Njeriu me i urryer ne historine boterore?

kurkushi

Primus registratum
Re: Njeriu me i urryer ne historine boterore?

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] E keni parasysh kur qohen fantazmat nga varri dhe diskutojne dicka qe ka kohe qe ka vdekur.....ehhh cfar them edhe une...te vdekurit vetem per gjera te vdekura diskutojne /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

KA DASHT ZOTI E JENI VETEM PAKEZ KESI KUFOMASH::!! [/qb]
Të jeshë kufomë nuk është turp,sepse kufoma është e vdekur,por të jeshë qelbësirë e gjallë është më keq!...
Por ti ndoshta ndjehesh i lumtur që je i gjallë dhe i qelbur!
Edhe vetëm një po të jetë ENVERIST mjafton që të shpëtojë shqiptaret pa i ngrënë ujku sllavo-grek në emër të demokracisë evro-kristiane-kriminale,dhe dihet që Envera ka shumë sepse një vlenë sa tre milionë.

DFV

Primus registratum

bo,bo ku kane arritur gjerat, diktatori me i ndyre i Shqiperise, ai qe vrau Qemal Stafen,kunatin e vet, ai qe hodhi posht baban e tij, sepse ky i fundit nuk i dha para per ti perdorur per kurva ne Franc, ai qe zhduku pa nishan gjithe shoket e tij te luftes qe nga Koci Xoxe e deri tek Mehmet Shehu, na shpallka njeriu me i madh i Shqiperise!!!!!!
Une them se eshte veshtire te gjendet qenie me e ndyre se ai qe mbajti pushtetin per 45 vjet duke i shtypur te gjithe shqiptaret dhe duke i friksuar deri ne palce iu jepte nje cop buke sa te mbanin shpirtin gjalle.
Oh Zot cfare na degjojn veshet , ai qe per nje fjale te shkonte plumb ne goj dhe nuk te gjendej me Varri, pikerisht ai ndyresire u vlesoka sot si njeriu i madh!!!!

kurkushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DFV:
[qb] bo,bo ku kane arritur gjerat, diktatori me i ndyre i Shqiperise, ai qe vrau Qemal Stafen,kunatin e vet, ai qe hodhi posht baban e tij, sepse ky i fundit nuk i dha para per ti perdorur per kurva ne Franc, ai qe zhduku pa nishan gjithe shoket e tij te luftes qe nga Koci Xoxe e deri tek Mehmet Shehu, na shpallka njeriu me i madh i Shqiperise!!!!!!
Une them se eshte veshtire te gjendet qenie me e ndyre se ai qe mbajti pushtetin per 45 vjet duke i shtypur te gjithe shqiptaret dhe duke i friksuar deri ne palce iu jepte nje cop buke sa te mbanin shpirtin gjalle.
Oh Zot cfare na degjojn veshet , ai qe per nje fjale te shkonte plumb ne goj dhe nuk te gjendej me Varri, pikerisht ai ndyresire u vlesoka sot si njeriu i madh!!!! [/qb]
Pikërisht ky "Ndyrësirë"është PROFETI dhe Zoti i shqiptarëve.Edhe Të tjerët profetër kanë vrarë,prerë,masakruar,terrorizuar,gënjyer.Në mesin e Profetërve botërorë gjindet Më i NDRITSHMI ENVER HOXHA.
Krijesat kriminale shqiptare dhe të tjera që përpiqen të hedhun gurë mbi YLLIN e kanë kot se DIELLI nuk mbulohet me gurë as sharje,AI ishte DIELLI,njeriu më i aftë që njeh Historia që i përballoi të gjitha sulmet kriminale të të huajve dhe të trathatrëve qelbësira shqiptarë!

jimmy84

Primus registratum

Enveri Profet? Barsalete e bukur? Vetem tek Enveri nuk ka ndonje gje "profetike" apo "hyjnore".

kurkushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jimmy84:
[qb] Enveri Profet? Barsalete e bukur? Vetem tek Enveri nuk ka ndonje gje "profetike" apo "hyjnore". [/qb]
Kështu e ka Demokracia anarkiste:
Krimineli,terroristi,gënjeshtari etj quhet PROFET(Jesusi,Muhamedi etj)ndërsa PROFETI i vërtetë(ENVERI)quhet...

