Njeriu ka me shume nevoje per miq apo armiq

mirdita

Papirus rex
Sa me shume miq te kesh aq me mire esht por kan than Armikun Mbaje me Afer Se Mikun... Edhe armiqte te bejne te njohesh veten dhe te vleresosh miqte e vertete...Si thote pidi.Po nje armik del boll :p
Miqte nuk kane te krahasuar,,,Dmth edhe armiq edhe miq po keto te fundit me shume,aq me mire :)
:)

gangsterja

Primus registratum
Varet nga karakteri i njeriut nese deshiron te kesh miq/armiq.Per mendimin tim eshte me mire te kesh nje/dy miq ne kete jete dhe e din se ke besim te plote tek ta ose e shikoni te arsyeshme te luftoni per miqesine tuaj.Mik i vertete eshte ai qe te ndihmon kur ke nevoje dhe jo ai qe te kthen shpinen ose te vjen nga pas per interesin.Armiqve tregoju se je me e mire se ata dhe se nuk do te te bejne gje presionet ose fjalet e tyre.Te urrejne se je me,i/e mire se ata.Te mirin gjithmone e kane zili.

mirdita

Papirus rex
Varet nga karakteri i njeriut nese deshiron te kesh miq/armiq.Per mendimin tim eshte me mire te kesh nje/dy miq ne kete jete dhe e din se ke besim te plote tek ta ose e shikoni te arsyeshme te luftoni per miqesine tuaj.Mik i vertete eshte ai qe te ndihmon kur ke nevoje dhe jo ai qe te kthen shpinen ose te vjen nga pas per interesin.Armiqve tregoju se je me e mire se ata dhe se nuk do te te bejne gje presionet ose fjalet e tyre.Te urrejne se je me,i/e mire se ata.Te mirin gjithmone e kane zili.
Shum e vertet

Rrezart

Forumium praecox
varet

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
njeriu maspari ka nevoj per vetveten.njeriu vete i krijon miqt dhe armiqt.nje njeri qe nuk edon vetveten aj vete eshte armik i vetvetes.

Hektor12

Locus omnem
Miqte dhe armiqte jane pjese e jetes, duke qene se eshte heq termi armiq dhe miq duhen zevendesuar me kundershtare dhe aleate

gurax

Pan ignoramus
...se di pse dhe kjo pyetje me duket sikur thote:
Njeriu ka nevoje me shume per meshkuj apo per femna :D
Pergjigja ime kuptohet qe do ishte per MESHKUJ por mos me laft zoti pa femna perreth :D arsyen ju a them njehere tjeter ;)

Dicka e ngjashme do te ishte edhe pergjigja ime, vetem me duhet t'u ndrroj vendet "meshkuj"-ve dhe "femra"-ve. :D
Une mendoj se njeriu, njerezit, kane nevoje vetem per miq. Per armiqte, te thuash qe jane te nevojshem eshte nje lloj "dhelpra dhe rrushte" ne reverse, jane e s'kemi c'te bejme perballe realitetit dhe hajde themi se na duhen dhe ata. Per armiqte nuk ka nevoje te vritet shume mendja se ku t'i gjejme, ata shfaqen vete dhe spontanisht gjate jetes se cdo njeriu, disa here.

joetisti_

Locus omnem
une armiqte preferoj t'i kem femra. Me to ka me shume mundesi te gjej gjuhen. Mbase edhe... te behem mik.