Parandjenja, c'eshte si mendoni?

sweet eda

Primus registratum

a ju ka ndodhur te parandjeni dicka para se t'ju ndodhi???mua per vete me ndodh shpesh, nganjehere me duket gje e mire, dhe nganjhere gje e keqe...me eshte dukur sikur nje moment apo cast e kam jetuar edhe here tjeter ndoshta ne nje bote tjeter.
Jepni mendimet tuaja....
P.s. Moderatore nese mendoni se kjo tema nuk eshte hapur ne vendin e duhur a mundet ta transferoni ate?

Sindroma

lv sx sx
Re: Parandjenja, c'eshte si mendoni?

When this happens your awarness unites with that of your higher self(soul), if that has happened to you means that you are a very evolved human beeing working at a high quantum state.
Nuk ndodh ne shumicen e njerezve.
Your soul gives you information about what may happen (the most probable )sometimes in the form of a deja vu and you have the ability to accept it or not.

Simpatikja.

Primus registratum

Si mendoj une per parandjenjen?Mendoj se eshte nje force e brendshme qe te shtyn te mendosh ne menyre pozitive,apo negative ne varesi te nje situate...! :rolleyes:

bujana

Primus registratum

Un personalisht kam nje parandjenj te jashtzakonshme.Me cudit dhe shpeshhere me duken vetja ndoshta pak anormale. Un e parandjej nje gje dhe kaq ,nuk e di nga vjen kjo.

eri03

Primus registratum

Per mendimin tim eshte deshira per dicka qe te mundon dhe pastaj frika dhe ankthi te ben qe te mendosh vetem per ate gje ne kete menyre meren e analizohen faktorete kesaj deshire dhe normalisht qe ndodh shpesh

romeo

Forumium maestatis

Shume here kam parandjenja per gjera te ndryshme dhe ne shumicen e rasteve ato realizohen. Nganjehere kam edhe ndonje dejavù, por brenda kufijeve normal. Mendoj se parandjenjat jane nje perpunim i asaj çka neve mendojme dhe llogarisim edhe pse ndonjehere ne menyre jo te vetedijeshme, se do te ndodhi. :angel:

JoNiDa1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga issi:
[qb] Shume here kam parandjenja per gjera te ndryshme dhe ne shumicen e rasteve ato realizohen. Nganjehere kam edhe ndonje dejavù, por brenda kufijeve normal. Mendoj se parandjenjat jane nje perpunim i asaj çka neve mendojme dhe llogarisim edhe pse ndonjehere ne menyre jo te vetedijeshme, se do te ndodhi. :angel: [/qb]
sa i sakte parafolesi..
edhe une kam parandjenja,kryesisht per gjera negative,me buron energji negative nga cdo qelize /pf/images/graemlins/laugh.gif
ciao issi /pf/images/graemlins/smile.gif

-Zana-

e...Thjeshte
Eshte intuita... Per Mua eshte si pishtari qe te shoqeron ne erresire , dhe nuk e neglizhoj kurre . I strongly believe on it .

joetisti_

Locus omnem

a ju ka ndodhur te parandjeni dicka para se t'ju ndodhi???mua per vete me ndodh shpesh, nganjehere me duket gje e mire, dhe nganjhere gje e keqe...me eshte dukur sikur nje moment apo cast e kam jetuar edhe here tjeter ndoshta ne nje bote tjeter.
Jepni mendimet tuaja....
P.s. Moderatore nese mendoni se kjo tema nuk eshte hapur ne vendin e duhur a mundet ta transferoni ate?
Une jam i prirur te besoj se eshte nje ngaterrese e trurit qe kur gjeja ndodh i duket se e ka parashikuar me pare. 'kam nje parandjenje te keqe' kam degjuar te thuhet dhe nese dicka e keqe ndodh, ajij/asaj i doli, nese nuk ndodh, do te jete per nje here tjeter :)

joetisti_

Locus omnem
une parandjeva njehere sikur njera do me thoshte po. Me tha te kunderten, me tha 'op': Op, cfare eshte kjo qe thua?? :) [ma la pas nje kohe pak te gjata ]

parandjenja e ka nje logjike deri diku, por eshte e pashpjegueshme nga askush.

