NGA PUBLIKIMI I KOVERTIMIT NË KATOLIK TË IBRAHIM RUGOVËS NË ITALI – GJYSËM ILEGAL

*Plisi*

Primus registratum
Re: NGA PUBLIKIMI I KOVERTIMIT NË KATOLIK TË IBRAHIM RUGOVËS NË ITALI – GJYSËM ILEGAL

redhat
pasha rugovn-popin e pasha kryqin e tina qe e ka nen shall nuk di italisht une dhe nuk jam gazetar italian as shqiptar po nejse se ja paske fut kot
se ket intervist brahim-kryqi ja ka dhan kesaj gazete nuk ka dilem por si duket u tranuat se pe dini qe kur e ndrron fen e shet edhe vatanin me mujt e me pas ne dor po nuk e vet kush kur eshte dhe ku eshte lama e qeve se le ma per kosoven mos ke harrue se nuk e ka ma mikun e shokun e vet tue sunue ne serrbi por ai eshte ne birucen e Hages pra cofi milloshi ra rugovna haaaa

OROSHI

Primus registratum
Re: NGA PUBLIKIMI I KOVERTIMIT NË KATOLIK TË IBRAHIM RUGOVËS NË ITALI – GJYSËM ILEGAL

Ti "plisi"(ne fakt nuk e meriton kete nick)je nder injorantat ma te medhenj qe ka ky forum i shqiptareve,dhe kur te permendesh kryqin laje gojen dhjet here me milva teshash more rriqen e mbeturinave Osmane,duhet te jesh nga ato Jevgjit e Prizrenit,apo nga ata boshnjaket e Mitrovices he turku i zi.Edhe nji here po te tham,nuk ke nevoje me permend kryq,sepse nuk e meriton goja e ndyre e jotja me permend kryqin e shqiptareve!!!
Persa i perket shkrimit tand(nuk ja vlen te merresh,por sa per ta dhjer)kur thu qe:Rugova tani qe nderroi fene,mundet kollaj me shite vatanin/atdheun,po ju qe e keni nderru ma perpara mor budalli i nanes,a e keni shit edhe ju atdheun???Ju e nderruet fene qysh ne fillim te pushtimit te tokave Ilire nga magjypet e Turqise,ju i bate m... atdheut!!!Ne vend qe te luftonit per mbrojtjen e tokave dhe fese se Shqiptareve,nderruat fene dhe zakonet e pastra Shqiptare i nderruat me ato Aziatike/Turke!!!Ik bre kelysh i zagarices e shko ban naj gja te dobishme per vedi e mos u merr me politike e histori se nuk e ke bagazhin e duhur.

OROSHI

Primus registratum

- brahim-kryqi ja ka dhan kesaj gazete nuk ka dilem por si duket u tranuat se pe dini qe kur e ndrron fen e shet edhe vatanin me mujt e me pas ne dor-.

He plisi i budalles,sa budalleqet po ti nxjerr goja!!Po ti bre Turk i zi,kur e nderrove fene a e shite Vatanin?????

vlera

Primus registratum

Mendoj se eshte çeshtje personale e Ibrahim Rugoves ne nderron apo jo fene, por si personalitet i larte qe eshte mendoj se duhet te dij te respektoj popullin ashtu sic duhet pa dallim feje, sepse ne te kunderten do te ul respektin dhe pajtueshmerite nderfetare qe ekziston.
Shume nga shkruasit nuk di ne i parashtrojne veten kete pyetje: nese shkruajn keshtu se kan inat ne plisin apo keshtu mendojne, nese me te vertet keni inat ne plisin ai besoj se nuk e ka problem, por nese keto jane mendimet e juaja mendoj se ju vete jeni me fundamentaliste se vet vllezerit tuaj qe i quani islamik e funderrina turke etj etj.
Oroshi:Une i takoj besimit musliman, nuk jam funderrin turke, por kam gjak aq te paster shqiptar sa ke edhe ti, dhe me ket mos do e quash veten me patriot vetem e vetem se i takon besimit tjeter.
Oroshi: Shqipare den-babaden eshte ai qe flet shqip e mendon shqip me zemer e me shpirte e jo si shume nga ju qe ne cdo moment bini ne provokim dhe quani vllezerit tuaj mbetje turko-arabe,islamik radikal, i barazoni me kriminel, ne nje ane si dhe ne anen tjeter plisi qe pa vetedije ofendon vllerezit e tij te besimit te krishtere vetem se ka inat ne Rugoven.

