NDODHI TE VERTETA TE JETES TIME

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Mashtrime te sinqerta te jetes sime...

Leni fjalt e bahu Burr. Mos kallxo poema e romane por ban ate ç'ka duhet. Boll u qave atje ku nuk asht tema. Shko kjahu atje ku asht vendi. Shko kjahu atje ku ta kuptojn dhimjen.

Singapuras

Primus registratum

Me mujt me te ba para ta kallxoj un venin me fol e burrnin. Po lut fat se je en p statm ku je e per mejdan nuk ke takatin. Shuti, e urt se tbaj me kjajt at qe tka vesh en nadje.

Singapuras

Primus registratum

Nij egersi sa her po nigjoj c’ka nigjova sonte! Jo vetem prej njerzve t’mi por me I ba gjanat ma keq edhe prej shoqeve te mija. E net te tilla vec ma shtojn mallin. Un me ju flas more njerz, vesht jan ba me nigiua! Nja 2 fjal me shpirt ua thom mirpo ju hyjn te njani vesh e del te tjetri! E DUA, ASHT KEN GRUJA JEME, E KAM LAN TE SMUR, E NOSHTA KA NEVOJ PER MUA! Thojn qe jam ba romantic, sa ironike vertet, halli I shpirtit tem u duktet poezi njerzve! Harroje thojn, ajo noshta asht me diken tjeter e ti devioje vemendjen tane te ne nje vajz ma e bukur e t’mir qe t’pershtatet, qe vertet te cmon jo vetem kur je intelektual por ta pranon edhe dellin e Gangos qe kur mendon se ke te drejt e manifeston egerisht. Po ju s’kuptoni sa e thell e unike ka ken lidhja jon! E zerat tuj kur bashkohen bashk e e mysin nje za tem te vetun. Nat e dit me u fol per per ket gja m’dalin fjalt si dallgt e detit. Ju me urdhnoni me e harru at vajz, pysni pse e shkatrron vetin padrejtsisht. Po a I keni syt en ball me pa sa shum m’asht ranu zemra po vuj e t’njajten vujtje duhet me e bajt c’do dit. Nuk jam ne ngut as me jetua as me dek, femnat e bukura njaty jan e nuk ikun kan e koha ka me I pru, po I femen te virtyshme nuk e zvenson asgja.
Ato thojn t’shumta jan rastet ma tragjike, ku jan da ciftet qe kan jetu bashk ma gjat, jan shua cifte e kan lan fmi! Thojn tan ky alamet djalit qe je si moll e nalume t’kishin me t’pi n’grushta si mushtin vajzat me u’a dhan shancin. Mir more marruqe, po cka me duhet ky trup kur e ka braktis shpirti? thu se moren pergjigje ma domethanse, pysin n’habi, si kshtu…kaq papritun? A thu se un nuk e di, thojn te tilla dashni nuk lejn shpesh e sduhet me dek! N’fakt primen asht dashnia qe bjen gjallnim te jeta. Por ka edhe qe Zoti ja jep njerzit t’gjall e ajo ja bjen dekun. Kajher asht ajo qe gjall ja merr njerzit jets e ja’bjen kufom. Mjer kush ka per fat kyt gja. Dashnia nuk mun te kalohet kollaj si vitet. Ato thojn se un jam ken shemulli qe kan ndjek , edhe kur ke pas illnime ti ke ba humor me te malle me te nigjua na e me na mush cdo moment ton me lumtuni. Me thojn, sikur me te pas cua Buda, “qiri jot I vetem ka ndez shum qirinj, por kurr flaka jote nuk asht paksua”. E tash a don me e fik qirin tan me na lan ne ne terr. Mir ok. Nqoft se ju duket se kam ba dicka per ju, bani dicka edhe ju per mua. Myllnje gojen. Bani si fmijaca tu fol tan kohen, po ju dalin brinjet si karikatore automatikut tu me msua mua. dredhni kamt e ikni n'pun tuj!
Un I lutem Zotit me me qit jasht senseve te mija, kurse ju ju marruqe thojni mos pi duhan tej maset. Po kush pin duhan I her me nejt brenda masave? bibat nuk kuptojn qe un pi duahn qe me mujt me detyru vetin me jetua. Me jetua, qe me nije budalleqet e tyne. Pi duhan me dal jasht senseve t’mija pot te tilla jan kujtimet per i vajz qe sa sado qe pi duhan ato kujtime nuk me lejn me dal jasht senseve te mija. Sa ran, me me me ranua shoqe qe munohen sa me te zhvesh prej halleve po aq shpejt sa me te zhvesh teshat!! po fjalt e tyne t’marra vec ma shum ma shtojn mallin per at vajz.Ato nuk e kuptojn sa e thell ka ken lidhja jon. Me nim t’engjullit tem mrojts bahem gati t’c cohem me ik pergjighmon e betohem mos me I pa ma po ku kam me shkua? Ku? Njana thot lene duhanin, tjetra thot lene merzin, tjetra thot harroje at vajz, tash ka met vetem kur Zoti I mall te me thojn lene ket bot. Ato thojn qe nuk jam I perqendrum ne cka me thojn. E me ket arroganc nuk meritoj simpati. Ato thojn kjo arroganc asht tipar Gangosh po un vertet nuk du me ofendu ne vend te mirnjohjes. E pranoj c’do denim qe mund te me dekretojn, vec dua te me lejn vetun. T’me lejn te qet qe at pjes t’jets qe kam jetua ta pleqnoj me vetin. C’ka asht ishtu me njerzit qe edhe ket gja dojn me ma marr. T’me lajn te qet te pi duhan cado te jet perfundimi e pasoja. Se kur tymi me arrin zemeren me thrret kujtimet e saj. Aspak ska ransi se me shkurtohet rinia e jeta se ne te vertet cdo fije me jeten asht kput i her. Se cfar verdiktit ka me shqiptu GJYKATSI I te t’mirs e t’keqes nuk e di por sinqerisht ne mu dhaft edhe 1 jet tjeter prap Gangoja dua me le. Sa krenar jam per besnikrin teme ndaj idealeve e principeve tmija. Ndaj dashnis teme. Nuk alarmohem as shplakem po ne heshtje vuj vese e di se kam triumfua, besnik I nejta idealit tem.

