Na ishte nje here Hyperioni

Sindroma

lv sx sx
Nuk e di sa kohe kisha pa gjume e vetmja gje qe dija ishte se ne mendje te kisha ty, nuk e di sa e gjate do te ishte ajo nate po e dija qe mengjesi do te vinte perseri, e dija qe pritja do te mbaronte dita do te agonte ne ate toke te bukur, erresire e gjate ....me ne fund mbaroi, ngrihem ngadale dhe shoh ate yll te bukur qe kishte lindur. O Hyperion drita jote u be nje me fytyren time dhe rruga filloi...premtim per vitet e vona...shprese se fantazia nuk kishte vdekur...dashuria ishte ne drite, ti ndricove per nje dite per te me kujtuar te ardhmen, se dashuria krijon cdo aventure...

Hank

Valoris scriptorum
Me pelqen, por nuk e kuptoj. Nese eshte nje thirrje dashurie, pse eshte tek zona Chit Chat? Nese eshte dicka tjeter, atehere jam gabim

Sweety el

Locus omnem
shume e vecant..
angel.png

Sindroma

lv sx sx
njerezit leviznin ne shpirtin e tyre kishte jete,..ja dhe pak dhe u ndrua nje dimension jemi ne te 5tin jo ne te 4 tertin ku cdo gje eshte plot frike, dite e bukur qe vetem zoti jep, njerez te tjeshte shpirtra te gjalle,zemra te vrara te vafra,deshira qe nuk plotesohen ne realitet, se ai glimps i erresires nuk me harrohet... e ardhme e dhimbshme mos ardhsh kurre, qenie qe shkojne ne arrati , te tjere te lindur te vone femije te dites sone qe shpresojne, se dashuria nuk i ka harruar, e megjithate edhe midis atij rrenimi gjendet nje toke e bukur qe e shoh nga lartesi, sherimtare zemrash te dashurit e kohes se ardhme, dhe ja nuk jam vete se ajo ka qene kur do here me mua ,me ka ndimuar ne cdo cast, krijoj realitet nga copat e te kaluares, perendi me qellim, qe na mban bashke dashuria e jetve te gjata, e megjithse u munduan te na bejne te harrojme u kujtuam perseri...

Sindroma

lv sx sx
per ngjarje hyjnore qe lindin nga zemra, muzika e Orpheut shoqeron driten tende Hyperion, toke me te njejten emer, se te kam ndjekur ngado ,shoh nga lartesi qytetin e harruar qe po rilind, kengetare e sherbetore qe ju shpetojne rregullave te rena, tek shoh permes syve te zjarrta. Krijojme enderra Mnemosyne kjo eshte detyra jone, se permes enderrave ne mbijetojme, ti shkruan per dashurine une shkruaj per bukurine dhe dhimbjen, dhe enderra merr jete si zjarri, tani kam parzmoren e arte, dhe zjarri qendron ne zemer. Nuk eshte koha per denim, po koha qe te fluturojme larg ne tempullin magjik, aty ku mund te shoh mes dhuratave hyjnore qe na ka falur i madhi At ne lindje. Ti mendon per luftetaret e te kaluares, per jetet e tyre cdo gje eshte ne memorjen tende, sidomos heroi yt i preferuar qe e ke shpetuar shume here.Une kujtoj trendafilin e kuq qe lindi ne debore, nga gjaku magjik, petale te kuqe, arome engjelli. ...

Sindroma

lv sx sx
Sa here qe i afrohesha dritares , intesiteti i ndrcimit rritej, ja ku dalloja njerez te njohur dhe panjohur, te gjithe te gezuar se drita ju jepte gjalleri, te gjithe flisnin me gezim , dicka kishte ndryshuar jeta kishte rifilluar, vibracionet diellore jepnin nje jete te vecante qe perceptohej nga cdo pjese e natyres, pemet leviznin si te ishin rilindur, gjelbersia e barit ishte theksuar. Njerezit dinin se dicka i kishte ngrohur zemrat e tyre.
Ai shikim i diellit shkelqimplote me kishte bere te lumtur, po mendoja per te ardhmen, per si do te ndryshonte ajo pjese toke ne vitet qe do te vinin. Ata e dinin thelle ne shpirt se kujt i perkisnin, sa e vogel ishte urrejtja ne ato caste, megjithese loja sapo kishte filluar, ose ishte thjesht nje prove e shkurter e lojes qe do te vinte me vone, nje loje ku bukuria ishte qellimi i vetem, loje plot aventure qe ia vlente te luhej.

Sindroma

lv sx sx
..Qyteti dukej i bukur nga lart ne koder. Dalloja rruget qe te krijonin nje labirint te vogel, cative te shtepive ju mungonin pellumbat, por edhe zogjte e tjere ishin te rralle ne ate dite te ftohte. Qindra vjet me pare ne nje qytet te ngjashem kishin ndodhur ngjarje te cuditshme. Ishte e njejta strukture, vetem rregullat ndryshonin. Ne ate qytet pas nje egzistence te gjate ishte djegur kulla e epshit e ndertuar per te provuar gjithe llojet e mekateve. Qyteti i sotem ishte i mbushur me faltore, por rrethinat nuk e kishin numrin e madh te manastireve dhe keshtjellave te vogla ku banonin personazhe te dyshimte te qytetit te vjeter. Qytetin e sotem e dallonte nje jete me e programuar, gjithkush shikonte punen e tij, disa bile silleshin ne nje menyre te vetvetishme, por jo te gjithe ishin te tille, disa e kishin kuptuar me shume jeten ne qytet. Shpresoja qe Matrica te ndryshonte disi menyren e funksionimit duke u bazuar mbi memorjen e vjeter...

Sindroma

lv sx sx
Nje Tregim Tjeter.

Kjo ishte nje perralle dashurie. Tempulli i vjeter ndodhet i fshehur mes labirinthit te ngurte. Ja tek shoh qe lind Hyperion yll i dashur. Nuk harroj kurre buzeqshjen e perendeshave, jete dhe dashuri. Yjet e heronjve qe luftojne per pavdeksi zhduken kur mbaron nata. Shpate e punuar bukur, Zoti i madh, i dashur, me bere te krijoj. Se Endimioni do lufte "miku im". Takohemi ne amfietatrin e kuq, per te fituar, dashuri. Tani qe shume lojra jane luajtur, krijoj lojra te reja. Miku im Endimion, une krijoj drite dhe horror, u quajta Lucifer ne lindje Zoti i bukurise, Zoti i bekofte ata qe me dhane jete. Se kurre nuk me ka munguar dashuria e tij, ne te gjitha lojrat. E mban mend miliona lojra qe kemi luajtur te dy, dhe kur djejte tane kryesor kane lindur. Po ky ishte nje tregim per Hyperionin. Diku tjeter do shkruaj ... per gjithe ato qe kemi jetuar. Ketu mbaron tregimi i pare per Hyperionin se dikush tjeter kujdeset per ate planet qe mbase mban emer tjeter,ylli Hyperioni mund te jete larguar . Keto ishin vetem copeza... pershkrimesh mbase ato me pak te bukura qe mund te vazhdojne ne te ardhmen.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Me pelqen, por nuk e kuptoj. Nese eshte nje thirrje dashurie, pse eshte tek zona Chit Chat? Nese eshte dicka tjeter, atehere jam gabim

Po cfare lesh thirrje dashurie. Ai kerkon qe drita e Hyperionit te kete fytyren e Ian-it. Thirrje dashurie per vetveten apo ndoshta deshira per te vjedhur Harkun e Shenjte te Epirusit te cilin Zeus-i e la ne dore te Thesis (Theus) te perdorte ne luften e ketij te fundit kunder ushtrise se Hyperionit (i cili kishte rebeluar kunder Zeusit)

Ne luften e NJERIUT per njerezimin per IMORTALITET.

Ne se bejme dicka ne e bejme si njerez dhe jo si ZOT!

EL_Bija_Zeusit