NOKIA 6630!

brick top

Primus registratum
NOKIA 6630!

A keni ndonje informacion te hollesishem per Smartphone e ri te Nokia,NOKIA 6630? Une di qe do dali ne treg nga tetori,ka nje camera prej 1.3 Mpixels,video recording time up to one hour,Movie Recorder,MP3 Player,video-conference dhe video-streaming,6x smooth digital zoom! Eshte me siguri Smartphone me i avancuar per momentin! U prezantua per here te pare ne publik me 14-15 qershor!

Ka dhe shume karakteristika te tjera teknike te avancuara qe pertoj t'i shkruaj! Ju c'mendim keni?

antip

Primus registratum
Re: NOKIA 6630!

Nokia 6630 eshte smartphoni me i perparuar teknologjikisht per momentin dhe nuk ka pike dyshimi. Pervec karakteristikave qe permnende mund te shtoj dhe pranine e rrjetit 3G (umts) dhe protokollit te transferimit te te dhenave EDGE. Eshte si te thuash "mbreti i celulareve" dhe i destinuar te jete pasardhesi i te famshmit 6600. Gjithsesi dalja e tij ne treg do te jete rreth muajve shtator - tetor keshtuqe do na duhet te presim edhe pak. Fatkeqesisht ne forumet shqiptare ende nuk kam gjetur hapesira te duhura per diskutimet rreth celulareve, nderkohe qe ne forume te huaja kjo teme ze perqindjen me te madhe te mesazheve te shkruara. Nejse ske cti besh por si popull jemi pak te prapambetur dhe nuk e kuptojme sic duhet teknologjine. Per informacione te metejshme per 6630 kliko poshte http://www.telefonino.net/cgi-bin/dbmodelli.asp?modelid=07076

antip

Primus registratum

Nokia 6630 eshte smartphoni me i perparuar teknologjikisht per momentin dhe nuk ka pike dyshimi. Pervec karakteristikave qe permnende mund te shtoj dhe pranine e rrjetit 3G (umts) dhe protokollit te transferimit te te dhenave EDGE. Eshte si te thuash "mbreti i celulareve" dhe i destinuar te jete pasardhesi i te famshmit 6600. Gjithsesi dalja e tij ne treg do te jete rreth muajve shtator - tetor keshtuqe do na duhet te presim edhe pak. Fatkeqesisht ne forumet shqiptare ende nuk kam gjetur hapesira te duhura per diskutimet rreth celulareve, nderkohe qe ne forume te huaja kjo teme ze perqindjen me te madhe te mesazheve te shkruara. Nejse ske cti besh por si popull jemi pak te prapambetur dhe nuk e kuptojme sic duhet teknologjine. Per informacione te metejshme per 6630 kliko poshte http://www.telefonino.net/cgi-bin/dbmodelli.asp?modelid=07076

Ose vizito te gjithe sitin se eshte me te vertete i vlefshem per nje te apasionuar te telefonise celulare http://www.telefonino.net

fm78

Primus registratum

e di qe po pergjigjem pak me vonese kesaj shprehje tendes

"Nejse ske cti besh por si popull jemi pak te prapambetur dhe nuk e kuptojme sic duhet teknologjine"

por doja te thoja se kur ne shqiptaret do e kuptojme te keqen qe i bejme vetes tone per sa kohe vazhdojme e themi shprehje idiote si puna e kesaj tendes.

Nuk eshte aspak e vertete qe ne shqiptaret nuk kuptojme teknollogjine, perkundrazi jemi aq shpejte ne te kuptuar sa mjafton nje here te na e shpjegojne.

Fakti qe askush nuk flet per celularet (ndonese shqiptaret harxhojen rrogen e tyre mujore per nje celluar te tipit te fundit) eshte se sa kohe ne koken tone valet e celulareve do na i ofrojne greket, nuk ka per te folur njeri cfare eshte msm,edge, 3g apo videoconference. sepse keto gjera nuk i ofrojne rrjetet e celularise ketu, prandaj.

Arsyet dihen por nuk thuhen.

antip

Primus registratum

Edhe une po i pergjigjem pak me vonese mesazhit tend dhe mendoj se koha qe kam gjetur eshte dhe me e pershtatshmja...
Pike se pari te uroj per ate shprehjen tende mjaft te bukur "Arsyet dihen por nuk thuhen", por une kam nje tjeter akoma me te bukur:
E VERTETA DJEG...
Besoj se e ke vene re se kohet e fundit AMC ka futur sherbimin GPRS dhe MMS (me ne fund, pasi vendet e tjera kane 5 vjet qe e kane futur) dhe ne nje sondazh te bere nga vete ata (kam nje mik qe punon aty) rezulton se vetem 3 % e perdoruesve jane regjistruar ne kete sherbim. Do thuash ti: Normal me cmimin qe e japin kush do ta perdorte... Por miku im vazhdon e me thote se edhe keta te regjistruarit nuk dergojne fare MMS sepse nuk dine te vendosin parametrat e duhura ne cel. Mijera telefonata marrin te 139 (madje nr del shume i bllokuar) duke iu hakerryer AMC se i ka vjedhur 500 leke kot dhe se nuk mund te dergojne mms, nderkohe qe parametrat mund ti gjejne mjaft lehte te siti i AMC ose te dyqanet e saj. Ja pra ku doli sa te predispozuar jemi ne shqiptaret per teknologjine e re...
Pastaj do kete gjithmone nacionaliste te kalbur e te qelbur, per te cilet cdo gje shqiptare eshte e bukur dhe se Shqiperia nuk ka asnje difekt.
Ai qe nuk ia kupton difektet vetes, nuk arrin ti eleminoje kurre ato.
FM78 (fm sikur fillonte nga 87.5 MHz, je pak si jashte vale...) je ti qe me fiksimet e tua nacionaliste pengon Shqiperine te eci perpara dhe jo ne qe themi te verteten
Por si gjithmone ne fund fajin gjithmone e kane greket... (apo jo?)

fm78

Primus registratum

Zoteri i ditur ANTIP

Kjo teme nga Nokia 6630 po shkon ne teme personale me duket.Atehere sa per te sqaruar disa gjera.

edhe une kam shok qe punojne prej disa vitesh tek vodafone albania, dhe doja te te thoja qe ju nuk e keni aspak idene se si jane konsumatoret shqiptare ne lidhje me celularet.

Ke nga me injorantet qe pyesin (pse harxhoj 200 leke kur marr nje shok qe eshte ngjitur me mua) dhe nga ata qe te bejne zborin me pyetje ne lidhje me difektet e rrjeteve ketu.

Nuk dua te te shaj sic bere ti, por eshte e vertete qe ka njerez ne Shqiperi qe jane injorante (per fat te mire ka ca qe kane akoma mend ne koke).Dhe e di ku kuptoj? tek ata qe akoma si puna jote shajne veten e tyre sepse nuk dine se si cohen MMS me AMC, dhe tek ata qe e shohin teknologjine tek MMS?!

Ne tere boten rrjetet e huaja ti dergojne te dhenat falas per te cuar MMS, ndersa ketu duhet te hysh ne internet!!!!Apo e drejte duhet me ik tek sheratoni e te pyes ate gocen e dyqanit te AMC se si cohen MMS.
Ne tere boten jane dhene MMS falas kur ka hyre ky sherbim ndersa ketu duhet te paguash 5000 leke.

Plus qe ne shqiperi gjysma e celulareve jane bardh e zi dhe konsidero edhe faktin qe vodafone akoma nuk e ka si sherbim MMS, sepse greket duan te zhvasin njerezit.Pse duhet te ofroje greku nje sherbim qe atij i kushton kur ketu nuk ka konkurrence ne treg.AMC dhe Vodafone jane nje oligopol qe duket sheshit dhe qe shteti e mbyll gojen sepse ata u japin ryshfete. Eagle Mobile duhet te dilte qe ne dhjetor.pse nuk del?sepse dikujt i intereson qe te shtyhet dalja e ketij operatori.kujt ?

Greket jane te mire.E mjera Shqiperi qe ka per fqinj Greqine.

Sa per te te zgjeruar botekuptimin tend (nga menyra se si shkruan nuk duhet te jesh me shume se 22 vjec);Bankat,Celularet, bujqesia, duhani, nafta, turizmi or mik ti ka ne pronesi greku, por ti nuk je ne gjendje ta kuptosh . ky quhet pushtim modern qe qeveria jone e ka lejuar dhe qe ne vuajme pasojat.

