NJË STADIUM I RI KOMBËTAR

fkvllaznia

Primus registratum
Re: NJË STADIUM I RI KOMBËTAR

Fillimisht postuar nga IRON MAN:
[qb] NEXHO falemners per pamjet E STADIUMIT , jan GRANDE. :thumbsup: [/qb]
Pershendetje naqe !!

Asigja e kam per detyr dhe "obligim qytetar" .
shendet e pare e suksese :wave:

korn83

Forumium praecox

nuk po izolon njeri Shkodren,ne mos po te arsyetojme keshtu,je ti qe po perpiqesh te izolosh kryeqytetin...une po them vetem qe nese ka PAK fonde eshte me mire te shpenzohen me kujdes dhe aty ku duhet...te gjithe kryeqytetet apo qytetet e medha te botes e kane te pakten nje stadium standart...ne nuk kemi asnje!ketu eshte thelbi...pasi po te fillojme te mos mendojme per kryeqytetin i bie qe ato PAK fonde te ndahen midis TE TERE qyteteve shqiptare!!!te tera kane nevoje per stadiume,aq me pak Shkodra qe e paska rindertuar nje pjese te mire te te vetit...e atehere ç'mund te besh me ato aq pak fonde per me shume te perpjestuara ndermjet te tere stadiumeve qe kane nevoje???

jam shume i sigurte per ate qe po them e prandaj po te bej nje pyetje...ne rast nevoje ku do futeshin tere ata tifoze?mos me flit per rruget pasi nuk besoj se do i leme ne rruge!mos valle Shkodra ka me kapacitet se Tirana?

Qemal Stafa nuk ofron asnje sherbim...dhe hyrja ama kushton!!!ja perse eshte teper i nevojshem nje rindertim!po te arsyetojme me numer tifozesh pa me thuaj pak ç'konkluzion duhet te nxjerr une kur shoh te tere kthesen e stadiumit shkodran bosh???megjithate une nuk kapem tek numrat por tek cilesia e asaj qe ofron Qemal Stafa!

p.s. nacionalistet i ke kudo...juve shkodraneve me sa kam kuptuar ju duket vetja teper ne qender te vemendjes...mos u fryni kaq shume lale,se edhe ne te tjeret jemi boll krenare per qytetet tona...ka vetem nje DURRES ne bote vella /pf/images/graemlins/laugh.gif
...me krenarine time do te uroja qe fondet t'i shkonin Durresit!!!
por ama nuk eshte aspak e drejte!me FONDET SHQIPTARE duhet te sillem si shqiptar e jo si durrsak!!!problemi eshte qe ne te tjeret perpiqemi te mendojme edhe per Shqiperine e shqiptaret dhe per imazhin qe duhet te krijojme!!!

fkvllaznia

Primus registratum

nuk po izolon njeri Shkodren,ne mos po te arsyetojme keshtu,je ti qe po perpiqesh te izolosh kryeqytetin

- Un nuk thashe qe po izolohet shkodra !!! , dhe pastaj ska vend fare ktu muhabeti se un po kerkoj te izoloj Kryeqytetin , nuk e kam then kurr ate gje !!!

te gjithe kryeqytetet apo qytetet e medha te botes e kane te pakten nje stadium standart...ne nuk kemi asnje!

- Kushe tha kete qe Stadiumi Qemal Stafa nuk qenka Standart ??!!! :eek: PO te jete keshtu sic thoni ju atehere Kombetarja Shqiptare ose Tirana te merkuren nuk duhej te lejohet te luaje ne ate Stadium ....
Nuk e di a jeni ne dijeni por aktualisht ne Shqiperi stadiumet te cilat jane te licensuara nga UEFA per ndeshje nderkombetare jane :
<ul type="square">
[*]Qemal Stafa , Tirane
Ruzhdi Bizhuta ,Elbasan
Loro Boriçi ,Shkoder
Niko Dovana , Durres
Roza Haxhia ,Lushnje
[/list]

Lexo ketu me shume
po te arsyetojme me numer tifozesh pa me thuaj pak ç'konkluzion duhet te nxjerr une kur shoh te tere kthesen e stadiumit shkodran bosh???

- Ajo foto ishte me shum se 1 ore para fillimit te ndeshjes .... eshte kote te shtoj me shum por ja shikoje kete /pf/images/graemlins/laugh.gif n.deshje tjeter kjo !!

Stadiumi%20Loro%20Bori%E7i5.jpg

P.S Sa i takon punes se nacionalizmit apo difekteve te Shkodranve pak rendesi ka dhe eshte e kote te komentoj ketu pasi kjo teme eshte per tjera gje , dhe me aq sa po shoh ju po mundoheni ta kaloni qeshtjen ne nje kendvshtrim tjeter .
SA i takon Durresit ashtu eshte si thu ti , un kam shum respekt per Durrsin dhe Durrsaket pasi ka kusherinj atje dhe kam shkuar shpesh , po keshtu edhe ktu ku jam kam shum shum shoke e shoqe nga Durresi ....

Shendet e pare e suksese !!! :thumbsup:

regele

Forumium maestatis

NE Fier do te ndertohet stadiumi i projektuar qe me 1988 dhe vendi ku do te ndertohet eshte ne hyrjen veriore te qyetit, pra, u hapur ndaj nje fluksi te madh tifozesh! Madje, hapesira e madhe qe eshte ne dispozicion per kete stadium do te leje vend dhe per ndertime te tjera, ne sherbim te ketij stadiumi! Jo thjesht nje fushe dhe ca shkalle! Kapacitetin e stadiumit nuk e di, por di qe bashkia dhe Koco Kokedhima kne rene dakord dhe eshte ceshtje kohe se kur do te fillojne punimet! Sipas fjaleve te perhapura, do te jete stadiumi me i mire ne vend. Tani, e mira eshte qe ta bejne, po ne Fier apo ne Kukes, nuk ka shume rendesi! Nese e ndertojne do krijohen dhe kushtet per access tifozash nga zonat e tjera te Shqiperise!

Post Scripter

Primus registratum

Une them, se Qemal Stafa duhet te marre nje investim te lehte, per t'iu permbushur kushteve elementare te higjienes. Nderkohe, nese duhen shpenzuar para, le te hidhen tek Stadiumi Dinamo, i cili per mua, le te shembet teresisht dhe mbi ate hapesire, te ndertohet nje stadium i ri Olimpik, per te cilin Tirana, por e gjithe Shqiperia ka shume nevoje. Stadiumi duhet te kete jo me pak se 50 mije vende dhe te jete ne dispozicion vetem te ndeshjeve te Kombetares, klubeve kryeqytetase qe luajne ne kupat e Europes (ose atyre klubeve nga rrethet qe nuk kane nje stadium te mire), si dhe vetem per ndeshjet finale te kampionatit dhe atyre te kupes. Gjithashtu, impianti i stadiumit mund te shfrytezohej edhe per koncerte, mitingje e aktivitete te tjera. Sa per shprehjet krahinore te atyre qe kerkojne stadium te madh ne qytetet e tyre, une i mirekuptoj, se ashtu si Shkodra qe ka nje tifozeri te zjarrte edhe Vlora qe eshte klubi me i suksesshem shqiptar i te gjithe koherave ne Champions League (ka rrahur Barcelonen, Partizanin e Beogradit etj etj) dhe furnitorja me e madhe e ekipeve kombetare, e kane hak nga nje stadium te denje. Por do i shtrijme kembet sa kemi jorganin. Nje menyre tjeter per te gjetur financime per ndertimin e stadiumit te madh Olimpik ne kryeqytet, eshte edhe dhenia me koncension per llogari te ndonje kompanie private e cila ne marreveshje me shtetin do te menaxhonte biletat per nje afat te caktuar kohor.

MLK

Primus registratum

Ndertimi i stadiumeve eshte specialitet per kabinete ekonomsitesh e per kete duhet konsulence e huaj pasi ne shqiptaret dosjet komplekse i kemi zet e zorr se dim ti perfundojme pasi ne pergjithesi si njohim te gjitha hallkat.
Duke pare çmimin aktual te ndertimit te nje stadiumi te ri kombetar (Shqiperia eshte i vetmi vend ne Evrope qe nuk ka nje stadium olimpik!) nje nga zgjidhjet me te pershtateshme do te ishte te behej nje montazh financiar dhe per kete duhet pak imagjinate dhe bashkepunim.
Per mendimin tim zgjidhja me e drejte eshte Tirona pasi aty banojne rreth 1 milion banore e risku financiar eshte me i vogel, pa shtuar faktin se eshte kryeqytet.
Duke qene se as Qemal Stafa e as Dinamo nuk arrijne te permbushin normat e stadiumeve bashkekohore, atehere me e arsyeshmja do te ishte qe keto stadiume tu shiteshin promotoreve immobialiare.
Stadiumi Q Stafa dhe Dinamo me gjithe anekset zene nje siperfaqe prej 130 mije m² dhe ndodhen ne lagjet me te preferuara te kryeqytetit. çmimi i tokes ne keto lagje varion nga 1000 deri 1500 € per m². Pra me shitjen e tyre thjesht si truall mund te sigurohen nga 130 deri ne 200 milione euro. Me kete shume shteti mund te kompensoje pronaret qe ndofta kane akoma nje pjese te prones dhe ne te njeten kohe te ndertoje ne stadium te ri ne periferi te Tiranes ku m² eshte akoma 50 euro/m².
Srtadiumi i ri duhet te jete multiservis ku te kete restorante, bare, salla seminaresh...ne menyre qe te kete shumellojshmeri burimi te ardhurash.
Problemi eshte se ky tip projekti kerkon bashkepunim institucionesh dhe eshte teper kompleks per tu realizuar ne Shqiperi ku sejcili shef vetem 2 metra para e jo ne perspektive.

kameleoni

Primus registratum

STADIUMI I RI KOMBETAR TE BEHET NE FUSHEN E PERRENJASIT ESHTE TAMAM QENDRA E SHQIPERISE (E KAM LLAFIN PER TE GJITHA TOKAT SHQIPTARE)

Blendi

Primus registratum

PO, ne fushen e perrenjasit se atje na cojne te gjitha rruget. Cdo fundjave gjithe Shqiperia ne perrenjas per futboll. Apo nuk mbahet perrenjasi per traditen, plus komplekset sportive qe i ka gati per kombetaren dhe miqte.

Legjionixx

Forumium maestatis

Dakord se shqiperise i duhet nje arene futbolli 30.000-50.000vende si ne shtetet tjera,por leku mer leku

MLK

Primus registratum

Po e perseris ate qe shkruajta me siper se si mund te realizohet. Ne te njeten menyre ka financuar dhe Real i Madridit kompleksin e tij pasi shiti te vjetrin qe ndodhej ne nje nga lagjet me te mira te Madridit...

Ndertimi i stadiumeve eshte specialitet per kabinete ekonomsitesh e per kete duhet konsulence e huaj pasi ne shqiptaret dosjet komplekse i kemi zet e zorr se dim ti perfundojme pasi ne pergjithesi si njohim te gjitha hallkat.
Duke pare çmimin aktual te ndertimit te nje stadiumi te ri kombetar (Shqiperia eshte i vetmi vend ne Evrope qe nuk ka nje stadium olimpik!) nje nga zgjidhjet me te pershtateshme do te ishte te behej nje montazh financiar dhe per kete duhet pak imagjinate dhe bashkepunim.
Per mendimin tim zgjidhja me e drejte eshte Tirona pasi aty banojne rreth 1 milion banore e risku financiar eshte me i vogel, pa shtuar faktin se eshte kryeqytet.
Duke qene se as Qemal Stafa e as Dinamo nuk arrijne te permbushin normat e stadiumeve bashkekohore, atehere me e arsyeshmja do te ishte qe keto stadiume tu shiteshin promotoreve immobialiare.
Stadiumi Q Stafa dhe Dinamo me gjithe anekset zene nje siperfaqe prej 130 mije m² dhe ndodhen ne lagjet me te preferuara te kryeqytetit. çmimi i tokes ne keto lagje varion nga 1000 deri 1500 € per m². Pra me shitjen e tyre thjesht si truall mund te sigurohen nga 130 deri ne 200 milione euro. Me kete shume shteti mund te kompensoje pronaret qe ndofta kane akoma nje pjese te prones dhe ne te njeten kohe te ndertoje ne stadium te ri ne periferi te Tiranes ku m² eshte akoma 50 euro/m².
Srtadiumi i ri duhet te jete multiservis ku te kete restorante, bare, salla seminaresh...ne menyre qe te kete shumellojshmeri burimi te ardhurash.
Problemi eshte se ky tip projekti kerkon bashkepunim institucionesh dhe eshte teper kompleks per tu realizuar ne Shqiperi ku sejcili shef vetem 2 metra para e jo ne perspektive.

S

Scorpion

Guest

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Prej disa kohesh ne disa faqe Interneti te Tifozerise Shqiptare eshte rrahur ideja e nje Stadiumi te ri kombetar, ose se paku e nje rinovimi rrenjesor te Stadiumit Kombetar "Qemal Stafa".
Stadiumi nuk ofron as sherbimet me elementare te higjenes dhe pastertise, le pastaj te kerkosh me shume. Eshte e papranueshme qe tifozeria te mos ket as vend ku te pije uje apo te urinoje por duhet ta mbaje per 90 e kusur minuta.
Me ndertimet e medha qe kryen sot ne Shqiperi, a eshte e pamundur te dnertohet edhe nje stadium i sakte?
Qellimi i temes eshte te mase pulsin e publikut shqiptar, per te pare se sa reale eshte ideja e nje stadiumi te ri apo rinovuar.
Ju lutem shprehni mendimet dhe dijet tuaja.

Qemal_Stafa_03.jpg

[/ QUOTE ]

Mos e genjeni veten, nuk ka te pakten aq tifoze qe stadiumi te behet per me shume vende, mire eshte ai ekzistenti.

ujku81

Primus registratum

Stadiumi nuk behet kot. Duhet strategji per ta bere sportin (kryesisht futbollin) nga nje gare fallco me ndeshje te fiksuara dhe lojtare diletante, pijanece dhe te papergjegjshem, ne nje industri. Ndryshe stadiumi nuk vlen fare. Vetem per ndeshjet e kombetares eshte shume pak.