Njeriu me i urryer ne historine boterore?

brojan

Primus registratum
Re: Njeriu me i urryer ne historine boterore?

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Cili eshte njeriu qe me veprat e tij ka krijuar urrejtje ne popull?

[/ QUOTE ]

Lenini&amp;Stalini

brojan

Primus registratum

Saper fshataret ne kohen e monizmit kjo nuk eshte e vertete qe jetonin keq. Mbas nderrimit te sistemit filluan te behen manipulime te historise per ta shpallur E.Hoxhen si kuceder me shtate koka.

E.Hoxha ishte ai qe fshatarin shqipetar i dha mundesine te kaloj nga feudalizmi i shek 19 ne nje sistem(megjithese nuk funksonoi) ku te gjithe punonim per te gjithe.

[/ QUOTE ]

une jam me origjine fshatare, dhe nuk e mendoj fare ashtu....

OTTOSKORZENY

Primus registratum

o Turing po te tregoj nje histori qe e kam pare me syte e mi: nje ish veteran i luftes nga te paret e 1941 quhej rahmet paste Boris Kristo ne durres, pa se si nje polic po ja u shkelte me kembe fshatareve perimet qe shisnin ke qoshja e rruges sepse ai Dulla i jot nuk i lejonte dhe e kapi ate qen polici per fyti me fjalet nuk luftuam ne qe tu shkelet buka me kembe njerezve mor i pafytyre.
Keta ishin njerzit dhe komunistet e vertete dhe jo dulle legeni qe shkeli mbi gjakun e ketij populli.

brojan

Primus registratum

o Turing po te tregoj nje histori qe e kam pare me syte e mi: nje ish veteran i luftes nga te paret e 1941 quhej rahmet paste Boris Kristo ne durres, pa se si nje polic po ja u shkelte me kembe fshatareve perimet qe shisnin ke qoshja e rruges sepse ai Dulla i jot nuk i lejonte dhe e kapi ate qen polici per fyti me fjalet nuk luftuam ne qe tu shkelet buka me kembe njerezve mor i pafytyre.
Keta ishin njerzit dhe komunistet e vertete dhe jo dulle legeni qe shkeli mbi gjakun e ketij populli.

[/ QUOTE ]

boris kristo??? po enferr plehra sllave e vllehe na la mbi kaptine.

VoGeLuShI

Primus registratum

nqse i referohesh terroristeve e ke sh gabim
nejse edhe muhamedi cfar ska bere ne koh te vet /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

i_own_u

Primus registratum

Hitleri /pf/images/graemlins/mad.gif

[/ QUOTE ]

pse HITLERI mer Arcobaleno...?

per mendimin tim njeriu me i urryer ne historine boterore esht George W. Bush

brojan

Primus registratum

Hitleri /pf/images/graemlins/mad.gif

[/ QUOTE ]
per mendimin tim njeriu me i urryer ne historine boterore esht George W. Bush

[/ QUOTE ]

per mua eshte klintonio .... /pf/images/graemlins/smash.gif

Mos e teproni me fjalorin ju lutem

iMAC

Primus registratum

"klintonio"
e ke fjalen per Bill Clinton !???
Billi eshte njeriu me i respektuar ne Kosove.

hawk

Primus registratum

Ti duhet te jesh nga ata banore qyteti per te cilet mollet rriten ne dyqan dhe kultivohen neper arka.
Nuk e njeh fare realitetin komunist te fshatit ku te gjoret merrni nje gote(saf) qumesht te holluar me uje,nje kg djath ne intervale kohore qesharake po keshtu mishi,buka e zeze dhe me nr.,fruta perime te vjedhura ne pronen e shtetit gje e cila i dha popullit nje ves te urryer te ciline praktikon edhe sot kur shikon prone kolektive.
I mesoi fshatareve luften per mbijetese.
Per tu martuar kan hy ne borxhe te cilat i kan lare pas vitesh pune me dy norma 8 oreshe me kosto 30-120 lek njera.
Keto jane vetem disa shembuj neper fshatrat ferma pasi ato koperativa jane minimumi i nivelit te varferise dhe shkaterrimit te individit.

Mos u tall me fatkeqsite e tjereve.