Singapuras

Primus registratum

O Niso t'past Elvisi hajrin em len rahat ne halle t'mija vajzo. Asht turp per i femen me adoptu natyr mashkullit provokus, ji femen!S'ke iden se kush jam a c'ka baj, pot respektoj si femen si dukesh se kam t'jeter kultur un n'rraport me femna qe e justifikojn feminitetin e tyne prandaj t'lutem ...e din vet shok.
Meqi paska trima e kurioz me dit e njoft hajde te njihna nua majt ndaci drejtperdrejt ndac d'vetni shqiptart en Singapr. Mos bani kurvacion e propogand dylberash se deri dje s'keni dit me ba me dor ka bjen kanadaja a singapori. E sot u duket vetja se keni kap bo.et e marsit me dor! Mos bani sikur ky hall qe me mua per hise nuk asht per njerzit,banju origjinal, jeni vetvetja, njerz. Ju atje jeni msu me nenshtru njenjat e trupin per i cop buk kur n'fakt nqoft se jeni kaq te squt duhet me ba at cka ndjeni, doni, qe ju ban me u ndje te lir si zogj shiponjash, jetoni ne denial, banju origjinal, vetvetja e krenar per cka jeni. Per koren e vertet te brendshme, jo per lustrat e shkerdhatacionet qe veni ne ftyr ose qe shprehni tu skermit dhamt.Tipizmi juj nuk e meriton as do ta ket vemendjen teme ma.
Nuk erdha ktu me fol me askerkend se sjam njeri fjalsh,e nalo Zot me leju ty a kan me guxu me tallje te abuzohet me gjan ma shtrejt qe kam pas. Per at gja un kam sakrifkua aq sa ty e askujt ktu sja merr menja. Nuk penohem per t'gjall po deshta me te than qe s'jan vetem fjal kto qe po te thom por vepra.Prova te mllaja kam dhan. Aq sa njerzve te mi u ka pas ik tepeleku i kres tu pa si sakrifikova nje te ardhme te panifikume ne detaj, shnetin,ropt, nje shoqni superelitare etj, (e ma ty te kisha fal dreqit e sakrifikua fill pa u menua 2 her), per at qe vertet me bante me u ndje njeri i plot. E jam krenar per ket se at jet qe kam pas prap mund ta bajse i kam burimet e munsit qe jo gjithkush i ka po sikur mos me pas provu cka asht ajo ndjenj e kriju at vater (fizike) cerebrale qe e qujne dashni a cka di vet nuk kisha dit c'ka asht esenca e jets taman.
Kur i kam shkru njato fjal qe shkorva en 2 postimet e mija guzhllek t'mall n'vetin kam pas, nuk asht dobsi as turp me ken vetvetja, pa ego me at femen qe vertet e don e noshta i dhimesh nopak. Me njerin qe don ska ego as kushte, me at ske kushte, ajo te ban me u ndje vetvetja i plot a te thash i her. Nqoft se e doni diken nuk keni frik me u rujt e rezervu tu kujtu se ajo/ai qe doni do fjalt e tua do ti marri per dobsi e do te lujn a marri avantazhe a do ti perdorin me knaq egon e saj/ tij. Se kur je vetvetja e i sigurt ne vetin se kush je nuk ke frik as nuk te ndryshon sensi i vetvetes prej kujt. Nkjoshi burra e zonja manji seder, ego e krenari me tjeterkan por jo me at qe e 'doni". A nuk u dhimet? A nuk u bahet me e kap en krah e me i than , boll tash! se tash jam un ktu mos u frikso, ste la un ty ckado te bash, te mroj e kujdesem per ty! Burri qe asht burr ket gja ban!
Ito fjal peng en zemer i kam pas se s'ma dhan munsia me ja shpreh asaj qe duhet me ja pas shpreh. KAM LUFTUA SHUM ME E MARR PRAP AT VAJZ MRAPA PO NUK ME KA LAN ASI SHTEG ME U SHPREH E VEPRUA! AJO SKA PRANU ME ME PA ME SY TE BALLIT MA SE KSHTU JA KAM THAN UN I PARI EDHE PSE NUK KAM DASHT VERTET ME E LAN E IK, UN KJESH KTHY PO AJO SPRANONTE MA AS ME U TAKUA, PER KET PUN ASHT BA MALSORCE KUVEND MES NJERZISH TON E MUA NUK ME PAT MET GJA TJETER ME BA VECSE ME RESPEKTUA VENDIMIN E SAJ E AT KUVEND BURRASH! PARA KTIJ KUVEND POLICIA ASHT KEN IFORMU PRAJ SDI KUJ E JAM KEN ARRESTU TU SHKU TE SHPIJA E SAJ E MAJT PERSGJALLIT EN FUGON TU SHKU TE SHPIJA E SAJ PA MARR PARASYSH AS NJERZ T'SAJ ASKERKND, O MOS EM BANI ME FOL SE I KAM MSY ME KAP PISTOLETEN KUSHRINIT TEM POLIC T.P ME MARR FUGONIN E TYNE PENG E MEM CU NPRAG T'SAJ, PO 4 VETA MA PATEN FORCEN MUA, M'NEUTRALIZUN, PO KUR JAN BA MUHABETET E MKA ARDH XHEVAPI PREJ SAJ ATER SME KA MET GJA TJETER VEC ME RESPEKTU RREGULLAT E MALSORHANES. ASHT KEN AXHA I BABS TEM TU FOL ME TEZEN E SAJ E UN N'FUGON I IZOLUM. E I KA THAN ELVISI ASHT NE SHPI MOS ME HAP KONFLIKT KUR NFAKT UN JAM KEN EN FUGON I IZOLUM PAK METRA LARG TYNE. E KAM PA TEZEN TU U SJELL ME PA MRAPA FUGONIN. T'NESERMEN ASHT BA KUVENDU MALSORSHE MES NJERZVE TON E MUA S'MPAT MET GJA TJETER VEC ME RRESPEKTU RREGULLAT E MALSORHANES. Jam djal malsor e di me i nejt fjals e kuvenit malsorhanes.kupton? A u ka met nojher gja peng?(A thu s'ka pas nojher te rinj vec meje qe kan pas nokan n'ket jet marak.) Ato kam dasht me i shkrua dikun e i shkva itu ne 2 mailet e para se e kam pas hap vet iky tem dikur tu ba lojna. Ato fjal t'jesin prov e sinqeritetit tem, i dit ti lexojn AJO qe ka me i kuptua, e ata/ato qe u ban sebet me na nda.

