NJË STADIUM I RI KOMBËTAR

Blendi

Primus registratum
NJË STADIUM I RI KOMBËTAR

Prej disa kohesh ne disa faqe Interneti te Tifozerise Shqiptare eshte rrahur ideja e nje Stadiumi te ri kombetar, ose se paku e nje rinovimi rrenjesor te Stadiumit Kombetar "Qemal Stafa".
Stadiumi nuk ofron as sherbimet me elementare te higjenes dhe pastertise, le pastaj te kerkosh me shume. Eshte e papranueshme qe tifozeria te mos ket as vend ku te pije uje apo te urinoje por duhet ta mbaje per 90 e kusur minuta.
Me ndertimet e medha qe kryen sot ne Shqiperi, a eshte e pamundur te dnertohet edhe nje stadium i sakte?
Qellimi i temes eshte te mase pulsin e publikut shqiptar, per te pare se sa reale eshte ideja e nje stadiumi te ri apo rinovuar.
Ju lutem shprehni mendimet dhe dijet tuaja.

Qemal_Stafa_03.jpg

Florus

Forumium maestatis
Re: NJË STADIUM I RI KOMBËTAR

Ndertimi i nje stadiumi te ri ndoshta nuk eshte prioriteti i qeverise sone (meqe kjo e fundit i ka kompetencat dhe jo FSHF-ja sic duhet te ishte ne fakt).
Nje venie dore stadiumi "Qemal Stafa" e do patjeter. Vetem duke pare tifozerine e zjarrte qe kemi, duhet bere patjeter dicka per te ngritur nivelin e arenes tone me te rendesishme nderkombetare ne fushen e sportit.

Guest

<<Blendi>> ke hapur nje teme shume interesante ne lidhje me sportin Shqipetar.
Ne rradhe te pare te gjihta ndertimet qe behen ne Shqiperi nuk po ndertohen nga firmat dhe kompanite tona por nga ato te huajat,(dmth: asnje qindarke nuk rrin ne Shqiperi) te cilet vijne te ndertojne vetem per te fituar sa me shume ne interesin e tyre (normale).
Te ndertosh nje Stadium per te zhvidhuar ndeshjet e Kombetares ne vitin 2005 duhet patjeter qe stadiumi te kete kapacitetin 30 000 spektatore dhe ti permbahet pak nivelit Evropian.
Por si mund te ndertohet nje stadium ne nivelin evropian kur ne nuk kemi as Fshf, dhe kur ne kategorine e pare luajne shkollat e mesme te nje qyteti.

OROSHI

Primus registratum

Te perfundojne ate te shkodres nje here pastaj te mirren me Qemalin! /pf/images/graemlins/wink.gif

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Te perfundojne ate te shkodres nje here pastaj te mirren me Qemalin! /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Un jam dakort me Oroshin jo se jam nga Shkodra e po tham te mbarojne ate por sepse te besh nje stadium te ri duhet nje investim teper i madh qe Qeveria jone ne rralle te pare nuk ka fonde dhe ne rralle te dyte nuk i bien ndermend te ndertoje stadiume .
Sa i perket Stadiumit te Shkodres Loro Boriçi , aktualisht eshte ndertuar Tribuna Ballore qe eshte sipas standarteve (ose keshtu flitet) si edhe njera pjese e harkut , keto jane pjeset e bera nga fillimi kurse agziston Tribuna kryesore
qe eshte ndertim i vjeter ,pra i stadiumit te vjeter.
Aktualisht Kapaciteti i stadiumit te shkodres eshte rreth 18 mije vende .
Ku po te behet harku tjeter si edhe te ndertohet
tribuna kryesore (siç ka qene edhe projekti para
viteve 90') kapaciteti i plote do te shkoje rreth 35 mije vende , pastaj struktura e tanishme te jep
mundesine qe te ndertohen poshte shkalleve te stadiumit zyra te ndryshme .
Pastaj edhe dicka prej tifozi :
Tifozerija shkodrane e meriton nje Stadium te mire /pf/images/graemlins/laugh.gif

ados

Primus registratum

Sigurisht, na duhet nje stadium i mire.Por puna duhet te behet me rradhe.Ka shume alternativa,e para mendoj stadiumi dinamo mund te behet nje stadium kryeveper.Ka hapsire, dua te them ka piste vrapimi por ne rast se prishet gjithe ajo hapsire mund te perdoret per anesoret qe mund te jene jo larg fushes. Sic e dini te gjitha stadiumet e shqiperise kane piste vrapimi. Do te thote mund te behen stadiume te vogla vetem per futboll.Marr shembullin e disa stadiumeve ne danimarke kur isha . Te vogla ,moderne jo me shume apo me pak se 10-15 mije ..!!Meqe ra fjala , ka ndonjeri ndonje fotografi nga Loro Borici i shkodres!!Doja ta shikoja si eshte..

MLK

Primus registratum

nje stadium i ri me kapacitet 30 mije vende varion nga 70 deri ne 140 milion euro, me çaparesh ta financoje shteti e me ça ta amortizoje! Me 2000 veta ne jave te kampionatit shqiptar apo me 4 ndeshje ne vit te kombetares!

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ados:
[qb] ...... ka ndonjeri ndonje fotografi nga Loro Borici i shkodres!!Doja ta shikoja si eshte.. [/qb]
Ados ja ku i ke ca foto :

Tribuna qendrore (qe eshte pjese e vjeter e stadiumit, e cila duhet rindertuar):

stadiumi4.jpg

Tribuna perballe qendrores(Pjese e re):

stadiumi.jpg

Tribuna anesore 'Harku' (Pjese e re):

stadiumi1.jpg

Pamje nga pjesa qe duhet ndertuar:

Stadiumi3.jpg

stadiumi2.jpg

Per me shume Foto vizitoni : >>

Metalhead

Primus registratum

une e mbaj mend shume mire kur vune karriget ne qemal stafa u tha qe jane vene 16 400 karrige ne stadjum.Nuk e di nga i keni marre keto shifrat e tjera qe keni vene ketu.

Guest

Fillimisht postuar nga wolfgang:
[qb] une e mbaj mend shume mire kur vune karriget ne qemal stafa u tha qe jane vene 16 400 karrige ne stadjum.Nuk e di nga i keni marre keto shifrat e tjera qe keni vene ketu. [/qb]
Per çfare shifrash e ke fjalen se nuk po e marrim vesht??

OROSHI

Primus registratum

Nexho ta baft zoti hallall,na c'malle :thumbsup: ,kam 12 vjet pa e pa!!

Une mendoj qe te vejme edhe nji her Muho Asllanin ne krye te Shkodres deri sa te ndertohet stadiumi /pf/images/graemlins/laugh.gif .

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Nexho ta baft zoti hallall,na c'malle :thumbsup: ,kam 12 vjet pa e pa!!

Une mendoj qe te vejme edhe nji her Muho Asllanin ne krye te Shkodres deri sa te ndertohet stadiumi /pf/images/graemlins/laugh.gif . [/qb]
Te vejn ke te dojne ne drejtim vetem ta marojne stadiumin /pf/images/graemlins/laugh.gif . Se eshte me te vertet gjynah qe nji stadium i tille te mos perfundohet , pastaj mendo se tifozerija shkodrane e meriton nje stadium te tille .

militanti1980

Primus registratum

Patjeter duhen rinovuar "Qemal Stafa" dhe "Loro Boriçi", per te pritur ekipet Kombetare te vendeve te tjera ne nje atmosfere me te lezetshme!!!

Une kam lexuar te Sporti Shqiptar para ca muajsh, qe Presidenti i "Apolonise" bashke me Bashkine e Fierit dhe FSHF-ne kane bere nje plan, ku mendohet te ndertohet nje stadium modern ne Fier me 30'000 karrige!!!

Po ashtu kam degjuar qe kohet e fundit jane rinovuar disa stadiume ne Shqiperi, si aj i Lushjnes, i Kavajes, "Ruzhdi Bizhuta" i Elbasanit...
Tashti jane duke u rinovuar stadiumi i "Skenderbeut" dhe aj i "Flamurtarit"!!!
Shumica e ketyre investimeve jane bere me financimin e FSHF-se bashke me administraten lokale!!!

kuqeblu4ever

Primus registratum

Sic u permend edhe ma lart, te besh stadium te ri per momentin kerkon nje investim shume te madh dhe ka kosto shume te larte. Gje qe shteti jone aktualisht nuk e perballon prandaj opsioni ma i mundshem eshte te zgjerohet kapaciteti aty ku eshte e mundur.
Ne lidhje me kete veprim me e arsyeshme do ishte perfundimi i stadiumit kombetar "Loro Borici"
Me sa di une projekti ekziston por u realizua vetem gjysma si pasoje e ndryshimeve politike ne Shqiperi ne vitet 90. Stadiumi eshte i ri me prozhektor, dhe kapaciteti eshte afersisht sa tha Nexhoja. Per momentin perfundimi i ketij stadiumi dhe zgjerimi i kapacitetit me mbi 30 000 vende ka koston me te ulet ne Shqiperi pasi 1/2 eshte e perfunduar.
Stadiumi mund te themi eshte me moderni aktualisht ne Shqiperi dhe i miratuar nga Fifa per ndeshje nderkombetare, kujtojme ndeshjen (Shqiperi-Rusi 3-1).
Stadiumi Qemal Stafa eshte veshtire te zgjerohet si kapacitet pasi ai eshte i perfunduar nga te gjitha anet. Kapaciteti aktual eshte ai qe eshte parashikuar ne projekt per ate Stadium

Sic tha Nexhoja tifozeria shkodrane e ka te domosdoshme nji kapacitet prej 30 000 vendesh se ka ndeshje kur nuk na nxe stadiumi /pf/images/graemlins/smile.gif

SkenderbegaS

Primus registratum

un tuj ken tifoz i vllaznis e shkodran , jam per me u perfunu aj i shkodres , se asht gjithmon plot stadiumi , ne çfardo aktiviteti , po tuj menu se tiranasi/et kur pershemull vjen noj investitor ose fond i huj e nalet n tiran ( se aty asht aeroporti ) /pf/images/graemlins/laugh.gif e perdredhin fill ( ja mushin menen me investu n tiran e jo n shkoder psh.) edhe a e dini qa i thojn ....aaa n shkoder ka koh qe s kalon njeri rrugs , se t'grabisin , gjysa e qytetit jan n gjak :eek: asht teper e rrezikshme me investu atje ( raste t verteta) /pf/images/graemlins/frown.gif çfar antishqiptarizmit .!!
pra le t'bahet n tiran , ma mir se mos me e ba hiç .

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] jam plotesisht dakort me rindertimin e stadiumit qemal stafa [/qb]
Pershendetje !!!

Ju e keni fjalen per rindertim - dmth që ,me aq sa kuptoj un , te prishet egzistuesi dhe te ndertohet nje tjeter i ri ??!!! Me fal se ndoshta jam pak i ashper por eshte budallek , marrëzi , ky mire qe eshte dhe ne ta prishim kete qe eshte , eshte me te vertet absurde , me mire qe te ndertohet nje tjeter ne cfare do kend te shqiperise sa sa te prishet nje stadium i tille qe per momenti nuk eshte per tu hedhur , pasi kapaciteti nuk eshte i keq dhe i ploteson nevojat e futbollit shqiptar dhe interesimin e tifozeve te kryeqytetit .
Un si shkodran dhe tifoz i Vllaznise do te kishte qene shum me mire perfundimi i Stadiumit "Loro Boriçi" apo sic paska shkruar nje cun me lart qe te ndertohet nje ne Fier .

Me respekt !!!

korn83

Forumium praecox

nexhe,besoj se e ke kuptuar fare mire se ç'dua te them me rindertim...megjithate po shpjegohem:
po te lexosh mire do te shohesh qe kam shkruar JAM DAKORT ME....pra i referohesha diçkaje qe eshte thene me perpara!ne postimet e mesiperme flitet per RINOVIM te stadiumit!!!
nuk e di se ç'ke kuptuar por une po flas gjithmone per te njejtin stadium,per Qemal Stafen!ne rast shembjeje te tij,siç thua,e ndertimi nga fillimi te nje te riu nuk behet me fjala per stadiumin Qemal Stafa por per nje te ri!une nuk po flas per stadiume te reja pra!siç e sheh,ti po flet per diçka tjeter nga ajo qe po flas une.
me fal por nuk dua te te dukem i ashper,nese them qe me duket marrezi e tepruar prej egoisti te paarsyeshem te merremi me stadiumet e Shkodres apo te Fierit kur KRYEQYTETI e Durresi nuk kane akoma nje stadium si duhet!flas vetem per keto qytete jo prej egoizmit tim pasi nuk jam si ju-nuk ka vetem Shkoder lale ne bote...ka edhe nje Tirane ka edhe nje Durres ka edhe plot qytete te tjera...gjithashtu ka edhe plot tifoze neper bote,nuk jane shkodranet te vetmit...ka nga Durresi nga Tirana etj...ok?-puna eshte qe Durresi e Tirana mbledhin shumicen e popullsise shqiptare...e rrjedhimisht shumicen e tifozeve!!!
keshtu qe nese nuk arsyetojme me xhelozite dhe zilite e ndyra qe karakterizojne disa,me duket prej te çmenduri te besh viktimen per nje stadium qe i pershtatet,ashtu siç eshte,gjithsesi Shkodres e te behesh i ashper ama me ke uron qe edhe Tirana,KRYEQYTETI te kete nje stadium sadopak te pershtatshem duke gjykuar per madhesine e rendesine e tij!nuk e di a u shpjegova?mua me vjen turp kur mendoj qe kryeqyteti im nuk ka akoma stadium!!!nuk eshte i pershtatshem per te!!!e ju mendoni per Shkoder e per Fier...Fieri e Shkodra nuk kane as mundesite materiale e logjistike per te perballuar ne qytet flukse e levizje te medha tifozesh,te vendit apo te huaj qofshin e ju me flitni per stadium.
siç e sheh pra arsyetimi im bazohet thjeshte tek shpirti sportiv e nuk ka aspak trajta egoizmi rajonal...nuk mund ta quash kurre veten sportdashes kur nuk mendon qe shumica e tifozeve shqiptare ka nevoje per nje stadium te madh e me sherbime...e shumica e ketyre tifozeve nuk jetojne ne Shkoder!

fkvllaznia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KoRn 83:
[qb] nexhe,besoj se e ke kuptuar fare mire se ç'dua te them me rindertim...megjithate po shpjegohem:
po te lexosh mire do te shohesh qe kam shkruar JAM DAKORT ME....pra i referohesha diçkaje qe eshte thene me perpara!ne postimet e mesiperme flitet per RINOVIM te stadiumit!!!
nuk e di se ç'ke kuptuar por une po flas gjithmone per te njejtin stadium,per Qemal Stafen!ne rast shembjeje te tij,siç thua,e ndertimi nga fillimi te nje te riu nuk behet me fjala per stadiumin Qemal Stafa por per nje te ri!une nuk po flas per stadiume te reja pra!siç e sheh,ti po flet per diçka tjeter nga ajo qe po flas une.
me fal por nuk dua te te dukem i ashper,nese them qe me duket marrezi e tepruar prej egoisti te paarsyeshem te merremi me stadiumet e Shkodres apo te Fierit kur KRYEQYTETI e Durresi nuk kane akoma nje stadium si duhet!flas vetem per keto qytete jo prej egoizmit tim pasi nuk jam si ju-nuk ka vetem Shkoder lale ne bote...ka edhe nje Tirane ka edhe nje Durres ka edhe plot qytete te tjera...gjithashtu ka edhe plot tifoze neper bote,nuk jane shkodranet te vetmit...ka nga Durresi nga Tirana etj...ok?-puna eshte qe Durresi e Tirana mbledhin shumicen e popullsise shqiptare...e rrjedhimisht shumicen e tifozeve!!!
keshtu qe nese nuk arsyetojme me xhelozite dhe zilite e ndyra qe karakterizojne disa,me duket prej te çmenduri te besh viktimen per nje stadium qe i pershtatet,ashtu siç eshte,gjithsesi Shkodres e te behesh i ashper ama me ke uron qe edhe Tirana,KRYEQYTETI te kete nje stadium sadopak te pershtatshem duke gjykuar per madhesine e rendesine e tij!nuk e di a u shpjegova?mua me vjen turp kur mendoj qe kryeqyteti im nuk ka akoma stadium!!!nuk eshte i pershtatshem per te!!!e ju mendoni per Shkoder e per Fier...Fieri e Shkodra nuk kane as mundesite materiale e logjistike per te perballuar ne qytet flukse e levizje te medha tifozesh,te vendit apo te huaj qofshin e ju me flitni per stadium.
siç e sheh pra arsyetimi im bazohet thjeshte tek shpirti sportiv e nuk ka aspak trajta egoizmi rajonal...nuk mund ta quash kurre veten sportdashes kur nuk mendon qe shumica e tifozeve shqiptare ka nevoje per nje stadium te madh e me sherbime...e shumica e ketyre tifozeve nuk jetojne ne Shkoder! [/qb]
Në rralle te pare pershendetje !!!
At'here,lexova shkrimin, bera nje gjiro edhe po pergjigjem /pf/images/graemlins/wink.gif :tipsy: :