DFV

Primus registratum

O kurkushi, ne se e do shume ate profetin tend ,mbaje per vehte, sepse ne te tjeret ja treguam vendin ati kremineli qe edhe Bota nuk mund ta arrij!
Ati diktatori te pa pare ndonje here ne historin e Shqiperise , emri vetem per poshtersirat qe beri per 45 vjet do ti mbahet mend.

kurkushi

Primus registratum

[qb] O kurkushi, ne se e do shume ate profetin tend ,mbaje per vehte, sepse ne te tjeret ja treguam vendin ati kremineli qe edhe Bota nuk mund ta arrij!
Ati diktatori te pa pare ndonje here ne historin e Shqiperise , emri vetem per poshtersirat qe beri per 45 vjet do ti mbahet mend. [/qb]
Unë e mbaj përvehte,për këte sigurisht që je bindur.Se ju "të tjerët" ia treguat vendin Atij,kjo DFV është e pavërtetë.Ai shkoi atje ku do shkojë secili, në mullirin e Nënës Natyrë.Se ishte Diktator,këte e dij dhe mu për këte u bë edhe PROFET.Pa diciplinë nuk mund të mbahet një familje e le më një popull dhe shtet.Bile populli më barbar i Evropës dhe i luftuar nga Evropa.Këtu qëndron edhe Aftësia e TIJ e mbinatyrshme për të krijuar një shtet që bota e kishte ndaluar të krijohet një shekull më parë.Ai jo vetëm që e krijoi,por edhe e mbajti të pavarur gjer sa jetoi dhe vdiq nga vdekja natyrore...Mirë është që edhe ti e pranon që ...edhe bota nuk mundi t`a arrijë!Kjo është pra vlera e një DIELLI që askush nuk mundet t`a arrijë.
Dielli është burim i jetës,me dritën dhe nxehtësinë e tij,por ai edhe të përcëllon kur e sulmon apo nuk i bindesh rregullave të tij!Besoj që s`kemi ç`bisedojmë tjetër për këtë!

MYNYR NAZAJ

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kurkushi:
[QB]
PO ç'dreqin keni me ata qe kane ikur ,i lini rehat atje ku jane se nuk jeni ne gjendje ti gjykoni dhe ti mbani ne goje .Per Enverin ka folur historia dhe do te flas akoma ,per ate qe beri per te gjithe ne,pos me besoni pyesni poetin tone kombetar ISMAIL KADAREN se çfare ndjente kur shkruante per te apo prindrit tuaj
edhe ju vete kur kenduat e qate per TE.Le ti leme te paret tane te prehen ne paqe.AMIN

Turing

Primus registratum

Sa per historine dhe krimet ne diktakture ky eshte nje ceshtje qe mund ta diskutojme. Ajo qe ka rendesi ishin idealet e Enverit te cilat pasqyrohen shume mire ne veprat e tij, nqs keni pasur rastin ti lexoni. Sa per krimet e komunizmit, nqs pergjegjesia i takonte Enverit pse kur ky vdiq ose ishte duke vdekur krimet vazhdonin, terrori vazhdonte ???
Sepse te tjere ishin te perlyer me keto krime dhe kishin interesa qe situata mos te ndryshonte se paku per sa kohe keta persona te siguronin te ardhemen e tyre dhe familjeve te tyre.

Idealet e E.Hoxhes ishin ideale te medhaja por qe fatkeqesisht u manipuluan nga ata qe kishte afer

OROSHI

Primus registratum

Tradhtia snjef kufij ne racen e shqiptarit(po ishin te tille).Kurrkushi qenke me te vertete per te te burgos ne emer te demokracise dhe prosperitewtit te popullit shqiptar!!

kurkushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Tradhtia snjef kufij ne racen e shqiptarit(po ishin te tille).Kurrkushi qenke me te vertete per te te burgos ne emer te demokracise dhe prosperitewtit te popullit shqiptar!! [/qb]
OROSHI,
Nëse kjo që thua ti i ndihmon popullit shqiptar dhe shqipërisë, s`ka nevojë të më burgosësh,do bënj vetvrasje,sepse unë jetoj për Shqipërinë sikur jetoi ENVERI e jo më për vehte!Për ate që bënë shqiptarët me Enverin në krye,në palestinë,Afganistan,Irak,çeçeni e gjetkë njerëzit hidhen në erë për çdo ditë!
Unë nuk fyhem por mendohu me trurin tënd e jo me ate të të huajve,se MODA e huaj vjen shpejt dhe shpejt ikën e të le lakuriq!
Për mua dhe çdo njeri të arsimuar në botë fjala demokraci është e barabartë me fjalën XHUNGËLL.
Të lutem më fyej sa të duash për MODE,por edhe ndonjë fjalë më tepër nga truri yt ma shkruaj se kështu më bën të të konsideroj si dashamirë të shqipërisë!