Hellena

Primus registratum

ehe ... po pastaj ? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif
ps: /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Elvis_ Kelmendi</div><div class="ubbcode-body">Me mujt me te ba para ta kallxoj un venin me fol e burrnin. Po lut fat se je en p statm ku je e per mejdan nuk ke takatin. Shuti, e urt se tbaj me kjajt at qe tka vesh en nadje. </div></div>

Leni fjalt e bahu Burr. Mos kallxo poema e romane por ban ate ç'ka duhet. Boll u qave ktu. Shko kjahu atje ku asht vendi. Shko kjahu atje ku ta kuptojn dhimjen.

P.S. Kur t'burrnohesh do i kuptojsh ito fjal. Deri at'her, ban sikur ke ça malet e shaj me soj e sorollop sikur i mrdhin a i xehet kuj.

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

ere

Primus registratum

ej ca po ndodh kteja??? kush qenka ky elvisi?/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif

Singapuras

Primus registratum

Tjeta e shtrenjte,
Knaqsi qe te shoh edhe ty te interesume per PUNT e TJERVE....
Duket qe ja dike vleren e kuptimin jets...

Sa her vij shpi e ju lexoj gjithnji e ma shum po me kujtoni simptomat e nje varietet personaliteti te quajtur Self Deconstruction Personality qe e kam studju gjat viteve
te shkuara ne Universitet. Dhe me pranin tuj ktu.. duket se do kem fatin ta studjoj ma thellsisht ne kushte laboratorike (eksperimentale) para se te diplomohem ne ket Nentor.
Per ket e ndjej me ju falenderu.
Se c'ka asht ky tip personaliteti mbetet e drejt exkluzive juja
per ta zbulu te vetvetja se skam koh me ju profesu pa lek :).
Por vec du me ju kujtu qe nje nder shum tiparet dalluse te pronarve te ketij tip personaliteti asht vetlicensimi per tu vetangazhu ne punt e tjerve pa u'a kerku kush. Ata perceptojn
c'do problem te tjerve (e te tyre) si shkatrrim perfundimtar
dhe te nxitun nga nevoja per VEMENDJE fusin hunt aty per te projektu ne mnyr te pavetdijshme deshiren e fsheht te subkoshiences se tyne per tu vetshkatrru. Kjo deshir e fshehte
u'a asht kultivu ne subkoshience qysh ne femijeri nga figura autoritare qe ju i keni pa si ideal (prind shoqnia etj).
Ata u'a kan kultivu 1)duke mos u'a vlersu gjanat pozitive qe arrini por duke ju akuzu qe gjithcka bani asht gabim dhe kto gabime do ju shkaterrojne te ardhmen, 2) tu ju denua ne mnyr jo te pershtatshme per gabimet tuja.
Rrjedhimisht gjat kohes e keni pa vetin te padeshirushem, te paafte, te pazote etj dhe natyrshem ne subkoshience u'asht kriju nje model negativ per vetveten, njerezit dhe boten qe ju rrethon dhe deshironi shkatrrimin e gjithckaje perfshi veten.
Sa merreni me punt e dynjas banja vetit nji nder e lexoni
Ross Stagner, Abraham Masslov (1937) "PSYCHOLOGY OF PERSONALITY"
te shpis botuse MC GRAW HILL BOOK COMPANY. E njashtu si kujdeseni se mos u ftohen a ngrohen kokat, po me te njajtin perkushtim e devocion kujdesuni se mos u bashkohet koka e malle me te voglen bashk e rrot.arizoheni krejt.

Pretty- pretty prettusha nigjo te bertita pak sonte e ma ban hallall nese te kam ofendu sentimentet tuja. Nuk asht faji jot
per cka me ka ndoll as se po kaloj nji periudh te shir qe c'do mashkull qe me te vertet kujdeset per integritetin e familjes se tij e perjeton thelle.
Un distancohem prej lufts me ty. te ftoj edhe ty me u distancu prej lufts me mua. Perndryshe do te baj me dhune :). Kam me
me porosit diken atje ku jeton me te rrah pa lejen tane.
Gjithsesi,i teori shpjegon qe ata te cilet i bertasin njanitjetrit edhe e respektojn njaitjetrin dhe hallet e problemet e njantitjetrit. Tash prettushee di qe mas kesaj te beritune qe te bana do te kerkohet te investosh force e perpjekje prej vetes per te me dhan respekt
ne mnyr qe me prodhua evidenc te mjaftushme per te mbeshtet ket teori. Nuk asht nje gja e kollajte. Asht e shtir. Por ne fakt gjanat e shtira per tu arrit e ba permbajn vlera enorme.
Un e besoj qe ti je femen kompetitive dhe do ja dalesh ta garosh e luftosh egon. Dhe e din dicka, un preservoj respekt te konsiderushem per femnat kompetitive.

