OSCARS' NIGHT

Odoakri

Primus registratum
Re: OSCARS' NIGHT

Ka nje lidhje te pashmangshme sipas mendimit tim mes 11 cmimeve me faturat e kinemase sot, vitin qe kaloi zyratrisht industria e lojrave elektronike parakaloi ate te sallave te kinemase. Iu dha vlere nje filmi, e vertete qe prej vitesh akademia injoronte filmat e fantazise, qe nuk eshte nje loje por qe do behet, nese nuk eshte bere, gjithshka ishte po aq elemntare sa nje loje ne play station, grafika muzika, ai tipi jeshil, gjithshka.
Tani kinemaja qe kur ka lindur ka pase funksion te argetoj dhe ben shume mire, eshte nje mjet i perkryer per tu arratisur nga realiteti, por ne nje moment kur te gjithe duan te arratisen dhe te mos mendojne, eshte detyre e kinemase , si e cdo lloj arti tjeter, jo ta bej njeriun te mendoj por ti jap dicka per te menduar. Gjithmone e me shume filmat kete gje nuk e bejne, te vetmit raste, prodhime amerikane,qe me vijne ne mend eshte mistik river dhe ora e 25. Dhe ne keta filma ka 2 raste madheshtor interpretimi dhe direktimi.
akademia kete vit nuk ka bere gje tjeter vecse ka tuteluar vetveten, investimet e kinemase, por ndersa industria ka fitimet e veta nuk mund te them te njejten gje per artin.
Nuk eshte fakti i ri por ka me shume art ne nje filem te xhiruar per 3 muaj dhe me 4 milion se sa nje filem i xhiruar per 4 vjet me nje buxhet stratosferik.
Nuk ka asnje te keqe nese nuk marrim parasysh qe edhe artiset mund te vendosin te bejne play movie.

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Odoakri:
[qb] Tani kinemaja qe kur ka lindur ka pase funksion te argetoj dhe ben shume mire, eshte nje mjet i perkryer per tu arratisur nga realiteti, por ne nje moment kur te gjithe duan te arratisen dhe te mos mendojne, eshte detyre e kinemase , si e cdo lloj arti tjeter, jo ta bej njeriun te mendoj por ti jap dicka per te menduar. Gjithmone e me shume filmat kete gje nuk e bejne, te vetmit raste, prodhime amerikane,qe me vijne ne mend eshte mistik river dhe ora e 25. Dhe ne keta filma ka 2 raste madheshtor interpretimi dhe direktimi.
akademia kete vit nuk ka bere gje tjeter vecse ka tuteluar vetveten, investimet e kinemase, por ndersa industria ka fitimet e veta nuk mund te them te njejten gje per artin.
Nuk eshte fakti i ri por ka me shume art ne nje filem te xhiruar per 3 muaj dhe me 4 milion se sa nje filem i xhiruar per 4 vjet me nje buxhet stratosferik.
Nuk ka asnje te keqe nese nuk marrim parasysh qe edhe artiset mund te vendosin te bejne play movie. [/qb]
Me vjen keq, por nuk jam dakort me ty, ndonese ne princip vleresoj ate qe po thua. Thjesht mendoj se ky eshte rasti i gabuar per t'u ankuar.

Nese ty te vine vetem ato dy filma ne mendje, me vjen keq per njohurine tende mbi kinematografine. USA i ka dhene kinematografise shume, ashtu siç e ka shkaterruar shume ne te njejten kohe. I perket nejrezve vete te ndajne shapin nga sheqeri. Sa per Academy Awards, per mua eshte brima e fundit e kavallit, nese mund te shprehem keshtu.

Une jam tmerresisht shume kritik ndaj filmave, dhe po te duash mund te shikosh 100 filmat me te mire sipas mendimit tim ne faqen time ne Internet. Pjesa me e madhe e tyre jane nen vleresuar nga Academy Awards, ndonese mua me hyn nga nje vesh dhe me del nga tjetri...

Mund te te jap me dhjetra filma (NE ANGLISHT) qe jane xhiruar me shume me pak buxhet nga ai qe permend dhe nuk jane marre fare parasysh nga Academy Awards!!!

Academy Awards nuk i dha asnjehere Stanley Kubrick Oscar per regjine. A mund te mendohet qe regjizorit me te mire te shekullit te kaluar (sipas mendimit tim) te mos i jepet nje çmim?!? Nejse, nuk besoj qe Kubrick i plaste shume nese Academy Awards i jepte çmim apo jo.

