Nikola Sarkozi!

Nikola Sarkozi!

Tashme te gjithe e dine se firuesi i gares per presidencen e fitoj Nikola,babai i tij e braktiisi sebashku me vellain dhe e lane ne France pasi ata ishin emigrante nga Hungaria dhe u vendosen ne SHBA ndersa Nikola u shderrua ne nje njeri padyshim te madhe dhe me karakter te forte qe cdo gje qe bente ai e bente pa komplekese personalishte e adhuroj per kete pasi te bene per vete,keto zgjefhje ne France jane ndjekur me vemendje si asnjehere tjeter edhe per faktin se presidenti i ri do te kete rol percaktues edhe per B.E si mendoni se do ndikoj kjo per marredheniet France-Shqiperi(te ngrira fare) dhe Shqiperi-B.E?

MLK

Primus registratum
Re: Nikola Sarkozi!

Qeka zhvilluar goxha tema per Sarkozy-n ketu ! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif
Nje gje me pelqen te Sarkozy, se eshte i qarte, pra shpalos objektiva te qarta dhe ben propozime preçize.
Po shikoja mbreme nje reportazh te France 3 (ose 2 mos gaboj) qe fliste se si shifeshin kandidatet nga elektorati, ç'fare reaksionesh kishin gjate debatit televiziv, dhe u binda qe nuk isha i vetem ne ate menyre perceprimi te gjerave.
Segolene qe per 5 min e nevrikosur ju kthye Sarkozy-t dhe me pas thoshte se ishte e inatosur po jo e nxehur! Dmth i mbushte mendjen vetes, se njerzit qe e shofin nuk jane trapa.

Ah per informacion, Sarkozy qe diten e pare si president, ju fut punes me vrull /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

gurax

Pan ignoramus

Vieu, une do te doja te lexoja me shume per Sarkozy e me pak per regjimin tend ditor. Me vjen cudi qe nje diskutim kaq neutral qe s'te hyn fare ne cenin e shqiptarit se flitet per zgjedhjet e francezeve, ti del e kendon "jam ushtari rruges".
Nuk me pelqen qe ne nje teme mjaft me interes per Albforumin ti drejtohem dikujt per dalje nga tema, por postimet vazhdoi tek temat e chit-chat.
Ju lutem te tereve kujdes per daljet jashte teme. Shkrimet me lart do t'i editoj me vone nese s'do jete moderatori ketu per t'i fshire.

pinkparadise

Forumium maestatis

Pyton Gurax...paske bo kerrdin plako...i kishe lene te pakten deri sa ti lexosha une /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ça paske qen o burri dheut...meno i fije ne per ne qe vijme after party /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Organza, ajo puna romeve dhe gabeleve...histori e gjate...personalisht nuk kam asgje kunder dhembeve te tyre prej floriri, kepuceve te kaubojsave edhe luleve qe shesin neper restorante...por kam dicka kunder mos mirnjohjes, kunder te japin gishtin e ti merr krahun, kunder abuzimit me gjerat e mira etc etc etc...dhe kulmi eshte qe te flasin per diskriminim, dhe kerkojne te drejtat e tyre...nderkohe qe ne vendin e tyre nuk ja jep njeri te drejtat...edhe ata dun me ardh e me i kerku ne vendet qe i presin edhe i japin mundesirat e mbijeteses....

ODISEA

Primus registratum

ne 5 postime te miat, 4 jane edituar...
e dija qe dy do editoheshin, por ju nuk dini c'editoni...
edhe aty ku kishte sarkazem, une isha brenda teme, apo keni frike se ju skadon goma fshirese...
ju te hiqni deshiren per te shkruar ne kete forum...
ku eshte pare e degjuar qe ne nje debat t'i permbahesh temes 100% ne cdo germe e fjali???
juve nuk ju lexon mendja, ju lexojne syte...
oburra, editojeni dhe kete...
apo po permenda emrin Sarkozy do quhem brenda teme???
kushedi...
t'a gezoni forumin /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/thumbsup.gif

karamel

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: pinkparadise</div><div class="ubbcode-body">Pyton Gurax...paske bo kerrdin plako...i kishe lene te pakten deri sa ti lexosha une /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ça paske qen o burri dheut...meno i fije ne per ne qe vijme after party /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Organza, ajo puna romeve dhe gabeleve...histori e gjate...personalisht nuk kam asgje kunder dhembeve te tyre prej floriri, kepuceve te kaubojsave edhe luleve qe shesin neper restorante...por kam dicka kunder mos mirnjohjes, kunder te japin gishtin e ti merr krahun, kunder abuzimit me gjerat e mira etc etc etc...dhe kulmi eshte qe te flasin per diskriminim, dhe kerkojne te drejtat e tyre...nderkohe qe ne vendin e tyre nuk ja jep njeri te drejtat...edhe ata dun me ardh e me i kerku ne vendet qe i presin edhe i japin mundesirat e mbijeteses....

</div></div>

Pink po ia fut shume kot. Gabelet dhe romet e ballkanit si ka dhene njeri letra ne France dhe si qeni i shikon te flejne me gra dhe fmi neper stacione treni! Zonjush kur ske letra ketu ti e di mire qe ske as pune dhe as te drejte per RMI. Pastaj normale qe do lypin robt n'rruge kur skane buke t'hajne, ama ata te pakten lypin dhe sjane si disa te tjere qe nga nje ane jane brek gris dhe nga ana tjeter vishen me Hugo Boss apo Armani! Kurse per jevgjit e shqipris qe i kane bere letrat si te kosovos, ndryshon puna megjithate skam degjuar deri tani as ankesa dhe as protesta nga ana e tyre, sepse kane arritur ketu me shume sec meritojne, kane ndryshuar emra dhe biografi dhe ia ka zbardh dosien Franca!

MLK

Primus registratum

Gitanet e Rumanise apo te ballkanit, vijne me te vetmin qellim ne France per te lyp, e kete kane breza te tere qe e bejne. Stili njifeft, bojn nga 10 kalamoj dhe i nxjerrin te gjithe rrugeve me lyp ne me te te qajtme.
Para dy ditesh po lizia kapi nje çift qe propozonte te shisne femijen e vet nje te panjohure ne nje parking qendre komerciale.
Per mua do ishte mie ti kthenete nga kan ardh ata gitanet, Franca do ishte me e qete.

pinkparadise

Forumium maestatis

Organza...ti vet the qe ishe ne nje lagje pak a shum borgjeze...atehere ku mund ta dish ti se ca behet rreth e rrotull???...apo e ke me te degjuar?

te lutem, kur flet me hamendje, dhe si ke jetuar vete gjerat apo si shef me sy, nuk mundesh te dish vertete si jane ato.

ata jevgjit e gabelet qe mbron ti mi goce...pergjejsisht jan te strehuar, ndoshta nuk kane shpi (por ata qe kan kohe ketu kane apt)por jan ne hotel, ose marrin apl,ose allocacione familiare, dhe ne vartesi te dispozitifit qe jane, marrin edhe lek.
pervec kesaj shoqe, merren te gjith me diçka anash...qe dmth ne te zeze, te pa deklaruar...ne mos lypin, shesin lule, merren me makina (sill nga gjermania e shit ktu)....
kshu qe mos ja qaj shum hallin se nuk ka asnje asnje qe vun per te honger....

ps: per eksperjence personale, por te them qe kur i dhash 1euro njeres qe lypte ne rruge, jo vetem qe shtremroi surratin, por me kerkoi edhe nje cigare, edhe plus me tha qe nuk i dilte e qe donte me shume....
kshu qe....

99999

Primus registratum

Leri perrallat pinkparadise.
Gabelet qe kane ardhe nga Yougoslavia apo Rumania flene te gjithe neper kioska( dans les bidon villes). Ata nuk kane te drejte te kerkojne azil politik sepse Rumania ben pjese ne komunitetin evropian, edhe pse nuk respekton te drejtat e minoritetit rom.Ateher kush i merr keta rom ne pune ? Ata nuk kane dokumenta, nuk marrin asnje lloj ndihme nga shteti. Keshtu qe disa prej tyre edhe lypin, ashtu siç lypin edhe vete francezet neper trena. Ndersa gabelet e Frances qe i kane dokumentat jane shume te pasur. Ata quhen njerezit e udhetimeve, ata meren me cirqet dhe me metalurgjine.
Megjithate ne Evrope kurre nuk shtrohet problemi i romeve ose i gabeleve siç i quani ju per faktin se dihet shume mire historia tragjike e ketij populli te lashte.
Problemi ne France vjen nga shtimi i popullsise jo te bardhe .
Probleme serioze ne France sjell mafia ruse apo bullgare me drogen, shitjen e femijeve apo kontrabanden e armave apo te lendeve barthamore.
Qellimi i Sarkozit nuk eshte te rregulloje vertet mireqenien e francezeve sepse ai nuk mundet ta beje kete, qellimi i tij eshte te bashkoje Evropen me Izraelin, te fusin Francen ne Izrael.
Po mbledhe te gjithe hebrejt per ti bere ministra qofshin keta te djathte apo te majte.
Edhe rezoluta e Kosoves qe ka perpiluar Amerika ne bashkepunim me Francen keto ditet e fundit e le gjithmone kete truall te Shqiperise nen thundren e Frances dhe te Amerikes. Na kishin turqit, na moren sllavet tani po na marin hebrejt.

juxhoxhjaj

Primus registratum

Me sa po shikoj shume ne forum duan qe franca te pastrohet nga njerezit parazit dhe qe nuk kontribojne ne shoqeri por vec perfitojne nga ajo madje dhe abuzojne,kjo eshte e shendetshme besoj dhe jo racizem

vieux_et_moche

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Gurax</div><div class="ubbcode-body">Vieu, une do te doja te lexoja me shume per Sarkozy e me pak per regjimin tend ditor. Me vjen cudi qe nje diskutim kaq neutral qe s'te hyn fare ne cenin e shqiptarit se flitet per zgjedhjet e francezeve, ti del e kendon "jam ushtari rruges".
Nuk me pelqen qe ne nje teme mjaft me interes per Albforumin ti drejtohem dikujt per dalje nga tema, por postimet vazhdoi tek temat e chit-chat.
Ju lutem te tereve kujdes per daljet jashte teme. Shkrimet me lart do t'i editoj me vone nese s'do jete moderatori ketu per t'i fshire. </div></div>

OK houston ketu delta çarli delta marrje...
ka mundesi te me tregosh içik ku jane keto temat shit-chat
meqe i njef kaq mire se une nuk i njof....
te falenderoj me avance

ps; ushtrine e kam mbaruar ne zall herr akademine e rendit .
nuk jam ushtari rruges edhe pse atje kishte shume rruge

pinkparadise

Forumium maestatis

ooooooooo 999999999999999..... ti e bo shtetin Francez si me qen bab tereza o lla...
me fal, por te qahet njeri ne France ose nga Franca per munges ndihmash, perkrahje, abandonimi, desintegrimi etc etc etc...kjo o mos o zot, plako ska asnjoni nga ju ktu qe di ca bohet ne vendet e tjera....se si trajtohen anej te hujt qe vini e qaheni nga Franca ju...
ne gjermani robt kalojne nga 10-20 vjet dhe ska shonce me u bo gjermon ktu plako me 5vjet te qelbta i ke letrat ne xhep....
nderkohe qe ne mes te luftes gjermonet kthenin kosovaret ne mes te betejes, franca dergoi avjonet me i sjell nej, i boni ne me shpi pune pare....
nderkoh qe fshqinjet e tjere ishin cop cop per vete (greqi itali etc) qe kush ti ndhmoj jo te ndihmojne....

un se kuptoj pse robt qahen nga ky sistem...
me fal por shteti Francez nuk eshte assistente socjale qe te marri persiper gjith romet e gabelet e evropes dhe ballkanit...

faut pas cracher dans la soupe....

karamel

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: pinkparadise</div><div class="ubbcode-body">
ne gjermani robt kalojne nga 10-20 vjet dhe ska shonce me u bo gjermon ktu plako me 5vjet te qelbta i ke letrat ne xhep....
nderkohe qe ne mes te luftes gjermonet kthenin kosovaret ne mes te betejes, franca dergoi avjonet me i sjell nej, i boni ne me shpi pune pare....
nderkoh qe fshqinjet e tjere ishin cop cop per vete (greqi itali etc) qe kush ti ndhmoj jo te ndihmojne....

un se kuptoj pse robt qahen nga ky sistem...
me fal por shteti Francez nuk eshte assistente socjale qe te marri persiper gjith romet e gabelet e evropes dhe ballkanit...

faut pas cracher dans la soupe....
</div></div>

Perseri gabim e ke, pasi asnjeri nga ato kosovare qe thua ti franca ia dha azilin politik, (po ashtu si bosniaket e '92 ) i akorduan statusin e "deplacés de guerre', me te drejte pune dhe shtepie ne France por me kusht te ktheheshin andej nga kishin ardhur sapo situata te ishte qetesuar. Dhe ashtu ndodhi.Dhe me ato 5 vjet te qelbta behen me letra vetem "LES FAUX ALBANAIS"
Pink spo " beshtyn njeri ne supe" dhe as po ankohet njeri per sistemin francez ketu!

pinkparadise

Forumium maestatis

Organza....ca o thua aman? do emra mbiemra dhe adresa?

