Momente...

Darien

Primus registratum
Re: Momente...

Fillimisht postuar nga Penelat e Gogut:
Momentet kalojne fshehurazi. Ata s`ndihen e prape ne shkruajme per to, si te ishin shekuj te pazevendesueshem emocionesh. Me pelqen te jetoj me momente, me grimca deshire e pasioni. Me caste lumturie e ligesie ekstreme. Jam bere pre e jotja moment i dashur. Me duaj pakez edhe ti.
do ndryshoj emrin; këtej e tutje më quajnë Moment, shkurt Menti
/pf/images/graemlins/laugh.gif :cool:

Danae

Primus registratum

Une njoh nje cun qe e quajne menti me te vertete /pf/images/graemlins/laugh.gif thua ti behet qejfi??
Tek te shihja mendova se egoizmi im po fitonte mbi cdo ndjenje tjeter.moment posesiv,i ngjante nje pikture qe doja te shihja vetem ne dhomen time,isha kaq e trasportuar sa po humbisja nen nje deshire te forte qe nuk te veshte me ndjenja,nuk te shihte si njeri,por si statuja ime e preferuar,ti ishe enderra materializuar,e une te ndjeva timin pa te drejte.
sot syte e mire kur do te shohin do kene veshur mantel keqardhjeje,per brishtesine e heshtjen tende.
Te lutem mos me shiko ne ate menyre...mbes ne rrjeten e merimanges me shume deshire kesaj radhe.

abs

nuk e di...

ne ate moment dhimbja gllaberoj qenien keq...
mendimet grrynin cdo cep shpirti,
ne kte furtune...
doja te shembja te gjitha ndertesat qe gjindeshin
ne horizontin e dritares,e pengonin pamjen e perendimit te zjarrte te diellit,
i cili dhe pak caste...po humbiste...
ikte...
ne ate moment deshiroja te binte nje termet 10 ballsh ku qofte
dhe per nje sekond te perziheshin botet tona ne lajthitje takim/ndrarje,
e te shihja,prekja,nuhatja,ndieja, qofte dhe per nje cast...ne ate moment...
doja e vec doja ...qoft dhe per nje moment...

Danae

Primus registratum

i kam humbur fjalet nga frika e perdhosjes...
i kam shperdoruar shume here per ti dhene vleren e duhur,e sot per ty s'kam me fjale...do kaloje shpejt do doja te degjoja,por nuk eshte ashtu.
fjalet me zbrazin e keto dite kam nevoje ti ndiej brenda meje.

arterie

Primus registratum

... c'kenaqesi! Ne te rrallat momente qe me bie te takoj vetveten, dhe qe lodhem shume per ate moment, me duket se fluturoj.
Nuk po e gjeja, se ku me fshihej. E kerkova neper pallatet madheshtore qe pushtojne qiellin me kryelartesine e tyre; s'e gjeta dot. E kerkova neper tapetat e kuq, matane zyrave ku lindin e shuhen fatet e kombeve, neper sallat e zhurmshme te mbledhjeve, neper... perseri asgjekundi.
Asnje shenje jete e kenaqesie.
E kerkova neper oborre mbreterore, atje ku zoti eshte sherbetor.As aty jo.
E kerkova, e kerkova....... dhe me ne fund e gjeta. .....
... Veten time, me dashurine e vetme, DIJEN.
... c'kenaqesi?!!!!!!!!

Moment. dt18/02/04 21:15

abs

nuk e di...

...sa shume donte te thoshte, prandaj s fliste...
... krahet e perfshine, e mbyllen aty brenda, per nje moment...
ngrohtesia ja mveshi trupin e imet, e nga veshi percillej melodina e kraharorit...
...s donte te degjonte tingull tjeter...
por, momenti erdhi e:-"me mori malli"degjoi... -u shkeputen,...iku...pa degjuar pergjigjen:-"te ndjekt lumturia..."
...nje engjell me shume ne kte bote...u pergjigj zeri i mbrendshem, tek mbyllej brenda...

-------------------
cfare ndryshon,qendron...

Goca

Primus registratum

Ne katin poshte po behen pergatitjet e fundit per mbremjen. Muzika qe kane vene eshte pak a shume melankonike, si ta benin per inatin tone. Mundohem te mbyll deren , per te mos lejuar tingujt te hipin lart, por ata s`pyesin. Sot qenkan te padurueshem tingujt. Nje dite tjeter do kisha qene e lumtur ti degjoja, por sonte.... sonte jo.
Po imagjinoj perqafimet. Ecen imagjinata ime si i vetmi mjet qe kam tani ne dore e s`ndalet, ashtu si tingujt qe vazhdojne te ngjiten lart, ne kete kat te dyte. Sa bukur do ishte ti shihnim yjet bashke! Te uleshim ne kete ballkon te katit te dyte e te degjonim muziken bashke. Une e ti, si dy hulumtues te nates qe sapo fillon. Te dy bashke, si ne endrrat dimerore. Ato qe zgjasin ore te tera e s`ndalen me ardhjen e mengjesit. Do kercejme pak bashke sonte?!

Goca

Primus registratum

Ja edhe mbremja kaloi. Nje moment tjeter, nga ata qe te bejne te mendosh thelle. Nuk kercyem, as nuk folem, as s`u pame ne sy, as ... asgje. Ti do thoje HIC, ndersa une po them BOSH. Eshte e trishte te pranosh kete, por eshte me e ndershme me veten e me dashurine. S`e di pse po e permend kete fjale! Kurre s`e permendem kur qeme bashke. Ndoshta ajo me te vertete s`ekziston!
E trishte edhe kjo. Oh ..sa dhemb shpirti kur beson me te vertete ne nje gje kaq mizore!
Tani jam pak e hutuar nga kjo mori sjelljesh, qe shume rrale me bejne te qesh e te gezohem. Po humb. Me duhet te kthehem per ca momente ...

Danae

Primus registratum

kthimi yt i mallit,e ti vertet ve ne dyshim??
mos e ver ne dyshim,pavaresisht nga pengesat,pavaresisht nga gropat e malet me llac /pf/images/graemlins/laugh.gif ,mos e vrit ndjenjen tende me dyshime te kota,edhe pse nuk perdor definicion perberja eshte e njejte.
degjo se u bera rrafsh une tu te perqafu /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif loool hajt me rri cike me larg /pf/images/graemlins/laugh.gif :kiss:

alinos

Forumium maestatis

s'i ka mundesi te ngjajme aq shume ne ndjenja? A thua jane eksperiencat e ngjashme? Eshte ishulli? Pemet e tij gjithnje te gjelbra? Apo eshte...?
S'e di, ka momente kur do te doja te mos kisha asnje moment per te kujtuar. Te pakten do flija rehat me momentet e pergjithshme qe i ngjajne sekuencave te filmave seri amerikane, me drama te vogla dhe pa asnje brendi domethenese!
Te pakten keshtu ne serine tjeter do ja ngulja syte nje te riu qe vjen verdall...

lir

Primus registratum

ndersa ngrihet i djersitur nga gjumi, mundohet te mbledhi copzat e endrres qe zilja e telefonit ne 2 te mengjesit i hodhi ne cdo cep te memorjes... ndersa fliste ne telefon i kujtohej qe qendronte ulur ne shkallet e shpise ne rrezen e malit, ndersa perpara tij shpalosej nje lugine qe bisedonte shtruar me ujin e lumit qe zgjohej nga gjumi dimeror; perdja e pemeve e ndante nga zhurma e fshatit te larget ..ajo erdhi e kapi per dore dhe u ul anash tij.. ndersa e pa ne sy, u kthye dhe nje here drejt lumit, por ai ishte shnderruar ne nje det te thell e te kalter e me valet e tij rrihte lehte shkembinjte qe ne supet e tyre mbanin shpine e gurte ne te cilen ata kishin vendosur te kalonin mbremjet verore..dielli filloi te perendoje dhe ndersa ferkonte syte qe te largonte lodhjen e dites, zhurma e valevet te detit i shembelleu tingujve te qete te kryeqytetit; veten e gjeti ne taracen e katit te gjashte te shpise se tij, ulur ne nje karrige druri, i rrethuar nga lulet e shumta dhe pemet e njoma qe kishin rrethur taracen e madhe....ajo ngjiti shkallet, dhe se bashku po shihnin diellin qe vanitej...

BJONDINKA

Primus registratum

ja ku erdha serish si vite me pare ..
ti me pe pertueshem dhe ule koken ..veshrimi yt smund te jete ndryshe ...vecse i lodhur i trishte i akullt .ti ke ndryshuar .a kam thene ?a po ..ta thashe nje nate pasi me kishe lenduar per te qinderten here ,ta ulerita pothuajse .ti mezi ngrite koken ..bere nje shenje sa per te thene se e more vesh dhe ike..me le aty :me shpirtin plot me gjurme gjaku me endrrat e plakura te cperdunuara ..dhe per here te pare ne jeten me erdhi ajo ndjenja e fuqishme qe te shkallmon qenien e te le pa fryme:doja te ikja,larg.ku te mos me njihnin e te mos me flisnin,ku ti te mos egzistoje dhe ...
por ti egziston dhe une sdi cti bej pranise tende ..ndonjehere me duket vetja e dobet ..eshte dobesi te mos dish te reagosh ndaj nje njeriu
apo eshte dashuri?
ja ku erdha serish si vite me pare .u ktheva te ti ..po ty duket se ste prek asgje ne bote ,je si ajo lenda e papershkueshme ,je si nje helm ..cmund ti beje helmi vetvetes?asgje...
kurse mua..

BJONDINKA

Primus registratum

ndonjehere me duket sikur po mbytem .therras per ndihme dhe me iken zeri ,dua te leviz gjymtyret dhe paralizohem...askush nuk kthen koken..njerezit rrine me kurriz dhe nen dhembe kukurisin:ja dhe nje me pak qe nuk do e thithi me ozonin tone te dashur.
ka pastaj dite te tjera qe me tmerrojne vetem me egzistencen e tyre ..ne keto dite edhe heshtja me duket vrasese.kthej koken pas dhe mbyll syte ..e kaluara me tremb kur mendoj se edhe e ardhmja mund te jete ashtu .dikur dikush tha:vdekja e nje njeriu me pakeson gjitmone e me shume sepse me kujton qe edhe une jam pjese e llojit njerezor.ne keto dite pasqyra eshte armiku im me i madh ...

Goca

Primus registratum

Ka momente kur je aq entuziast, sa asgje s`te tremb. Pastaj ka te tjere kur s`e kupton as vete se c`je e c`ben. Kudo mund te me vendosni tani , por perseri une do vazhdoj te dyshoj per vendin qe ze.
Ka momente kur mendon se momentet s`mbarojne kurre e keshtu do jete gjate gjithe jetes tende. Ka te tjere kur s`gjen dot nje moment qe te jete vetem yti, i yti ...
Ka njerez qe sillen verdalle e te mbushin me fjale te pakuptimta, si te ishe nje fjalekryq nga ata qe plotesohen rrugeve te gjata me tren. Aty ku takohen doktoret me ekonomistet, studentja me ushtarin e adoleshenti me pensionistin. Secili jep shpjegimin e vet, dikush shkruan e te tere shihen ne sy duke pritur rezultatin. Futet fjala tek kutiat?! Jo. Ahhh ... s`ka gje, kalojme tek tjetra.

Danae

Primus registratum

sa minuta te jetes sime kam kushtuar ne te folurin per ty,me kenaqesine me te madhe.
askush nuk ish maskuar si drakula,e duhet kaq pak per te qene vampir gjate karnevaleve.Fundja drakula ish kont,e dardha bie nen dardhe thone.

lir

Primus registratum

tani ndihem kaq keq, kaq i vogel, i pafuqishem per te bere te vetmen gje qe dua te bej; te jem aty me ty e te te ndihmoj, t'ia dalim bashke...

BJONDINKA

Primus registratum

per atman:me vjen keq me ke shtuar ne listen e inorimit .doja te te shkruaja nje mesazh privat po smundesha sepse ti me kishe shtuar ne listen e injorimit.doja te te thosha qe proza jote moment nga jeta e nje gruaje ishte thjesht fantastike .mne pelqeu shume .ciao

Danae

Primus registratum

e rrahur fort,tashme shkuma eshte e bardhe dhe nen te nuk dallohet fare c'ngjyre ka permbajtja,mustaqet e shkumes shijojne.
me ngjan me wienen,gjithcka e bukur me ngjan me wienen.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Kohe trishtimi..kohe deshperimi...kohe dashurie..kohe e pakuptueshme...
Ftohte..jo ftohte dimri..ftohte deshirash..ftohte ndjenjash....
Hipokrizi..tradheti..xhelozi....dashuri...vetmi....

Vetmi nje hije qe me ndjek gjikthkund.
Dua buzeqeshjen mbi buzet e mia.
Deshire...deshire..deshire....
Dua te me rilind deshira per jeten....per ate qe dua.

pS: Moment koti!!!