Mrekullia e vendeve jashte Shqiperise

xhoni

Primus registratum
Re: Mrekullia e vendeve jashte Shqiperise

Ja ke fut kot oj Lola.Mediat shqipetare jane jane e vetmja gje demokratike qe kemi.Dhe sa per mend se ca duhet me bo per shqiperine,nuk te takon ty ta hapesh kte teme se po ta doje kaq shume shqiperine ti nuk rrije atje ne NY.Mos na u bej si Asdreni qe na shkrunte nga Egjipti:"Ku te duket balta me e embel se mjalta"dhe vete rrinte atje ,i binte maces me luge.Eshte kollaj te flasim une dhe ti qe jetojme ketej,por hajde fol me nje shqipetar ne shqiperi qe punon si qen per 5 mije lek te vjetra.Ne e duam shqiperine kur jemi ketej,e duam kur vijme e shkruajme dicka ketu te forumi,por kur jemi ne shqiperi mezi presim te ikim.Rrijme me qejf ate javen e pare se cmallemi me njerezit apo hame dicka te shijshme qe se kemi ketu.Jemi dakort te jetojme atje vetem nese kemi miliarda dhe sjemi aspak dakort te punojme "pune shteti" .....Apo e kam gabim?

lola

Primus registratum

O Xhoni, une do kthehem ne Shqiperi sapo te kem mundesi; te mbaroj shkollen dhe te kem nje kokerr leku se nuk dua ti shtoj hallit te vendit, dua te ndihmoj. E di shume mire si eshte Shqiperia, se jam vetem ketu dhe gjithe familja jeton ne Shqiperi.

lola

Primus registratum

Kur flas per koke leku nuk e kam fjalen per milliarda, por mjaft qe te mos shtohem vetem si emer ne listen e te papunesuarve. Mbase te hap nje biznes dhe ti jap pune njerezve, apo te ndryshoj qeverine sadopak me pune aktivizmi.

olti

Neo

Mrekullia e leshit eshte ketej.

Une dje erdha ketej dhe s'po e marr dot veten. Behem pishman qind here qe jam ketej. Mrekullia e vetme eshte ne vendin tone e askund tjeter. Ta provosh jeten ketej e mbi te gjitha te kalosh ne doganat, atehere e kupton vertete se ku eshte mrekullia e vertete.

xhoni

Primus registratum

Aq mire ke fol kete rradhe o lola sa ska ku te veje(seriozisht).Se vallaj per miletin te kthehesh nga amerika nuk eshte kollaj.Po pata nje pune ne shqiperi qe te marr 400-500 mij lek i kam dhi me i mut Italise e kush e ka pjell.Po ca te bej,e lashe pergjysem ate dreq shkolle se na zune ethet e evropes atehere.Na u dukte shkolla kot,pa perspektive,pastaj dhe jeta ne tir filloi te shtrenjtesohej keshtu qe ....aha..
o burra gomones dhe ....laj pjatat e italianit.

Po ka nje te mire te pakten qe eshte afer shqiperia dhe iken e vjen shpesh,se aty ne amerike une do isha cmend.

bona

Primus registratum

Ah lola lola

si mi gropat e Park avenue te bekan ty te shfaqesos "gropat" e shqiperise?

nga keto qe po lexoj siper qe ankohen nga shqiperia nuk te ndodhin ketu ku je. s'ke frike se mos te kap njeri per byce kur ec ne rruge apo te te shofin shtremet, as polici nuk te thote me jep kaq pare, as ta fut me shkop gome. dhe kur shkon ne dyqan e di nga ka ardhe ushiqimi, dhe kur ke nevoje 911 te vjen per nje sec etj etj.

lola

kur te shkosh ne shqiperi nderto nje Verizon, Con edison, Key span , ose naj super market te hane robte, nderto spitale, e universitete, hap i stock exchange etj, etj.
bej shqiptaret qytetare shembullore qe te mos kene frike te tjeret kur tu shuash nga vjen e te ikin me vrap e tu vij ndot, dhe po e them kete per ne europe se ketu ne USA naltmadhenia jote e di shume mire se nuk guxon njeri te te ofendoje se nga vjen.

nxirri prinderve tane pencione qe punuan atje 30 vjet dhe marrin 100,000 lek te vjetra ne muaj.

nderto i cik ate librarine ne 40and fifth ( se aty e kam shpirtin) dhe me bej nje telephon mua se erdha te jetoj me ty atje.......

I love Albania all night in my sweateast dreams and when i wake up I adore NY.

EDHE NJE HERE LOLA NE PARK AVE APO NE PERIFERITE E NY E KU NE USA NUK TE OFENDON NJERI SE U THUA JAM SHQIPTARE.

bona

Primus registratum

dhe per te tjeret ne Usa eshte mrekulli:

dhe per cfare: ketu cdo gje mund te behesh mund te perfundosh si rrugac/e rrugeve dhe mund te jetosh per bukuri ose dhe si mbret.

konkurrenca esthe shume e eger po eshte e hapur per te gjithe njesoj.

do me hap nje bizness ke te drjete si kushdo pa pasur asnje "mik" apo pa pagura nen dore asgje. pa patur frike se po u bere i sukseshm do te vejne tritol tek dera e shtepise e gjera te tjera alla shqiptarshe.

po deshtove nga konkurrenca aethere se ka fajin usa se mos harro dyert i ka usa te hapura si per me te mirin e shqiperise dhe per me te mirin e japonise, UK, te Rusise e te gjithe botes.

dhe ato qe shkojne ne shkolla po sacrifikuan dhe shkuan deri ne fund po behen cunat e gocat shqiptare doc dhe lawyers ( i am so proud just to be their friend)

te shash rruget e Park Avenue do te thote ti qash hallin kaloresit se i varen kembet.

lola

Primus registratum

Bona,
Ku ke ecur ne New York dhe nuk te kane folur nje fjale? Apo ne Londer qe eshte e njejta gje. Edhe une e adhuroj New Yorkun dhe them se eshte qyteti im; por te jemi realiste se Shqiperia nuk eshte ferr. Gjithcka varet nga niveli ekonomik gjithandej, ata qe kane pare jane mire, ata qe nuk kane vuajne.

Sa per Verizon, Shqiperia ka pothuajse aq celulare per cdo njeri sa Amerika. Sa per gjithe kompanite e tjera qe permende; ato existojne edhe ne Shqiperi dhe po reformohen shume shpejt.

lola

Primus registratum

Te kane ofenduar ne shqiperi se je shiptare?????? :confused:

Guest

mrekullia = me $$$$$$$$ /pf/images/graemlins/laugh.gif

xhoni

Primus registratum

Aq mire e ke ti Kristiana sa s'ka ku te veje.
---------------------------------
tralala tralala
une kam floke
ai para

Princesha

Primus registratum

Sic e ka then edhe Kristiana me siper, mrekullia e vendeve tjera esht kjo ekonomia dmth paret :shrug: