Paraqitja e femrave ne spektakle

Kliton

Primus registratum
Paraqitja e femrave ne spektakle

Nuk dua te hap polemika po personazhi i femres neper spektaklet qe kam pare psh. nga top-channel (fix fare) me eshte dukur thjesh i nivelit te ulet, vetem kercejne dhe pozicionohen (show-girls) ne nje vend e radhen e fjales e marrin meshkujt qe nuk lene radhe. Po bej kohe qe skam qene ne shqiperi dhe mbase e kam gabim po me sa shoh femra atje trajtohet/vleresohet thjesht ne aspektin fizik "as a striper would entertain his clients". Ka te tjere qe mendojne si une apo jam cuar nga krahu i kundert une sot:)

marina s.

Forumium maestatis
Re: Paraqitja e femrave ne spektakle

Kjo puna e bukurosheve qe dalin per "zbukurim" neper spektakle te ndryshme ne TV te ndryshme,eshte e huazuar mik i dashur. Meqe s'paske qene ne Shqiperi keto kohe ja nje info per ty: kane filluar te kopjojne italiante...si majmuner!
Nuk eshte puna se trajtohet femra si objekt(edhe kjo qendron faktikisht).Eshte puna o burra! te bejme dhe ne si evropa paçka se nuk kuptojme çfare bjeme.

aristokratja

Forumium praecox

Ke shume, shume, shume te drejte. Mungon shume qualiteti i femrave (intelekti) ne TV. A thua te jene keto femrat qe perfaqesojne Shqiperine sot? Sepse realisht edhe ne rruge eshte bere nje pasarele e vertete. Dalin per nje kafe pasdite (mesa duket e vetmja alternative), dhe lyhen si te ishin duke u bere gati per te luajtur nje rol ne teater (rol kllouni sigurisht). A thua dhe shumica e meshkujve shqiptare te pelqejne vetem keto lloj femnash (bibash)? Bo?

Vals

Primus registratum

Kliton, kam kohe qe s'shoh TV shqiptar por kam pershtypjen qe eshte thjesht reflektim i vlerave te shoqerise sone ne pergjithesi. Ne (flas shqiptaret) i shohim njerezit dhe gjerat ne menyre siperfaqesore, psh: sa bukur ose cfare rrobash ka nejra, apo si e ka bere tualetin dhe floket, cfare dhurate me solli per ditelindje e sa leke shpenzoi etj. Edhe mehskujt keshtu shifen, ndoshta me pak se femrat po me te njejtat ide. Gjeja me e veshtire dhe e sikletshme qe kaloj sa here qe behem gati per te shkuar ne Shqiperi eshte a kam rroba te modes se fundit dhe a jame mire me peshe se te vijne njerezit e te thone cope ne fytyre: e mi, Dukeni ju te amerikes se visheni si per fiskulture....apo paske shtu ne peshe me duket. Kot, rob pa lidhje. Sikur s'te le njeri te vishesh rehat per qejfin tend kur temperatura eshte 40 grade dhe pluhuri tre gisht.

Sa per boten e spektaklit, ne jemi afer Italise qe shumicen e femrave i trajton si kukulla zbukurimi dhe ne i kemi marre si model. Ka ca gazetare kam degjuar qe flasin/duken mire pervec fizikut po ma ha mendja qe jane te pakta ne numer. DO duhen vite sa te balancohet peshorja.

Kliton

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ke shume, shume, shume te drejte. Mungon shume qualiteti i femrave (intelekti) ne TV. A thua te jene keto femrat qe perfaqesojne Shqiperine sot? Sepse realisht edhe ne rruge eshte bere nje pasarele e vertete. Dalin per nje kafe pasdite (mesa duket e vetmja alternative), dhe lyhen si te ishin duke u bere gati per te luajtur nje rol ne teater (rol kllouni sigurisht). A thua dhe shumica e meshkujve shqiptare te pelqejne vetem keto lloj femnash (bibash)? Bo?

[/ QUOTE ]

A thua femra shqiptare ne pergjithesi sot per sot jeton jashte realitetit?

TranofiljA

Primus registratum

..ndoshta jante gjykuesit jashte realitetit te ketyre femrave.

Kliton

Primus registratum

Kliton, kam kohe qe s'shoh TV shqiptar por kam pershtypjen qe eshte thjesht reflektim i vlerave te shoqerise sone ne pergjithesi. Ne (flas shqiptaret) i shohim njerezit dhe gjerat ne menyre siperfaqesore, psh: sa bukur ose cfare rrobash ka nejra, apo si e ka bere tualetin dhe floket, cfare dhurate me solli per ditelindje e sa leke shpenzoi etj. Edhe mehskujt keshtu shifen, ndoshta me pak se femrat po me te njejtat ide. Gjeja me e veshtire dhe e sikletshme qe kaloj sa here qe behem gati per te shkuar ne Shqiperi eshte a kam rroba te modes se fundit dhe a jame mire me peshe se te vijne njerezit e te thone cope ne fytyre: e mi, Dukeni ju te amerikes se visheni si per fiskulture....apo paske shtu ne peshe me duket. Kot, rob pa lidhje. Sikur s'te le njeri te vishesh rehat per qejfin tend kur temperatura eshte 40 grade dhe pluhuri tre gisht.

Sa per boten e spektaklit, ne jemi afer Italise qe shumicen e femrave i trajton si kukulla zbukurimi dhe ne i kemi marre si model. Ka ca gazetare kam degjuar qe flasin/duken mire pervec fizikut po ma ha mendja qe jane te pakta ne numer. DO duhen vite sa te balancohet peshorja.

[/ QUOTE ]

Vals, i vure pikat mbi i kur the qe i shikojme gjerat ne menyre siperfaqesore. Une mendoj qe per sa kohe ne shqiperi nuk ka pune/aktivitet femrat nuk kane tjeter me c'te merren dhe domosdo do merren me zbukurimet e thashethemet.

Kliton

Primus registratum

..ndoshta jante gjykuesit jashte realitetit te ketyre femrave.

[/ QUOTE ]

Nuk e mohoj qe mund te jem gabim po gjithsesi varet nga ckendveshtrim i shohim gjerat /pf/images/graemlins/wink.gif

TranofiljA

Primus registratum

Normale, nuk e kisha me ty ne vecanti se kur vjen puna tek gjykimi te gjithe e bejme nga pak /pf/images/graemlins/smile.gif E kisha ne pergjithesi.

Edhe mua me bejne pershtypje si ne rruge, si ne spektakle, si ne dyqane etj etj. Gjeja qe ndodh ne keto raste shte qe Shqiperia eshte vend i vogel, dhe ne varesi te kesaj disa fenomene ose gjera bien shume ne sy.

Femra te tilla ka dhe MTV ose programe te tjera dhe ato kryejne po te njejtin rol.

Dolores

Primus registratum

Po jan show..................girls......... mer amani.....cfare niveli pretendoni...keshtu jan show girls gjithandej....jan thjesht for show....keshtu jane ne gjith boten....ne itali s ua di emrat atyre cupkave qe kercejne edhe thone 1 llaf ne vit....po keshtu versione me te ekzagjeruara ke ne amerike...Britney me shoqen e saj Paris Hilton qe s veshin as breke /pf/images/graemlins/laugh.gif... e keshtu me rradhe

Ceshtja qendron qe duhen krijuar me shume vende pune ne televizion per femrat.....qe te balancohet imazhi...sepse ke plot femra qe jan drejtuese te lajmeve e reportere , mjaft te talentuara po numurohen me gishta.

marina s.

Forumium maestatis

Pritni pak o njerez se po i beni budallaçka te gjitha ato vajza qe marrin pjese ne keto spektaktle. Ne fund te fundit ajo eshte nje pune dhe ka mjaft vajza te cilat vazhdojne studimet e nderkohe dalin edhe aty vetem si paraqitje. Pastaj ka edhe nje kend tjeter veshtrimi nga i cili askush nuk po sheh ketu:na pelqen apo jo neve,femrat terheqin vemendjen e meshkujve dhe te femrave bashke. Po te ishte se djemte e rinj do te dukeshin me bukur se vajzat,atehere do te shihnit vetem djem ne TV.Pra,kjo eshte nje strategji per te rritur nr e shikuesve dhe jo diskriminim. Mos ja fusni kot aman se po e beni Shqiperine sterr!

Kliton

Primus registratum

Normale, nuk e kisha me ty ne vecanti se kur vjen puna tek gjykimi te gjithe e bejme nga pak /pf/images/graemlins/smile.gif E kisha ne pergjithesi.

Edhe mua me bejne pershtypje si ne rruge, si ne spektakle, si ne dyqane etj etj. Gjeja qe ndodh ne keto raste shte qe Shqiperia eshte vend i vogel, dhe ne varesi te kesaj disa fenomene ose gjera bien shume ne sy.

Femra te tilla ka dhe MTV ose programe te tjera dhe ato kryejne po te njejtin rol.

[/ QUOTE ]

Dakort jam me ty qe si vend i vogel + historia nga kemi ardhur ben te sajen, po ajo qe me cudit eshte fakti qe roli i femres ne spektakle sic u tha dhe me lart eshte thjesht "kukull". Ka dhe njoh femra shume te zgjuara e me intelekt qe te mbajne gjalle gjithe diten kur flasin, po sinqerisht neper keto spektakle me duken skandaloze. Nuk pretendoj te shoh ajken e intelektit atje po te pakten as te drejten e fjales nuk i japin...ah po i japin te drejten e te tundures dhe pozimeve:)

Cdo gje ka takt aq me teper neper keto show qe i sheh nje publik i gjere nga 10-whatever age, sa per MTV (it's a music station) brezi 15-30 - domosdo do shohesh femra e meshkuj duke kercyer /pf/images/graemlins/smile.gif Oh, se harrova ketu ku jetoj NY vetem kanalet latine jane te ngjashme me spektaklet tona .....

S

Scorpion

Guest

E ka fajin 50 vjet censure po ashtu shijet e publikut, qe eshte mesdhetar dhe i vlon gjaku. Pse i shihni gjerat negativisht aty ku nuk jane?

