Re: Na tregoni ndonje TE RE qe ju ka ndodhur se shpejti!
NJe fjale qe me ka gezuar dhe me ka bere te ndjehem krenare per ate qe jam eshte se, javen qe shkoi ne stacionin e autobusave ne qyetin tim isha duke blere nje bilet per te udhetuar per vizite tek nje mikeshe e imja, aty rastesisht takoj dy njerez, nje bure dhe nje grua pak a shume ne moshe te cilet duke mos e ditur gjuhen qe flitet ne vendin ku jam, s'kuptonin dot biletashitesin se c'iu thoshte; ne nderkohe une s'e dija se c'po ndodhte, sapo u terhoqa nga sporteli qe bleva bileten, verrejta qe burri ne fjale zgjati doren per t'i dhene te hollat aq sa kishte per te blere edhe ai dy bileta, ne moment biletashitesi i thote (ne gjuhen e panjohur per bleresin) se nuk ka mjaft te holla per biletat, nderkaq, burri meqe nuk e kuptoi se c'thoshte, iu drejtua gruas ne gjuhen shqipe: "S'po marr vesh gje une!" nga ky moment kuptova qe keta ishin shqiptare edhe ate nga Shqiperia, sepse nga manyra e te folurit e verrejta qe ishin nga Shqiperia, nga largesia 1 metershe qe isha, u afrova me afer ketij burri dhe e pyeta nese i duhej ndihme, me tha qe po, sepse s'merrte vesh dot gjuhen qe i flitej, me te kuptuar une se mungonin te hollat per biletat, e zgjata doren dhe i dhashe leket shtese qe duheshin per blerjen e biletave, nderkohe qe keto te fundit ia dhashe ne dore burit, ky se bashku me gruan me pane te habitur per gjestin qe bera!!! Me thane: "Iu faleminderit shume vajze e nerume, por me tregoni se sa para shtese dhate ne menyre qe t'iu jap aq lek, sepse une kam vetem lek Shqiperi, s'kam para te ketij vendi?!", me nje buzeqeshje ne fytyre, ia ketheva zoteriut ne fjale: " Axha i nderuar, mua me behet qejfi qe ndodha ketu dhe iu dola ne ndihme, por nje gjest te ketille besoj se do e bente cdo shqiptar per te vetin apo jo?!", me nje gezim te madh, e ne nderkohe me nje siklet ne vete, ngaqe s'arrinte dot te me shperblente per gjestin e bere, me tha:"PO bre bije, ashtu eshte, por me lejoni disi t'ua kthej", i thashe ne menyre te prere: "JO, une serish iu them, gezohem qe ndodha ketu". Ata te dy, burre e grua u pane ne mes veti dhe me kthyen me fjalet: "Fale i qofte asaj nene qe te ka edukuar ne kete menyre, e faleminderit shume, Zoti te dhashte gjtha te mirat ne jete!, "Amin e faleminderit edhe juve axha, per fjalet e juaja"....PAstaj propozova te uleshim te tre bashke ne njeren nga uleset e stacionit te autobusave, sepse edhe ashtu une kisha 30 minuta kohe derisa te nisesha, nderkaq ata kishin edhe me teper per te pritur dhe keshtu vazhduam biseden gjithe se bashku.
Zoteriu dhe zonja ne fjale, nga nje fshat i Peshkopise, me fjalet qe me thane, me bene te ndjehem krenare per vehten time. Ne fund, ne shenje falenderimi dhe gezimi qe takova dy njerez kaq te thjeshte ne pamje por me nje zemer te gjere e bujare, ua dhurova nje pako llokum, ate qe kisha per momentin ne canten time te dores!
Eshte nje nga momentet ky qe me ka bere te ndjehem vertete mire!... /pf/images/graemlins/smile.gif