DFV

Primus registratum

Per cfare ideale te medha luftoj Enver Hoxha?
Thjesht per komunizmin dhe per tu radhitur ne radhet e kalisikve te M-L, por ai kurr nuk luftoj per te permirsuar jeten e popullit.
Ne ate kohe forca e shtetit ishte vertet shume e madhe dhe fjala e tij ishte ligj per cilin do.
Shpesh ne ate kohe thuhesh se i vetmi burre shteti ne Shqiperi eshte Enveri i cili edhe pallatin e kongreseve po ti tekej e prishte dhe e bente pishina
dhe as qe e cante koken per njeri.
Po nga ana tjeter cfare atdhetari ishte vet Enveri kur ai vet dinte vetem 5 fjale te hymnit kombetar?
Si e unifikoj kombin enveri kur la jasht shqiperise gjysmen tjeter, Kosoven? Perse Enveri kishte frike te fliste per KOsoven per 45 vjet me radh?
Perse hymni kombetar nuk kendohej as neper shkolla, bile as edhe ne ushtri, ku edhe kenge kineze (pa permendur ato ruse) kendoheshin?
Perse Enveri cdo gje e beri me tollona?
Jo vetem mishi, gjalpi, veza, televizori, lavatricja , frigoriferi por edhe 1 dhome e guzhin
qe ishte A-ja e jetes se nje familje duhej te merrej me aprovimin e partise(kupto Enverin)
Ne fund te fundit ci duheshin fshatarit te varfer parimet e M-L kur ai nuk kishte buke te ushqente femijet?
Ja pra vetem disa episode shume te vogla te "profetit" Enver!

kurkushi

Primus registratum

[qb] Per cfare ideale te medha luftoj Enver Hoxha?
Thjesht per komunizmin dhe per tu radhitur ne radhet e kalisikve te M-L, por ai kurr nuk luftoj per te permirsuar jeten e popullit.
Ne ate kohe forca e shtetit ishte vertet shume e madhe dhe fjala e tij ishte ligj per cilin do.
Shpesh ne ate kohe thuhesh se i vetmi burre shteti ne Shqiperi eshte Enveri i cili edhe pallatin e kongreseve po ti tekej e prishte dhe e bente pishina
dhe as qe e cante koken per njeri.
Po nga ana tjeter cfare atdhetari ishte vet Enveri kur ai vet dinte vetem 5 fjale te hymnit kombetar?
Si e unifikoj kombin enveri kur la jasht shqiperise gjysmen tjeter, Kosoven? Perse Enveri kishte frike te fliste per KOsoven per 45 vjet me radh?
Perse hymni kombetar nuk kendohej as neper shkolla, bile as edhe ne ushtri, ku edhe kenge kineze (pa permendur ato ruse) kendoheshin?
Perse Enveri cdo gje e beri me tollona?
Jo vetem mishi, gjalpi, veza, televizori, lavatricja , frigoriferi por edhe 1 dhome e guzhin
qe ishte A-ja e jetes se nje familje duhej te merrej me aprovimin e partise(kupto Enverin)
Ne fund te fundit ci duheshin fshatarit te varfer parimet e M-L kur ai nuk kishte buke te ushqente femijet?
Ja pra vetem disa episode shume te vogla te "profetit" Enver! [/qb]
Ti ke të drejtë.Enveri nuk ka qenë aspak i interesuar për popullin dhe jetën e popullit të tij në shqipëri.Ai i ka lënë pa ngrënë,pa pirë,pa strehim,pa...pa...pa etj.
Dhe ky popull e deshti më shumë se Budën,Mosen,Jesusin,Muhamedin,Aliun etj????
Fshatari shqiptar dhe shqipëria e tërë etnike kërkonte njëmijëvjet rresht formimin e një shteti shqiptar.Kush e formoi shtetin shqiptar?
Kur të marr këtë pergjegjje nga ty DFV do vazhdoj bisedën!

