Nikola Sarkozi!

Nikola Sarkozi!

Tashme te gjithe e dine se firuesi i gares per presidencen e fitoj Nikola,babai i tij e braktiisi sebashku me vellain dhe e lane ne France pasi ata ishin emigrante nga Hungaria dhe u vendosen ne SHBA ndersa Nikola u shderrua ne nje njeri padyshim te madhe dhe me karakter te forte qe cdo gje qe bente ai e bente pa komplekese personalishte e adhuroj per kete pasi te bene per vete,keto zgjefhje ne France jane ndjekur me vemendje si asnjehere tjeter edhe per faktin se presidenti i ri do te kete rol percaktues edhe per B.E si mendoni se do ndikoj kjo per marredheniet France-Shqiperi(te ngrira fare) dhe Shqiperi-B.E?

zog

Primus registratum
Re: Nikola Sarkozi!

shiko, shoku zylo (rahmet paste) thoshte ne mbledhjen e keshillit keto fjale te urta : disa jane plehra e per disa te tjere jemi plehra. sa me shume plehra te shohim verdalle nesh aq me shume plehra jemi pervete ose jetojme mes plehrave.

dhe te keqiat duhet ti kerkojme gjithnje tek vetja edhe sikur mos ti gjejme atje, patjeter qe zgjidhjet e tyre jane vetjake.

per te njohur boten, njih vetveten perpara - thoshte sokrati. e pra ia ka vene vulen robi zotit.

ps: ai qe mendon se sarkozy apo dikush tjeter do ta shpetoje nga pleherat, gabohet. sepse plehera do te kete gjithmone, ato jane pjese e e jetes.

kjo eshte esenca e asaj qe doja te shpalos.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

ore ti leme menjeane plehrat se edhe pak e do ti dale era me duket...

Ne bejme pjese ne ate shtrese te shoqerise, qe kushdo qe te ishte i majte i djathte...ne nuk na prek direkt ne jeten tone te perditshme, une do vazhdoj te shkoj ne po ate pune, do marr po aq leke, do jetoj siç kam jetuar deri tani, as njeri as tjetri nuk do benin qe jeta ime apo jeta e juaj te jete me e mire...te gjithe e dime se sa e veshtire eshte sot ne France...por qe te flasesh duke u nisur thjesht se eshte i djathte e thjesht per te kundershtuar nuk ja vlen!
Ti ben mire qe na jep pak nga esenca jote Zog...po nuk do te thote qe jane te gjithe njesoj e qe nuk duhet te kemi mendime apo te perkrahim dike...qofte ky edhe i djathte!

Pastaj une jam e sigurte qe ti je akoma me i djathte se une...ketu e ke thjesht per sport (shpirtin e kundershtimin flas)!

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: DAHLIA</div><div class="ubbcode-body">Ne bejme pjese ne ate shtrese te shoqerise, qe kushdo qe te ishte i majte i djathte...ne nuk na prek direkt ne jeten tone te perditshme, une do vazhdoj te shkoj ne po ate pune, do marr po aq leke, do jetoj siç kam jetuar deri tani, as njeri as tjetri nuk do benin qe jeta ime apo jeta e juaj te jete me e mire...</div></div>

ketu e ke gabim. sepse gjithçka varet nga koha ose rrethanat. neser mund gjithçka te ndryshoje per keq, sa i perket asaj shtrese te cilen ti permend ose cilesdo shtrese tjeter. neser mund te te perzene nnga puna per t'ja liruar ate njerit qe ka me nevoje se ty, e meriton me shume, jep me shume ne ate vend, etj. argumentimet jane pa fund ketu. ne kohe te enverit ose hitlerit te çonin ne perqendrim vetem se origjina tende nuk pershtatej ME KUSHTET e shoqerise.

nga kushtet e ndryshueshme (jo stable) vetem nje person i FORTE nuk çan koke. sepse ai eshte mesuar te mmarre risk ne çdo kohe, te fitoje ne çdo kohe. vetem ky pra eshte indiferent ndaj kohes e kushteve, sepse siç thashe ai ja ka marre doren. per te jeta nuk ka kurre prehje edhe kur klima eshte stabile.

keta persona nuk votojne e as perzihen kurre me realitetin.

te tjeret veç shpresojne ose shngenjehen pafundesisht, aq here sa ndryshon klima per rreth. disa qajne e disa qeshin kurdohere.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Pikerisht...jam dakort...ai qe eshte i forte qe e zgjidh vete jeten e tij...qe punon...qe nuk pret nga qeveria per ti dhene i cope buke...ai e ka jeten e vet ne dore...kudo!

Por kjo nuk do te thote qe njerezit nuk duhet te kene ideale apo edhe prirje politike apo mendime politike. Ti e pe se sa e rendesishme ishte pjesmarrja ne zgjedhje kete vit! Njerezit kur japin nje vote jane te lire dhe e dine se kujt do t'ja japin! Mua nuk me duket e drejte ajo qe thua ti..."te fortet nuk perzihen me realitetin"...pse ku jetojne te fortet ne tjeglla?...
perkundrazi jane te fortet ata qe e hedhin voten te sigurte...jane te fortet qe punojne, qe jane te ndershem, qe jetojne normalisht, qe nuk perfitojne, jane te fortet qe kane te drejte ti kerkojne llogari qeverise e qe e kane per detyre te votojne...jane te fortet qe bejne qe shoqeria te ece perpara dhe jane te dobtit qe hane ne kurriz te te forteve!

zog

Primus registratum

i forti nuk punon (nuk eshte rrogetar), as pret gje prej qeverise. ti nuk me ke kuptur, s'ka gje megjithate. kete teme une po e mbyll, shnet.

99999

Primus registratum

Hajde filozofi hajde!
Te fortit jane te ndershem, te fortit nuk perfitojne....
Nga vjen ti nga Marsi?
Gjithmone me i forti ha ne kurris te atij qe eshte me i dobet. Te fortit ne France kane avione private, pastrus shtepie(skllav modern), jane te lire; ndersa ata me te dobetit duhet te punojne dhe asgje tjeter. Ne France askush s'guxon te merret me politike apo te flasin per hallet e veta ne pune, sepse e fluturojne nga puna brenda 24 oreve. Sepse politiken e bejne vetem te fortit. I dobeti nuk ben dot shkolle politike ne France. I dobeti ka linde per te vuajtur ne qofte se nuk revoltohet.
Tu dahlia meqe nuk te pelqeka shteti ik ne veri te kolumbise se atje nuk ka shtet. Atje jetojne mire te fortit.Ose thoj te rroje Franca qe u ka dhene letra mashtrusave si puna juaj.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

jam pergjigj te paragrafi im i pare dhe patjeter qe te kam kuptuar...ti doje patjeter ta fusja fjalen "i forti" ne thonjeza?

ti tjetri si perhere ja fut katunit... plasi syte qorr...ti lexon me bythe apo me sy? me ty s'merrem fare une..ti je nga ata qe s'di absolutisht asgje edhe buken qe e blen jam e sigurte qe po te pyes si e ka emrin dyqani...ti s'do dish me ma thone po ik me le rehat ti...

MLK

Primus registratum

Qe je i çik mashtruse je ti po ho /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

rri er ti se e merr seriozisht vllai... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: 99999</div><div class="ubbcode-body">Hajde filozofi hajde!
Nga vjen ti nga Marsi?
</div></div>

ty po te pergjigjem siç u pergjigj murinjo (trejner i çelsit) nje gazetarit qe i kujtoi se ndersa ai paguhet me miliona ka ne afrike qe nuk maguhen as me qindarka.

murinjo i thote keshtu : nuk jam une qe paguhem TEPER, jane ata qe paguhen PAK. nuk di sa kupton ti nedhtenenço nga kjo shprehje, po une timen e bera.

ps: merru me Dahlian tani se keni per ta gjet te mesmen e arte te dy bashke. kur te vij ne pushtet une do t'ju kenaq te dyve pernjeheresh. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

99999

Primus registratum

Nuk ka te forte pa te dobet zog. Keshtu qe Murinjo e ka gabim.
Ai qe ka 2 cent e konsideron aristokrat ate qe ka 5 cent - thoshte Niçja. Por kohet kane ndryshuar, nuk jemi me ne kohen e Niçes. Puna eshte se te dobetit sot nuk kane asnje mundesi te bejne revolution.

zog

Primus registratum

ti nuk kupton as murinjon e as niçen.

revolucion nuk ka ngaqe te dobetve u duket vetja sot te mesem. siç i duket dahlias e ty. juve nuk keni veç krahet e punes si dikur proletariati. shkoni ne pune me makine siç shkon padroni, shikoni televizion siç shikon edhe padroni, shkoni per turizem siç shkon edhe padroni.
diferencen tuaj e ben vetem leku ne banke. padroni ka me shume. problemi eshte qe si patroni si ju jeni rob te te njejtit sistem (si puna e te burgosurit me rojtarin e burgut, qe te dy jetojne ne burg) prandaj kjo nuk u shpeton dot nga fataliteti tuaj, si padroni si ju ndjeheni ne RREZIK, e prisni qeverine te ndermarre ligje per tu QETESUAR.

po te kesh kuptuar der ketu do ta kuptosh qe une te forte nuk quaj ate qe ka lek, ose qe eshte patron. jo, quaj ate person qe eshte jashte ketij sistemi vlerash.

ps: me ate shprehje (ai qe ka dy cent, quan aristokrat ate me pese cent) niçja ve ne loje pikerisht sistemin e sotshem (te vlerave), kete qe sapo te shpjegova.
dikur aristokrati dallohej ne burreri, ne fortesi, ai qe ushtar e paguhej sepse ishte gati te jepte jeten. katunari ja jipte njeren nga tre pulat beut (ose fisnikut) sepse ky e mbronte nga hajdutet e kaçaket qe mund t'ja merrnin qe te treja. njeri pra qe trim sypatrembur ne lufte ndersa tjetri ne rritje pulash.
ndersa sot siç tregova (ose niçja tek ajo thenia) diferencen e ben veç leku. te gjithe rrisin veç pula.

pinkparadise

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: 99999</div><div class="ubbcode-body">Hajde filozofi hajde!
Nga vjen ti nga Marsi?
Gjithmone me i forti ha ne kurris te atij qe eshte me i dobet. Te fortit ne France kane avione private, pastrus shtepie(skllav modern), jane te lire; ndersa ata me te dobetit duhet te punojne dhe asgje tjeter. Ne France askush s'guxon te merret me politike apo te flasin per hallet e veta ne pune, sepse e fluturojne nga puna brenda 24 oreve. Sepse politiken e bejne vetem te fortit. I dobeti nuk ben dot shkolle politike ne France. I dobeti ka linde per te vuajtur ne qofte se nuk revoltohet.
Tu dahlia meqe nuk te pelqeka shteti ik ne veri te kolumbise se atje nuk ka shtet. Atje jetojne mire te fortit.Ose thoj te rroje Franca qe u ka dhene letra mashtrusave si puna juaj. </div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif ahhhh ky shkrim duhet te kaloj ke tema perlat e AF-s /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

ne ca pjese beterr te kongolis jetoke ti plako...se qeka i thell traumatizmi....

sma ha mendja jetojme ne te njjtin territor /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Hej Zog...te lutem mu mos me pergjitheso...
Vlerat...nuk del dot njeri nga sistemi i vlerave te shoqerise ne te cilen jeton...fatkeqesisht njerezit nuk jetojne dot me sipas qejfit dhe deshires...maj malit, neper shpella, maj pemes...fatalist nuk eshte ai qe pret nga qeveria e shtetit ne te cilin jeton...jo...fatalist eshte ai qe nuk mundohet te beje asgje kur e kupton se ka nevoje per ndryshim...fatalist eshte ai qe pret qe ndryshimin ose vendimin ti marrin te tjeret per te...fatalist eshte ai qe jeton me frike ne bark se do ngelet pa pune neser...dhe e vetmja gje qe mund te beje nje njeri i lire...qofte patron a qofte punetor me tre turne...qofte ai qe ka pese klase qofte ai qe ka pese universitete... (shume e tmerrshme sesi keto dy vota kane vlere te njejte)...eshte te VOTOJE...e naten e majr se na lodht ka trute e koks...

juxhoxhjaj

Primus registratum

ky sarkozi qenka me i keq nga ajo qe prisja ai kerkoj shtyrjen e ceshtjes per planin ahtisari(po vazhdon politiken franceze pro serbeve,pardje mbreteresha e serbise kishte nje mbledhje ne versaj me disa intelektuale me poste ne france si edhe disa te pasur ndersa akoma ambasadorin po e akuzojme per korrupsion!) dhe pavaresine e kosoves ate qe donte serbia dhe rusia.Kosova ta shpalli vete dhe mos te presi me sarkozin,tadic,karamanlis dhe putin ata anjehere nuk do jene dakort

99999

Primus registratum

E ke keqkuptuar Sarkozin per çeshtjen e Kosoves. Ai propozoi bisedime te reja per nje afat kohor 6 muajsh me kete kusht: ne qofte se Beogradi dhe Prishtina s'biene dakort, atehere duhet te aplikohet plani i Athisarit. Pra duhet te aplikohen ato qe propozojne shqiptaret.
Ai nuk ka si e kundershton pavaresine se ai eshte pro-amerikan. Per kete i heq kapelen.

MLK

Primus registratum

Kritika eshte interesante kur eshte konstruktive, po kur behet vetem me manine per te kritikuar e kur do ti vesh tjetrit gjitha fajet e botes ne kurriz , kritika kthehet ne qesharake....
Nese kaptina Sarkozy-t si pelqe njeriu e drejta e tij ti shaje kaptinen e kjo nuk diskutohet, pasi hyn te gustot personale, nese flasim per premtimet e reformat, menyren si udheheq, atehere do ishte me interesante me sjell gjera konkrete me diskutu, pendryshe mund te vazhdohet me muaj te tere ku njeri i bie gozhdes, tjetri patkoit.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Jam dakort me zogun persa i perket "teoris",
por praktika dhe jeta pozitive i jep te drejt 9999çit - dhe ktu s'ka vend per replika koti /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif .
&lt;Ubi maior,minor cessat.&gt;!

p.s Me pelqen zgjidhja e Min. se Drejtimit e Sarkozy-it ,jo keq.

MLK

Primus registratum

Ti nuk mer vesh ka kta gjona /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif