Re: NGA PUBLIKIMI I KOVERTIMIT NË KATOLIK TË IBRAHIM RUGOVËS NË ITALI – GJYSËM ILEGAL
Lene more ate gomar braham-rugov-popin le ti ndrron per mua edhe 100 here fet po kush po ja ng....
por ndegjone mesazhin e ati qe i perfaqson rreth 95% te shqiptarve te besimit islam qe jan ne kosove
--------------------------------------------------
Mesazhi i kryetarit të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës me rastin e muajit të Ramazanit
Prishtinë, 14 tetor - "Nesër, më 15 tetor është dita e parë e këtij muaji, dita kur myslimanët me kënaqësi dhe devotshmëri nisin të kryejnë këtë detyrim, i cili si ibadet, zë vend të rëndësishëm në jetën tonë. Në të vërtetë, agjërimi i muajit të Ramazanit është një prej pesë shtyllave të Islamit. Muaji i Ramazanit dallohet për disa ngjarje të mëdha e veçori...", thotë në mesazhin e tij drejtuar besimtarëve me rastin e muajit të Ramazanit.
"Pra, besimtarët obligohen të agjërojnë këtë muaj, sepse, duke kryer këtë obligim, ata synojnë të arrijnë shkallën më të lartë të devotshmërisë, që është thelbi dhe qëllimi i agjërimit.
Kam nderin dhe privilegjin që të gjithë besimtarëve myslimanë t’u uroj muajin e Ramazanit, me dëshirën që sa ma shumë t’i përkushtohemi Krijuesit të Gjithpushtetshëm, që me kënaqësi ta kryejmë këtë ibadet dhe të arrijmë gradën më të lartë të devotshmërisë", thotë myftiu Tërnava.
"Uroj gjithashtu edhe vëllezërit tanë në Shqipëri, Maqedoni, në Malin e Zi e në Diasporë, me dëshirë që Allahu të na pranojë agjërimin dhe lutjet tona. Shpresojmë që me lindjen e Hënës së re të Ramazanit, të na mbulojë mëshira e Allahut të Gjithëmëshirshëm.
Pra, urime, shëndet dhe mbarësi në familjet tuaja për këtë muaj të bekuar!", thuhet në mesazhin e kyetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës myftiut Naim Tërnava.