Nuk ka Palestine as Palestineze!

Nuk ka Palestine as Palestineze!

Nuk ka Palestine! Nuk ka Palestineze!
Ata jane Arabe te cilet kane 22 shtete te medha ne ate rajon!

1) Me thoni emrin e nje mbreti, mbretereshe, kryeministri palestinez para 100 vjeteve?

sic ka Jordania, Siria, Irani, Egjypti, Arabia Saudite etj.

2) Me thoni si e ka pasur emrin paraja e ketij shteti Palestinez?

3) Nga 1948 deri 1960 ne OKB Egjipti dhe vendet arabe per rezoluta te denonin "pushtimin e tokave te Sirise Jugore nga Izraeli" edhe ne asnje prej tyre nuk permendet termi "shtet palestinez apo palestinezet"!

Sot ato toka quhen Palestina e pushtuar!!!!!!!!
Si e shpjegoni juve kete?

4) "Yes, the existence of a separate Palestinian identify serves only tactical purposes.
The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel"

Zuheir Muhsin, Head of "Palestinian Liberation Organization" PLO
March 1977
"Trouw", Daily in Netherland.

Nuk ka Palestine! Nuk ka Palestineze! Nuk ka pasur ndonjehere Palestine

Ata jane Arabe.

Prodigychild01

Primus registratum
Re: Nuk ka Palestine as Palestineze!

Po ti, vete pyet vete pergjigjesh. Te gjitha keto pseudo fakte qe ti permed jane thjesht trivia.

E verteta eshte se keta arabe qe jane aty ku jane nje grup qe i perkasin nje nacionaliteti dhe etniciteti specifik, atij Palestinez. Sado te cirret propaganda Izraelite, kunder Palestinezeve, aq me teper do te rritet rezistenca per nje shtet Palestinez.

Kush jemi neve ne fund te fundit te gjykojme meriten e shtetit Palestinez. Sipas llogjikes sate, nuk duhet te kishte Kuvajt, Maqedoni, Kosove, Luxemburg, apo pse jo as Kanada.

Ne fund te fundit keta Arabe jane ne Palestineze, aty kane lere, aty perkasin, dhe duan shtetin e tyre.

Kondrapedali

Kondrapedali

1) Me thoni emrin e nje mbreti, mbretereshe, kryeministri palestinez para 100 vjeteve?

2) Me thoni si e ka pasur emrin paraja e ketij shteti Palestinez?

3) Nga 1948 deri 1960 ne OKB Egjipti dhe vendet arabe per rezoluta te denonin "pushtimin e tokave te Sirise Jugore nga Izraeli" edhe ne asnje prej tyre nuk permendet termi "shtet palestinez apo palestinezet"!
1)Më thuaj emrin e një Mbreti, Mbretëreshe apo kryeministrri shqiptar para 100 vjetësh!

2)Më thuaj të lutem kush ka qenë paraja e Shqipërisë para 100 vjetësh?

3)Deri para pak kohësh shqiptarët myslymanë quheshin "Turq" e ata të krishterë "Grekë", "Sllavë" apo "Romanë". Më thuaj mbi ç'kritere kërkuan këta njerëz (Sot shqiptarë) të kenë kombin e tyre dhe shtetin e tyre?

Pra para se t'i japësh llapës jepi mendjes. Palestina ka të paktën 2400 vjet që egziston si nocion dhe si territor. Pikërisht palestinezët (filistejtë) i dëbuan hebrejt nga lindja e Mesdheut! Dhe palestinezët janë popull semit (pjesërisht) me një gjuhë më shumë semite se arabe (megjithëse të dyja janë shumë të ngjashme dhe për mua termi semit është një shpikje për të dalluar çifutët nga arabët).