Nuk e di deri ne ca pike je e imlikuar apo e mire informuar ti, ama 2-3 vjet pas luftes 98-99 ne kosove, kosovareve qe franca i solli ketu i dha dy zgjidhje 1) te qendronin ne france 2) te ktheheshin ne kosove me package..$$$$...

dhe kjo eshte e sigurt me me shume se 1000 perqind, se i kam perkthy vete....kshu qe

99999

Primus registratum

Pink - llogjika jote eshte shume e dobet. Gjermania ka kthyer ndoshta kosovare ne kohe te luftes per ti treguar serbeve qe kosovaret e kane vendin atje ne Kosove jo ne ketu ne Evrope, per ti thene jo pastrimit etnik.
Ti qenke e kenaqur ne France vetem se te kane dhene dokumentat dhe nje cope apartamenti per te ngrene dhe per te fjetur. Ti u kenaqke me kaq. Por keto nuk ti kane dhene francezet, ti kane dhene te drejtat e njeriut, ti ka dhene ligji. Po te ishe ne Shqiperi do ta kishe pase mundesine ta ndertoje nje shtepi dhe te jetoje pa frike dhe me me dinjitet te plote.
Nuk eshte Franca bab Tereza, jane vendet e varfera bab Tereza qe furnizojne keto shtete kriminele me qenie njerezore, me fuqi punetore. Ti nuk e kupton qe femijet e tu do punojne dhe do paguajne pensionet e 20 milion pleqeve ne France.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

ti paske kuptu shume gjera!!! ti i paske kuptu te gjitha!!! e di ç'ke ti lal? Pse rri viktime ne nje shtet kriminel... erdhen e te morren me zorr?!!! Hajt te punosh ne France per pensionistat?!!! Injoranca e shkrimeve te juaja eshte acaruese!!!Si mund te jete njeriu kaq mendjengushte!!!
Ik lexo e meso...kupto...nderro pjesen e trunit qe e ke te prishur... mos harxho kohe tu thone traplliqe ketu aman!

mire ka thene Pinku...ne pas cracher dans la soupe...po ju e doni shqip..."bukeshkale"

99999

Primus registratum

Ku ha buke ti Dahlia? Ne resto du coeur?
Personalisht kam ardhe per ta vjele kete vend dhe jo per te rene viktime. Un i kam punesuar ne ndermarrjen time te vogel 3 te huaj pa dokumenta dhe nuk paguaj taksa fare per kete shtet. Te gjithe fitimin e çoj ne Shqiperi. Un nuk e ve Francen perpara vendit tim.
Por mua me vjen keq per ata 2 milione qe jane ketu, pa dokumenta dhe nuk gezojne asnje te drejte.
Megjithate jam i sigurte qe kjo qeverri do legalizoje te gjithe ata pa dokumenta brenda dy vjetesh, pavaresisht nga ato qe eshte thene me perpara vetem per fushate elektorale.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

atehere pse shan sistemin ti?!!! Ti je i pari qe perfiton!!!Ti je i pari qe i shfrytezon te huajt duke qene vete i huaj! E te vika keq ty per ata milionet pa dokumenta?!!!!

ne kemi nje ndryshim shume te madh bashke...hendeku qe na ndan eshte shume i thelle...nuk dua te flas as per patriotizem as per atdhetarizem....secili e di vete...kjo eshte personale...Ti je ai qe thashe me larte " bukeshkale"...pa dinjitet, mosmirenjohes....dhe kjo s'ka te bej me vendin ku rri jo...kjo ka te beje me karakterin e qelbet te disa shqiptareve, qe vrasin edhe nonen e vet per pare e per tu duk ndaj te tjereve...haj te prifte e mbara

nuk me prek fare "ironia" jote debile... ku ha une? ec e me shif numrin e targes po deshe!