Pa dashur ti heq Enverit dhe sistemit komunist utopik meritat,nje nga te cilat eshte ajo qe thua ti e modernizimit te bujqesise.
Por utopizmi i Dulles nuk e nxori fshatin nga mesjeta nuk u ushqyen me "luge ari" por fare pa luge dhe me koperativizmin e ndalimin e prones private e futi fshatin por edhe qytetin ne nje sistem me te hershem se ai mesjetare qe shpertheu ne krizen ekonomike te viteve 70-80.

hawk

Primus registratum

Diktatoret sadiste zene vendine pare dhe natyrsht me i shquari ne kete drejtim eshte ai te cilin ju e keni vuajtur mbi kurriz.
Ne mungese te ekperiencave personale pastaj mund ti referoheni personazheve te historise e cila eshte plot.

kalel

Primus registratum

po ku e dime ne kush eshte njeriu me i urryer ne historine botnore !!!!!!!!!! pastaj njeri me i urryer ka qene Enver hoxha dhe vazhdon te jete.

Hushh

Primus registratum

perse na duhet me i urryeri i historise boterore, perse na duhet me i yrryeri i historise shqiptare, na duhet me i yrryeri i historise sone koherente, ai qe u ka bere keq gjithe shqiptareve te tanishem, neve, prinderve dhe gjysherve tane. Nuk ka emer tjeter:
Enver Hoxha

hawk

Primus registratum

Un cfare thashe ?
Enveri permbush disa karakteristika per te qene nje personazhi urryer e aq me teper un,ti dhe shqiptaret e kemi vuajtur nje gje te tille pra eshte ekperience personale.
Ne mungese te ksaje eksperience,pasi jo te gjithe antarete e forumit njohin periudhene e Enverit dhe jo te gjithe kane vuajtur po keshtu milione njerez neper bote qe nuk kane njohur diktatura,gjen nga historia nje personazh.
Gjykimi do te jete gjithmone rrelativ.
Fundja nuk do te gjykohesh perse shotve apo hoqe dicka nga nje personazh i tille.
Ktu flasim per histori sepse ne te kundert dikush mund te vendoste komshine qe i ben zhurme me majetofon...prandaj kekrohet disa njohuri historike.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Njeriu qe takoj ne per'ditshen... dhe ndalon ecjen time pa t'drejt ! /pf/images/graemlins/shrug.gif

-ç'do njeri qe cenon drejtsin e tjetrit per puro egoizem edhe ne faktor qe s'jan rilevant per ta denoncuar!

Urith Heep'at e situates! /pf/images/graemlins/shrug.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Hec tjetra. Shum filozofike sot po shyqyr t'paktën jo shum latiniste /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Ups, dola nga tema.

Bëhet fjalë për njeriun më të urryer nga një mori sa më e madhe njerëzish.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Une urrej njeriun qe kam perball... qe merr frym akoma ;
s'harxhoj mushkri per historin e se shkuares , sepse s'mund te bej gje per ta ndryshuar.

"If you want peace,work for the Justice" !
Behet fjal per te ardhmen...aty ku UNE mund te bej pjes ne ate "histori". /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

E ça do t'thush ti qe mendimet e mija s'kan vler kshu?! /pf/images/graemlins/eek.gif
Urrejtja ime ka nje fuqi shum te modhe /pf/images/graemlins/devil.gif...kuantiteti s'ben kualitetin .

Njerzit qe punojn "mrapa" ne errsir permbajn urrejtjen time... ato qe duken,shihen nga t'gjith jan vetem nje siperfaqe e "embel" ; aty shkarkojn njerzit qorr koshencen,per tmor frym me von .

P.s /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Urrejtja jote mbetet rrugëve d.m.th pasi ata që punojnë "mrapa" (shum interesant ky termi) zakonisht janë të padukshëm, ndaj edhe bëjnë dëmet më të mëdha. Urrejtja të errëson shikimin dhe dashur padashur bëhesh qorr thjesht sepse urren.

Të punosh për drejtësi do të thotë të bësh atë që mundesh kurdoherë në shërbim të drejtësisë (jo asaj që ti koncepton si e drejtë). Mirëpo edhe kjo është tepër relative dhe gjithsekush ka konceptin e tij të drejtësisë.

Pra duke dashur të vendosësh drejtësi mund të bëhesh një objekt urrjetjeje për vete.

P.S. /pf/images/graemlins/kiss.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif (pa llapë) /pf/images/graemlins/laugh.gif