Po filloj te replikoj ca theniet te tuajat :
Sa i perket kuptimit te termes gjuhsore qe keni perdorur do thoja qe ishte i gabur sepse meqe eshte keshtu flitet per Rikonstruktim, dhe ketu ndryshon puna pasi fondet jane me te pakta dhe ia vlen te behen ne ate sektor por sa per shpenzime kolosale dhe afatgjata besoj se nuk ka nevoje pasi fare mire ato fonde mund te shfrytezohen ne sektore te tjere ne te cilat besoj qe shqiperia ka shum nevoje !!

nese them qe me duket marrezi e tepruar prej egoisti te paarsyeshem te merremi me stadiumet e Shkodres apo te Fierit kur KRYEQYTETI e Durresi nuk kane akoma nje stadium si duhet!flas vetem per keto qytete jo prej egoizmit tim pasi nuk jam si ju-nuk ka vetem Shkoder lale ne bote...ka edhe nje Tirane ka edhe nje Durres ka edhe plot qytete te tjera...

-Eshte kote komentosh keto rreshta qe ke shkruar por .... pastaj nuk ka pun egoizmi aty ,pasi nuk thashe qe te behet vetem ne shkoder ...!!! ....eshte e pallogjikshme te mendosh se nje qytet meqe ka me pak popullsi atehere ne ate qytet te mos behen investime por te izolohet !!!!

Fieri e Shkodra nuk kane as mundesite materiale e logjistike per te perballuar ne qytet flukse e levizje te medha tifozesh,te vendit apo te huaj qofshin e ju me flitni per stadium.

- Me sa kredibilitet e thoni ju kete ??!!!
keni qene ne shkoder?? e keni parasysh ndopak hapsiren qe mund te krijohet perreth stadiumit dhe në te gjithe qytetin , e keni parasysh hyrjen e shkodres dhe hapsiren qe ofron ky qytet , etj. etj. ?!!!(per kuriozitet nqs ke mundesi te pergjigjesh), Po flas per Shkodren , jo per agoizem por nuk e di se si eshte sitemimi i qytetit te Fierit.

-puna eshte qe Durresi e Tirana mbledhin shumicen e popullsise shqiptare...e rrjedhimisht shumicen e tifozeve!!!

- Nuk e di se sa keni ndjekur mediat sportive por, eshte mese e ditur pothuajse nga te gjithe se sa kryeqytetas e ndjekin skuadren e tyre !!!
Do ju kisha ftuar te shikoni kete foto .
Vllaznia-tirana.jpg

P.S. Kjo foto eshte marre 1 ore para fillimit te ndeshjes Vllaznia - Tirana ne sezonin e kaluar .
Dhe un deri me sot nuk me duket se kam pare Qemal Stafen , gjate ndeshjeve te kampionatit shqiptar te mbushur kaq shum , pervec 2-3 ndeshjeve te tiranes kunder Partizanit apo ndnje tjeter ....

nuk mund ta quash kurre veten sportdashes kur nuk mendon qe shumica e tifozeve shqiptare ka nevoje per nje stadium te madh e me sherbime...e shumica e ketyre tifozeve nuk jetojne ne Shkoder!

-Ketu jam plotsisht dakort me ju !!!

KRYEQYTETI e Durresi nuk kane akoma nje stadium si duhet

-Nuk jam i mendimit qe stadiumi Qemal Stafa eshte i nje niveli te papershtatshem per kapacitetin e tifozeve Shqiptar.....

Pastaj sa i perkte rikonstruktimit apo " rindertimit" te Qemal Stafes mendoj ses nderhyrjet qe mund te behen jane tek 2 tribunat anesore ne te cilat mund te shtohet kapaciteti i tyre , kurse ne 20-shen (dmth ajo e madhja..), nuk besoj se ka mundesi zgjerimi ...-Mendimi i nje jo -eksperti ne inxh. ndertimi .
Do te kisha ftuar te shikoje (edhe njehere) foto e Loro Boriçit , sidomos ato foto ne te cilat ka nevoj per nderhyrje

bobobo sa kekam zgjat ..... /pf/images/graemlins/smile.gif

Jam treguar ndoshta shum polemik dhe shum pinjoll , por besoj se nga bashkbisedimet gjithmon mund te nxjerresh dicka frytdhenese qofte ajo dicka pozitive apo negative , ato qe shkruajta jan thjesht mendimet e mia , qe ndoshta kan edhe pak ngjyra nacionaliste por besoj se jane sado pak te argomentuara ....

Te uroj shendet dhe suksese ne te ardhmen . :wave:

Me respekt !!