Nje ide

Nje ide

Per hir te ceshtjes kombetare, per hir te miqesise, per hir te solidaritetit per hir te mireqenies se Shqiperise dhe Shqiptareve ne Amerike.

A duhen ushtare te TMK te Kosoves dhe nje repart nga Shqiperia 200+200=400 ushtare nga te dyja anet e kufirit te luftojne perkrah Amerikaneve kunder Irakut?

Jep besimin ne nje aleat te mundshem si USA se Kosova dhe Shqiperia, populli shqiptar dhe me nje % te fese myslymane eshte nje aleat i Amerikes. Me llafe thuhet por dergimi i ushtareve Shqiptare atje eshte prove se Kosova dhe populli i Kosoves eshte dhe mendon per drejtesine dhe demokracine qe do ai dhe shtetin qe i takon te kete. Eshte prove e pakontestueshme aleatesh dhe borxh qe Amerika ndryshe nga Europa ska per ta harruar.

Do kemi perfitimin moral, politik dhe ekonomik qe Shqiptaret jane disa qe mund te besohen plotesisht nga Amerika.

Lufta do sjelle dhe perfitime ekonomike qe eshte nje mireqenie me e mire e mijera shqiptareve emigrante ne Amerike. Studentet si ne do te kishim me shpresa dhe me perfitime duke mbaruar shkollen ne nje vend qe cdo here krijon potencial. Do krijonim bindjen se jemi europiane dhe stabel si shtet nga te dyja anet e kufirit qe i shikojme gjerat qarte.

Mireqenia e Shqiptareve do te thote nje Shqiperi te Madhe me te forte. Prova si Aleate duke cuar ushtaret tane krah per krah me Amerikanet krijon nje fryme clirimi jo tek Amerikanet por dhe vete Europianet. I themi ndal dhe shpifjeve te paqena te fqinjeve tane dinake.

Si mendoni ju?

Ahmed

Primus registratum
Re: Nje ide

Shadow of self.
Shqiperia do te fitonte shume sikur ne rradhet tona te mos kishim njerez sikur ty.
Bota do te jetonte e qete dhe ne paqe sikur ne te te mos jetonin njerez sikur ty-hipokrite.
Patjeter ne disa shkrime te tua shohe se ke gjak dinaku greku;a mos valle je grekofone?(se Shqiptaret nuk e kane per tradite,pabesine qe ti na e ofron!)
3---- Do te ishte mire te te zhduknim ty e njerez hipokrite sikur ty dhe tere ne shqiptaret dhe tere bota do te kish paqe e harmoni.

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Fotaq:
[qb] Shadow of self.
Shqiperia do te fitonte shume sikur ne rradhet tona te mos kishim njerez sikur ty.
Bota do te jetonte e qete dhe ne paqe sikur ne te te mos jetonin njerez sikur ty-hipokrite.
Patjeter ne disa shkrime te tua shohe se ke gjak dinaku greku;a mos valle je grekofone?(se Shqiptaret nuk e kane per tradite,pabesine qe ti na e ofron!)
3---- Do te ishte mire te te zhduknim ty e njerez hipokrite sikur ty dhe tere ne shqiptaret dhe tere bota do te kish paqe e harmoni. [/qb]
o fotaq te keqen vellai (nese me lejon) perse e merr kaq me te perpjete-nuk te detyroi kush
une per vete nuk jam aspak dakort me propozimin
vetem nje kuriozitet kam - si do vepronte iraku ne vend te shqiperise ne nje rast te tille(kini parasysh qe e ka treguar agresivitetin e vet me shtete te tjera)???????

jula

Primus registratum

Vazhdoj te le menjane moralin, ne fakt s'hyn fare ne kete teme.
Ne mund te kthehemi edhe ne nje shtet mercenar, mund te marrim edhe falenderime te panumerta, klasa jone drejtuese mund te perfitoje nje fije besim nderkombetar me shume, POR kurre, kurre, kurre nuk kemi per te pasur me shume perfitim ne lidhje me "ceshtjen kombetare" nga c'patem ne '99 (?!). Shpresoj te gabohem.

/pf/images/graemlins/smile.gif . Pastaj perpiqu te imagjinosh nje duzine mjeranesh shqiptare, qe shikojne te urritur nga koleget e tyre amerikane. Anijet e tyre te mbushura me menca qe s'mbyllen kurre, me pica dhe bar sallatash, me embelsira, dhe soda te te gjitha llojeve (vanilje?), ndersa ata i luten shefit te garnizonit te hane edhe nje tas me shume fasule. Zbresin rrugeve te nxehta te Bagdatit, i fishkellejne ndonje irakjeneje te bukur, qe si ne te gjitha rastet eshte me nje amerikan qe e ka xhepin plot me leke taksash. Se fundja fundit per heroizmin e madh qe po tregojne, duhet ti mbajme me buke, jo vetem grate dhe femijet ketu, por edhe dashuroret ne Irak. Pas gjithe ketyre deshtimeve te njepasnjeshme, degjojne nga francezet, se ata vete, shqiptaret jane bere qendra e shakave te amerikaneve. Ne cdo "dumb blonde joke" ushtaret amerikane tani nderrojne fjalen bjonde me shqipetar dhe gajasen neper repart. Dhe ne fund kur bereqeti te ndahet, shqipetareve kllounet e pallatit, do tu jepet ndonje statuje e ngjashme me te golden globes, qe Moisiu ta vendose ne Banjen presidenciale, dhe te kete nje arsye me teper pse te ftoje ndonje zonjushe te re dhe delikate jo vetem ne dhomat e gjumit, por edhe ne banje. Dhe si te mos kete besim nderkombetar, madje edhe nje lloj lakmie do thosha une, presidenti i nje vendi qe ka stauja-dekorata edhe ne VC????

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Rrapatushja:
[qb] /pf/images/graemlins/smile.gif . Pastaj perpiqu te imagjinosh nje duzine mjeranesh shqiptare, qe shikojne te urritur nga koleget e tyre amerikane. Anijet e tyre te mbushura me menca qe s'mbyllen kurre, me pica dhe bar sallatash, me embelsira, dhe soda te te gjitha llojeve (vanilje?), ndersa ata i luten shefit te garnizonit te hane edhe nje tas me shume fasule. Zbresin rrugeve te nxehta te Bagdatit, i fishkellejne ndonje irakjeneje te bukur, qe si ne te gjitha rastet eshte me nje amerikan qe e ka xhepin plot me leke taksash. Se fundja fundit per heroizmin e madh qe po tregojne, duhet ti mbajme me buke, jo vetem grate dhe femijet ketu, por edhe dashuroret ne Irak. Pas gjithe ketyre deshtimeve te njepasnjeshme, degjojne nga francezet, se ata vete, shqiptaret jane bere qendra e shakave te amerikaneve. Ne cdo "dumb blonde joke" ushtaret amerikane tani nderrojne fjalen bjonde me shqipetar dhe gajasen neper repart. Dhe ne fund kur bereqeti te ndahet, shqipetareve kllounet e pallatit, do tu jepet ndonje statuje e ngjashme me te golden globes, qe Moisiu ta vendose ne Banjen presidenciale, dhe te kete nje arsye me teper pse te ftoje ndonje zonjushe te re dhe delikate jo vetem ne dhomat e gjumit, por edhe ne banje. Dhe si te mos kete besim nderkombetar, madje edhe nje lloj lakmie do thosha une, presidenti i nje vendi qe ka stauja-dekorata edhe ne VC???? [/qb]
ke shume te drejte ashtu ka ndodhur gjithmone

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Fotaq:
[qb] Shadow of self.
3---- Do te ishte mire te te zhduknim ty e njerez hipokrite sikur ty dhe tere ne shqiptaret dhe tere bota do te kish paqe e harmoni. [/qb]
Sikur te ishte e kunderta dhe bota te ishte pa njerez si ty. Me njerez si puna ime. Si do jete impresioni yt? Njerez si puna ime dhe shume me lart se mua tregohemi humane. Sa vende varet ekonomikisht per buken e gojes nga vendet qe ti deshiron te zhdukesh e megjithate ne ju japim buken e gojes.

