Muri i Madh !

Muri i Madh !

Sot degjova nje lajm ne nje nga keto televizionet "Kioska" lokale te Atdheut tone te dashur qe fliste pak a shume per nje projektligj qe kishte kaluar ne "Dhomen e Perfaqesuesve" (House of Representatives) te Senatit Amerikan, ne lidhje me ngritjen e nje barriere fizike (muri) pergjate kufirit jugor te Shteteve te Bashkuara te Amerikes. Praktikisht projektligji pecaktonte ndarjen e Amerikes me Meksiken nepermjet nje muri mbi 1000 Km te gjate ...

Si e mendoni ju ne lidhje me kete vendim?

RediRock

Primus registratum
Re: Muri i Madh !

Ore ku e lexove ti qe jam zhgenjyer une. Ne China-town ti ke te drejte, nuk ka shenja anglisht, eshte i ditur ky fakt dhe robte kur shkojne aty e kane te qarte. Por (po jap dhe njehere shembullin e meparshem dhe eshte thjesht shembull) TEK DMV NE ARLINGTON VA QE ESHTE 5 MINUTA NGA PENTAGONI TE FLITET SPANJISHT SI GJUHE E PARE DHE PASTAJ TE TE DREJTOHEn ANGLISHT (dhe me nje anglishte cope cope), KJO SKA BY.THE KU TE RRIJE. DMV ESHTE INSTITUCION SHTETEROR, CHINATOWN ESHTE KOMUNITET. Ketu e kisha llafin merr lal. Une as jam i zhgenjyer dhe ky muhabet nuk ka lidhje me kurrgje tjeter por thjesht me faktin kur do te vendose Amerika si shtet te heqi vizen dhe te thote mjaft, ketu eshte kufiri. Ti qenke ne DC dhe atehere e kupton mire se per cfare po flas. Nese je dakort apo jo eshte pune tjeter dhe gjithkush ka opinionin e tij. Por, para se ta gjykosh opinionin, nuk doja te kishim keqkuptime. Kaq...

Mirup