amar

Primus registratum

lenja shadowin mos e ngucni se mledh materiale per provimin e tij,me siguri ka provim ne lenden e historise dhe don te mare te dhena te sakta,po te shkretit nuk i shkoi mendja se pyetjet e tilla i ben nje nxenes ne shkolle te mesme ,pasiqe profesori i tij e ka mbaruar ligjeraten dhe pyet nxenesit se mos valle ka dikush te pyese dicka ne lidhje me temen hahahah

antares

Primus registratum

Amar! Ai do me siguri te marre shtetesine cifute me sa duket dhe po pergatitet teorikisht ne vrasjen e palestinezeve. Se praktikisht do ta beje pasi te marre shtetesine dhe ta dergojne ne Gaza qe me tanke te godase femije qe hedhin gure apo qe me buldozere te shtype amerikane qe mbrojne palestineze (Kam parasysh ketu Rachael Corrie kete vajze amerikane qe i doli buldozerit perpara per te penguar shembjen e shtepive palestineze dhe cifutet pa u menduar shume e .....shtypen me buldozer!).
Plehrat janki edhe nje here e treguan vehten e tyre si vegla te cifuteve se per nje krim te tille kunder nje shettaseje amerikane as nje proteste per te lare gojen nuk bene! Imagjinoni sikur Sirianet apo Iranianet te shtypnin nje amerikan (me dashje e jo gabimisht) atehere do ishte shpallur lufte brenda 24 oreve......

une_une

Primus registratum

1)Më thuaj emrin e një Mbreti, Mbretëreshe apo kryeministrri shqiptar para 100 vjetësh!
Kondrapedali psh 3000 vjet perpara te mjaftojne ty? Mbreti Pirro! Mbreteresha Teuta! etj! Eshte e pranuar biles nga te huajt (pervec serbeve edhe grekeve) pasardhesit e ilireve jane shqiptaret.

Me gjej nje palestinez ti nese ekziston.

termi "Palestina" nuk eshte arab! I dedikohet perandorit Adrian i njejti perandor te shperngule hebrenjte nga Izraeli per ne Europe. Eshte nocion gjeografik sepse ky Perandor nuk la asnje kembe njeriu ne Izrael pa marre skllav. Hebrenjte jane detyruar te kthehen me vone. Me vone keto toka u pushtuan nga Arabet.

Nuk ka te beje fare me termin filistin. Ngjan melodikisht.. Flishtim ne hebraiken e vjeter karakterizon pushtuesit e lashte nga egjipti te cilet vete jane te arabizuar, termi do te thote "pushtues", termi tani modern ne Hebraisht apo Yiddish (versioni europian hebraik) eshte polshtim. Davidi (hebreu) me Goliath (filistini).

Antares do isha i lumtur te studioja historine e Izraelit per te marre nenshtetesine. Ne Amerike jeton ti me jep krahasim te tille? Isha ne Irak prape ju gjeta ketu burreca islamike?

Lere studioni ne universitetet e infideleve? Kur vajti krenaria e universiteteve Islame? Kaq poshte keni rrene? Keshtu ju ka mesuar profeti te mesoni ne shkollat e infideleve?

Qe kur infidelet mesonin ne medresete tuaja qe ju po mesoni ju ne medesete e judeo-kriastianeve?

Islamiket kane injoruar keto 2 fakte. Keni dokumentat e OKB publike, keni gazeten. Lexojeni po deshet!

3) Nga 1948 deri 1960 ne OKB Egjipti dhe vendet arabe per rezoluta te denonin "pushtimin e tokave te Sirise Jugore nga Izraeli" edhe ne asnje , e perseris ne asnje prej tyre nuk permendet termi "shtet palestinez apo palestinezet"!

4) "Yes, the existence of a separate Palestinian identity serves only tactical purposes.
The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel"

March 1977
marre nga "Trouw", Daily in Netherland.

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb]
Kondrapedali psh 3000 vjet perpara te mjaftojne ty? Mbreti Pirro! Mbreteresha Teuta! etj! Eshte e pranuar biles nga te huajt (pervec serbeve edhe grekeve) pasardhesit e ilireve jane shqiptaret

Me gjej nje palestinez ti nese ekziston.

termi "Palestina" nuk eshte arab! I dedikohet perandorit Adrian i njejti perandor te shperngule hebrenjte nga Izraeli per ne Europe. Eshte nocion gjeografik sepse ky Perandor nuk la asnje kembe njeriu ne Izrael pa marre skllav. Hebrenjte jane detyruar te kthehen me vone. Me vone keto toka u pushtuan nga Arabet.

