paragjykimi eshte femija i injorances

GENIU$

Valoris scriptorum
shume e drejte,sepse askush nuk eshte aq i denje per te paragjykuar aq me teper per te nderhyre ne jeten e nje personi tjeter...
 

Hank

Valoris scriptorum
Shpenhauer ka thene dicka intersante mbi paragjykimin. Afersisht: Zbulimi i se vertetes nuk eshte ndaluar nga kendveshtrime te gabuara qe te drejtojne ne gabim, por nga dobesia e llogjikes per te paragjykuar gjerat.

Paragjykimi eshte pjese e nevojshme e nderveprimeve njerezore, por quhet para-gjykim pikerisht per te lene nje hapesire ndermjet paragjykimit dhe gjykimit. Kjo hapesire eshte lene kastile per nje reflektim te dyte.
 

gangsterja

Primus registratum
Shume e vertet kjo,mbasi ne i paragjykojme te tjeret,akoma pa i njohur mire dhe kjo na con ne konkluzione te pavertetuara.Gjithkushi paragjykon,por varet a kemi te drejte apo gabim ne lidhje me mendimet tona.
 
Top