MJEKIME POPULLORE

hawk

Primus registratum
Re: MJEKIME POPULLORE

Nji pjese jane banalizur me sens humoristik por jane te verteta.

Kerthiza "bie" kur ngre pesah te renda dhe..duhet ai mjekimi i mesiperm...pak i egzagjeruar.

Kaviljen e kam provuar une.....

Gjuha ne sy eshte 100% e vertet. Si ja ben,e di ajo plaka,por ta fut nji llap....o bir o bir..

AnaBlue

Forumium maestatis

Une dogja doren ne dy vende duke gatuar. Dini gje se cfare te ve qe te mos krijohet flluske apo mos ngeli shenje?

Flm.

hawk

Primus registratum

Ka disa mjekime qe ndahen ne dy grupe :

1.nderhyrje e menjehershme
-akull
-kripe
-salce

2.kurimi permanent

-vaj lini
-vaj vezesh
-lekure vidhi
-vaj qe perdoret per terhana

A mund ti gjesh keto?!?!?!? /pf/images/graemlins/grin.gif

Vaj vezesh(tre here) kam perdor un dhe nuk kam asnje shenje /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Vaj lini mos eshte flexseed oil? Kam ne shtepi prandaj po pyes. Une e dogja doren dje, a mund ta ve sot?

Cfare lloj vaji perdoret per trahana? Vaj ulliri? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Faleminderit shume per sygjerimet /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Aloe Vera ben cudira. E djegura iku per 3 dite pa lene asnje shenje /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Nje pyetje tjeter kisha. Jam me gryke te acaruara, rrufe dhe kolle, simptomat e nje "cold" apo te ftohure. Pervec cajit me limon, cfare tjeter dini nga mamate, gjyshet tuaja qe ndihmojne per raste te tilla?

Diddy19

Su@mi

Qumsht sh te nxehte dhe mjalte te shkrime mbrenda.

Ose ose çaj , prape sh te nxehte me gjalp te shkrime mbrenda.Kjo ta shpif ne goje po asht ma mire se antibiotiket. /pf/images/graemlins/smile.gif

KoDoShi

Primus registratum

Për grykët e acaruara them t'provosh; në një filxhan kafeje, hudhi vaj ulliri dhe sheqer, me një lugë t'vogël(kafeje) ushqehu.
Them se do i'a vlej barra qiranë ta provosh! /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Falemindeirt shume! Kisha degjuar per vaj me sheqer por me duket shume i cpifur... si eshte per shije?

KoDoShi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Jam me gryke te acaruara, rrufe dhe kolle, simptomat e nje "cold" apo te ftohure.

[/ QUOTE ]

Vintage, + që u bazova tek kërkesa për ndihmë e Anës dhe + që vaji ullirit ka efekt kurues si për grykë të acaruara edhe për kollë, ty ndoshta t'jep një efekt kurues vetëm për kollë.

Ana, mundohu që ta mbushësh lugën në sasi të barabartë si t'sheqerit dhe t'vajit,(ose mbushe më me shumë sheqer dhe pak vaj ulliri) dhe nuk do t'lej shije të hidhur, ta siguroj sepse kët mënyr përdor dhe vet un. /pf/images/graemlins/smile.gif

Ana, ke ngrënë bukë me vaj ulliri dhe sheqer ndo1her më par(në t'kaluarën tënde) ..? /pf/images/graemlins/laugh.gif ...sepse as më pak dhe as më shumë t'njëjtën shije kanë. Të vel pakëz, por pakëz ama! /pf/images/graemlins/laugh.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Rrofsh Kodi! Do e provoj se u bene disa dite qe vazhdoj te jem me gryke te acaruara dhe kolle.

Une nuk jam tifoze e te emblave dhe sheqeri sesi me duket. Duhet te kem ngrene buke me sheqer dhe vaj kur kam qene e vogel vetem se nuk e mbaj mend /pf/images/graemlins/laugh.gif

Flm perseri /pf/images/graemlins/smile.gif

Dr_DEVIL

Primus registratum

Jam per me shume mjekime me ilace te fabrikuara !

Nejse nese doni te shkarkoni ndonje liber persa i perket mjeksise alternative Klikoni ketu

hawk

Primus registratum

Per "kolle" mund te sherbeje edhe mjalti.

Ky sebashku me vajin e ullirit,dyllin(per amalgame) perbejne pjesen me te madhe te ilaçeve te mjeksise sone popullore.

Ramadan

Primus registratum

Ramadan Dërmaku mjekë popullor shëron këto sëmundje :
1.Unazat
2.Këmbët
3.Reumen
4.Të Paralizuarit
5.Asmen
6.Si dhe te gjitha llojet e Lëkures , me barëra private po ashtu edhe me bimë natyrale .
Kontaktoni :
Ramadan Dërmaku
Vendbanimi : Kamenicë ( Dardanë , fshati Shipashnicë )
Nr.Tele : 044-285-955

Ejani Dhe Binduni ...

P

poli

Guest

Une dogja doren ne dy vende duke gatuar. Dini gje se cfare te ve qe te mos krijohet flluske apo mos ngeli shenje?
Per kedo qe peson djegie duhet sa me shpejt te jete e mundur, ta lyeje vendin e djegur me paste dhembesh, sa me shume permbajtje Flor te kete pasta aq me mire eshte.
Ta sheron dhe nuk ngelet shenje fare.
Flm.

smino

Primus registratum
era e keqe e gojes problem shqetesues i cili vjen jo vetem nga mungesa e higjenes dhe ushqimet por dhe pasoje e semundjeve te stomakut sic kemi degjuar,madje dhe nga semundejt e zemres,veshkave(nuk e di pse) Shmangia e saj sic e dim te gjithe behet duke ruajtur higjenen e gojes dhe konsumimi i ushqimit te fresket dhe zarzavateve....Si mjekim popullor perdoret bari i bishtamithit,levoret e limonit dhe te portokallit ,baronica