Pagjumesia

karamel

Primus registratum
Re: Pagjumesia

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
hashish /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/cool.gif

S

Scorpion

Guest

Ka raste qe njerez me problem gjumi e kthejne ate problem ne fobi. Mendoj se pagjumesia fillon nga mendimet e teperta per te nesermen, probleme etj., shkakton mosfunksionim ne pune, lodhje, dobesi, depresion etj. dhe si pasoje personi fillon te obsesoje mbas gjumit deri sa kthehet ne nje pamundesi, ankth dhe se fundi ne nje fobi.

ALTIN

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Sa gjume po me vjen! sleep:

[/ QUOTE ]

IK FLI /pf/images/graemlins/tipsy.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

maxper

Primus registratum

edhe une kam ca probleme pagjumesie po jo ne forme patologjike, por sepse kam prishur regjimin tani per vit te ri; fle ne 3 te nates, dhe zgjohem ne 1 te drekes. Kjo eshte cmenduri, por nuk me zegjumi per be. Aktiviteti fizik ka rene fare, se ne fakt me pelqen noti dhe e praktikoj, po meqe ishin festat e lashe. Nuk eshte se ndihem keq, apo me dhemb koka, por vetem se te duket sikur te iken dita kot.

Me ka marre malli per ato dite qe flija ne 9 apo 10, yhyyy sa larg. Eshte vertet e shendetshme.

aristokratja

Forumium praecox

Kam idene se pagjumesia fillon dhe tek regjimi ditor (ose nator).
Nuk me ndodh ndonjehere qe te fle para ores 1 ose 2 te nates. Me eshte kthyer ne nje regjim te perditshem. Por gjate dites you feel like aaaaaaaaa (kjo ishte nje hapje goje).

maxper

Primus registratum

Pagjumesia eshte si deti. Sa e tmerrshme aq edhe magjepsese (ne momentet e saj). Sepse kur te gjithe flene dhe vetem ti jo ke nje ndjenje kenaqesie, qetesie, vetmie te bukur, pra jane ca caste te lezecme qe fatkeqesisht kalojne shpejt...

ImoRtaL4EveR

Forumium praecox

ej qe eshte problem pagjumesia ajo dihe, po si me ja bo une qe nuk fle ndonjehere para ores 4-5 dhe interesant fakti se dhe kur jam per seminar ore te pare prap bie per te fjetur ne kete ore! ndonjehere habitem dhe vet po them hajd mo se nje jeta kena dhe nuk e vras fort menjen!!

ssssssss

Primus registratum

halla halla lloje lloje shef ne AF /pf/images/graemlins/laugh.gif...ene un meket maxperevo jom,ky mut viti ri na solli ene pagjumsin me vete /pf/images/graemlins/frown.gif...jena bo si roje note

Avanti

Primus registratum

mu te njejtin problem kam dhe une ka 3 dite flej vetem nga 2 ore ndoshta 3 isha te mjeku i shtepis me tha se ndoshta me kohe do kaloje po jam shum i brengosur dhe kam frig nganjiher mos te me ndodhe diq me teper nga kjo pagjumesi qe e kam keto dite , ju lutem me shkruani se qfare mendoni juve me shume rreth kesaj ???

true confidental

Forumium maestatis

Ne kohet e pagjumesise .....e vecanta eshte qe ne ato pak ore qe arrin te flesh shef endra te cuditshme......kjo eshte pjesa qe me pelqen ......je personazh i skenareve nga me te pabesueshmit ......cfare sarrin te krijoje mendja njerezore edhe kur trupi eshte i fjetur .....dhe sapo zgjohesh ne mengjes ....thu me vete damn..duhet cdo gje te filloje nga e para dhe behesh addicted deri sa te pish kafen e mengjesit qe te zgjon perfundimisht

ados

Primus registratum

right....pagjumesi sjell corientim te sistemit nervor..
kur punon dhe je shume i lodhur, dhe dremit pak ne karrige..shikon gjera ta pazakonshme..taboo..
nejse..kur je i lodhur dhe do qe te flesh..mire do te ishte pak qumesht ..ose some weed..
thats what im doing now.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Avanti

Primus registratum

Ndegjoni mbas saj kisha nje gjume te rehatshem apet po tani apet me ndodh e njejta gje qfare barna popullore mundem ti perdor qe ta mari gjumin si duhet ju lutem me shkruani ato barna dhe sa te rezikshme jan ata?

flm per keshill qe tani

Le_Routard

Forumium maestatis

Futi i got caj kamomil, po s'te beri derman perzjeje me caj bliri, dhe po nuk te beri prap derman... nuk di cte te them. Keq e ke! Ri duke lexuar n'forum deri sa te zeri gjumi vet.

Petra

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Maxper</div><div class="ubbcode-body">Pagjumesia eshte si deti. Sa e tmerrshme aq edhe magjepsese (ne momentet e saj). Sepse kur te gjithe flene dhe vetem ti jo ke nje ndjenje kenaqesie, qetesie, vetmie te bukur, pra jane ca caste te lezecme qe fatkeqesisht kalojne shpejt... </div></div>

Plotesisht dakort. Gjate gjendjes insomnia mund te zgjidhesh dilemat e tua me te mundimshme. Zgjidhja te vjen si dallget. Godasin njera tjetren pa e kaluar bregun. Megjithate do te doja qe netet e pagjume te pakesoheshin pak ne jeten time. Sepse dita eshte nje cast i pafund.

Kur kam pagjumesi pi nje kamomil, ose nje loran. Evitoj kafen e pasdites. Bej pak fiskulture para se te fle, dhe e detyroj veten te mos kotem para tv. Nese mund te ndihmojne keto keshilla...

Pagjumesia eshte e paevitueshme kur je e dashuruar. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

abs

nuk e di...

them, fillo numero delet...pa mbrrit numrin 100 do te marri gjumi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
( ishtu kam nigju, se pervehte hey gott danke!)

ose tjeter, pi qumesht te ngrohte me mjalt, kam degjuar qe ky ban mire dhe mbas nje dite me stress per nje gjume te shendetshem.

Admir

Forumium maestatis

Pagjumesia: Ke bere dicka qe nuk duhet ta kishe bere. Dicka tjeter ka teper rendesi sa qe nga gezimi dhe frika per te mos e humbur, nuk fle dot. Nga ana tjeter, ekziston stresi, mundimi, frika, apo anomali psikologjike per te mberritur tek insomnia. E rendesishme eshte te kesh qellim ne jete, ta duash jeten, te jesh i/e apasionuar pas dickaje, te kesh dicka per te bere, si dhe sigurisht te jesh i/e lodhur. Gjumi nuk besoj se do te te ndahet.

almush

Primus registratum

sa keq pa gjume!!!!
Te ne ekzistojne do barera qe quhen Diazepam, dhe jane shume efikase per gjume dhe per qetesim. T'i kisha rekomanduar edhe ty se nje shoku im e ka pasur kete problem, por pasi i piu nja 2 doza prej ketyre i kaloi, dhe tash fle pa problem.

pershendetje!