Alephh

Valoris scriptorum
Parandjenja?
Forme komunikimi e njeriut me universin... Ende jemi primitive ne manaxhimin e asaj energjie qe bartim brenda nesh ose ende eshte heret per ne per te na u dhene aftesia e pervetesimit te njohurise" absolute" ose e rifitimit te kesaj aftesie tashme te humbur.Gjithsesi reminishenca te saj vijne tek ne ne formen e impulseve te tilla, ndjesive te tilla paralajmeruese , parashikuese.
Pyetja qe shtroj:"Pse na eshte hequr e drejta e zoterimit te njohjes 'absolute'?"

joetisti_

Locus omnem
Mendoj se eshte nenvetedija qe ka bere analizen e saj dhe ka kuptuar dicka ne morine e disa ngjarjeve dhe qe e shpreh pastaj si nje mendim qe neve na vjen por s'na duket i yni.

Sot kam nje parandjenje te mire sikur neser do te jete kohe e keqe. :)

joetisti_

Locus omnem
s'jam fare supersticioz. Por ata qe ne njefare kuptimi mbeshteten te keto shenja si te ishin me vertetesi te plote, jo cdo here e kane gabim.

parandiej se vajzat do te heqin dore se qeni te ndrydhura te pakten ne bisede...

Aki

Paint It Black
Parandjenja?
Forme komunikimi e njeriut me universin... Ende jemi primitive ne manaxhimin e asaj energjie qe bartim brenda nesh ose ende eshte heret per ne per te na u dhene aftesia e pervetesimit te njohurise" absolute" ose e rifitimit te kesaj aftesie tashme te humbur.Gjithsesi reminishenca te saj vijne tek ne ne formen e impulseve te tilla, ndjesive te tilla paralajmeruese , parashikuese.
Pyetja qe shtroj:"Pse na eshte hequr e drejta e zoterimit te njohjes 'absolute'?"

Nuk na eshte hequr, por fillimisht as nuk na eshte dhene. Cdo qenie qe zhvillohet evolutivisht arrin aq sa ia mundesojne kushtet e ambientit, ne ketu tani per tnai kaq arritem, dikur ose dhe diku dikush mund te jete shume me tej se ne, ne teori :)

Aki

Paint It Black
Mendoj se eshte nenvetedija qe ka bere analizen e saj dhe ka kuptuar dicka ne morine e disa ngjarjeve dhe qe e shpreh pastaj si nje mendim qe neve na vjen por s'na duket i yni.

Sot kam nje parandjenje te mire sikur neser do te jete kohe e keqe. :)

Ne fakt kete e mendoj dhe une, instinktet, intuita, burojne nga ndonje memorie gjenetike, ose logjika e arsyeja nga njohurite e meparshme qe sinjalizojne nenvetedijen ta shprehe ne menyre parandjenjash, sidoqofte vetem nje mendim ky :)

joetisti_

Locus omnem
Nuk na eshte hequr, por fillimisht as nuk na eshte dhene. Cdo qenie qe zhvillohet evolutivisht arrin aq sa ia mundesojne kushtet e ambientit, ne ketu tani per tnai kaq arritem, dikur ose dhe diku dikush mund te jete shume me tej se ne, ne teori :)
Gjithsesi duke qene me kete "privim", jemi realisht ashtu sic do duhej te ishim.

Ne rastin e parandjenjes, po te arrinim te shpjegonim sakte se c'eshte, do te ishte nje anomali.
Ndersa vertitemi dhe e gjejme domethenien ne ate sasi "te pakte" qe na sherben goxha mjaftueshem, kemi arritur kulmin njerezor ne kete pike.