Nje DASHNORE apo Nje GRUA

abs

nuk e di...
Re: Nje DASHNORE apo Nje GRUA

Nxitur nga pyetja e MLK me lind mendimi- i eshte e kjarte Rinise qe jetojme ne kohe ndryshimesh skeme apo strukture jete?

Ket' ndryshim e shembelltoj me: „ nuk kerkohet ngopja e stomakut, por te perzgjedhja e ushqimin qe te ban mire“.
me sakt, kjo kohe ndryshimi fokuson (simbas meje) tek liria dhe dashuria e vertete/thell/pushtuese/e plote dhe jo thjesht tek nje lidhje egzistenciale.

E kuptoj mire qe kjo gjendje ndryshimi vecanarisht per rinine tone eshte relativisht absurde te kjartesohet ne mendjet mbasi prinderit jane akoma larg te kuptuarit te ketij ndryshim-skeme apo strukture (nese do e quajme keshtu), mbasi te rinjt i kane prinderit me apo pa vetdije si pik referimi,pra nuk jane komplet te pamvarur ne zgjedhjen e tyre...oder?

Secili po te ulet kamb'kryq ose kamb'turqisht (sic i thone disa ) dhe te bisedoje me vehten, e t’i veje ne dukje gjendjen(rolet) e lidhjeve te- se pari personale, pastaj te prinderve, te aferme te shokeve shoqeve… lindin (simbas meje) shume pyetje…pyetjet kerkojne pergjigje, e pergjigjet (kur i gjejme) ndihmojne ne kjartesine …te dime se „c’me ban mire mu, ajo i ban mire dhe ambjentit perreth“…teoria e absit kjo /pf/images/graemlins/laugh.gif

Si dhe, duke lexu ket’teme me lindi pyetja- hej gott, pse nuk ka kurse ku mson robi shume role? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

ps: plus, titulli i temes, pse i perket vetem nje gjinie???

tola77

Primus registratum

U SA INAT SHKROJTA NJE HARTIM 3 FAQE DHE MU FSHI /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/cry.gif

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Kam pershtypjen se shprehja qellime serioze perdoret gabim nga ana e femres...
Mashkulli nuk ka qellime kur takon nje femer...

[/ QUOTE ]

Ajo shprehja me te zeze eshte komike nga kushdo qe e perdor, mashkull a femer. Kjo me poshte eshte ndodhi e vertete.

I dashuri i nje shoqes sime shkon ne shtepine e saj per tu prezantuar me prinderit. I thote gjithe solemnitet :"Zoti Filan, zonja Filane une kam qellime serioze me vajzen tuaj". I jati vajzes i pergjigjet: "Bukur fort, po s'kemi ne qellime serioze me ty" /pf/images/graemlins/laugh.gif

Vals

Primus registratum

Baby Lymi ti me maro mu. Ku i gje keto dashnore mor lal nga fshati apo rrethet? I forte je.

Bourgoise

Primus registratum

Nga vete menyra se si e ke shtruar pyetjen Lindita i drejtohesh me shume sexit mashkull.
....une sdq po zbath kepucet dhe po i futem realitetit.

..pak nga njerezit qe njoh( per te mos thene fare)..qe jane te martuar qofshin meshkuj apo femra e lene menjane opcionin e Dashnores apo Dashnorit.
..arsyeja eshte shume e thjeshte. Vete martesa si institucion eshte e deshtuar kryekeput!...te gjitha fenomenet qe e shoqerojne nga pas jane vetem prova te ketij deshtimi.
Mua per nje gje me vjen mire qe shume njerez e kane kuptuar kete dhe kane aritur ta mbajne veten brenda nje mardhenie objektive, vetem duke mos e futur veten ne kurthin e MARTESES.

Le_Routard

Forumium maestatis

Martesa nenkupton nje lidhje te shenjte, ku cifti zotohej perpara Zotit se do kalojn jeten se bashku ne te mire e ne te keq etj etj. Pra konsiderohet si nje lidhje e qendrueshme, e njeriu ka nevoje per qendrueshmeri ne kete bote ku gjitheshka leviz pa pushim.

Ndersa lidhja me te dashuren eshte lidhje qejfi, pa zotime, pa detyrime etj etj.

Keshtuqe i bie qe nje Grua Dashnore, ose Burre Dashnor, eshte personi ideal qe mund te krijoje nje cift ideal.

Lr mos me zhgenje /pf/images/graemlins/rolleyes.gif.Martesa nuk eshte marrja ne angazhim per perkujdesje ndaj njeri-tjetrit.Une nuk e kam kuptuar kurre kete "lidhje te shenjte",ku zotohesh sot per tere jeten tende..Nje grua,apo burre ,nje njeri ne rralle te pare ,eshte ai/ajo qe me kompleton mua .
Une jam nje grua ,por nuk rresht kurre se qenuri dashnore..dhe gjithmone gjej tek i njejti person burrin dhe te dashurin qe dua. /pf/images/graemlins/laugh.gif Ehhh e shoh qe do te me duhet te hap nje web site per martesat e reja ..

abs

nuk e di...

