Fillimisht postuar nga APACHE:
[qb] Ela_001 te paska kap barku?![]()
![]()
Cohu, mos rrij vetem ti aty, ka dhe te tjere qe duan te dalin ne banjo.![]()
Edhe mos harro ti hedhesh parfum!!!
Bo...bo...bo... e qelben fare...:smash: :smash: [/qb]
* Morali i mashkullit *
Meqe flitet aq shume per moralin e femres mendova te diskutojme per moralin e mashkullit.
I njohim tashme fraza te tilla: Mashkulli eshte mashkull, ka te drejte te dashuroje femra jo, vetem nje here me ate qe martohet. Disa thone se femra e humbet moralin kur humbet virgjerine, po per mashkullin si mendoni??![]()
@Universal kur vendosni te jeni i drejte,i ndershem,korrekt,etj etj.
beni me te gjithe,jo ca te njerkes e ca te nenes,se nuk eshte gje e drejt.
Universal nese eshte kshu ath pse citimi im kundrejt antares zana u fshi?Cdo anetar i forumit eshte i lire te komentoje mendimin tend e te kujtdo ashtu si gjithe mendimet qe ne shprehim si anetare ne forum jane publike per kedo qe ti lexoje e citoje. Ashtu sic kam une te drejte te gjykoj besimin e mendimin tend, ashtu ke edhe ti te drejte te gjykosh besimin tim, ashtu ka edhe toni te drejte te gjykoje mendimin e besimin tend. Pak rendesi ka nese te vjen mire ty apo jo. Nuk ekziston nje rregull ne forum ku anetaret e forumit nuk duhet te shprehin mendimin e tyre lirshem dhe te mendojne ndryshe nga te tjeret. Misioni i forumit eshte levrimi lirshem i mendimit shqiptar dhe krijimi i hapesirave per gjithe komunitetet fetare qe te mesojne mbi besimin e tyre.
Kjo eshte arsyeja qe ekziston nje rregull ne albforumi qe cdo besimtar shkruan vetem ne forumin e komunitetit te tij fetar. Pike! Mund te lexosh ne heshtje cfare mendojne besimet e tjera por nuk mund te diskutosh me ta pasi ajo qe ti beson eshte ndryshe nga ajo qe ai tjetri beson. Po ta kishe respektuar kete rregull, nuk do te ishin fshire postimet nga forumi e nuk do te ishte krijuar gjithe kjo katraulle qe te ka shqetesuar kaq shume. Respekto rregullat e forumit se jane krijuar per te te ndihmuar ty si anetar qe te mos biesh ne keqkuptime te tilla.
Cdo anetar i forumit eshte i lire te komentoje mendimin tend e te kujtdo ashtu si gjithe mendimet qe ne shprehim si anetare ne forum jane publike per kedo qe ti lexoje e citoje. Ashtu sic kam une te drejte te gjykoj besimin e mendimin tend, ashtu ke edhe ti te drejte te gjykosh besimin tim, ashtu ka edhe toni te drejte te gjykoje mendimin e besimin tend. Pak rendesi ka nese te vjen mire ty apo jo. Nuk ekziston nje rregull ne forum ku anetaret e forumit nuk duhet te shprehin mendimin e tyre lirshem dhe te mendojne ndryshe nga te tjeret. Misioni i forumit eshte levrimi lirshem i mendimit shqiptar dhe krijimi i hapesirave per gjithe komunitetet fetare qe te mesojne mbi besimin e tyre.
Kjo eshte arsyeja qe ekziston nje rregull ne albforumi qe cdo besimtar shkruan vetem ne forumin e komunitetit te tij fetar. Pike! Mund te lexosh ne heshtje cfare mendojne besimet e tjera por nuk mund te diskutosh me ta pasi ajo qe ti beson eshte ndryshe nga ajo qe ai tjetri beson. Po ta kishe respektuar kete rregull, nuk do te ishin fshire postimet nga forumi e nuk do te ishte krijuar gjithe kjo katraulle qe te ka shqetesuar kaq shume. Respekto rregullat e forumit se jane krijuar per te te ndihmuar ty si anetar qe te mos biesh ne keqkuptime te tilla.[/quote
besoje rregull ka edhe per moderatorin,qe cdo anater t'a trajtoje ne menyre te barabart.nuk po flas vetem per kete rast por edhe tek nje tem tjeter ku postimet e mia jane fshire.dhe nese vendose ta beje,nisje qe tek emri arrogances @-Zana- .qe te ishe i drejt dhe korrekt.por sa keq jemi shqipetar edhe ligjin e trajton "maliqi" si te doje,dikujt i bie fort,dike sa e prek.ky eshte realiteti shqipetar ne fakt dhe ketu sdo bente ndryshimin.
Universal nese eshte kshu ath pse citimi im kundrejt antares zana u fshi?
Per aq kohe sa nje antar sjelle nje mendim te tijin duhet te dij edhe ta mbroj ate. E nese neper tema eshte ideja hidh shashka kot ath me falni por une s'paskam kuptuar qarte arsyen e te qenurit ktu.
nuk besoj se ndonjeri nga ne nuk ka eksperienca te tjera forumore dhe dime si funksionin ne parim e praktik nje forum me rregulla te shkruara.
por nese per ju si forum eshte me esenciale njerez pa bosht ok...po terhiqem
kenaqesi qe isha!
Universal me gjithe respektin nuk ishte e nevojshme gjithe ky shtjellim.Problemi qe ti ngre eshte problem personal me shume se sa nje problem i forumit. Si rregull ne forum, anetaret e forumit mund te ofendojne anetaret e tjere me sharrje e ofendime. Nese une te ofendoj ty me fjalet nga me te uletat, vetem se une mendoj ndryshe nga ty, kjo nuk tolerohet ne forum. Personat paralajmerohen e perjashtohen nga forumi, nese nuk vene mend e ndryshojne sjellje. Asnje anetar i forumit nuk duhet te ofendohet ne forum.
Tani, qe te mos keqkuptohemi, ne forum shkruajne anetare te moshave te ndryshme, me botekuptime te ndryshme, qe jetojne ne vende te ndryshme ne mbare boten. Do apo nuk s'do ti apo une, ne cdo teme te forumit do te hasesh ne anetare qe shprehin mendime nga me te ndryshmet: jo te gjithe mendojne njesoj, jo te gjithe kane te njejtin nivel arsimor apo kulturor. Ti mund te dalesh e te thuash qe ky eshte nje "problem ne forum", por ne fakt eshte nje nga vlerat e albforumit. Duke shkruajtur e lexuar te gjithe ne nje teme, duke rrahur mendimet tona ne nje teme, te gjithe anetaret qe marrin pjese ne keto diskutime mesojne nga njeri-tjetri, dhe ky eshte nje proces gati i pavetedijshem qe ndodh. Ne jeten reale, keta anetare nuk do te shkembenin qofte edhe nje fjale me njeri-tjetrin, per arsyeja nga me te ndryshmet, por ne forum diskutojne perdite per probleme nga me te ndryshmet. Kjo sjell ndergjegjesimin e te gjitheve per botekuptimet e ndryshme qe gjejme ne shoqerine shqiptare.
Moderatoret nderhyjne kur ka sharrje e ofendime te hapura ne tema, ku gjithe mesazhi eshte nje fyerje per bashkebiseduesin, por jane me te permbajtur kur dikush shpreh pakenaqesine e tij me botekuptimin e mendimin qe ti shpreh, ne nje postim ku 90 rreshta kane te bejne me temen, dhe 1 rresht ka te beje me ty si person.
Sugjerimet e mia per ty:
1. Nese veren qe ka anetare ne forum me te cilet ti e ke te veshtire te diskutosh apo te duket se ulin nivelin e diskutimeve, injoroi ata. Injorimi merr dy forma: Mund ta shtosh ne listen e anetareve qe ti injoron dhe postimet e tyre as nuk do te te dalin neper temat e forumit qe ti lexon. Ose mund te zgjedhesh qe te mos replikosh me ata asnjehere, por te diskutosh per temen, duke shprehur mendimin tend te plote per te. Kjo forma e dyte eshte forma me e mire dhe me efikase.
2. Kontakto me moderatorin e forumit perkates ne privat, qe ai te nderhyje kur ka sharrje e ofendime karshi teje. Mos iu pergjigj e repliko fare, kontakto moderatoret e forumit direkt. Menyra me e mire eshte te raportosh postimin problematik tek gjithe stafi. Poshte cdo postimi do te gjesh nje lidhje qe te lejon te raportosh nje postim te pahijshem. Nje email do t'iu dergohet gjithe anetareve te forumit dhe ai qe e shikon i pari do te nderhyje. Nese kalon kohe dhe askush nuk nderhyn, kontaktoni me nje mesazh privat me nje nga moderatoret e atij forumi.
Ki parasysh qe forumi ka nje staf moderatoresh vullnetare, dhe nuk ka nje moderator ne linje cdo ore e sekonde te dites. Kur vonojme per te nderhyre ne tema te caktuara, kjo vjen jo se po ju injorojme shqetesimet qe ngrini, pasi koha e stafi eshte i vogel. Ka dhjetra tema e diskutime qe behen perdite ne forum, qindra postime te reja, qindra anetare qe shkruajne, nuk mund te pretendosh qe moderatoret lexojne cdo postim, cdo teme ne cdo ore te dites apo nates. Prandaj na duhet ndihma e anetareve te forumit qe te raportojne probleme te tilla.
Shiko se jo pak here ti merr persiper te gjykosh cfare eshte e drejte apo jo me argumenta boshe.
perderisa ne nje teme diskutimi une te citoj e te ngre disa pyetje ki miresine ose ti pergjighesh ose ti anashkalosh.
pergjigjet e mia deri tani kane qene shkak pasoje.
nese ti nuk me kupton mua ath ky eshte problemi yt...ose ti nuk di te lexosh ,ose keto qe shkruan diku i merr copy paste e me pas sdi te mbrosh /arsyetosh ate cka sjelle dhe kalon ne fyerje!
Une nuk citoj askend pa qellim.
Nese do ishe me i vemendshem do kuptoje se ky post eshte per zanen e jo per ty....sepse ajo ankohet se sme kupton.Keto jane te rregullorja e forumit sepse me sa duket nuk e le lexuar mire..
Nese nuk te pelqen ka plot forume ku mund te gjesh vetveten mqse te qenkam i paqarte per ty e per keto ne forum.![]()