Nese do te fillosh te krahasosh pse shija shkon me shume ne ate qe eshte me e lehte, mund te bisedojme bashke qe nga Nadir ne Zenith, sepse une i kam rene kesaj gozhde qe kur AF eshte formuar.

Me vjen keq, por thjesht, nuk mendoj qe LotR eshte rasti i duhur per t'u ankuar...

Archi

Forumium praecox

Edhe une doja te shkruaja dicka mbi naten e Oscar, por ku dreqin vajti e i shkruajti Glamdring te gjitha ato, qe ishin per tu thene.
:smash:

Nejse mua me erdhi vetem keq, qe nates se Oscar ia kishin hequr edhe gjene me te fundit karakteristike qe i kishte mbetur, biles do te thoja, te vetmen gje, per te cilen ia vlente te shikoje kete nate. E kam fjalen per surprizat dhe "skandalet" qe kane shoqeruar gjithmone kete spektakel.
E kam fjalen per censuren qe iu be ketij spektakli duke e transmetuar me disa sekonda vonese, ne menyre qe ti jepej kohe censurimit ne qofte se dikujt atje "lart" nuk i pelqente ndonje gje.

Turing

Primus registratum

Oscari i 12-te qe iu akordua LoTR ne oret e vona te mesnates per shkak te neglizhences se postes amerikane:

PEShCJA(5) ME SIMPATIKE:

theFive.JPG

Edhe ne ashtu si edhe S.Kubric nuk na behet vone fare qe nuk moren ndonje Academy Awards.
Vetem Titaniku me Leon kishte marre me pare 11 oscars!!!

Odoakri

Primus registratum

Nuk me kuptove, nuk them qe vetem keta 2 filma jane prodhuar them qe vetem keta kane pasur nje distribucion te forte, ne kuptimin qe shume njerez nuk shkojne me ne kinema dhe ata qe shkojne e bejne ne pjesen me te madhe rastesisht, pra shkojne shohin filmat qe rrine me gjate dhe qe kane me shume salla.Njerzit qe shkojne ne kinema per te pare nje veper arti jane te pakte, te pakten ketu ku jetoj une.
Lord nuk eshte produkt i keq, nga ana vizive, por gjithshka mbetet aty.
Tani nuk diskutohet qe akademia ben gafa, po qe per ate pune as chaplin nuk ka marr oskar per filmat e vet por per karrieren.
PS:vetem titaniku me leon kishin marre me pare 11 oskar
Leon kush?

Archi

Forumium praecox

S´eshte aspak e vertete qe vetem Titanic ka marre 11 Oscar.

Po Ben Hur e harruat? Edhe ai ka marre 11 Oscar dhe i ka merituar ato.

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Archi:
[qb] Po Ben Hur e harruat? Edhe ai ka marre 11 Oscar dhe i ka merituar ato. [/qb]
Archi ke shume te drejte. Ne postimin e pare ne kete teme, une kam permendur qe Ben Hur ka marre 11 Oscar gjithashtu. Problemi qendron qe shume pak veta e kane pare Ben Hur, ndonese eshte nje nga filmat me te shkelqyer...

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Odoakri:
[qb] PS:vetem titaniku me leon kishin marre me pare 11 oskar
Leon kush? [/qb]
Ajo po fliste per Leonardo Di Caprio, i cili edhe pse ngaqe i bukur i ben shume meshkuj xheloze nuk eshte aspak aktor i keq.
Ne fillim e kisha bezdi se ishte i bute si vajze, por mendoj se eshte rritur shume si aktor. kam parasysh fimat "Gangs of New York", "Catch me if you can" dhe ne vecanti nje film te vogel dhe te pabuje por shume te vecante, "What's eating Gilbert Grapes?" ku luan vellain e vogel budall (retard) te Johnny Depp.

Odoakri

Primus registratum

Po fillimisht s'po i jepja theksin e duhur fjales.
Leo pervec atij qe thua ti ka bere mire dhe This boy's life me de niron dhe elen barkin.

Sdq te Gangs ka nje paralelizem mes faktit qe billi nuk e vret dhe di caprios si aktor

Futbollisti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Glamdring:
[qb] Archi ke shume te drejte. Ne postimin e pare ne kete teme, une kam permendur qe Ben Hur ka marre 11 Oscar gjithashtu. Problemi qendron qe shume pak veta e kane pare Ben Hur, ndonese eshte nje nga filmat me te shkelqyer... [/qb]
Shpresoj te kesh kapur mesazhin e tij /pf/images/graemlins/wink.gif
Une

Nadia81

Primus registratum

kjo teme qenka mbyllur me naten e Oscareve me duket.Pashe "Mystic River",film i bukur por u zhgenjeva pak nga gjithe ajo reklame qe i bene.Me nja fjale nuk sillte ndonje gje te re.Me pelqeu interpretimi i Sean Penn sidoqofte

Vals

Primus registratum

Pashe gjysem oren e para fillimit per fustanet dhe monologun e hapjes nga Chris Rock pastaj e nderrova. Boring! Me pelqeu qe fitoi Million Dollar Baby se nuk i pelqej as Marti as Leo.

blendiys

Primus registratum

Sikur cmimet te kishin zene vend vetem ne "Red Carpet" atehere do te ishte "tulle fare" (per siperfoleset /pf/images/graemlins/tongue.gif )
Mua mu duk shume i bukur,sigurisht c'do vit sjell surprizat dhe te vecantat e veta ashtu si dhe mangesite dhe boshlleqet.

Ray duhej te ishte vleresuar me shume

Megjithate Hillary Swank eshte hot.... /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

Mendoj qe Chris Rock mgjth perpjekjen e tij serish nuk qe ne nivelin e pritur te nje Oscar Gala :shrug: nuk duhet te bjere Oscars's ne nivelin e Bronx - sidwalk'talks :shrug:
Ai ka humor vertet dhe mund te jete elokuent por serish ishte dicka "unmundane" kete vit, gje qe mund t'a kete bere disi boring si nate.
"Million Dollar Baby" nuk e kam pare akoma por per leading role for a man i was rooting for DiCaprio sepse eshte vertet aktor shume i mire. Fizikisht nuk me ka terhequr asnjehre (not my type /pf/images/graemlins/laugh.gif ) por eshte vertet aktor i shkelqyer and it was about time that his work got recongized. ishte categori e veshtire kete me Jamie Fox qe was expected to win for Ray and which by the way mendoj se e ka portretizuar shkelqyshem. :thumbsup:
S'po kaloj ne kategorine e femrave vecse me pelqeu shume sesi Kate Winslet e ka nxjerre rolin e saj tek "Eternal Sunshine"

Dolores

Primus registratum

Po si qe kjo Hilarija ke Million Dollar Baby?...dmth e meritonte cmimin e djeshem?...sepse to me it seems like she is only good when she plays the role of a man :shrug: ...po i loved her dress dje...shume shume shume i bukur edhe e tregonte ate shume shume mire, duke menduar qe ajo nuk eshte nji femer shume simpatike....te tjerat mu duken te ekzagjeruara....I dont know whats wrong me Rene Zellweger qe eshte katandisur si stick edhe fytyren si mender sume ne maje te kokes sepse atje ku duhet ta kishte e ka rrafshuar komplet ajo?...Charilza e bukur, por me gjithe ate dress sikur po martohej me Prince Charles......per Chris Rock qe i love so much prisja me shume sarkazem kundrejt te gjithe politikes amerikane edhe hollivudiane...teper teper thate nga ana e tij....he kept picking on poor Jude Law...po ja dhjeu mire aty Sean Penn :thumbsup:

I love new york

Primus registratum

totally - I loved Sean Penn too where he picked up aty ku Chris left off qe ne fillim :thumbsup:

charleze yes, si shpirt eshte. fustani pak "perrallor" mire e the por gjithmone shume e bukur dhe seksi.
renee - thank you, eshte bere si debile e vertete dhe ate fustan koti dhe ate surrat sikur nuk i hap dot syte nga thellimi :eek: :smash:

Cate Blanchet si gjithmone classy dhe e mire
mungonte Jack Nicholson dhe doja me shume nga Robbin Williams qe eshte fantastik.

Guest

1480274811_1109576299748.jpg

Entuziazem i papare,i aktorit te famshem Clint Eastwood,i cili tregonte me krenari,aktoren kryesore Hilary Swank e cila fitoi dhe Oskarin ne naten e mbremshme..(si aktorja me e mire)..

Dolores

Primus registratum

Robbin vertet qe eshte teper fantastik :thumbsup: por edhe me aq sa beri ai rrezik ka vjedhur cik time sepse nuk besoj ti ken lene shume hapesire ...time is everything at Oscars :shrug:

I love new york

Primus registratum

yep - ne fakt ishte shume origjinale me Hilary Swank in her acceptance speech kur tha ne fund "Wait cause i havent fnished yet" /pf/images/graemlins/laugh.gif