Orientalizem

Presidenti

Forumium maestatis
Re: Orientalizem

0582423864.jpg

olti

Neo

Fillimisht postuar nga LastGodfather:
[qb]
picture.jpg
[/qb]
Ju duken vleresuese keto lloj imazhesh juve?!

Gomari, tregtaret me shalqi ne dore etj si keto jane pasqyra treguese e Orientit?!

LastGodfather

Primus registratum

ne ato kohe tregtia vllai im i dashur ka qene e kufizuar vetem ne disa drejtime, nuk ka pasur as wall street e as nasdaq dhe per me teper as ne europe nuk perdorej ndonje mjet me ndryshe per transport. njerezit e treguar neper keto piktura nuk priten te jene te veshur me kemishe e kollare. une nuk kam dashur te tregoj ate çka te ka kaluar neper mend ty, pasi siç thote nje popull: kush sheh mire, mendon mire e kush mendon mire merr lezet nga jeta. ajo qe eshte ofruar keto eshte mahnitja e ketyre piktoreve me boten orientale dhe gjithçka jane detaje. neo, njeriu nuk duhet te magjepset pas te dukshmes, por duhet te kerkoje detajet e secila nga keto pikture nuk eshte veçse nje detaj apo moment, shpeshhere dhe thjesht imagjinate e piktorit nga ajo kohe.slm

Presidenti

Forumium maestatis

Me te vertete neo ti...te pakten ti s'arrin te dallosh qetesine,thjeshtesine e bukurine e lehtesise qe u ka dhene kultura e Islamit perte jetuar kete jete?!

ne çdo pikture ka detaje virtutesh...pasionesh...terheqjesh...e migrimesh ne boten e pertejme!

dhe mos harro se modernizmi s'eshte i bukur sa thjeshtesia.

olti

Neo

E them sepse shume nga ato imazhe behen dhe vendosen me qellime dashakeqe. E me vjen keq qe shume bien pre e tyre. Ketu e kisha!

olti

Neo

Per mua Orienti eshte keshtu:

islam.jpg

img9.jpg

madarsa2_sm.jpg

Emri im i dyte eshte POZITIVI /pf/images/graemlins/laugh.gif Vecse figura te vazhdueshme mesjetare nuk me japin kurresesi imazhin e Orientit. Orient nuk do te thote jete mesjetare. Uroj te me keni kuptuar tani.

Presidenti

Forumium maestatis

shiko tema te tilla ne kemi hapur plot. Por nen artin kemi hapur temen e orientalizmit qe eshte nje dege e artit qe ka frymezuar piktore e shkrimtare europian ne impaktin e pare vet-kerkues e eksplorues ne tokat e lindjes.

orientalizem eshte prezantimi i nje dege te piktures ku dikush mund te gjej detaje e bukuri te nje kohe me te larget ku myslimanet s'ishin pikturuar me kete imazh.

Kjo fillon ne shekullin 18-19...ndaj dhe ka nota te theksuara te mungeses te modernitetit por ka plot bukuri me te cilat do te mund te prezantonim bukur shume çeshtje te keqkuptuara.Qellimi eshte rendesia...pastaj duke qene tek arti diskutimi ne shihje eshte shume subjektiv apo jo.Secili ka shijet e veta apo jo Neo /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Presidenti

Forumium maestatis

sa per kuriozitet...

foton e pare do ta gjesh me plot te tjera tek arkitetktura ne islam ...teme e imja dhe e godfatherit ....qe zgjoi shume zera (brroçkulla) kur u hap e per ate te treten...perveç arkitektures une i kam dedikuar UZBEKISTANIT nje teme me vete diku me tere bukurite e tije...orientale!

LastGodfather

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Neo':
[qb] Per mua Orienti eshte keshtu:

img9.jpg

Emri im i dyte eshte POZITIVI /pf/images/graemlins/laugh.gif Vecse figura te vazhdueshme mesjetare nuk me japin kurresesi imazhin e Orientit. Orient nuk do te thote jete mesjetare. Uroj te me keni kuptuar tani. [/qb]
aha keshtu qenka... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Presidenti

Forumium maestatis

besoj se neo do te kete miresine te shpjegoje çka vlerash desh te trasmetonte me ate orientalizim aty siper qe tea dhe te tjerat te mos keqkuptojne...

ku e gjete o burr, duhet ta kesh bo web-in telef!

renea

Primus registratum

img9.jpg

KJo pamje eshte marre nga nje faqe Kristiane dhe nga c'kuptoj une duhet te jete MARI MADALENA, ose Maria mamaja e Jezusit duke qare jo per Jezusin, por per fatin e botes. Shpresoj mos ti kem prishur asnjerit ndonje pune.
Meqe ra fjala, Orienti ka kulture dhe art te mahnitshem. Nese do te rendisja dy llojet e Artit te pelqyera nga une, ne vend te pare do te rradhisja Rilindjen, dhe me dy vota me pak Orientalizmin e shek 18-19 !