OROSHI

Primus registratum

Beti,nuk ka snji problem per shqiptaret qe e kane nderru fene(ne kohen e Turqve)per arsye te ndryshme!!!Por te qohesh tani mbas 500 vjeteve dhe te ofendosh/akuzosh vellezerit katolike si tradhetare,kjo me duket mu injorance ose hipokrizi,nuk lahet faji( i shumices qe nderroi fene)duke hedhur balte pikerisht mbi ata qe i ndejten besnike tradites shqiptare mijevjeqare,apo jo.Ndersa inatet personale ketu nuk hyne ne pune,une i jap pergjigje personave sipas shkrimeve qe ata postojne ketu!!!
Nqs ai/ata ndihen fajtore per tradhtine qe i kan ba kombit shqiptare,ka rruge te tjera per ta rregullu ate faj,nje nga ato rruge eshte edhe rruga qe ndiqi Rugova!!!Doni apo sdoni ju,kombi shqiptar eshte pjese e Evropes dhe ka dhane shume per kete Evrope te krishtere,nuk mund te barazohemi me racat e tjera Evropiane duke qendruar gjithmone ne rolin e tradhetarit.Ta dishe qe vetem feja na ka prish pune(nderrimi i fese),disa mendjeshkurter na e paraqesin kete nderrim,si "gjoja" te domosdoshem per ruajtjen e identitetit shqiptar??????????Pra lereni rehat Rugoven,sepse gjithe bota po e nderon,ndersa ne i hedhim balte.Ky fare plisi ma permende kryqin 30 here pa kuptim,ku e ka hallin ai???Ne i kena rezistu hordhive Turke per 500 vjet,e per kesi te ashtuquajtur "plisa" nuk i kena problem hiq!!

tushi

Valoris scriptorum

Te rrime shtremt e te flasim drejt sikur Ibrahim Rugova te ishte katolik(si un) ne Shqipni e te ndrronte fen e te bahej mysliman si Muhamed Ali ose Jusuf Islami(Ket Stivens) edhe sikur Shqipnija te ishte 90%katolik si asht Kosova sot 90% s'kishte nej kush pa e sha.Me te drejte ju mund te thoni se krahasimet jan krejt te ndryshme edhe ashtu jan :thumbsup: .Rugova jam i bindun se i ka dit edhe pasojat e veprimit te tij edhe nqs si ka dit personalisht nojnji prej rojeve te tij ja kishte kallxu :idea: ,po megjithate e ka gjyku te arsyshme me vazhdu.Nuk jam dakort absolutisht me Betinen kur thot se asht diçka personale s'gjeti koh tjeter e me ma pak kosto politike me nrru fen.Shpesh ka diferenca te mdha midis asaj qe mendohet dhe thuhet.Rugova menon qe e erdhmja jon asht ne perendim ekonomi kultur mentalitet gjithshka edhe e thot ne menyren e tij.Problemi asht se shum njerez mendojne te njejten gje po thone te kunderten,ata jane sharlatane (nuk flas ktu per ket pisin a plisin se ky keka zog gomarit :lol: ).Pra te fitosh kredi politike me ket gjest/sakrifice asht e denje per zvarranik te ndryshem,kerkoj falje zvarranikve per krahasimin.Tema mbyllet /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Tung

