Njeriu i shekullit te 20-te?

antares

Primus registratum
Re: Njeriu i shekullit te 20-te?

Nuk tu lut njeri qe te ndrrosh mendim. Vetem se harron qe per ata qe kane mendime te ndryshme nga te tuat ka burg ne shume vende (edhe ne disa shtete te Europes)!

OROSHI

Primus registratum

Jimmy-
Je filo-Rus plako /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

jimmy84

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Jimmy-
Je filo-Rus plako /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Kam thene une qe ti me kenaq mua. Po permende Leninin atehere je filorus? Hahahha
Po harrove mer lal kush e denoncoi traktetin e fshehte te Londres te 1913-s? (kjo meqe e heq veten atdhetar) Per kete pune i dergoi leter edhe Bajram Curri /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse, Lenini kishte nje thenie te madhe "Dy hapa mmajtas, nje hap djathtas" Nuk ishte faji i Leninit qe Stalini dhe Enveri e moren ma vrap "majtas" dhe nuk i hidhnin fare syte "djathtas" /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Antares, nqs e ke fjalen per nazistat (ata qe jane me bindje, jo ata adoleshentat) mendoj se eshte shume pak burgu,. Me duket me e pershtatshme qe te pewrdoren ato kampet qe ata i kishin fort qejf.

antares

Primus registratum

Jimmi.... ti te pakten ate qe mendon e thua hapur dhe nuk bie ne gracken e dyfytyresise dhe hipokrizise! Megjithese duket paradoksale une kam shume me teper respekt per ty se sa per ca te tjere qe thone "Do te te fusim ne biruce per te miren tende"
Te pakten ti e di mire se ke ke perpara ashtu si dhe ai qe debaton me ty!

Erison700

Forumium maestatis

fiuuu...hajde lali hajde......
ishte fjala per nje njeri, kurse kta po tregojne historine e botes, sa koh te lire qe keni mer jahuu.

Odoakri

Primus registratum

e po nuk bredhin gjithe diten ne maje te kalit per te gjuajtur bizonte.

Erison700

Forumium maestatis

Osht me mire te bredhesh ne maj te kalit o robo,
sesa ti rrish siper ne maj, ka*it...ene dil ne ti per gjah....

Xeni85

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Bravo Mohican! Po sikur ai qe do hidhte bomben te ishte ndnje me ngjyre te verdhe dhe bombben ta hidhte ne New York? A, po, bombat tona humanitare, bombat e armikut terrorist! [/qb]
JO qe te te hedh poshte idhullin o indian,por pilotet qe kane leshur bombat ne hiroshima dhe nagasaki nuk e kane ditur qe po transportonin bomba berthamore pasi nuk iu kishte thene gje njeri,dhe ne nje artikull qe kam lexuar pas bombardimeve te ketyre dy qyteteve keta pilotet kishin luajtur mendsh (gonne loco).
Sa per njeriun e shekullit jam ne nje mendje me shume ne kete forum per Adolfin,dhe jo sepse ka qene burre i mire po beri dy te mira :
1.Ngriti nje superfuqi nga rrenojat
2.U mundua te pastroje Evropen nga shushunjat cifute

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Odoakri:
[qb] ja ke pare kur ke dale qe je kaq i qut [/qb]
Po ti po do me dit nese je i vetmi qe ja ke par zgavren kur ke dal??? ma thuj ene mu a me nxe dhe mua me gjith kom se nuk di gjo lala.....

ledioni

Primus registratum

Shekulli i XX-te shpeshhere eshte quajtur si shekulli i levizjeve popullore, por realisht ngjarjet e medha u bene nga persona te vecante. P.SH Lufta e Dyte Boterore, tragjedia me e madhe ne historine boterore mund te ishte evituar me eliminimin e nje personi te vetem, dhe kjo nuk ndodhi. Une e quaj Hitlerin njeriun e shekullit te XX-te. Duke lene menjane anet e keqia te tij, mendoj se ishte nje politikan i madh dhe nje vizionar. Ai cmendi nje popull te tere vetem nepermjet oratorise se tij. 70 milion njerez mendonin ashtu si Hitleri, dhe ishin te gatshem te jepnin jeten per te, megjithese ai ne shmicen e rasteve ja fuste kot. Nga ana tjeter Hitleri kerkonte te realizonte ate qe dikur ishte mudnuar ta bente Napoleon Bonaparti; gjithe Europa ne nje shtet te vetem, madje gjithe bota. Idete e nje Europe te bashkuar i gjejme tek Napoleoni, Hitleri dhe ndonje tjeter (megjithese menyra qe ata perdoren per te krijuar kete europe te bashkuar ishte lufta) ja vlen te permenden si paraardhesit e Bashkimit Europian te sotem.