Vals

Primus registratum

Dole, po dakort mi zemer se show girls keshtu jane ne gjithe boten po ai imazhi i show girls sikur eshte extendur dhe ne jeten e perditshme mi, kjo me ben te habitem. Ja nje shembull: nje shoqja ime nga Tirana me kerkon nje pale cizme lekure dhe me specifikon: te jene me lekure nga jashte dhe brenda. Tani, une kam nja kater pale dhe kane lekure nga jashte po nga brenda s'ikam vene re se c'kane. E pyeta: po pse i do me lekure dhe nga brenda? Me tha: po ja, mi shofin njerezit dhe thone pastaj s'i paske gje. Nuk arrita ti pergjigjesha ketij lloj arsyetimi se s'dija nga tja filloja. Po c'pune kane njerezit te te shofin lekuren e cizmeve nga brenda, e pyeta? Me tha: ta shofin mi, duke pire kafe te thone sa cizme te bukura (jo se ju pelqejne me gjithe mend po duan qe ti shofin me nga afer) dhe pastaj thone hiqi pak ti shof? Dhe po i pane qe s'kane lekure nga brenda te thone: iii qenkan kot.

Po perpiqesha te imagjinoja nje skene te tille kur dikush ne nje kafe te tiranes do me kerkonte te hiqja cizmet qe ti shifte dhe komenti nga mbrapa....me reagimin tim.

Dolores

Primus registratum

Valssss /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Per kete ke te drejte... /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

regele

Forumium maestatis

Mire qe s'kerkojne mbathje me sistem ngrohje, se do thoshin, m'i jep nje here te ngrohem /pf/images/graemlins/smile.gif

Tani, ju thoni qe e kane fajin dhe ata qe gjykojne keto vajza! Nuk eshte problemi tek vajza, por nis nga producenti e mbaron tek vajza! Si mund te gjykoni ju kete moment:

Hap televizorin! Kanali i preferuar! Fillon nje muzike! Ne ekran nuk duket gje, vecse dicka e madhe qe ze komplet ekranin! Kamera fillon e largohet dhe e kupton se ajo qe zinte komplet ekranin ishin te ndenjurat e nje femre qe nis e kercen! Kamera filmon buzeqeshjen e saj dhe here pas here rreshqet tek gjokset e balerines (qe normalisht kercen hip-hop) tek te ndenjurat e saj...dhe si perfundim, kur kenga mbaron, balerina ferkon kofshen, te hedh nje veshtrim provokues, perkulet perpara qe te shohesh gjokset dhe nga nje kend tjeter dhe ...shprerthejne duartrokitjet!

TranofiljA

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif shume e vertete kjo.

Une vetem nje problem kam me keto me siper....pse nuk i mesojne qe te kercejne bukur te pakten. Ato te Fiksit pershembull jane skandal...asnje pike koordinimi te pjeseve te trupit.

Kliton

Primus registratum

Pritni pak o njerez se po i beni budallaçka te gjitha ato vajza qe marrin pjese ne keto spektaktle. Ne fund te fundit ajo eshte nje pune dhe ka mjaft vajza te cilat vazhdojne studimet e nderkohe dalin edhe aty vetem si paraqitje. Pastaj ka edhe nje kend tjeter veshtrimi nga i cili askush nuk po sheh ketu:na pelqen apo jo neve,femrat terheqin vemendjen e meshkujve dhe te femrave bashke. Po te ishte se djemte e rinj do te dukeshin me bukur se vajzat,atehere do te shihnit vetem djem ne TV.Pra,kjo eshte nje strategji per te rritur nr e shikuesve dhe jo diskriminim. Mos ja fusni kot aman se po e beni Shqiperine sterr!

[/ QUOTE ]

Sceptic, kush nuk e do te bukuren me thuaj. Qe femra eshte simbol bukurie ka qene e do ngelet, puna eshte kur flitet per shekullin e 21 e per emancipimin e shoqerise e integrimit neper bote femra nuk duhet te shihet thjesht si Objekt bukurie. Pak vajza te bukura ka Shqiperia? .. me bollek ka sa qe i "eksportonim" dhe jashte. Ceshtja eshte qe femra ne nje show duhet te tregoje dhe aspektet e tjera ku komunikimi, fiziku dhe intelekti nderthuren...per mua atje i dalin vlerat dhe behet me terheqese perndryshe duken thjesht e bukur po thjesht loder... sben.

TranofiljA

Primus registratum

pse nuk flasim saktesisht per programe te caktuara ku vihet re ky fenomeni qe permend Kliton. Une kam pare vetem ato ke Fiks fare.

Nje gje qe vura re ke Top Show, kur sollen ate vajzen (Kozeta me duket) si pjese e TV, ishte qe asaj nuk i mbyllej goja dhe i prishte gjithe ritmin emisionit (mendimi im ky gjithmone). Sec kishte nje stil te cuditshem ku pas cdo fjale ajo duhet te bente nje batute. Ishte gjest pa vlere dhe i shemtuar. Mesa duket ajo u vu re dhe e hoqen (ose ajo e la vete, ku di une /pf/images/graemlins/laugh.gif).