Ngjarje historike.

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
( 25 Gusht.....)

Lindi ;

Enrico Tellini (1871-1923) - ushtarak italian që u vra nga grekët gjatë përcaktimit të kufijvë jugorë të Shqipërise me shtetin fqinj Greqinë , akt i cili solli pasojë në raportin midis Italisë dhe Greqisë.

1908 , Ihsan Toptani - veprimtar e gazetar bir i firmatarit të Shpalljes së Pavarsisë , Abdi Bej Toptanit.Shkollohet në Austri dhe luan një rol ndërmjetes në LDB , midis Ballit Zogistëve dhe Komunistëve.Mbas luftës jetoi në Angli dhe Itali. I vlerësuar si "Dekani i Shqiptarëve" apo "Beu i fundit Osman" që jetoi në Britani.

1918 Leonard Bernstein - kompozitor amerikan , por edhe pianist dhe drejtor i njohur orkestre.

1933 Gjelosh Gjokaj - piktori i njohur modernist shqiptar nga Mali i Zi.

Ngjarje ;

1609 Galileo Galilei ( 1564- 1642) - gjeniu që paraqiti teleskopin e parë , para ligjvenësve veneciane.

1768 James Cook - lundërtari i famshëm nisi udhëtimin e tij Rreth botës.

1814 Shtepia e Bardhë dhe Washington DC - u dogjën dhe u shkatërruan nga forcat Britanike.

1942 "Zëri i Popullit" - Gazeta e Komunizmit Shqiptar , themeluar me 25 Gusht 1942 dhe drejtuar nga kreu i komunistëve , Enver Hoxha.

Vdiq ;

1776 David Hume - filozof dhe historian skocez. Një nga tre më të mëdhenjtë Empirikë Britanikë.

1867 Michael Faraday - fizikant dhe kimist i njohur britanik.

1900 Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844-1900) - një nga filozofët më të shquar Gjermanë. Një nga filozofët më të vështire për tu kuptuar.

1957 Umberto Saba- poet shkrimtar dhe eseist italian.

1984 Truman Capote (pseudonim i Truman Streckfus Persons) - shkrimtar , gazetar , dramaturg , skenarist , aktor dhe dialogist amerikan.

hurtlocker

Valoris scriptorum
( 25 Gusht.....)

Lindi ;

Enrico Tellini (1871-1923) - ushtarak italian që u vra nga grekët gjatë përcaktimit të kufijvë jugorë të Shqipërise me shtetin fqinj Greqinë , akt i cili solli pasojë në raportin midis Italisë dhe Greqisë.

1933 Gjelosh Gjokaj - piktori i njohur modernist shqiptar nga Mali i Zi.

1- per shkak te saj vrasje, italia bombardoi dhe pushtoi korfuzin dhe praktikisht degjeneroi greqine.... pasoje e eksaj qe nje perfundim i aktiviteteve subversive te qeverise greke kunder shqipersie...ah vrasjen e telinit filoshqiptar, e organizoi koloneli i zbulimit ushtarak grek, antishqiptari i etrbuar me origjin shqiptare (suljot) foto xhavella

2- fenk ju qe kujton dajen e nanes teme :D

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
1- per shkak te saj vrasje, italia bombardoi dhe pushtoi korfuzin dhe praktikisht degjeneroi greqine.... pasoje e eksaj qe nje perfundim i aktiviteteve subversive te qeverise greke kunder shqipersie...ah vrasjen e telinit filoshqiptar, e organizoi koloneli i zbulimit ushtarak grek, antishqiptari i etrbuar me origjin shqiptare (suljot) foto xhavella

2- fenk ju qe kujton dajen e nanes teme :D

Kush është Gjelosh Gjokaj apo Toptani? Mjaft interesante kjo qasje!

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Hmmmm a s'do pershtatej kjo teme me mire tek Historia?

Po e vertetë , nuk e di nëse kam mundësi , por nëse është @gurax online të kryejë zhvendosjen të lutem. Një gabim shpejtesi padashje se paskam verejtur fare, kërkoj ndjesë.

Aki

Paint It Black
Mos u merzit se te gjithe i bejme keto gabime ^_^
Edhe mua me ka ndodhur :)
Ose @Dreamer ec lodhu ca zhvendos temen e fshi kto komentet e mia jashte teme :p

Aki

Paint It Black
Do duken do duken, jane futur nga vrimat e zeza diku po ne e derguam mesazhin me Voyager do u arrije heret a vone :p

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
ska te bajn me toptanet...eshte seljan prej miljeshit ne mal te zi malit te zi.
piktor i vlersuar e shume madje ne evrope....
ne shqipni ...spara pelqehet nga emri e mbiemri ;)

Eshtë gjallë jetonte në Itali më duket , nejse nuk ka rendesi emri. Por kështu ndodh ketëj , ka kohë që artistat e vertetë nuk i vlerësojne aspak deri në momentin kur ndërrojnë jetë.

hurtlocker

Valoris scriptorum
Eshtë gjallë jetonte në Itali më duket , nejse nuk ka rendesi emri. Por kështu ndodh ketëj , ka kohë që artistat e vertetë nuk i vlerësojne aspak deri në momentin kur ndërrojnë jetë.
ne gjermani tani.

po ky, martin canaj etj sulmoheshin gjat komunizmit nga keta maskarenjt ïntelektual"te kohes se enverit...bij te akademizmit shterp lindor.... dhe mqs keta funderrina vazhdojn edhe sot...ish antar te lidhjes shkrimtareve e artisteve qe spiunonin e benin art medioker ne sherbim te nje ideologjie barbare...

pastaj kush ka sadopak tru heq dor nga ky pis milet...dhe kemi intelektuale e artiste te tipit te ciljetes...apo te greta kocit, putanes se cdo trafikanti droge q ee vune ne drejtorin sekrete te ministris te brendeshme.
kur un them vend i nyre pa pik decence se kam nga frustracioni, por me nje baze solide llogjike

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
topTeaser_copy-of-gersthofe-628x272.gif
gjgjelolshs.gif
gjelosh_gjokaj_art.gif
image0000000359.gif

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
un nuk kam aq gusto e finese qe ta kuptoj pikturen e tij ndaj nuk jam i kualifikum te jap gjykim...por di qe asht shum i respektum ne evrope

As unë nuk kam. Por që mendoj dhe e ndjej një artist të denjë sepse të "ngjit" që në herën e parë që ti e kundron një pikturë të tyren , qasja e parë me shqisat e të parit është mjaft pozitiv dhe tani jam duke hulumtuar më tutje rreth cilës ide është vërtitur daja jote , cfarë ka dashur të shpalosë përpos këndveshtrimit tim amatoresk.

hurtlocker

Valoris scriptorum
As unë nuk kam. Por që mendoj dhe e ndjej një artist të denjë sepse të "ngjit" që në herën e parë që ti e kundron një pikturë të tyren , qasja e parë me shqisat e të parit është mjaft pozitiv dhe tani jam duke hulumtuar më tutje rreth cilës ide është vërtitur daja jote , cfarë ka dashur të shpalosë përpos këndveshtrimit tim amatoresk.

nje gje jam i sigurte...qe daja i nanes (jo imi) do terbohej maksimalisht nqs do merrte vesh qe i ula pjacen :)