Hellena

Primus registratum

Elvis ... <span style='font-size: 26pt'> Mjaft shkrujte </span> ...
lol

ere

Primus registratum

u dale se tani e lexova ate qe shkruajti ky!
/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/booki.gifNisi cpati ky me mua mo? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_think.gif ou do sherrrrrrrr???????????? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif
per sherrr jam e para une? gjak vlonjati dhe ju tani? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/cool.gif
me bertiti ky mua? kur se sdegjova gje? po pse? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smash.gif
do te me rrahesh? po hajde provoje i her? ktej nga londra me ke...po ta mbajti ? qasu /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Singapuras

Primus registratum

Nisi e pretty sonte do tju tregoj per dicka qe nuk SHITET as nuk BLIHET . Per Dashnin. Per gjithcka TJETER...keni mastercardin..... (shpresoj e kuptoni cka thash)

Un shkruj se ky asht vendi I vetem ku jam I sigurt qe gruja jeme do ta lexojn nji dit. Shkruj se nese e kam kuptu jeten e jam ky qe jam sot, sad sen i vogel te jem, asht vetem prej grus teme. Sadopak qe te kem arrit si NJERI asaj ja dedikoj. Per her te par u ndjeva I kompletum si njeri se ajo me pat dhan ato cka kam dasht. Se ne mjes kur u cosha isha I lumtun se kisha grua y. Ajo bante me u ndje njeri ma fatlum en krejt rruzull. Dhe e mlen te tham qe askush nuk kujdeset ma mir per te se sa un. E ne me qendroft jeta besnike e dasht Zoti I mall un do ta kem prap. Se nese vertet e deshiron dicka me tan zemeren tane krejt vetja jote e masanej kozmosi do punojn ne cdo mnyr te munshme me te nimua me u bashkua prap. Edhe pse jet tona u shkputen, e duket se shpirtat ton jan humb ni hapsin te pamas, ajo asht bashk me mua ne zemren teme kudo jam. Syt skan me u enj as lot skan me rrjedh tu kerku me sy ne hapsin kot por jam ne kam e do qendroj fort tu u perpjek per me marr prap ne kraht e mi. Zoti me ka ba optimist dhe me I pa gjanat pozitivisht. Un besoj ne Zot. N’jete un njeku shemullin e jets te Jezu Krishtit. Vun e ban shum por ma ne fund gjithcka perfundon mir. Ringjallet gjithcka. Kur vdiq Jezusi njerezit kujtun se ai qe fundi i historis tij. Po Nese ‘fundi’ nuk asht mir ateher nuk quhet fund!!! Historia nuk ka perfundua ala! Krishti e ka provu ket gja mas 3 ditsh. Lidhja jon mund te duket e 'vdekun" por un do vazhdoj te luftoj per ringjalljen e saj.
Nese kjo asht dobsi dobsi te quhet Nese asht dashni dashni te quhet.
Ka dit qe qe shkoj te plazhi ku I kam than te dua per her te par, ku e I kam premtu qe do kudesem per te. Aty shoh pemt e shumta qe rrethojn bregun e oqeanit indian. Ciftet qe martohen zakonisht mbjedhin nji pem ne at vend. Si kujtimore te lidhjes tyne, por edhe me premtim qe ashtu sic rriten e gjelbron pema ne natyre me shi e diell ashtu edhe lidhja e tyne vec do te rritet e forcohet si ne koh te mira edhe ne koh te shtira. Sot asht ken supozu me ken dita jon e marteses ne kish, por masi nuk kjeme bashk ne latar, un kam shkua ne plash po ksaj here me nji fidan ne dore. E kam mbjedh nji bambu per te zbukur at kopsht e per ti kujtu vetit e cifteve filozofin e ktij druni. Sado qe te rritet e rritet perpjet aq ma shum e perkul kryt drejt rranjes se vet. Drejt burimit te rritjes se tij. Edhe mashkulli duhet me perkul kryt para e me ken te pervujt para familjes qe ka kriju me grun me aq sacrifice e perpjekje dhe qe asht burimi i rritjes se tij.
Dikush ne shipni me pat pyt pse duhet me sakrifiku e hap rruge gjithmon na mashkujt. Pse mos me e than hapun at cka besojm pasi kshtu rrespektojm vetveten e grun e familjen. Un tu buzeqesh ju pergjigja pytjes me pytje, cka asht ajo gja qe beson e ndjen ti? Cila asht the ‘bottom line” e jetes tane. Dashni per grun e familjen qe kam kriju- me tha? Ather nese vertet beson familjen, nuk ndjen ego por ul kryt e sakrifikon gjithcka per bootom line te familjes. Duhet me sakrifikua e durua shum, biles shum shum vec per at ‘bottom line”. Vecanarisht nese je mashkulli. Mashkulli asht shelter, krahnori, e paqja e femnes. E egoja, krenaria, a fryma, nuk kan ma ransi sesa gruja qe don e familja qe keni krijua bashk.
Sado vone do vijn dita kur x e familja do ta kuptojn sakrificat e e sinqeritetin tem.
Ka me ardh dita qe kan me kuptu qe per hir te dashnis per y un di me sakrifiku. Per hir te saj e nanes se saj qe ne nje mnyr bahet nana jeme se me ka besua mishin e gjakun e saj edhe me me ra shpull ajo prap un isha dasht me ul kryt se nanat nuk te korisin. Njerzit bajn gabime dhe nanat duhet me fal, por deri kur te vijn ajo koh qe te me falin un do vazhdoj te baj perpjekje e do rritem ma shum shpirtnisht.
Disa njerez me telefonojn e me thojn harroje y. Lene nji vajz tjeter te te gjejn ty. Un vec buzqeshi edhe pse duket se nuk e kuptojn, ndjej me u than qe vec sikur te doja me mrojt vetin dhe egon teme do te genjeja vetin tu u perpjek kot me e harru, dhe me gjet diken tjeter.