Te kthehemi tek tema jone.

MMS o njeri i avancuar, nuk percakton aspak nivelin e teknologjise apo te intelektit te nje populli.

Une nuk jam aspak nacionalist dhe aq me teper nuk mendoj qe Shqiperia nuk ka te mete. Ka aq sa nuk di nga ta filloj. Por nese duhet ta filloj;atehere duhet te ndryshoj mendimet e njerezve duke filluar nga ata qe shajne veten dhe vendin per nje sherbim idiot qe nuk ka asnje vlere ne menyren se si ofrohet ne treg ashtu sic po ben AMC me mms e saj te famshme.

mund te kthesh pergjigje, por me pasi te lexosh kete mesazh timin dije se nuk ka dashur te te shaj por thjesh te sqaroja dicka.

RecurrentDream

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga antip:
[qb]
Besoj se e ke vene re se kohet e fundit AMC ka futur sherbimin GPRS dhe MMS (me ne fund, pasi vendet e tjera kane 5 vjet qe e kane futur) dhe ne nje sondazh te bere nga vete ata (kam nje mik qe punon aty) rezulton se vetem 3 % e perdoruesve jane regjistruar ne kete sherbim. Do thuash ti: Normal me cmimin qe e japin kush do ta perdorte... Por miku im vazhdon e me thote se edhe keta te regjistruarit nuk dergojne fare MMS sepse nuk dine te vendosin parametrat e duhura ne cel. Mijera telefonata marrin te 139 (madje nr del shume i bllokuar) duke iu hakerryer AMC se i ka vjedhur 500 leke kot dhe se nuk mund te dergojne mms, nderkohe qe parametrat mund ti gjejne mjaft lehte te siti i AMC ose te dyqanet e saj. Ja pra ku doli sa te predispozuar jemi ne shqiptaret per teknologjine e re...
(apo jo?) [/qb]
Avash ti antip, se na mbushe mendjen.
1. Po te ishte per mua nuk do te abonohesha kurre tek AMC, por firma ku punoj ka qene nder te parat abonente me kontrate te AMC dhe per inerci vazhdojme.
2. Asistenca e AMC, eshte per te qare hallin, call centeri i AMC nuk di te te shpjegoje cfare eshte futur ne fature e cfare jo kur ben sms tek 145 per trafikun apo detyrimin mujor.
3. Kur dergon nje sms per te aktivizuar sherbimin e mms AMC te thote ne do te dergojme nje mesazh me udhezime (te cilin nuk e dergon me sa duket per te gjitha llojet e telefonave - flasim per ata kompatibel gjithmone) ose futu ne websit per udhezime...!! Cilat udhezime? Ne websitin e saj te leshit jepen udhezime vetem per 5 modele telefonash celulare...?! Po per Nokia 7200 psh?
4. E parafundit, as qe ma ndjen fare te shkoj tek dyqanet e AMC ku ne vend te stafit profesionist rrine ca bjonde si ato te barsaletave te cilat vetem asistence per te zgjedhur buzekuqin mund te japin... /pf/images/graemlins/laugh.gif
5. Dhe e fundit, e shikon sa lart kemi arritur...!!! /pf/images/graemlins/wink.gif

exp-s

Primus registratum

cuna dhe goca,
mms dhe gprs i AMC jane te gjitha te bera "remotely nga Greqia pra nga COSMOTE"
me pak fjale as edhe nje nga pajisjet qe duhen per MMS , psh MMSC -> mms center nuk ndodhet ne AMC por ne Cosmote,
e para kjo
e dyta GGSN dhe SGSN qe jane dy nyje rrjeti per GPRS nuk ndodhen ne AMC por ne greqi.
e treta
per cfare do lloji problemi me keto gjera, stafi i amc-se duhet te kontaktoje me stafin grek i cili nuk para e "rrun" shume per ata.
e katerta
gocat e AMC-se qe jane aty tek 139, 144 jane te gjitha te ardhura me miq ose me MERITA te tjera, kush nuk me kupton nuk kam ca ti bej!
ka edhe goca te mira por qe jane pak ne krahasim me turmen!
si rrjedhim nuk si te pergjigjen mire ne telefon kur ke hall, apo kerkon informacion
me nje fjale sherbimi i ofruar jo vetem qe eshte i shtrenjte por eshte edhe i dobet shume si i tille
tani
po ju them edhe nje sekret te vogel
sms qe coni tek 15XX nuk eshte se te numeron sa mms con ti, por vetem aktivizon numrin tend per te derguar mms, dhe me e lezetshmja qendron se AMC nuk i numeron dot mms qe ti dergon
pra nqs ti regjistrohesh brenda nje muaji mund te cosh edhe 100 mms dhe paguan vetem per 20 vetem per abonenteT prepaid.(me ALBAKaRTA)
keshtu puna /pf/images/graemlins/wink.gif po mos i thoni njeriu
hajt tung tung