Nuk ka te beje fare me termin filistin. Ngjan melodikisht.. Flishtim ne hebraiken e vjeter karakterizon pushtuesit e lashte nga egjipti te cilet vete jane te arabizuar, termi do te thote "pushtues", termi tani modern ne Hebraisht apo Yiddish (versioni europian hebraik) eshte polshtim. Davidi (hebreu) me Goliath (filistini).

Antares do isha i lumtur te studioja historine e Izraelit per te marre nenshtetesine. Ne Amerike jeton ti me jep krahasim te tille? Isha ne Irak prape ju gjeta ketu burreca islamike?

Lere studioni ne universitetet e infideleve? Kur vajti krenaria e universiteteve Islame? Kaq poshte keni rrene? Keshtu ju ka mesuar profeti te mesoni ne shkollat e infideleve?

Islamiket kane injoruar keto 2 fakte. Keni dokumentat e OKB publike, keni gazeten. Lexojeni po deshet!

3) Nga 1948 deri 1960 ne OKB Egjipti dhe vendet arabe per rezoluta te denonin "pushtimin e tokave te Sirise Jugore nga Izraeli" edhe ne asnje , e perseris ne asnje prej tyre nuk permendet termi "shtet palestinez apo palestinezet"!

4) "Yes, the existence of a separate Palestinian identity serves only tactical purposes.

March 1977
[/qb]
----------------------------------------------
phuu se kisha ditur se qenek ekspert i historise cifute??,a shkruan ne ate histori cifute se ata jane THE KILLERS me te medhej ne bote,pastaj OKB ne bote njihet si ORGANIZATA KOMUNISTE BASHKEKOHORE atyre sju besojn edhe BUSHMANET afrikan e lere me ndonje njeri me vlera te larta historike... priti pergjigjet se une nuk kam kohe. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Truth_Matters

Primus registratum

Shadow,

I ke rene tamam ne koke! Nuk shprehet dot me qarte. Mesa duket klanet qe preken nga kjo e vertete kujtojne se bota nuk i njeh qellimet e tyre. Shteteve arabe i intereson qe t'i lene palestinezet aty ku jane ne ate gjendje qe jane sepse te gjitha ato shtete kane nje qellim te vetem ne mendje: Zhdukjen e Izraelit perfundimisht si komb. Atyre s'u intereson paqja, ajo eshte thjesht nje fasade per te genjyer Ameriken dhe Perendimin, ashtu sic i kane genjyer. Arafati eshte terrorist, asgje me shume. Pikerisht origjina e tij Egjiptiane tregon se ceshtja e PLO-s, s'ka te beje fare me "clirimin nga okupatori" por thjesht sulme terroriste kunder nje populli qe ka te drejte te jete ne ate vend.

KJo padyshim nuk eshte lufte politike por fetare. Ashtu sic Goliathi sfidoi popullin e Zotit, ashtu edhe filistinet moderne perdorin taktikat "Ismaelite" per arritur te njejtin qellim.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ore po kafshëria paska arritur kulmin këtu! Si ka mundësi të quhet drejtësi ajo që bëjnë izraelitët e armatosur kundër palestinezëve të ç'armatosur? Që kur fëmijët palestinezë qenkan pjesë e një master plani Islamik të vendeve arabe që nuk duan stabilizimin e Palestinës? Që kur destabiliteti i Palestinës qenka rruga për të larguar izraelitët që andej? Në ç'mënyrë? :confused:

Ju lutem mendoni o njerëz para se të flisni. Paralelizmi ndërmjet historisë palestineze dhe asaj shqiptare është shumë i madh. Të 2 vendet kanë qenë të pushtuar nga Turku, të dy vendet kanë një shumicë të popullsisë të besimit islamik, të dy vendet kanë një histori të lashtë por fatkeqësisht të manipuluar nga të tjerët (çifutët)!
Ndryshe nga shqiptarët palestinezët kanë qenë në krye të Bizantit për kohë shumë të gjatë në etapat e para të kësaj perandorie(para se të islamizoheshin/ shih Libanin), ndryshe nga palestinezët shqiptarët (fatmirësisht) nuk kishin fqinjë çifutët por grekët e serbët që janë amatorë karshi çifutëve në manipulimin e historisë, fakteve, njerëzimit!

