Re: NGA PUBLIKIMI I KOVERTIMIT NË KATOLIK TË IBRAHIM RUGOVËS NË ITALI – GJYSËM ILEGAL
Degjo Betina,nqs tek Rugova kerkon nje figure luftetare,nuk do ta gjesh.Dihet historikisht qe luften nuk e bajne profesoret apo intelektualet,luften e bajne ushtaraket.Prandaj edhe ishte formu Farku nen udheheqjen e Gjeneral A.Krasniqit,pastaj u krijua UCK-ja,ne Oslo te Norvegjise u arrit nje marreveshje per bashkepunimin e ketyre dy grupimeve ushtarake,por marreveshja u prish nga ekstremistet komuniste-marksiste te Zvicres(vritet Gjeneral Krasniqi nga nje dore tradhetare).Tani,persa i perket historise,Skenderbeu ishte nje strateg ushtarak(i formuar ushtarakisht ne Turqi) dhe sdiskutohej qe ai do behej nje prijes i madh per te gjithe Shqiptaret!!!Pra figuren e Skenderbeut nuk mund ta gjejme tek Rugova(ne fakt tek asnje shqiptar te sotem).Skenderbeu eshte vleresuar shume nga Evropa,ne te gjithe Evropen ekzistojne rruge dhe sheshe me emrin e tij!!!Sipas mendimit tim,populli shqiptar ekziston tani vetem nga historia e tij e lavdishme,dhe nga lufterat e tij te vazhdueshme kunder hordhive Turke,te ardhura nga Azia.Vleresimet qe Evropa i ben Rugoves nuk jane te paqellimshme.Ne shqiperine e vitit'44 qeverine e moren ne dore ushtaraket ,te pashkolluar dhe kriminele,dhe perfundimi dihet se ku shkoi Shqiperia,ndersa rreth viteve'30 shqiperia ishte me e pasura ne Ballkan per nga mireqenia ekonomike,mbas vitit'45 shqiperia rradhitej nder vendet me te varfera(titull qe vazhdon ta mbaje edhe sot).Une thjeshte nuk do deshiroja qe edhe me Kosoven te perseritej e njejta tragjedi si me ne ketej.
LDK-ja ka nevoje per ndryshime rrenjesisht te thella,jam dakord,por nuk jam dakord qe Kosova te qeveriset nga mashtrues,kriminele,xhambaze,heronj te vetequajtur etj.Bajram Rexhepi eshte intelektuali tipik Kosovar :thumbsup: (pra sic e sheh jam per njerez te pregatitur).
Rugova ne kohen e luftes nuk u largua nga Kosova,u mbajt i arrestuar nga regjimi i Miloshevicit(por te pakten nuk shkoi ne Shqiperi te hante dreka e darka neper hotelet me luxoze te Shqiperise).Akuza qe i behet Rugoves per sherbim ndaj Milosheviqit eshte aq mjeran sa dhe njerezit qe e mendojne kete!!!!Per kete ka treguar nje gazetare Gjermane qe ka ndodhur ne te gjitha ngjarjet e arrestimit/mbajtjes se familjes Rugova nga pushteti Serb!!!Pse fitoi LDK-ja zgjedhjet mbas luftes???ßSepse shumica e popullit nuk kishin besim tek Gjeneralet/Kolonelet/majoret e vetequajtur te UCK-se.Pse UCK-ja fitoi ne Maqedoni,sepse sjellja e tyre ishte shume me ndryshe se keta te Dukagjinit /pf/images/graemlins/wink.gif .
:wave: :wave: :wave: