...nje nga ushtaret me te mire te shekullit XX

Al-Punk

Still here
Mendoja se ushtari me i mire ishte ai sniper finlandez.
Häyhä was credited with 542[5] confirmed kills of Soviet soldiers by Finnish military historian Robert Brantberg, while the documentary shown on Finnish channel MTV Oy stated 505 sniper kills.

Megjithate ndoshta shkrimi yt eshte dhe per dike qe e ke njohur personalisht dhe ketu e mira ka tjeter kuptim
 

hurtlocker

Valoris scriptorum
Mendoja se ushtari me i mire ishte ai sniper finlandez.
Häyhä was credited with 542[5] confirmed kills of Soviet soldiers by Finnish military historian Robert Brantberg, while the documentary shown on Finnish channel MTV Oy stated 505 sniper kills.

Megjithate ndoshta shkrimi yt eshte dhe per dike qe e ke njohur personalisht dhe ketu e mira ka tjeter kuptim
kam njohur eprsonalisht edhe simo hayha :) nje "gjigand"161 cm.... ai eshte snajperi me i mir i te gjitha koherave...me nje karabine m27 "pustikorva"(veshe qeni) ...qe ishin karabina ruse mosin nagant por me tyten te vene cilesore nga finlandezet ka te konfirmuara 505 kills si dhe 200 te konfirmuara me thike, pistolete automatik ne luftime trup me trup.
confirmed kills sipas rregullores finlandeze, duhej o ti merrje medaljonin te vrarit, o te kishe nje ofcier, o 2 ushtare deshmitare....ndaj mendohet qe hayha te ket 1500 kills....nga te cilat vec 505 confirmed...ah e gjitha kjo ne vec 103 dite....dite e fundit sovjetiket derguan nje regjiment aviacioni dhe e plagosen...ka vdek ne 2002....nje burre i vogel...sa me e fut ne xhep :)

por ne luften e dyte, sipas meje me i miri ka qen ne absolut lori torni (lauri thorne)....themelues i green berets.... ky po qe ka qen totalisht jashte serie

https://en.wikipedia.org/wiki/Lauri_Törni
 
Top