Dhe ty or toç që s'paske haber nga historia, Filistinët janë Palestinezët e sotëm me një përzierje rracash tepër të madhe (çifutë, arabë, turq, europianë, etj.) dhe sigurisht që Yasser Arafat është terrorist por kjo nuk legjitimon terrorin çifut në Palestinë! Zgjohuni e shihni me sytëw tuaj o njerëz se mendjen për këtë punë e keni! :smash: :smash:

Truth_Matters

Primus registratum

Kondra,

Avash xhan se po te del tym nga veshet! Une nuk thashe qe cdo gje qe bejne Izraelitet eshte e drejte, une mbeshteta Shadow qe termi "Palestinez" eshte abuzim fetar dhe politik per te arritur qellimin qe shtetet arabe kane kunder Izraelit.

Qe te gjitha shtetet arabe duan ta zhdukin Izraelin dhe qe te gjitha besojne se Izraeli nuk duhet te ekzistoje nuk e mohojne vete ato, keshtu qe zoterote mos u dil kot ne mbrojtje.

Sadami paguante $25000 familjes se cdo vetevrasesi me bombe. Izraeli nuk shkon pas femijeve dhe ti vrase, disa vriten ne kundersulme. Palestinezet me bombat ne trup vrasin te gjithe, pa diskriminim, as nuk duan t'ja dine se kush vritet.

Para disa vitesh Klintoni i kerkoi Arafatit kerkesat e tij dhe nga bisedimet me ministrin e atehershem Izraelit, ata arriten qe ti ofronin Arafatit 97% te te gjitha kerkesave te tij, perfshire keto kerko kerkesat territoriale.

Ai e refuzoi. Tani, nese ai dhe te tjere si ai, ju intereste paqja me Izraelin dhe femijet palestineze qe vriten kot, ai qe ka nje jete te tere qe lufton per keto kerkesa, kur i dhane 97% pse e refuzon? Arsyeja eshte e thjeshte, ai nuk do paqe, as te tjeret nuk duan paqe. Po t'i rrihte botes arabe per palestinezet nuk i linin aty, ne fund te fundit ata jane rrefugjate te ardhur ne ate vend, te ikur nga po te njejtat vende arabe. 10 puse nafte duhen per te rregulluar mireqenien e tyre, por arabeve s'i intereson ajo, atyre i intereson t'i lene aty, ti furnizojne me arme, bomba, etj, te vrasin cifutet nje nga nje, nderkohe qe ne syte e botes berrtasin me te madhe per padrejtesite.

Sic e thashe ti e shikon kete si nje konflikt politik, prandaj s'e kupton kete qe po te them. Ky s'eshte konflikt politik, eshte konflikt fetar, dhe po s'e kuptove cfare besojne palet qe jane te perfshira, s'ke si ta kuptosh apo te mendosh kush ka te drejte e kush gabim. Kjo duket nga paralelizmat qe ti ben me Kosoven. Ajo as ka te beje fare me ate.

une_une

Primus registratum

Posi na erdhen vellezerit tuaj me Kuran ne dore (edhe jatagan ne brez) te na mesojne historine edhe te na tregojne te verteten?

Pse, per cfare arsye, historia e medreseve te islamit na qenka histori e kulluar? Pse historia jone qenka fallco?

Pse nuk besohen keto qe themi ne? Por qenka e besueshme historia e atyre me Kuran ne dore (edhe jatagan ne brez)?

Lere juve studioni ne universitetet e infideleve? Ku vajti krenaria e universiteteve Islame? Kaq poshte keni rrene? Keshtu ju ka mesuar profeti te mesoni ne shkollat e infideleve?

Qe kur infidelet kane mesuar (ose kane pasur deshire te mesonin?) ne medresete tuaja qe ju po mesoni sot ne medesete e judeo-kriastianeve?

Ne me shkollat tona ne krijuam nje civilizim superior. Krijuam nje shkence per nevojat tona se nje dite do vinte do i ndryshkim mire jataganet e ujqerve te Arabise. Rezultatin po shikoni sot! Juve c'doni ne shkollat tona?

Nuk ka Palestine as Palestineze. Termi "Palestina" nuk eshte arab! I dedikohet perandorit Adrian i njejti perandor te shperngule hebrenjte nga Izraeli per ne Europe. Eshte nocion gjeografik sepse ky Perandor nuk la asnje kembe njeriu ne Izrael pa marre skllav.

Filistina eshte nje genjeshter e rradhes.

Ngjan melodikisht. Flishtim ne hebraiken e vjeter karakterizon pushtuesit e lashte nga egjipti te cilet vete jane te arabizuar, termi do te thote "pushtues", termi tani modern ne Hebraisht apo Yiddish (versioni europian hebraik) eshte polshtim(ngjan me fjalen "pushtim" ship?). Davidi (hebreu) me Goliath (filistini).

Nuk ka Palestine as Palestineze. Ata jane arabe ne tokat e Izraelit!

Tel Avivi u ndertua modern ne shkretetire keta thone u shperngulen qindra mijera "palestineze". Genjeshter Islamike ne driten e diellit.

Genje genje se dicka do ngeli! Mos eshte nga Kurani kjo?

Erdha nga Iraku! Ja ku i gjej prape burrecet e Islamit prape ketu!

Kondrapedali

Kondrapedali

Truth, o rrushi, po ta lexosh me vëmendje atë që të kam shkruar do e gjesh veten paksa në gabim! E para, e kam shkruar që është problem territorial i shtyrë nga ndasitë fetare (të dy vendet jënë të besimit islamik) pra e pranoj faktorin fetar në thellimin e konfliktit. Së dyti, nuk po të them që shtetet e tjera arabe nuk janë të interesuara të zhdukin Izraelitët por po të pyes se ku egziston llogjika që destabilizimi i Palestinës është mënyra për të larguar çifutët që andej?
E treta, ta kam shkruar që Arafati është terrorist dhe jo përfaqësues i denjë i një kombi (kushdoqoftë ky komb) por ajo historia e 97% në historinë që unë kam mësuar (lexuar) është paksa e gënjeshtërt dhe trumbetohet vetëm nga çifutët (edhe amerikanët hoqën dorë prej saj)! Pra ashtu si edhe ti unë mundohem ta shikoj çështjen në një aspekt sa më asnjanës dhe në don ta dish nuk jam anti-semit dhe kurrsesi mysliman (more vesh ti toçi tjetër). Por më lart ke bërë një gabim sepse ti e ndan fenë nga politika ndërkohë që në të gjitha vendet, qofshin perëndimore, arabe, çifute, "marsiane" etj., feja ndërhyn dhe jo pak në politikë! Pra unë i bëj një analizë të dyfishtë politiko-religjioze këtij konflikti ndërkohë që ti i bën vetëm një analizë të pjesshme religjoze. Sigurisht që përfundimet mund të jenë të gabuara sepse hipoteza me të cilën ti nisesh është e gabuar.
Ka një diferencë të madhe të vrasësh një fëmijë nga helikopteri dhe të vrasësh njË fëmijë sepse nuk ke zgjidhje tjetër (imagjino sikur çdo terrorist palestinez të zgjidhte një vend ku nuk ka fëmijë për ta hedhur veten në erë). Pra me tanke dhe helikopterë është shumë e thjeshtë të sulmosh kampe refugjatësh ku jetojnë palestinezët qysh kur Izraeli pushtoi shtëpitë e tyre.

O Hija e vetes tate, po më thuj pak or ti trung se kur u formua Izraeli, nga kush dhe kujt i shërbeu forimimi i tij! Pastaj mundohu të gjesh pak në historinë e fillimit të shekullit të kaluar se si quhej ajo tokë që sot mban emrin Palestinë, se kujt i përkiste dhe se deri kur nuk ishte vendosur fati i saj!
Ti or tyç që kujton se të lexosh në SH.B.A do të thotë të jesh po aq i ditur sa edhe Bushi :tipsy:
merre vesh që nuk kam mësu ndonjëherë në medrese e as kam qenë ndonjëherë në ndonjë vend mysliman, më fal kam qenë për tre javë në Egjypt dhe 24 vjet në Shqipëri, dhe se shkollën e kam bërë për inxhinieri! Historia e të tjera i kam pasion dhe nuk lexoj vetëm një autor por i ndërroj me qëllim që të kem një qëndrim sa më objektiv ndaj një çështje. Fatkeqësisht, qëndrimi yt nuk tregon objektivitet dhe nuk e di se ku e ke gjet gjithë kte dashuri për çifutët :shrug: !
Por që të jesh i bindur që Palestinezët janë Filistinët, bëj një kërkim të vogël me një nga motorët e kërkimit duke futur si fjalë kyçe «Palestine». Do çuditesh se sa "mashtrues" ka në botë që thonë që palestinezët janë pasardhësit e Filistinëve!
O.K. qypo? Para se të vish me yrysh këtu në forum përplasu nja dy herë me derën e nja tre herë me murin se bo vaki të del gjumi e ftillohesh!
Hajt shnet e t'mira e të kënoftë bira!

une_une

Primus registratum

Nuk ka Palestine as Palestineze. Termi "Palestina" nuk eshte arab! I dedikohet perandorit Adrian i njejti perandor te shperngule hebrenjte nga Izraeli per ne Europe. Eshte nocion gjeografik sepse ky Perandor nuk la asnje kembe njeriu ne Izrael pa marre skllav.

Filistina eshte nje genjeshter e rradhes. Flishtim ne hebraiken e vjeter karakterizon pushtuesit e lashte nga egjipti te cilet vete jane te arabizuar, termi do te thote "pushtues", termi tani modern ne Hebraisht apo Yiddish eshte polshtim (ngjan melodikisht me fjalen "pushtim" shqip?). Davidi (hebreu) me Goliath (filistini).

Qe kur judeo-kriastianet kane mesuar ose kane pasur deshire te mesonin ne medresete apo univertetet tuaja ju po mesoni sot ne shkollat e judeo-kriastianeve? Keshtu ju ka mesuar profeti te edukoheni ne universitetet e infideleve?

Ne me shkollat tona, kulturen tone judeo-kristiane, ne krijuam nje civilizim me superior shekuj e shekuj me rradhe. Krijuam nje shkence per nevojat tona se nje dite do vinte do i ndryshkim mire jataganet e ujqerve te Arabise.

Rezultatin po shikoni sot! Juve c'doni ne shkollat tona?
Kondrapedali
Hajt shnet e t'mira e të kënoftë bira!
O buburrec ketu ishe ketu prape do te gjej.

Fatkeqesisht gjendja per irakenet po rendohet nga vellezerit tuaj terroriste. Tek ju ata gjejne perkrahjen morale. Ju brohorisni kur njerit i pritet koka.

Ne kohen kur presidenti Clinton ishte ne pushtet Arafatit iu dha 97% e territorit te kerkuar prej atij & palestineve vete, per te cilat territore ra dakort unanimisht edhe qeveria Izraelite per te formuar "Palestinen!".

Arafati nuk pranoi. Qellimi?

Lexojeni!
"Yes, the existence of a separate Palestinian identity serves only tactical purposes. The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel"

March 1977
Megjithate! Per mua personalisht eshte e shkoqitur puna e ketyre ujqerve. Nuk behen qengja edhe sikur te duam ne. Ujku ngelet Ujk. Islami do ngele Islam. Uroj te tjeret te mos bien pre e genjeshtrave te egersirave te shkretetires per "Palestinen". Ata jane arabe.

S6T6N6

Forumium maestatis

Bindja ime eshte se te gjithe popujt ne ate rajon perfshire hebrenjte jane dege te ndryshme te se njejtes peme. Ngjashmeria ne tipare, ngjyre apo gjuhe e tregon qarte kete qe po them. Persa i perket percarjes mendoj se eshte vetem fetare (si gjithnje opium) ajo krijon luften, urrejtjen, derdh gjakun e te pafajshmeve... mendoni pak sikur mos te ekzistonte, seicili do ishte i qete dhe ne shtepine e vet dhe mijra jete do ishin kursyer...

u74

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
Deri para pak kohësh shqiptarët myslymanë quheshin "Turq" e ata të krishterë "Grekë", "Sllavë" apo "Romanë". Më thuaj mbi ç'kritere kërkuan këta njerëz (Sot shqiptarë) të kenë kombin e tyre dhe shtetin e tyre?

[/qb]
Keta njerez kerkuan qe te kene kombin e tyre mbi bazen e atyre kritereve qe kishin keta njerez para copetimit ne "turq","greke" dhe "romane" copetim ku qe ndodhi ne shekullin e 15 nga pushtimi osman.Nje e keqe qe nuk do te na largohet per aq gjate sa te ekzistoje fara e shqiptarit.

nuk keishe aspak nevoje qe te paralelizoje historine e nje prej kombeve me te vjetra te Evropes (shqipetareve) me nje grup njerezish qe quhen palestineze.Shqiptaret rrace Arjane ,nder combet me te vjeter ne Evrope,Palestinezet rrace jo Arjane,shqiptaret me identitet kombetar te mirepercaktuar palestinezet pa kombesi ne te gjitha kohrat etj,etj... Te vetmet gjera qe na bashkojne ne shqiptareve me palestinezet jane dielli qe na ngroh ne shqiptareve e palestinezeve dhe po ashtu gjithe boten tjeter, dhe islamizmi qe ne shqiptareve na u imponua me dhune nga osmanllinjte

Sa per temen palestinezet kurre nuk kane njohur kombesi apo shtet te tyre.Ne qofte se kjo eshte padrejtesi atehere palestinezet pikesepari kete padrejtesi duhet ta kerkojne tek arabet e tjere qe kishin pushtetin mbi ato toka para vitit 1948.

Ish kryeministri Izraelit Rabin u ofroi t'iu plotesonte me se 90% te kerkesave palestinezeve perfshi ketu edhe shtetin e ri te Palestines por ata e refuzuan.
Tani palestinezet duhet qe te presin derisa ne Palestine te vdesin "Arafata-t". Ne Izrael te linde nje Rabin "i ri" dhe ne Shtepine e Bardhe te vije nje Klinton "tjeter"!

Presidenti

Forumium maestatis

Je mahnites shadow...je mahnites!!!

vetem se ka thon Nene Duka /pf/images/graemlins/laugh.gif "Kamunistat na rrofshin paj**in!!!

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[QB] Amar! Ai do me siguri te marre shtetesine cifute me sa duket dhe po pergatitet teorikisht ne vrasjen e palestinezeve.
---------------------------------------------
per te fituar shtetesine e cifuteve duhet ti plotsosh disa kushte
1- te jeshe vrases
2- te jeshe hajdut
3- te jeshe rrenacak
4- te jeshe i pa turp
5- te jeshe falsifikator i historise
6- e jeshe i pa shprit... etj,etj

keto cilsi besoj se te gjithe i posedon shadow dhe nuk e shoh se perse mos ta mare shtetesine e tyre. /pf/images/graemlins/wink.gif e gezofsh shtetesine shadow /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Ujku ngelet Ujk. Islami do ngele Islam.
O kokëbo.e, ujku mbetet ujk, islami mbetet islam, krishterimi krishterim e feja fe! Or tutkall, po pse nuk i turresh 60 - 70 % të shqiptarve ti mër dangall? Apo me shqiptarët ndryshon puna? Pse nuk i turresh shqiptarëve të Kosovës apo të Maqedonisë? I ke më larg zemre se shqiptarët e Shqipërisë!
Or besimtar, mos shif or hajvan vetëm fenë se nuk irruhet kujt për fenë kur të bien bombat mbi kokë!

Joe, paralelizmin me shqiptarët e bëra që ky kokëtuli lart të arrijë t'i shohi gjërat me sy tjetër e jo vetëm me syrin fetar. Dhe atë çështjen e shqiptarëve ti e din që edhe sot grekë e sllavë myslimanët i quajnë Turq dhe ortodoksët, grekë ndërkohë që si të parët ashtu edhe të dytët mund të jenë shqiptarë (serbët i thonë turq edhe boshnjakëve)! Atëherë përse ky popull del me një emër tjetër ndërkohë që mund të qëndronte nën Sirinë me një histori shumë më të lashtë (vendbanimet e para të organizuara - fshatrat - janë gjendur në Siri dhe datojnë rreth 6500 vjet p.k) se çifutët apo edhe shqiptarët (historia që pranohet ligjërisht).

E sa për temën palestinezët kanë njohur kombësinë e tyre por jo kombin/shtetin e tyre. Kombësi pa komb egziston (kurdët, indianët e Amerikës, Çeçenët, deri më 1912 Shqipëtarët) por komb pa kombësi jo! Palestinezët kanë veçantitë e tyre kulturore e fetare me çifutët ndërkohë që gjuha e tyre është pothuaj e njëjtë.
Përsa i përket marrëveshjes së Rabinit me mbështetjen e Sh.B.A mos harro se atë marrëveshje më vonë e dënuan edhe vendet evropiane dhe kjo jo se janë anti-semite por sepse ai "10%" ishte kyçi i çështjes! Për më tepër Rabin humbi shumë popullaritet me këtë përpjekje të tijën!
Përse sot Sharon ka filluar tërheqjen e trupave nga Gaza ndërkohë që vazhdon të mbajë nën pushtim Lartësitë Golan?
Shumë çudira ndodhin në atë cep të botës, po aq sa edhe tek ne. Megjithatë ka njerëz që thonë mos bëj paralelizma se ne jemi kombi më i vjetër në Evropë ndërsa ata të tjerët jo. Injoranca nuk është justifikim dhe diçka që e kërkojmë për vete duhet t'ia mbështesim edhe të tjerëve. Dhe së fundi, një popull që vuan duhet mbështetur gjithmonë!

antares

Primus registratum

Une vertet nuk arrij te kuptoj se si ca tutkaller qe i thone vehtes shqiptare (pra nga nje komb qe ka nje histori te dhimbshme, se do ta kuptoja nga nje danez apo islandez)) bejne te tyren dha na perserisin ketu si papagaj propaganden sioniste!
Po si mund te ankoheni per padrejtesite historike qe na jane bere ne shqiptareve dhe nga ana tjeter te jeni kaq te pandjeshem ndaj padrejtesive qe u behen popujve te tjere! Dhe ata te gjore palestineze (me vjen keq dhe turp ta pranoj) nga nje pikpamje e meritojne meshiren dhe ndihmen me shume se ne shqiptaret qe jemi "trima" te medhenj duke bere llogje dhe kur vjen puna te luftojme fizikisht per trojet tona (e them per vehte dhe per 99% te anetareve te ketij forumi) na dalin pune me te "medha"! Palestinezet me keqardhje e them (per ne) kane aq burreri sa te luftojne me te gjitha menyrat per vendin e tyre (Palestinen) kurse ne nuk ngritem asnje gisht kur Serbet na erdhen edhe brenda kufitit tone shteteror!
Persa i perket cifuteve ata gjejne shesh e bejne pershesh perderisa Europa eshte e pafuqishme pas 2 Luftrave Boterore, Amerika e gjunjezuar teresisht para tyre (edhe kur zbulon spiune e tradhetare cifute ne nivele te larta qeveritare nuk guxon ti preke) dhe vendet arabe te percare.
Dhe mos na prrallisni me per marreveshjen e Oslos se ishin cifutet ata qe e shkelen dhe jo palestinezet!
Heroi dhe Feld Marshali i madh Hindenburg (me pas President i Gjermanise), e paralajneroi boten qe ne vitet 20 qe nese do lejoheshin cifutet te vinin kembe ne palestine atehere bota nuk kishte per te pasur paqe.