Përse disa persona tërhiqen nga një partner dominant?

joetisti_

Locus omnem
Joetisti,

Pervec nje postimi ku me ndergjegje te plote kam nenkuptuar (dhe kjo per arsye te delikateses se ceshtjes...dhe qe nuk ka te beje fare me seks) ne asnje moment tjeter nuk me kujtohet te kem, me dijeni, thene dicka duke dashur te nenkuptoje dicka tjeter. Per kete te siguroj dhe te betohem. Rifreskova kujtimet, u hodha nje sy postimeve te mia per te pare shtegun qe mund te kisha lene te hapur....asgje....pervec nje momenti qe me ra si bombe ne koke. Ne nje fill diskutimi ku une kisha votuar per Universal si djalin me te mire (per arsyet qe edhe permenda), ne momentin kur Dullie e zhgenjyer me thote se cuditerisht ajo mendonte se voten time do t'ja kisha rezervuar Gurax-it per arsye te vemendjes se vecante qe i perkushtonim njeri-tjetrit (sipas saj) une i ktheva pergjigjen se une me te vertete mendoja se Gurax-i kishte nevoje per nje stimulim te jashtem dhe se une isha duke i'a ofruar kete. Bilez shtova se kjo me ngjallte kenaqesi. Ketu do te shtoje nje paranteze te vogel. Kur isha e vogel duke lojtur «hapa dollapa ---kukamfshehti) me shoqet, ne nje nate pranvere te vonte kur xixellonjat kishin pushtuar kendin e lojnave, une perplasem me nje shoqe balle per balle aq forte sa mijera e mijera yje me dolen nga syte. Perballimi, pra, eshte ai qe sjell lindjen e dickaje. Une kur po debatoja zjarrshem me Gurax-in, ne mendjen time, ky stimulim i ndersjellte, po sillte gjithashtu edhe lindjen e nje ideje. Kjo ishte edhe ajo qe une i shpreha Dullie-t dhe kjo ishte e vetmja gje qe nenkuptova. Megjithate se c'mu fut ne koke dhe drita iu hodh aspektit fizik (fiziologjik) dhe me ndrojtjen me te madhe e perfytyrova veten (sic mund edhe te keqkuptohet) duke stimuluar fizikisht Gurax-in... U ndrojta, por kur nuk bej turp nuk kam turp.

E gjithe kjo per te thene se keqkuptimet mund te lindin! Dhe ti me ke keqkuptuar. Une kur them kafe, vertete them kafe. Deshira ime per te nxitur diskutimin mbi temen ne fjale, vjen nga deshira e mire per te ofruar perspektiven time si femer per t'ju ndihmuar ju meshkujt te na kuptoni me mire dhe jo te na KEQKUPTONI. Ne se une nuk ndjej ndrojtje per tu shprehur me hapur se sa shoqet e tjera te forumit, kjo vjen per arsyen e thjeshte se une jam e brymosur nga mamaja ime e cila eshte punonjese e sektorit gjinekologjik, plus fakti qe jam edhe mama vete me kualifikon qe me instinktin me te thelle mbrojtes dhe edukativ, qe vetem nje nene mund te kuptoje dhe ushqeje, t'ju bej te hidhni veshtrimin drejt sjelljeve mashkullore te shendetshme qe levdohen dhe kerkohen nga femra si puna ime.

Kur u perplasa me shoqen, linden YJE; kur perplasem ne debat (brainstorming) me dike, qofte mashkull apo femer, lind (ose jo) nje IDE, kur u perplasa me ish-bashkshortin lindi JETE, dhe mos mendo se kur po perplasem ketu me ty (me rol instruktiv dhe ofrim perspektive reale) qellimi im eshte lindje DASHURIE.

Shpresoj, te te mos kem vene ne pozite te veshtire, me keto fjale. Deklarata jote e mesiperme, ndoshta e influencuar nga ndonje gote vere, eshte megjithate nje nga postimet me te bukura dhe me te qarta te tuat. Tani ne syte e mi nuk je me Confuci. Po vendos t'a marr si kompliment, por nuk i pergjigjem. Nese vjen nje dite qe vendos te hedh syte per te gjetur nje mik te mire zemre, ky mik as do te me keqkuptoje dhe as do te me vere ne nje pozite te veshtire te ketij lloji.

Duke e pasur tolerancen te larte per situata lesh e li (ngaterruar) si puna e kesaj, une deshiroj me te vertete te vazhdoje te debatoj me ty duke anashkaluar kete pengese te vogel. Une jam ne gjendje te pretendoj se asgje nuk ka ndodhur. Po ti?

Te fala,
Eléonoré
Ke nenkuptuar pak si teper, Eleonore :). Pra, te ndodhka rralle te flasesh me nenkuptime, por kur 'nenkupton' tjetrin... e nenkupton: ose shume gabim, ose sakte !

Une njoh veten dhe nuk kam folur per asgje qe te lexoj 'DASHURIE', ne biseden tone dhe te pranoj s'e te paskam "hedhur nje bombe", por edhe mua, kjo qe kuptova nga cka me shkuran, me befasoi, ndonese 'pak'.

Per t'i hequr barren vetes se 'te kam bere te ndihesh keq' (kete nenkuptoj une me shprehjen me 'bombe' brenda), po te them se ne ndiekje te asaj se cfare me ke thene ne shkrimet e tjera, mbaj mend se 'TI' ke folur per nje bisede te shoqeruar me kafe. Dhe une mbase e kam thene per xhentilese ndaj nje "propozimi" (pa 'DASHURIE'), TENDIN !

Gjithsesi, as une s'te ndaloj te thuash cka ti mendon, as ti s'besoj te kesh dashur te me thuash: "E leme me kaq !"
Sepse te me kushtezosh mendimin, do te thote, duam s'duam, "mos me shkruaj me fare". E megjithate une po te shkuaj :) Nese do qe mos te te shkruaj, me thuaj me hapur !

(tema) sepse dominanca ka arome te mire !

Eléonoré

Valoris scriptorum
Joetisti,

Pervec nje postimi ku me ndergjegje te plote kam nenkuptuar (dhe kjo per arsye te delikateses se ceshtjes...dhe qe nuk ka te beje fare me seks) ne asnje moment tjeter nuk me kujtohet te kem, me dijeni, thene dicka duke dashur te nenkuptoje dicka tjeter. Per kete te siguroj dhe te betohem. Rifreskova kujtimet, u hodha nje sy postimeve te mia per te pare shtegun qe mund te kisha lene te hapur....asgje....pervec nje momenti qe me ra si bombe ne koke. Ne nje fill diskutimi ku une kisha votuar per Universal si djalin me te mire (per arsyet qe edhe permenda), ne momentin kur Dullie e zhgenjyer me thote se cuditerisht ajo mendonte se voten time do t'ja kisha rezervuar Gurax-it per arsye te vemendjes se vecante qe i perkushtonim njeri-tjetrit (sipas saj) une i ktheva pergjigjen se une me te vertete mendoja se Gurax-i kishte nevoje per nje stimulim te jashtem dhe se une isha duke i'a ofruar kete. Bilez shtova se kjo me ngjallte kenaqesi. Ketu do te shtoje nje paranteze te vogel. Kur isha e vogel duke lojtur «hapa dollapa ---kukamfshehti) me shoqet, ne nje nate pranvere te vonte kur xixellonjat kishin pushtuar kendin e lojnave, une perplasem me nje shoqe balle per balle aq forte sa mijera e mijera yje me dolen nga syte. Perballimi, pra, eshte ai qe sjell lindjen e dickaje. Une kur po debatoja zjarrshem me Gurax-in, ne mendjen time, ky stimulim i ndersjellte, po sillte gjithashtu edhe lindjen e nje ideje. Kjo ishte edhe ajo qe une i shpreha Dullie-t dhe kjo ishte e vetmja gje qe nenkuptova. Megjithate se c'mu fut ne koke dhe drita iu hodh aspektit fizik (fiziologjik) dhe me ndrojtjen me te madhe e perfytyrova veten (sic mund edhe te keqkuptohet) duke stimuluar fizikisht Gurax-in... U ndrojta, por kur nuk bej turp nuk kam turp.

Joetisti,

Nuk e di pse ne mendjen time te perfytyroj si statujen e mendimtarit gjithmone me nje pikepyetje ne koke.
Eleganca, per mua, eshte trupore, shpirterore dhe trunore (mendore). Me pare kur thashe se njerezit sot e kane te veshtire te rrine me nje partner eshte se eshte e veshtire te mbledhesh te gjitha cilesite qe ne duam tek i njejti person (aka sallate frutash). Dhe disa njerez preferojne te rrine vetem se sa te lidhen me dike i cili mund t'a bezdise ose t'a bezdije.

Per sa i perket fjalise tende te fundit, perkthyer ne koken time «Jo cdo dije eshte e nevojshme» do te permend rastin e nje mikeshes time e cila duke qare me tha se i dashuri i kishte thene ne nje moment te caktuar se ndoshta madhesia e tij asaj nuk i pelqente. Ajo me tha « Ajo eshte e vetmja madhesi qe une njoh dhe per mua eshte e mjaftueshme».

Naten ose Mesnaten ose Diten (kudo te jesh) e Mire,
Eléonoré
Joetisti,

Rastesisht e hasa kete forum, dhe nese e panjohura ishte shkaku qe me beri te rregjistrohesha per te marre informacion per mireqenien e saj, ti ishe ai qe me shtyu edhe te postoj. Qe ne momentin e pare, sic thashe edhe me siper, te parafytyrova si mendimtarin qe ka nje seri pyetjesh ne koke. Cuditerisht, kur ne nje moment te caktuar, ndjeva nevojen te largohesha prej ketu, perseri ishe ti ai qe me beri te qendroja. Per arsyen e thjeshte se ne nje moment kur ti me njerezillukun me te madh me bere nje pyetje ne nje tjeter fill diskutimi une te ktheva nje pergjigje qe, sic e vura re me vone, dukej shume e ashper. Nuk u ndjeva mire.

Eshte shume interesante te lexosh kete fill diskutimi. Aty do te shihni edhe qartesine time dhe mungesen e hipokrizise.

Me vone do te perpiqem te gjej edhe momentin me delikat, pas te cilit m'u ndez koka dhe fluturova si shqiponje. Ishte dicka qe me beri te ndjeja neveri. Te gjitha keto i kam thene qe ne fillim.

Eleonore