Na siguron virtualiteti thjesht 1 komunikim human?

S

Scorpion

Guest
Na siguron virtualiteti thjesht 1 komunikim human?

Ajo qe kam dashur prej kohesh te diskutoj me anetaret e AF, ka qene pikerisht interneti ne teresi dhe perdoruesit e Forumit ne vecanti.
Shume anetare ketu dine ta perdorin internetin per qellime te ndryshme. Te frekuentojne forumet e diskutimeve mbi tema te caktuara, te vizitojne webet e ndryshme te huaja edhe ato shqiptare per te vjelur informacion, per te zhvilluar dijet e tyre mbi shkencat informatike, programet, etj... por edhe per te komunikuar me shpejt nder kater anet e botes nepermjet email, chat, msn... Ajo qe do te doja te diskutonim ishin disa ceshtje qe une shpesh i mendoj te paqarta, pasi edhe efektet ne njerez jane te ndryshme.
Kryesisht per perdorimin e internetit, pasi aty kalohet nje kohe e konsiderueshme, ne vecanti per frekuentuesit e Forumit apo Chatit, cfare mendimi keni?
Cilat jane qellimet qe bejne te perdoresh Forumin? Dhe cfare efektesh psikologjike ndodhin per te gjithe ata qe e perdorin rregullisht internetin ne pergjithesi?

Jam i interesuar per opinionet e gjithe secilit...

maxper

Primus registratum
Re: Na siguron virtualiteti thjesht 1 komunikim human?

Ne rradh te pare, per te qene i sakte por edhe pak diplomatik, mendoj se te behesh pjese e nje forumi eshte shume pozitive se te ndihmon te zgjerosh njohurite, ne nje menyre me me kembe ne toke kur i thone, sepse ca gjera vertet qe nuk jane sic i lexon ne libra, ose te dish gjykimin e vertete dhe pa doreza te njerezve rreth nje ceshtjeje, kjo i ben njerezit te ndihen me afer.
Per ata qe perdorin internetin ne pergjithesi nuk mund te flas sepse ka shume specie, por mund ti grupoj ne 2 kryesore: 1)Te obsesuar; nuk ben dot pa kete te fundit as nje dite te vetme. Harxhon ore te tera pa nderprerje para ekranit dhe eshte larg realitetit human sado qe te perpiqet ta mohoje kete gje. Rating: NEGATIVE
2)Normal; njeri qe e di qe ka edhe internet ne kete bote te cilin e shfrytezon per interesat e veta dhe kaq.

atman

Forumium maestatis

Une mendoj se po. Interneti tashme ka nje popull te vetin qe njihet si i tille, populli i internetit.
Madje raste te veçanta, si psh, sot ishte nje lajm interesant per nje djale 22 koreanojugor qe futi ne nje sit interpretimin e tij me kitare, te nje pjese shume te njohur. Brenda nje kohe te shkurter u njoh edhe ne boten reale, madje shkruajti edhe Nju jork Tajmsi.
Efekte psikologjike?! Nuk e di, ndoshta po, ndoshta jo. Varet se çfare drejtimi i jep diskutimit tend, çfare qellimesh kerkon te arrish. E ben thjesht per argetim, per t'u gjendur ne shoqeri, per te mesuar diçka te re, ose per te njohur nje bote tjeter qe ekziston realisht, sepse ne fund te fundit, perballe çdo monitori eshte nje njeri si ty.

karabina

Primus registratum

Ndonjehere virtualiteti i nje tastjere dhe nje monitori te jep lirine e te thenit dicka qe kurajoja dhe hapsira e moralit nuk do te ta lejonte kurre, dhe ndoshta kjo eshte gje shume e mire sepse te gjithe ne heret a vone vime ne piken kur e ndjejme te nevojshme te perballemi me boten pa dorashkat e miresjelljes dhe te etikes, dhe virtualiteti ta lejon kete me mire se gjithcka tjeter. Jo gjithkush ka fuqine te shkoje e te thote c'mendon realisht per ata qe drejtojne jeten e tij/saj (ka gjithmone dikush qe drejton, qeveria, shteti, shefat, etj.). Ketyre tipave drejtues jo gjithmone ja themi ato qe na vlojne perbrenda per nje vendim a nje tjeter... virtualiteti na e lejon!!!

Une do e cilesoja si nje "Kuverte te ngrohte" virtualitetin, sidomos kur duhet te thuash te verteten.

alinos

Forumium maestatis

problemi me ate qe thua ti Taz qendron ne faktin se e besojne te gjithe njerezit dhe per rrjedhoje e pergjithesojne. Ketu ne AF pr shembull, kur ti shkruan dhe thua dicka, te gjithe mendojne se e thua ngaqe je ne virtualitet, pra ngaqe ke fituar ate liri te cilen kurajoja dhe hapesira e moralit nuk ta lejojne, dhe askush nuk mendon se ka njerez te cilet nuk e marrin mundimin te krijojne nje personalitet tjeter te tyrin (pra te shprehin me shkrim, ate qe nuk arrijne ta shprehin me goje fshehur ose mbrojtur pas nje nicku) dhe qe jane vetvetja edhe ne boten virtuale.
Une vete e gjej shume lodhese qe sa here shkruaj dicka tek diapazoni, vjen nje cerr nga prapa qe perpiqet te me keshilloje se jeta nuk jetohet virtualisht, se po harroj te shijoj realitetin e gjera te tilla si kjo.
Pergjithesimi dhe vete-mohimi per rendesine qe ka te qenit virtual per shume njerez kthehet ne nje mani per t'i mbushur mendjen te tjereve se je ti ai qe vuan, je ti ai qe ke harruar te jesh real, je ti qe ngaterron dimensionet, nderkohe qe po te shohesh tek postimet e fundit ata kane shkruar nga ora 9 e mengjesit, orari zyrtar e deri ne 12 te mbremjes nga shpia.
Nuk po kritikoj te kuptohemi, secili e jeton jeten sipas menyres se vet, por mjaft ma me spostimin e problemit tek tjetri dhe me perpjekjet per ta kthyer tjetrin ne "rrugen e drejte!"

^^MIA^^

Forumium maestatis

Perderisa virtualiteti perbehet nga realiteti ska asgje te keqe ta perjetosh dhe ate si te te vije.Nuk ka nevoje per beteja virtuale per te mbrojtur ate qe shpreh perfshi ketu dhe te Diapazoni se jo per gje,po ka njerez qe sja u ndjen fare se ckomente behen pas tyre.Me e keqja eshte kur duket sikur gjithe vemendja ju kushtohet personave qe as bien ndonjehere ne sy.Mua me vjen shume keq qe dhe ne boten virtuale ka persona qe edhe sot e ksaj dite te vene ne pozita realiteti.Mundohen njerezit e shkrete te krijojne ndonje bote te persosur po me pislliqet reale nuk ndertohet bota JO!! Hajt te ngrehim shpatat tani e tu biem virtualisht ktyre me te vegjelve se po na ndyejne Diapazonin dhe po na ulin cilesine e shkrimeve qe ndonjehere me paturpesi kopjohen gjate rruges se leximit te autoreve te panjohur!! Me gjithe respektin virtual ,lerini njerezit te lire te bejne cte duan aq me teper kur spo jua varin fare,apo doni domosdoshmerisht te jeni ne qender te vemendjes per ligesi?!!!

Virtualitet i dashur,vdeksha une per ty qe me jep mundesine te shkruaj gjithcka jam dhe ne realitet.

alinos

Forumium maestatis

nje tjeter gabim ne perceptimin e virtualitetit: "te ma varin"

sa e rendesishme eshte kjo per virtualet? sa e rendesishme eshte kjo per Lips-in ketu lart, qe e ka nisur e bitisur shkrimin me rendesine e te varurit?

Lips ti nuk je e vogel ne moshe, po ne vend tjeter. Tani te gjithe shpura e atyre qe te lengezohen do me vihen prapa, dhe keshtu do te ma "varin" dhe mua, e me ne fund teorite do te vertetohen.

Hip hip urra per konsumerizmin dhe shkrimet e mbushur me qurravitje e emotikona!

S'ka gje zemer, do rritesh me pahir po he, se s'te le realiteti te mbetesh "nje lule e brishte, qe perpiqen ta perdhosin e poshterojne".

^^MIA^^

Forumium maestatis

Hahahah ti me ben te qesh vertete mua. E ke seriozisht e dashur? Pale edhe ofendon! Ske faj,mosha qe kam une nje here te ka ardhur dhe ty ,po sic duket ste kaloi me shkelqimin qe po me kalon mua.A e ke idene qe per mua gjithcka virtuale nis e mbaron ketu.Vemendjen qe kerkon ti se merr me pahir ,flije mendjen te thashe edhe presidente e Shqiperise te jesh,per mua je nje cop alinos qe dhe emrin e vet e shkruan mbrapsht.

I dashuri im virtualitet,ti sja ke idene se sa shume te falenderoj qe me ben te njoh njerez te ligj qe srrine pa futur hundet dokudo.Mire qe te kane ty qe ja jep kete mundesi se kush e di cdo kish qene alinos pa shoqerine virtuale qe ka ,me gjithe respektin ndaj tyre.alinos-o , mos u merr me rritjen time se une do rritem per bukuri,shiko rrudhat te syte qe te jane shtuar se si do ja besh dermanin he te keqen.

i_own_u

Primus registratum

keq muhabeti...

ç'patet ju mi...uuuurt, se ju kam si kuklla /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

kuklla? ke te drejte! Lipsi eshte Barbi, kurse une jam shtriga e Borebardhes, kur shkon t'i coje mollen Borebardhes.

Mos e ha mollen buzkeeeeeeeeeeeee! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

i_own_u

Primus registratum

/pf/images/graemlins/kiss.gif t'keqen e shtriges qe je ti /pf/images/graemlins/kiss.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

lol,Noto eshte dicka virtuale e asgje personale qe se di pse nisi dhe aq me keq qe nisi me PM e perfundoi ne vjersha virgjerie /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diapazonnnnnn o Diapazonnnnnnnnn kush eshte me e bukur se uneeeee ???!!!!!

^^MIA^^

Forumium maestatis

Prit o zemer se sje ti,se alinos ka filluar te flasi e te shkruaj edhe per mua ne emrin tim tashi /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos do ndonje prokure moj te te autorizoj te shkruash ne emrin tim??

alinos

Forumium maestatis

pse e virgjer je ti?
me fal, te kisha kuptuar ndryshe /pf/images/graemlins/shrug.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

hahahhaha,edhe po te isha qe ne fakt sjam ,do isha shume shume mire. Nje femer sexi si une ska si te jete e virgjer mi zemer ,akoma se ke kuptuar kete?

alinos

Forumium maestatis

s'te kam pare ende. Gjithesesi, me sa kam kuptuar une nga jeta, mjafton te jesh femer dhe te jesh e gatshme per ta dhene. Femrat sexi, ne pergjithesi, kane me shume komplekse se ato me pak seksi, pasi duhet te ruajne imazhin e tyre, edhe brenda shtratit...

^^MIA^^

Forumium maestatis

Jo jo e ke gabim.Po i drejtohesh njeriut qe ka me pak komplekse nga ajo ane.Se kam per turp as te them qe jam e virgjer dhe qe sjam,eshte dicka qe me perket mua.
Femrat ne pergjithesi te gjitha jane sexi e dashur,por varet sa e dallojne kte gje te vetja /pf/images/graemlins/wink.gif

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Femrat sexi, ne pergjithesi, kane me shume komplekse se ato me pak seksi

[/ QUOTE ]
komplekse mund te kene se njerez jane, po me internet s'para merren, nuk u del koha jo per gje.

dmth s'gjen femra seksi neper forume.

ps: bile edhe lips qe hiqet si e çvirgjer, kot e ka, nuk e besoj.

alinos

Forumium maestatis

per lipsin: thashe ne pergjithesi! Jam dakort qe jane te gjitha, por varet sa e ndjejne. Gjithesesi, disave u del nga poret.

per zogun: vlen kjo dhe per meshkujt?