum her habitem çme hapin dhomet per batuta pa pik kuptimi

cufi_bardhit

Primus registratum

epo dalin per bukuri aty notorious jo per gje tjeter. se icik veshtire te ket femer edhe te bukur dhe te zgjuar /pf/images/graemlins/laugh.gif