vlera

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Beti,nuk ka snji problem per shqiptaret qe e kane nderru fene(ne kohen e Turqve)per arsye te ndryshme!!!Por te qohesh tani mbas 500 vjeteve dhe te ofendosh/akuzosh vellezerit katolike si tradhetare,kjo me duket mu injorance ose hipokrizi,nuk lahet faji( i shumices qe nderroi fene)duke hedhur balte pikerisht mbi ata qe i ndejten besnike tradites shqiptare mijevjeqare,apo jo.Ndersa inatet personale ketu nuk hyne ne pune,une i jap pergjigje personave sipas shkrimeve qe ata postojne ketu!!!
Nqs ai/ata ndihen fajtore per tradhtine qe i kan ba kombit shqiptare,ka rruge te tjera per ta rregullu ate faj,nje nga ato rruge eshte edhe rruga qe ndiqi Rugova!!!Doni apo sdoni ju,kombi shqiptar eshte pjese e Evropes dhe ka dhane shume per kete Evrope te krishtere,nuk mund te barazohemi me racat e tjera Evropiane duke qendruar gjithmone ne rolin e tradhetarit.Ta dishe qe vetem feja na ka prish pune(nderrimi i fese),disa mendjeshkurter na e paraqesin kete nderrim,si "gjoja" te domosdoshem per ruajtjen e identitetit shqiptar??????????Pra lereni rehat Rugoven,sepse gjithe bota po e nderon,ndersa ne i hedhim balte.Ky fare plisi ma permende kryqin 30 here pa kuptim,ku e ka hallin ai???Ne i kena rezistu hordhive Turke per 500 vjet,e per kesi te ashtuquajtur "plisa" nuk i kena problem hiq!! [/qb]
ketij komenti qe bere ti Oroshi une si beje me replika sepse ti ne kete rast ke ra ne te njejtin rang me pilisin por do ja ve nje:

NO COMENT :eek:

vlera

Primus registratum

Nuk eshte zgjidhje ajo se nese nderrojm fene do hyjm ne evrope, kjo nuk qendron aspak, Evropa i perkushtohet fese vetem kur ka ndonje feste fetare apo ndonje rast special ne rast lindje e vdekje, dhe nuk i bene edhe aq pershtypje feja.
Kjo u deshmua se ne lufte te Kosoves ne kundershtim ishin dy popuj me dy besime te ndryshme, dhe kush fitoi? u beri pershtypje kjo gje aleateve qe te na ndihmonin?
Kosova e Shqiperia u gjason shume vendeve evropiane apo mund te them lirisht jemi me shume laik se vete ata u perkasim dy besimeve te ndryshme por feja nuk eshte para kombit, kete e kemi deshmuar si komb dhe mos hudhni pluhur mbi gjerat me me vlere qe i kemi si komb.

P.S. Mendoj se ruajtjes se fese katolike ne Shqiperii 500 vite i ndihmoi shume edhe lartesia e maleve dhe frika e osmanlive qe te hipnin atje, pra aty ku nuk ishte sundim i plot u ruajt feja, por jo edhe ne vendet e ulta e lere me neper qytete (ju kerkoj falje)

OROSHI

Primus registratum

Beti,nqs ti mendon qe Evropianeve nuk u intereson feja,e ke gabim,Evropüianeve u intereson feja kur ky interes eshte ne shkalle Evropiane!!!!Megjithate nuk po du me diskutu per kete problem sepse nuk e kam ndermend me ja nderru fene askujt,per mu si mysliman si katolik jane njesoj,dhe kush me njeh e din kete.Por kur ndonje tip i pa shkolle te provokon,atehere nuk mund te rrish pa i kthy pergjigje.

P.s,asht e vertete qe feja e shqiptareve asht mbrojt neper male,pra te paret tane kane lan pasunin e te gjitha dhe nuk ju kane nenshtru Turkut,a per kete jena tradhtare ne??

vlera

Primus registratum

Oroshi edhe une qe i takoje besimit tjeter nuk jam tradhetare dhe nuk e quaj veten tadhetare edhe ne te ardhmen te mbaj kete religjion, sepse une mendoj shqip flas shqip dhe kam gjak shqiptari.

*Plisi*

Primus registratum

Oroshe deshta te flas e te qetsoi pak ne gjuhen tane por e di qe e kupton edhe shqipen e po te lus pash kryqin e brahim-rugov-popit mos u ban nervoz se nuk te kam une faj qe i ndrron rugov-brahim-kryqi fet si lavierja brekt haaaaaaaaaaa

giglio

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Bravo i qoft!! Politikan i zgjuar.

Shpresoj qe figura te tjera te larta te ndjekin shembullin e tij. Ne qoft se kjo nuk i shkon per hise islamistave radikal ateher le te shkojn te banojn me arabet. Rrugova eshte per tolerance por ama nuk duhet qen tolerant me anti tolerantet.

Mendoj se eshte dicka shume e mire per Kosoven dhe shpresoj qe kosovaret te vene ne radh te pare aspiratat e tyre kombetare e jo besimet fetare. [/qb]
o lr 2 reshtat e pare ja ke fut me top si mato gruda mullareve te plakut mere

giglio

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Betina:
[qb] Nuk eshte zgjidhje ajo se nese nderrojm fene do hyjm ne evrope, kjo nuk qendron aspak, Evropa i perkushtohet fese vetem kur ka ndonje feste fetare apo ndonje rast special ne rast lindje e vdekje, dhe nuk i bene edhe aq pershtypje feja.
Kjo u deshmua se ne lufte te Kosoves ne kundershtim ishin dy popuj me dy besime te ndryshme, dhe kush fitoi? u beri pershtypje kjo gje aleateve qe te na ndihmonin?
Kosova e Shqiperia u gjason shume vendeve evropiane apo mund te them lirisht jemi me shume laik se vete ata u perkasim dy besimeve te ndryshme por feja nuk eshte para kombit, kete e kemi deshmuar si komb dhe mos hudhni pluhur mbi gjerat me me vlere qe i kemi si komb.

P.S. Mendoj se ruajtjes se fese katolike ne Shqiperii 500 vite i ndihmoi shume edhe lartesia e maleve dhe frika e osmanlive qe te hipnin atje, pra aty ku nuk ishte sundim i plot u ruajt feja, por jo edhe ne vendet e ulta e lere me neper qytete (ju kerkoj falje) [/qb]
betina kjo evrope i la serbet te vrasin miliona musliman ne bosnje pse ishin musliman nuk e cau koken njeri nga keta evropianet qe thua ti

vlera

Primus registratum

pershendetje!

Duke u bazuar ne ato qe lexoj ketu mendoj se shume kane mendimin se po te ishim apo te riktheheshim ne fe katolike ashtu sic kemi qene me pare do gezonim simpatin e botes evropiane.
Kam pyetje direkte per ju Oroshi:

1. Sa e ndihmoni bota e krishtere perreth Skenderbeun qe beri nje lufte me nje superfuqi te asaj kohe, i cili pervec qe mbrojti memedheun ne anen tjeter u be mur i gjalle per mbrojtjen e fes se krishtere per plot 27 vjet?
2. Si e pagoi ai kete lufte ne fund, me largimin e nje te tretes se popullsise nga Shqiperia?

Shembullin e ibrahim Rugoves e krahason sic une e kuptoje paksa me shembullin e Skenderbeut i cili kur erdhi nga turqia u kthye ashtu sic edhe kishte shkuar pra mbajti fe e tradite, por tashti pasojne pyetjet:

3. Sa ishte dhe sa e ndihmoi I.Rugova popullin e tij kur kishte nevoje ne kohen e luftes, u gjend ai ne balle te luftes ashtu sic duhet te jete nje udheqes i nje populli, ne kete rast qe e permenda Skenderbeun?

Tjetra gje qe dua te ve ne pah, eshte nje jave para se te filloj bombardimi ne Kosove I.Rugova kerkoi zgjedhjet, dhe populli doli e votoi per te:

4. Pse athue valle? Cfare e friogonte ne ate kohe, ç'i duheshin zgjedhjet ne ate kohe kur me shume se gjysma e Kosoves ishte ne flake ( e di qe duhet ta dish kete pasi qe e mbron kaq shume si person); ( dua te te ndihmoj e frikoj karrikja se mos po e humbiste sepse populli kishte simpatine tek dikush tjeter ne kete rast UCK)