Moj /pf/images/graemlins/smile.gif, shif se ai ka then: - "lidhje e shejt", dhe - "cift ideal", m'duket se te dyja takohen ne te njejtin vend.

...ndersa fjalet'çeles tuajat: - angazhim e perkujdesje, hyjne shpeshhere ndoshta "si pyke" ne mes personit e kompletimit(?)

ndoshta angazhimi dhe perkujdesja jane motrat e dashurise se vertet?

kalel

Primus registratum

po te dyja a nuk ben shaka dashnorja eshte sa me la duart dhe pike ndersa gruaja me kaluar jeten une votoj per grua

Moj /pf/images/graemlins/smile.gif, shif se ai ka then: - "lidhje e shejt", dhe - "cift ideal", m'duket se te dyja takohen ne te njejtin vend.

...ndersa fjalet'çeles tuajat: - angazhim e perkujdesje, hyjne shpeshhere ndoshta "si pyke" ne mes personit e kompletimit(?)

ndoshta angazhimi dhe perkujdesja jane motrat e dashurise se vertet?

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif Si moj nuk ia paskam kuptuar mire shqipen une Lr-se..?? /pf/images/graemlins/angel.gif Po hajt ,se si thote populli "dy te rrahuna nuk te bejne dem, dy te ngrena po.. /pf/images/graemlins/tongue.gif"
Per sa i perket angazhimi dhe perkujdesja jane motrat e dashurise se vertet? ....do ta zevendesoja fjalen motra me fqinja /pf/images/graemlins/laugh.gif per te mos rreshkitur nga lidhja e ciftit "dashnor".Shpesh here kam hasur ne batuta si...-A behet seks me robt e shtepise...?apo Nuk e puth dot gruan ne buze ,se me ato buze ajo puth femijet e mi...!!...apo...Nuk i behet gruas kjo...
Keto jane mentalitet ,te cilat na e bejne te paqarte lidhjen ne cift ...e shumekush nga forumistat adoloshente do te zgjidhnin ...Une votoj per grua...apo...Une votoj per dashnore.
/pf/images/graemlins/wave.gif

nejse

Primus registratum

...une do te thoja qe idealja do te ishte nje njeri qe dije te luaje dhe rolin e gruas, te dashnores, te shoqes e te shokut...ne menyre qe ta verboje mashkullin e shkrete /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ] /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

abs

nuk e di...

[ QUOTE ]
[ QUOTE ]

angazhimi dhe perkujdesja jane motrat e dashurise se vertet?
....do ta zevendesoja fjalen motra me fqinja /pf/images/graemlins/laugh.gif ...

[/ QUOTE ]

hmmm , hajde merre vesht se cdo t'i thuash atyre qe mendojne - Meshira eshte moter e dashurise /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/devil.gif

/pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Shkodront thojn që i gru për s'mari o amvis e mir n'shpi, zoj e rand n'rrug e kurv n'krevat /pf/images/graemlins/shrug.gif

Ne kjo o shum e vërtet /pf/images/graemlins/winkwink.gif

P.S. I lutem moderator it/es mos ta fshijë këtë shkrim përsëri

antip

Primus registratum

Heu! Pse u fshikan dhe shkrimet midis moderatoreve?! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Se dijsha... /pf/images/graemlins/laugh.gif Tani do t'thy n'mes /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Shkodront thojn që i gru për s'mari o amvis e mir n'shpi, zoj e rand n'rrug e kurv n'krevat

Ore po qe shkodrant jan rob me kultur kete nuk e luan as topi!!! /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Shpesh here kam hasur ne batuta si...-A behet seks me robt e shtepise...?apo Nuk e puth dot gruan ne buze ,se me ato buze ajo puth femijet e mi...!!...apo...Nuk i behet gruas kjo...

Moira, ti qonke ma me shonc se une se nuk kisha rastisur kurr ne ate batuten me t'puthme ne buze. /pf/images/graemlins/laugh.gif Por cfare nuk ngjo sot, ne ditet e terrnetit, ku nuk lehet trapllik pa u bo publik. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

Mire e paska thene Shkodra po ne ca vende te tjera te vendit sikur nuk tingellon si shprehje popullore /pf/images/graemlins/laugh.gif

Qerratai

Primus registratum

Ne vende te vendit ? /pf/images/graemlins/lol.gif

Ku ka me mire sesa labet /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Labet si e zgjidhin dilemen e temes /pf/images/graemlins/laugh.gif