mirdita
Papirus rex
Si me te vertet,disi cuditem!!Ama kjo esht e drejta jotepo une qe falem edhe ne teqe,edhe ne xhami por edhe ne kishe???
A ju vjen cudi?
Si me te vertet,disi cuditem!!Ama kjo esht e drejta jotepo une qe falem edhe ne teqe,edhe ne xhami por edhe ne kishe???
A ju vjen cudi?
po cfare e drejte o mirdita?Si me te vertet,disi cuditem!!Ama kjo esht e drejta jote
Po ne cilat vende falet namazi dhe si ? Cfare duhet te thuash? Sa kohe zgjat nje? Ne c'pozicion? Me shami ne koke?Ka dhe aso njerz ama tek ne falim 5 koh namaz mund te mos e falim te gjithen sepse kemi ndonje pun te rendesishme apo ka ardhur ndonje musafir,ama kur nje njeri nuk fal 5 si e fal vetem 1.Kjo disi pa kuptim
Po e drejta jote te besh qfar do te duash.po cfare e drejte o mirdita?
Po ta sqaroj tani kur te fillon hoxha ne xhami te therret ezan,mbasi ta mbaron ne marrim abdes dhe behemi gati per tu falur,ne p.sh. femrat vejm shami ne kok ku nuk duhet te shihet fare floket vetem fytyra ,pastaj veshim nje fund te gjat deri tek kembet te mbyluara nje blluz mund te them sa per ti mbuluar krahet,dhe fillojm te falemi nje namaz maksimumi zgjat diku rreth 20 min.Pastaj mbasi ta mbarojn te faluren aty ne lutem ngejn dy duajt lart jo shum lart mesatare,dhe i lutemi Allahut per lutjet qe kemi ne d.m.th diqka qe na mundon apo qe e deshirojm dhe e mbrarojm kaq.Po ne cilat vende falet namazi dhe si ? Cfare duhet te thuash? Sa kohe zgjat nje? Ne c'pozicion? Me shami ne koke?
Shume informacion interesant. Flm shume mirdita. Tani di me shume.Po ta sqaroj tani kur te fillon hoxha ne xhami te therret ezan,mbasi ta mbaron ne marrim abdes dhe behemi gati per tu falur,ne p.sh. femrat vejm shami ne kok ku nuk duhet te shihet fare floket vetem fytyra ,pastaj veshim nje fund te gjat deri tek kembet te mbyluara nje blluz mund te them sa per ti mbuluar krahet,dhe fillojm te falemi nje namaz maksimumi zgjat diku rreth 20 min.Pastaj mbasi ta mbarojn te faluren aty ne lutem ngejn dy duajt lart jo shum lart mesatare,dhe i lutemi Allahut per lutjet qe kemi ne d.m.th diqka qe na mundon apo qe e deshirojm dhe e mbrarojm kaq.
Sps Joetisti_Shume informacion interesant. Flm shume mirdita. Tani di me shume.
aaaaa te kam rixha,nuk ta po te pelqen namazi ty or tropojan????po ktu vetem fe ka
Si mund te falesh ne kishe?Ska kuptim!po une qe falem edhe ne teqe,edhe ne xhami por edhe ne kishe???
A ju vjen cudi?
kisha eshte gjaku i njeriut,xhamia eshte lindja e njeriut kurse teqeja eshte vendi ku ti jeton.Si mund te falesh ne kishe?Ska kuptim!
Nuk e kisha fjalen aty une!Thjesht e kisha qe ne kishe nuk falesh por lutesh,ne xhami falesh!Jo se ben gabim qe shkon edhe ne kishe edhe ne xhami!Por ne kishe nuk ka kuptim te falesh,thjesht rrefehesh per mekatet e tua!kisha eshte gjaku i njeriut,xhamia eshte lindja e njeriut kurse teqeja eshte vendi ku ti jeton.
keta njerez qe shkojne edhe ne xhami,kishe dhe teqe quhen njerzit e paqes dhe ket gje e kam pare ne nje dokumentar amerikan qe fliste per engjejt dhe fete ne pergjithsi.
Me pak fjale ai ben shume mire qe shkon dhe lutet ne keto 3 vende sepse ne kishe gjen kryqin,ne xhami gjen jeten dhe ne teqe ben kavalierin.
Qe te jem me i qarte dua te them se keta njerez qe shkojne edhe ne teqe,kishe dhe xhami jane njerzit qe do te sjellin paqen midis feve dhe te parandalojne luften e ardhshme qe kane parashikuar myslimanet per ne te ardhmen.
me pelqen arti,feja dhe historia por une studioj fene dhe historine e artit por tek feja ka nje domethenie.Nuk e kisha fjalen aty une!Thjesht e kisha qe ne kishe nuk falesh por lutesh,ne xhami falesh!Jo se ben gabim qe shkon edhe ne kishe edhe ne xhami!Por ne kishe nuk ka kuptim te falesh,thjesht rrefehesh per mekatet e tua!
Edhe mua m plq feja ortodoske(se jam vet ) Po une e kisha se nuk shprehet ne menyren qe falesh ne kishe,por lutesh!Feja eshte shume interesante por gjithmone m kane plq reformuesit!me pelqen arti,feja dhe historia por une studioj fene dhe historine e artit por tek feja ka nje domethenie.
ne kishe falemi sepse une kam mamane nje shoqes time qe falet ne kishe dhe i falet zotit per disa mekate ose si e thoni juve qe rrefehet por disa e quajne ''i falen''.
kam bere ndryshimin midis feve dhe feja me e bukur eshte feja ortodokse pastaj vjen feja katolike e kshu me rradhe.
bektashizmi eshte nje fe pagane sepse bektashinjte i flasin dhe i falen te vdekurit si dhe japin lek te vdekureve por a i digjon i vdekuri i shkrete lutjet e njerzeve qe i falen?
jo nuk i digjon se ai ka kaluar ne jeten tjeter dhe paganet i faleshin te vdekureve,i jepshin para neper varret e tyre dhe ushqime por edhe bektashinjte kete pune bejne sot.
myslimanizmi eshte nje fe islame qe une e pelqen dhe me ka frymezuar shume per te bere poezi si dhe kam mesuar edhe 50 fjale te urta myslimane dhe cdo fe ka te mirat e veta.
Cameron Diaz eshte nje nder aktoret amerikane qe pelqej me shume dhe me nje fjalim qe ka bere ne televizion BBC para 12 ditesh ka frymezuar shume shkrimtare qe te studiojne fene per te bere poezi.
E thashe kete sepse feja eshte shume e rendesishme per poezite.
une jam mysliman por mpelqen me shume kryqi.Edhe mua m plq feja ortodoske(se jam vet ) Po une e kisha se nuk shprehet ne menyren qe falesh ne kishe,por lutesh!Feja eshte shume interesante por gjithmone m kane plq reformuesit!
....
kam bere ndryshimin midis feve dhe feja me e bukur eshte feja ortodokse pastaj vjen feja katolike e kshu me rradhe.