Nje gje tjeter qe dua te them, ai u zgjodh fitoi bindeshem sepse ne zgjedhje morri pjese vetem partia e tij dhe aleatet e tij, tashti kam edhe nje pyetje:

5.Si e paraqiti veten I.Rugova gjate luftes, si udheheqes i nje populli apo si familjar?

une e kuptoj edhe pse nuk jam kryefamiljare edhe pse nuk jam prind cfare do te thote te shohesh vdekjen me sy te me te dashureve, dmth eshte e kuptoj polesisht si prinde apo bashkeshorte por jo si udheheqes i nje populli. Rugova me vet insistim deshi te ishte ne krye edhe ne ate kohe, cfare beri ai per popullin qe prehej e grihej pa meshire?
Dhe derisa ai si prinde ne kete menyre mbrojti familjen e tij kush mundohej te mbronte popullin ishte vetem UCK e cila bente aq sa kishte mundesi, dhe sot Rugova si burreshteti si i pari i nje shteti nuk merr pjse ne asnje ceremoni perkujtimore qe heronjeve qe ran qe dhane ate qe eshte me e shtreja JETEN.

P.S. sa i perkte asaj qe eshte I.R ka nderruar fen per mua eshte ceshtje e tij personale, dhe nuk con pesh aspak, secili nga ne kemi te drejte te kemi jeten tone private, e edhe I.R.

OROSHI

Primus registratum

Degjo Betina,nqs tek Rugova kerkon nje figure luftetare,nuk do ta gjesh.Dihet historikisht qe luften nuk e bajne profesoret apo intelektualet,luften e bajne ushtaraket.Prandaj edhe ishte formu Farku nen udheheqjen e Gjeneral A.Krasniqit,pastaj u krijua UCK-ja,ne Oslo te Norvegjise u arrit nje marreveshje per bashkepunimin e ketyre dy grupimeve ushtarake,por marreveshja u prish nga ekstremistet komuniste-marksiste te Zvicres(vritet Gjeneral Krasniqi nga nje dore tradhetare).Tani,persa i perket historise,Skenderbeu ishte nje strateg ushtarak(i formuar ushtarakisht ne Turqi) dhe sdiskutohej qe ai do behej nje prijes i madh per te gjithe Shqiptaret!!!Pra figuren e Skenderbeut nuk mund ta gjejme tek Rugova(ne fakt tek asnje shqiptar te sotem).Skenderbeu eshte vleresuar shume nga Evropa,ne te gjithe Evropen ekzistojne rruge dhe sheshe me emrin e tij!!!Sipas mendimit tim,populli shqiptar ekziston tani vetem nga historia e tij e lavdishme,dhe nga lufterat e tij te vazhdueshme kunder hordhive Turke,te ardhura nga Azia.Vleresimet qe Evropa i ben Rugoves nuk jane te paqellimshme.Ne shqiperine e vitit'44 qeverine e moren ne dore ushtaraket ,te pashkolluar dhe kriminele,dhe perfundimi dihet se ku shkoi Shqiperia,ndersa rreth viteve'30 shqiperia ishte me e pasura ne Ballkan per nga mireqenia ekonomike,mbas vitit'45 shqiperia rradhitej nder vendet me te varfera(titull qe vazhdon ta mbaje edhe sot).Une thjeshte nuk do deshiroja qe edhe me Kosoven te perseritej e njejta tragjedi si me ne ketej.
LDK-ja ka nevoje per ndryshime rrenjesisht te thella,jam dakord,por nuk jam dakord qe Kosova te qeveriset nga mashtrues,kriminele,xhambaze,heronj te vetequajtur etj.Bajram Rexhepi eshte intelektuali tipik Kosovar :thumbsup: (pra sic e sheh jam per njerez te pregatitur).
Rugova ne kohen e luftes nuk u largua nga Kosova,u mbajt i arrestuar nga regjimi i Miloshevicit(por te pakten nuk shkoi ne Shqiperi te hante dreka e darka neper hotelet me luxoze te Shqiperise).Akuza qe i behet Rugoves per sherbim ndaj Milosheviqit eshte aq mjeran sa dhe njerezit qe e mendojne kete!!!!Per kete ka treguar nje gazetare Gjermane qe ka ndodhur ne te gjitha ngjarjet e arrestimit/mbajtjes se familjes Rugova nga pushteti Serb!!!Pse fitoi LDK-ja zgjedhjet mbas luftes???ßSepse shumica e popullit nuk kishin besim tek Gjeneralet/Kolonelet/majoret e vetequajtur te UCK-se.Pse UCK-ja fitoi ne Maqedoni,sepse sjellja e tyre ishte shume me ndryshe se keta te Dukagjinit /pf/images/graemlins/wink.gif .
:wave: :wave: :wave:

vlera

Primus registratum

Oroshi, te lutem dua qe te mi pergjigjesh pyetjeve , nuk lexova asnje pergjigjje ketu, per vec asaj qe me hape syte apo me dhe mend kur me the te dalloja luftarakun prej politikanit, ok ne nje far menyre kjo bie poshte , por po te beje kete pyetje tani: cfare politike mund te bente ne ate kohe Rugova qe kerkoi zgjedhje ne prage te luftes?
une nuk dua dhe nuk e kam qellimin qe ta paraqes Rugoven si tradhetore se pse mendoj se koha i ve ne vend te gjitha,dhe une jam person i brishte ta akuzoj nje personalitet kaq te larte, por une qe te jem pro rugoves kam deshire qe te dij keto qe edhe i pyeta

Une e di ne cfare gjendje ishte Rugova sepse skam qene shume large tij, edhe familja ime ishte ne Kosove(Prishtine) ne ate kohe e edhe pasi Rugova iku e la, dmth ne vend qe te ishte ne hotelet luksoze te Shqiperise ishte ne hotelet luksoze te Italise derisa une familja ime dhe shume te tjere banore te Kosoves pritshim vdekjen ne cdo moment.

P.S. nese mundesh pergjigju pyetje te lutem, kam deshire te me japish nje pergjigje konkrete.

OROSHI

Primus registratum

Nqs e ke fjalen per intervisten e Rugoves nen presionin Serb,(ne kohen kur ndodhej i arrestuar dhe Milosheviqi u mundua ta perdorte per kredo politike)atehere kjo nuk ka nevoje per koment,nqs ai ka kerkuar zgjedhje JO nen presionin Serb,atehere edhe kjo nuk do koment sepse zgjedhjet duhen te behen,vendi kishte nevoje qe te caktoheshin njerezit ne postet e tyre,qe Kosova te kishte pamjen e nje shteti dhe jo te nje krahine te eger.Pra ma sqaro ma mire se kur i ka kerkuar Rugova zgjedhjet!!!
Rugova vertete u strehua ne Itali,por kur disa "komandante" kishin muaj qe kishin "pushtuar"vilat e bllokut ne Tirane.Beti,jam kunder figurave komunisto-kriminale!!!!!!!!!!!!

vlera

Primus registratum

une jam kunder cdo krimineli , ne eshte apo jo komunist.

une e permenda kur i ka kerkuar I.R zgjedhjet, ne prage te bombardimeve pasi u kthye nga Rambouillet, athua Oroshi ishte koha e duhur atehere te tregohej Kosova se ishte shtet, kur me shume se 2/3 e Kosoves ishte ne flake dhe brenda perbrenda vete Prishtines shpernguleshin lagjet pra brenda permbrenda Prishtines kishte refugjat prej nje lagje ne tjetren, athua Rugova kishte votat e nevojshme qe te ishte udheheqes i nje vendi ne ate kohe.

te lutem shume, edhe ata qe ti i quan "komunisto-kriminal" /pf/images/graemlins/frown.gif jane ne lidhje te vazhueshme me USA, je apo sje ne ngjarje :mad:

*Plisi*

Primus registratum

15.JPG

_17.jpg

receli

Primus registratum

U lodhe o Plis duke luftuar Rugoven.
Ani luftoje se ai perderisa ka marre shumicen e votave te popullit shqiptar duhet vra ne se ti je serb.
Mirpo po din shqip se.
I mjeri enverist ka me vdek si shka.