Ne nje pjes te bots thojn nuk ban me ra ne gjunj e me u lut por me mbajt respektin per vetveten. Nese perkulesh femnes I jep idene se je I dobt dhe smunesh me menazhu situata te veshtira. E nji fmenen nuk don me pas nji burr te dobt perkrah ne jet. Por ka nji pjes bote te ciles un I perkas qe vetveten nuk e kuptojn pa grun e familjen e tyne e perpjekjet e sakrificat per ta nuk I qujn dobsi por forc. Nuk asht dobsi me e ekspozu vetin para veshtirsive, rreziqeve, dhe sakrificave per at femen qe don, per familjen tane. Krenaria, forca e zotsia mashkullore tregohet jo tu ba interesantin e indiferentin gjoja thu se nuk e ke nevojen e saj se ne det ka shum pershq te tjer, po vertet tu i tregu se ajo per ty asht ma e ransishme se cdo gja tjeter, e askush nuk mund ta dojn e kujdeset per te sikur ti.
Zotsia forca e mashkulliteti tregohet tu I kriju grus, siguri fizike, emocionale e psikologjike. Tu punu me ja plotesu cdo anderr, deshir, e project. Por jo tu perdor grun tane me projektu egon, kernarin, deshirat, andrrat e planet tuja.
E pranoj qe me dike me te cilen je ne fazat fillesatre te njohjes njeriu ban kujdes mos me i delegu force nje te panjohure me te demtu por kur dashnia asht stabilizu, je martu je nje familje egoja dhe krenaria ne raport me te jan vu menjan perjet.

Dashnia s’ka kushte. Nese ke disa standarte te panegociushme qe nje femen duhet me i arrit para se me e konsideru per grua, ather asht mire me I identifiku para se te ket lind dashnia. Se s’ban me lujt me emocionet e njerzve. Nuk then nje shikshe xhamit por zemren e nji njeriut. Nese te duhet kohe, merre kohen. Njeriu qe vertet don prêt. Se asht dituni e zakonshme qe dashnia nuk lind me shikim te par, as me dy fjal. Don kohe dhe pun. Gjanat qe vijn pa lodhje e djers ikun njashtu si vijn. Porn a kena sakrifiku shum per te ndertu dashnin e familjen tone e sduhet me e lan ne mshir te fatit. Dashnia kultivohet ne dit te mira por ma shum ne vishtersi. Tu kalu veshtiresit bashk zemra rritet ma gjan per njanitjetrin. Dhe kadakadal vjen tu e kuptu pse ky njeri asht I vacant prej njerzve tjer. E ket lidhje askush e asgja nuk munet me e shua ne ket jet. Askush nuk munet me e shua flaken e qirit te jets qe asht e mrojtun prej vet Zotit. Dashnia asht nji emen tjeter per Zotin.

Por per dicka jam I sigurt. Jeta nuk asht e thjesht. Njeher un kam than qe jeta asht luft. Po ne ket luft burri gruja e familja jan aleat. Ne luft, mes aleatve ekzistojn ide te ndryshme kajher te kunderta si me e luftua e fitua betejen. Pluralismi I opinioneve sjell progresin. Por edhe pse ka mendime te ndryshme si dhe drejt kuj me I drejtu armet un ala nuk kam nije qe aleat drejtojn pushk e malihere drejt vetes, ata gjithmon I drejtojn pushkt drejt anmikut. Mendo qe edhe aleat ne ushtri te cilet jan lidh per interese te ndryshme e jo dashni romantike, kurr nuk e shkatrojn lidhjen por mundohen bashkarrisht me arrit consensus me luftu betejen. Madje ka pas edhe raste qe konsensusi nuk asht arrit por fuqit aleate per hir te dinjitetit, histories e memorieve te perbashkta nuk kan shkatrru lidhjen me knaq anmikun. Kurr nuk kan djeg veten per me ngroh tjeret.

Po sduhet te bash gjana ekstreme me rreziku jeten pa arsye, sepse ti beson qe me e pa prap at vajz dhe sdon me e lan vetun. Duhet me e dhan jeten per te kur lypet por duhet edhe me e jetu jeten per te por pa kushte.
Kur te ket lind dashnia shprehet me vepra. Veprat flasin ma shum se fjalt. Ne dashni nuk duhet te imponohet reciprkokiteti. Asht e mrekullushme me ken ne te njajtat kpuc, por ti nuk duhet me prit me dasht vetem nese ai/ ajo te don ty. Dashnia nuk imponohet ajo vjen natyrshem. Nuk duhet me imponu ose prit as respekt ose toleranc si parakusht qe ti me i dhan asaj respekt e dekretu toleranc. Por mos harroni dicka, para se me zhvillu ndjenja romantike ndaj teje femna shef sa respekt kan njerzit per ty e vecanarisht sa e ban me u ndje me te respektu ajo ty pa imponim as shtyrje. Ne radh te par femna prêt me je respektu, modestin, mendimin e hapsinen.

Por nese kerkon reciprokitet e ven kushte je tu perdor nje femen me projektu vetveten, andrrat, aspiratat dhe tuja nepermjet saj. Nepepemjer trupit, emocioneve e psikologjis saj. Ti duhet me e dasht at person ashtu sikur asht. Ti e don per at qe asht jo se e prêt me ndryshu tu e ba me vu produkte bukurie ne ftyr, me u vesh e sjell si don ti, por e don per bukurin e saj natyrale e koren e vertet te mrenshme te saj. Dihet qe cdo njeri ka te metat e tij e askush nuk asht perfekt por njeriun qe don e pranon njashtu si asht dhe vjen nje koh qe edhe jopoerfeksionet e saj te duken perfekte. Nese ndjen dashni e nuk perpiqesh me e arrit, je tu rrejt vetin. Je tu jetu ne denial. Femna asht krijesa ma e mrekullushme qe zoti ka beku ket tok e mashkullin. Gjithcka mund te zvendsojn njanatjetren por fati qe te ka cu zoti asht dhurata e pazevendesushme e jetes. Vetem vazhdo te perpiqesh. Duhet me ba absolutisht gjithcka per te. Nese lodhesh e nderpret kuptohet qe ska ken dashni. Ajo munded e nuk mundet te vijn prap por nese ti vertet e don .duhet te vazhdosh te perpiqesh. Noshta nuk vjen sot as neser, as mas 10 vjetsh por noshta nje dit ka me e kuptu, mas 50 vjetsh qe ti vertet e ke dasht. Duhet me e tregu jo vetem me fjal por ma shum me vepra. Me nejt tu lujt, tu ba interesantin apo me nejt pa fol a duarkryq nuk asht tu te cu askerkund. Nuk asht tut e ndihmu me arrit at cka e beson dhe vertet e don. Nese sillesh kshtu I jep me kuptu qe ska ken dashni, ose ka ken thjesht nje terheqje per pak koh e qe koha e ka venit.
Kshtu nese ke mundesi shko thuji ate cka mendon, ose kape telefonin e b jeri ziles, edhe nese ta mbyll 100 her prap bjeri ziles, ke tan jeten per te. Nese nuk ke as telefon asnji mundsi me e taku shkruji maile, dergoi letra, tregoi qe ti vedrtet e don askush nuk kujdeset per ta ma shum se ti, e se pa ta ndihesh bosh. Ndihesh bosh jo se je selfish e don me qetsu vetin por cdo mashkull e femen jan destinum prej zotit me u kompletu me femnen e mashkullin qe te ka caktu ai ne ket jet e ne te pertejmen. Para se me I cu ne ket tok Zoti e ka nda nje zemer ne dy pjes , u ka dhan emra te ndryshem e I ka prau ne ket bot me gjet njanitjetrin. Prandaj ndjehet bosh Elvisi pa x. Femna asht bot ndjenjash, ajo don qe mashkulli me e kuptu, kajher don qe edhe me te provu vetem me pa qe mashkulli vertet e don e kujdeset per te. Don qe edhe kur ajo tia myllin telefonin ai prap me e marr ne telefon. Don me u ndje speciale, me ken ne qe qendrene e vemndjes , me okupu krejt zemren, mendimet e anrrat e mashkullit. Don qe mashkulli I saj me e kap perdore e gjithkund me than me krenari,, kjo asht gruja jeme.
Me e mshtjell ne krah te tu e me e nxe kur te hypish ni autobuz te ftoht, me e puth fort ne tramvaj tu u kthy prej plazhit me tesha te laguna qull e me buz e ftyr tan ran detit. Me e ba me u ndje e sigurt ne prani tane edhe se asht 18 mij km larg nans e babs, me u e dhan jeten per te kur nevoja te jet, me lan gjithcka vetem per te. Dhe dije mir qe un do baj at gja prap e prap. Jo 1 her as 100 her por 100000 her vetem per x. Se asgja nuk asht ma e ransishme dhe e cmushme per mua sesa y e jeta e saj. Fryma jeme nuk asht asgja para saj.

P.S pretty, lufte?...mos mi nxjerr dhamt me buzeqeshje po
rikonsideroje edhe njher :). Se c'ka e nis me buzeqeshje
mundet me perfundu me te qajtuna

Hellena

Primus registratum

beautiful ..them se ajo y pas kaq shume zhgenjimesh dot thonte ...
Flm o zot me ne fund e paska kuptuar !

Yhyy x do jete plakur fare duke pritur ... qe Elvisi te beje qefrat e tij .. e pastaj te kujtohet ... dhe thon pastaj qe eshte e veshtire te jesh Mashkull ...

ere

Primus registratum

o s'paska te mbaruar ky moj? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tired.gif
duke e menduar tani, ku paska qen ky??? ky i eshte nevojitur albforumit me kohe, ta mbante gjalle me muhabet /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

p.s. Elivis e ke zakon me be femrat per te qare ti kshu? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Singapuras

Primus registratum

Pretty, Nuk te ka detyru kush me akses ktu.
Por meqe je ketu e pyt, Zoti e bekoft perpjekjen tane ne fitimin e ditunis....
Vec me fal zonje/zonjushe po pytja jote e funit kje e neveritshme.
Emri i Elvisit asht sinonim me kulturen, respektin, forcen, drejtsin e pervujtnin. E jo me djallin e veqilat e tij.
E un i lutem Zotit te mos bije ne at kategori diten e gjykimit.

Asgja e askush nuk ka ransi per mua ma shum se ajo femen qe sheh ne foto te mija.E nese e kam ba me qa, un jam shkaku i atyne lotve por edhe zgjillja. Edhe pse jena shkput perkohesisht un
mundohem ma te miren teme me ken mashkull i drejt. Ajo ka derdh lot por sic e shef un jam tu i marr dhimjen.
Padrejtsi asht me i lan lot dhe dhimjen asaj.
Ato lot qe ka derdh un s'mund t'ja kthej por do ja fshij.
Bashk me to edhe ket anderr te keqe qe po kalojm.

Shpresoj qe kjo te nimoi.

Elvis Kelmendi

ere

Primus registratum

he moj pse qesh me vuajtjet e te tjereve /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Mua me pelqen ky djaloshi me nja dy shkrime te fundit qe munda ti lexoja..Crendesi ka i ka te verteta apo jo...tregon bukur.