FUNLOVINCRIMINAL

Primus registratum

Me vonese ... por me mire vone sesa kurre.Une punoj ne dyqan celularesh ne uk dhe kam patur rastin ti kaloj te gjithe celualret ne dore you name it,nejse persa i perket smart phone si Nokia 6630 eshte me cilesi shume te dobet dhe ORANGE compania qe per te cilen une punoj e terhoqi nga tregu kete celular se nuk kaloi testimet e duhura,me vjen keq qe dote zhgenjeheni por per me momentin top smart phone eshte Sony ericsson p910i fully loaded exept video conference.

fm78

Primus registratum

@FUNLOVINCRIMINAL

E vertete ajo qe thua per nokia 6630 ne Angli.

Por ne Itali eshte pritur goxha mire, fale ofertes se bere nga Tim per 350 euro (nese ndrroje numer e merrje me 300 euro) dhe azhornimeve te softwarit. u bene 2 azhornime brenda 2 muajve nga Tim Italia ne bashkepunim me Nokian.

Sony ericson mund te jete me i mire si aparat(por varet nga cili aspekt e shikon), pasi ai eshte nje PDA i vertete por duhet te dish qe 6630 suporton edhe rrjetin UMTS .

Eshte interesant per mua 6680 dhe cmimi qe do e hedhin ne treg. Atje tek ty thuhet se per 500 euro do jete ne treg ne fillim te prillit. Pres sa do jete ne Itali.

Une kam nje 6600 dhe eshte celular i mrekullueshem per nga mundesite qe te ofron. Kjo per merite e Symbian qe ka si software.

Tung

FUNLOVINCRIMINAL

Primus registratum

eshte cudi !!!sepse ktu ne uk telefonat mberrijne gjithmone me vonesene krahasim me EU.Une kam jetuar ne italy dhe gjithmone kam vene re persa i perket cel gjithmone pothuajse te paret per nxerjen e tyre ne treg. EJ FM/ cfare pershtypje ke per samsung d500 eshte i pari model nga samsung me bluetoth dhe video recording up 60 min

fm78

Primus registratum

Italianet jane te cmendur pas telefonave ne kuptimin e plote te fjales. Kane krijuar komunitete virtuale vetem pas nje modeli celular. I perdorin celularet si status personal. Keshtu eshte kur ke leke per te harxhuar /pf/images/graemlins/smile.gif

Une Samsung D500 e kam pare dhe provuar per ca kohe dhe kam lexuar komentime per te.POr nuk mund te bej si ekspert per kete model.

Por nga sa pashe une , ka nje ekran fantastik (262 000 colors), tingujt i ka shume te mire.
Ndoshta do ishte mire te kishte mundesi te zgjeronte memorien me karte por edhe 80 mg plotesojne nevojat e cdo perdoruesi, te pakten per sms.Tastiera ishte goxha e ndjeshme.

Por ama mua me krijoi pershtypjen e nje celulari loder qe do e harroja ne cdo vend qe te ulesha. Nga qe jam mesura me larmine e programeve qe mund te isntaloj tek nje celular me software Symbian nuk eshte se me beri shume pershtypje si software.

Per 450 euro me mire qe kushton ai (ne Itali) me mire te marresh nje Nokia 6230 (ose 6230i qe nuk ka dale akoma) them une qe vetem si inferior ndaj Summy mund te kete ekranin pak me te vogel . POr per mua celularet me symbian japin me shume kenaqesi perdorimi.

Erind

Forumium maestatis

Epo jane bere celularet si "cortelino svizero".
ndonje dite do e gjejme edhe dreken gati.