Eclipse

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga eL Pais:
[qb]
Fillimisht postuar nga Eclipse:
[qb] pa asnje dyshim, hebraiku Karl MARX! [/qb]
o ti miku qe i ke fjalet pa dyshime /pf/images/graemlins/laugh.gif te mos ishte Marksi (shkruhet me KS dhe jo me X), ti do thyeje gure ne gurore 7 dite te javes dhe 12 ore /pf/images/graemlins/laugh.gif ... injorancen nuk eshte e nevojshme ta shfaqesh aq me teper kur behet fjale per te share ate qe hodhi bazat e kapitalizmit /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
lale ome, qef i modh kur jepet men, si thu?

sidomos kur m'ndricojne ene m'tregojne car injorance kom, nuk osht keq. jo se bohet mo fresk, e ke idene. po me demek i bi qe ene ti hudh syte nai rob.

tashi se po t'pys, se do kisha qejf qe t'vazhdoje.

car bazash kapitalizmi ka hudh MarKSi, se une vetem librin "Das Kapital" di, ene emrin e gazetes tate spanjolle (Vendi/Atdheu).

rrofsh iher, ene vetem per leximin

(t'shkrujta n'zhargon se mase gjuhe me e kuptushme.. po t'dush ja kpusim ene letrarisht bashke. ose pergjigju ti me mir.)

noten

ledioni

Primus registratum

Karl Marks nuk i perket shekullit te XX-te por te XIX-te.

ledioni

Primus registratum

Karl Marks nuk i perket shekullit te XX-te por te XIX-te.

OROSHI

Primus registratum

Kurrkushi...shteti shqiptar eshte kriju disa here ne kohe te ndryshme te historise...por shteti shqiptar me LANGARAQI i krijuar,ne krahasim me heret e tjera,ishte pikerisht shteti i kriju nga Dulla!!
Ishte shtet qe hante bijte e vet.
Ishte shtet qe eleminonte bijte me te ditur te vet.
Ishte shtet k.u.rve qe ** ..hej me gjith rracen sllave.
Ishte shtet k.urve qe me ne fund deshi te q..ihej pak edhe me kinezerine.
Ishte shtet ku Presidenti(Dulla) ushqehej me gjak femijesh.
Ishte shtet qe mbajti larg vehtes pjesen me te madhe te shqiptareve jashte Shqiperise.
Ishte shtet(i vetmi,Koreja e Jugut nuk e beri asnjehere kete,apo Gjermanija Perendimore) qe burgoste shqiptaret e Kosoves mbasi keta shkelnin token e Shqiperise!
Ishte shtet ku vlersohej servili/budallai/katili/spiuni.
Ishte shtet(i vetmi) ku kultura/inteligjenca/dija gjemdeshin neper burgje.

Me ne fund...ik mer lapanxhoz Zvicre e kujdesu per tet ate e lere Dullen ne PLEHUN E TIJ:!!!!

DFV

Primus registratum

kurrkushi, per ke shtet e ke fjalen?
Sa per Shqiperine qe kemi mund te them me plot gojen se ajo eshte shume me pak se gjysma!!!!
Enver Hoxha pati meriten se la jasht Shqiperise , Kosoven dhe golloborden maqedonse.
Kurkushi, po dhe ti nuk i pergjigjesh pyetjes, pse Enver Hoxha nuk donte tu mesonte shqiptarve hymnin kombetar apo ati i mjaftonte edhe gjysma e e Shqiperise per tu shpallur klasik i M-L?
Sa per fshataret e Shqiperise ne kohen e Enverit duhet ta dish se ata tere jeten e tyre hengren vetem buke misri , kur vet ata prodhonin me miljona tonelata grure dhe vitet e fundit e shoqeronin misrin vetem me uje me sheqer!!!!

besim231071

Primus registratum

Mos harxhoni kohe kote me kurkushin,se duhet te jete i biri i Enverit,ndryshe s'do ta donte ashtu qorrazi.
Megjithese nuk ma merr mendja qe te bijte ta done kaq shume.
Atehere i bie te kete probleme serioze me vetdijen.Gjynah!!

Turing

Primus registratum

Saper fshataret ne kohen e monizmit kjo nuk eshte e vertete qe jetonin keq. Mbas nderrimit te sistemit filluan te behen manipulime te historise per ta shpallur E.Hoxhen si kuceder me shtate koka.

E.Hoxha ishte ai qe fshatarin shqipetar i dha mundesine te kaloj nga feudalizmi i shek 19 ne nje sistem(megjithese nuk funksonoi) ku te gjithe punonim per te gjithe.