Sikur te ndodhe e kunderta? Keto vende qe ti do te shfarosesh ("vendet kristiane") e kane fuqine sot te ju shfarosin shume shpejt sepse i kane mjetet monetare, financiare, ushtarake, teknologjike te e bejne sot e prape nuk po ju shfarosin.

Keto vende nuk kane mendesine e prapambjetjes. Qe te freskoj memorjen keto vende dikur ne epoken e gurit benin kryqezata me fitore gjakatare e jo me sot qe i kane te gjithe mjetet e duhura te i realizojne nje kryqezate te sukseshme e prape nuk bejne gje. Ruso-Orthodoks, Amerikano-Katoliko-Protestant, Hebreo-Zionist. Te tere kane arme te shfarimit ne mase. I kane perdorur aty ku eshte pare e nevojshme kur kercenohesh qyteterimi i tyre. Ju kerkoni te i perdorni me sa i shtini ne dore.

Nuk jam grekofon. Jam praktikues orthodoksizmit hebre. Eshte ndryshe nga pallavrat e sotme. Qysh je bere ti myslyman me deshire une jam bere hebre ne besim me deshire. Qe te shuaj kurreshtjen greket dhe hebrenjte nuk shkojne mire. Greqia eshte oaz i terrorizmit radikal grek, kurd, palestinez dhe atij islamik ne pergjithesi. Palestineze dhe kurde qe kerkohen nga drejtesia izraelite dhe turke kane azil politik ne Greqi. Turqia eshte miku me i madh i Izraelit ne rajon. Para nje muaji Turqia dhe Izraeli ndermorren nje nder manovrat me te medha ushtarake te ketyre 10 vjeteve ne kuadrin e pregatitjes e ndonje sulmi iraken mbi Turqine dhe Izraelin. Turqia formalisht ka bere kerkesen per ndihme nga NATO pjestare e se ciles eshte per nderhyrje te perbashket nga vendet e NATO's ne rast se Sadami dergon ndonje rakete Scud atje.

Fotaq ke ngelur prapa ne mendesi. Je mykur. Jeni mbytur ne opiumin fetar ne te cilin fshihen diktatore qe ushqejne ndjenjat e urrejtes midis popujve. Diktatore qe po i lame te marrin fryme sot neser do i marrin fryme disa qindra here me shume njerezve se mund te shkaktoje lufta.

Te ishe shqiptar do mendoje per te miren e shqiptareve ne Shqiperi dhe kudo qe jane ne bote. Shqiptaret jane shqiptare. Kjo eshte vetia kryesore qe i bashkon. Ajo qe i ndan eshte feja. Bashkohu ose ndahu eshte zgjidhja jote. Si do quheshe ti qe per interesa(ne u quajtshin interesa) te te tjereve do i hiqje qofte dhe nje te drejte fare te vogel shqiptareve, nje perfitim sado minimal shqiptareve.

Cfare gjaku vlon ne dejet tuaja? Shqiptareve nuk i erdhi e keqja as nga greku as nga amerikani. Nuk ishte Enver Hoxha grek por je ti qe sot gjen arsye te shpjegosh mossinqeritetin e sa e sa shqiptareve qe minuan ate qe enderronte Enver Hoxha. Shikohu nje here mire ne pasqyre? Qofte se ti, yt ate, nenja jote, yt vella, yt kusheri nuk ka vjedhur qofte dhe nje gur te vetem ne 50 vjet nen Enver Hoxhe(1945-1999) atehere hidhe fajin tek Enver Hoxha. Ska rendesi sa mund te kene vjedhur te tjeret. Rendesi ka qe ata qe po them une morren shembullin nga te tjeret ose te tjeret morren shembullin nga ata qe them une. Bashkefajtore ne krimin me te madh qe njeh historia shqiptare. Shkaterrimin e Shqiptareve dhe vetvetes. Mos e shikoni qimen ne syrin tim por shiko traun ne syrin tend.

Ne te kundert(ajo qe thashe 100% nuk mendoj se eshte e kunderta) faji i ngelet dikujt tjeter.