Mire Se Vjen o Ramazan.

Zemrushi

Primus registratum
Mire Se Vjen o Ramazan.

Mire se vjen o Ramazan, o muaj i meshires, muaj i dashurise, muaj i sakrifices... Mire se vjen o muaj i bekuar, muaj i flijimit, muaj i respektit, muaj i vllazerise .. Mire se erdhe o muaj i shejte, qe na solle Kuranin, qe na begaton jetet, qe na shumfishon adhurimet... Mire se vjen o drit e bekuar qe rrazaton miresine e shpreses per Xhenetin (Parajsen) e amshueshme, qe na largon nga e neveritura, e liga, e dhunshmja , qe na largon nga zjarri i Xhehnemit ( Ferrit), qe na largon nga rruga e shemtuar e Shejtanit(Djallit) .. Mire se erdhe ... Hapim zemrat te te presim, hapim duart te lusim Allahun e vetem, hapim tryezat per vellezerit e motrat tona kudo jane, hapim mendjen qe te dallojm te shemtuaren nga e mira, hapim dyert e shpiriti per tu bashkuar nen nje fjal, nje motiv, nje qellim .... ALLAHU ESHTE ME I MADHI ( ALLAHU EKBER) ...

Uroj nga zemra gjith besimtaret myslimane nje agjerim same te lehte! agjerimi fillon me dt: 13/09/2007 .

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: Mire Se Vjen o Ramazan.

uauuuuu lum si ju do hani gjera te mira! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

zoti jua bofte kabull ishallah...(kthu thuhet me duket)

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

aaa me falni se mu kujtu nje gje...si eshte ajo kenga...30 ditet e Ramazonit, apo 40 ditet e Ramazonit...s'jam e sigurte, ne fakt dua te di sa zgjat Ramazani, shkurt muhabeti... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Zemrushi

Primus registratum

Per kengen se di se si eka origjinen, mbase ka qen ndrysh, edhe tani e kendojne si kan qejfin, kurse Ramazani zgjat 1 muaj fiks!

Adile

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Original geschrieben von: Zemrushi</div><div class="ubbcode-body">Mire se vjen o Ramazan, o muaj i meshires, muaj i dashurise, muaj i sakrifices... Mire se vjen o muaj i bekuar, muaj i flijimit, muaj i respektit, muaj i vllazerise .. Mire se erdhe o muaj i shejte, qe na solle Kuranin, qe na begaton jetet, qe na shumfishon adhurimet... Mire se vjen o drit e bekuar qe rrazaton miresine e shpreses per Xhenetin (Parajsen) e amshueshme, qe na largon nga e neveritura, e liga, e dhunshmja , qe na largon nga zjarri i Xhehnemit ( Ferrit), qe na largon nga rruga e shemtuar e Shejtanit(Djallit) .. Mire se erdhe ... Hapim zemrat te te presim, hapim duart te lusim Allahun e vetem, hapim tryezat per vellezerit e motrat tona kudo jane, hapim mendjen qe te dallojm te shemtuaren nga e mira, hapim dyert e shpiriti per tu bashkuar nen nje fjal, nje motiv, nje qellim .... ALLAHU ESHTE ME I MADHI ( ALLAHU EKBER) ...

Uroj nga zemra gjith besimtaret myslimane nje agjerim same te lehte! agjerimi fillon me dt: 13/09/2007 .

</div></div>

Do e mbaj kete vit /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif kam bo ca mekate!

Zemrushi

Primus registratum

mbaje /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif zoti ta mundesofte edhe ta lehtesofte, sepse ne kte muaj esht muaji ky Krijusi i fal gjitha gjynohet ose 'mekatet' /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

boss

Primus registratum

Njeri nga mekatet eshte dhe fotoja e vene.

Te gjithe vellezerve dhe motrave muslimane u uroj agjerim te mbare.

Julianna

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: DAHLIA</div><div class="ubbcode-body">aaa me falni se mu kujtu nje gje...si eshte ajo kenga...30 ditet e Ramazonit, apo 40 ditet e Ramazonit...s'jam e sigurte, ne fakt dua te di sa zgjat Ramazani, shkurt muhabeti... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif </div></div>

Gezuar te gjithve!

Dhe une do kisha shume deshire te dija me shume per kete ritual. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

policia

Forumium maestatis

tani perderisa thuhet gezuar muajin e Ramazanit, kuptohet qe nje muaj zgjat...
i uroj te gjithe besimtareve musliman, gezuar festen dhe agjirim te mbare

besnik

Forumium praecox

Paqja qoft mbi ju, i uroj te gjithve argjirusve argjerim sa me te leht, edhe atyre qe nuk munden te argjitojn, lus All-llahun qe tja munsojn argjirimin e ramazanit.

besnik

Forumium praecox

Miresia e Muajit Të Ramazanit.

Shumë Hadithe tregojnë për miresite e mëdha qe i ka ky Muaj, dhe prej tyre po permendim sipas mundesive.

1) Thotë Ebu Hurejre (radiall-llahu anhu) se Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) ka thënë:
Ka thënë All-llahu s.u.t. C`do pune e birit te Ademit, është për te, veç Argjirimit, ai është për Mua, dhe Unë do ta shperbleje atë për te.
Argjirimi është mrojtes për ç`do person, kështu qe kur te Argjeroj ndonjëri prej jush le të sillet mirë, t`i shmanget fjalëve te kota dhe të mos mërzitet, dhe nëse dikush e ofendon ose e godet, le ti thotë, unë jam Argjerushem.
Betohem ne Atë qe Shpirti i Muhammedit, është ne Doren r Tij, se era qe del nga Goja e Argjeruesit është me e dashur tek All-llahu s.u.t. ne ditën e Gjykimit sea era e Miskut.
Për Argjeruesin janë dy gezime, ne te cilat ai gëzohet.
1) Ne Iftar, kur ai e cel Argjerimin (me ngrenien e ushqimit).
2) Dhe kur ta takoje All-llahun s.u.t.
Tra: Imam Bukhariu.

2) Thotë Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):
Ka thënë All-llahu s.u.t. ........ Robi im, e len Ngrenien, Pirjen dhe Deshirat e tij për Mua, dhe Unë do ta shperblej, dhe një e mirë shpërblehet me dhjetë te mira.

3) Ka thënë Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):
Kush e argjeron Ramazanin duke besuar dhe shpresuar, do ti falen të gjitha Gjynahet e mëparshme.

4) Ka thënë Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):
Kur vjen Nata e Pare e Ramazanit, lidhen Shejtante dhe Xhindet (me agresore), mbyllen dyert e Xhehennemit (dhe s`hapet asnjë prej tyre), dhe hapen dyert e Xhennetit (dhe s`mbyllet asnjë prej tyre), një thirres thërret ç`do nate edhe thotë:
O ti i cili deshiron te miren, bëj vepra te mira, dhe o ti i cili kërkon te keqen, largoju te keqijave.
Dhe All-llahu s.u.t. ç`do nate nxjerr njerëz nga zjarri i Xhehennemit.
Tra: Imam Tirmidhiu. Sahih.

5) Ka thënë Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem):
Argjerimi dhe Kur`ani ndermjetesojne për Robin ne ditën e Gjykimit.
Argjerimi thotë:
O Zot, unë ai ndalova ushqimin dhe dheshirat gjatë ditës, prandaj pranoje ndermjetesimin tim.
Kur`ani thotë:
O Zot, unë ai ndalova gjumin e Nates prandaj pranoje ndermjetesimin tim, dhe ata te dy ndermjetesojne.
Tra: Imam Ahmedi. Sahih.

Nga këto Hadithe te cilat i permendem kuptohen miresite dhe gjërat e veçanta qe i ka ky Muaj, me anë te te cilave All-llahu s.u.t. e ka vecuar nga Muajt e tijere, dhe me anë te këtij Muaji All-llahu s.u.t. e vecoj këtë Ummet, ndaj te gjithë popujve te meparshem.

Thotë All-llahu s.u.t.
Ju jeni Njerezit me te mirë te të gjitha kohrave, urdheroni për te mirë dhe ndaloni nga e keqa, dhe e besoni All-llahun.

Adile

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Original geschrieben von: Zemrushi</div><div class="ubbcode-body">mbaje /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif zoti ta mundesofte edhe ta lehtesofte, sepse ne kte muaj esht muaji ky Krijusi i fal gjitha gjynohet ose 'mekatet' /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif </div></div>

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif s'guxo robi me bo nje shaka lol S'ka Krijus me i fal mekatet e mia /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/devil.gif, po shume faleminderit prap /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

OROSHI

Primus registratum

Agjerim te leht te gjith muslimanve shqiptar.Kjoft kjo sakrifice e juaja nji mundesi ma teper per tjau kjartsu mendjet dhe per tju nxit ma teper afrimin me vllaznit e tjere shqiptare te besimeve te tjera.

Zemrushi

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: OROSHI</div><div class="ubbcode-body">Agjerim te leht te gjith muslimanve shqiptar.Kjoft kjo sakrifice e juaja nji mundesi ma teper per tjau kjartsu mendjet dhe per tju nxit ma teper afrimin me vllaznit e tjere shqiptare te besimeve te tjera. </div></div>

t'faleminders per urimin, edhe sa perket kjartesimit te mendjes falenderojme Zotin se ate na eka dhane /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif edhe besoj qe shqiptarve nuk i mungon afermiteti mes njeri tjetrit /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

ilirarberi

Forumium maestatis

Nje ore e me pare larg nga Shqiperia mjekerroshet me peshqira dhe carcafe ( te bardha,te zeza,jeshile,e ku di une cfare tjeter ka dale tani).Nuk jane tonat o shqipetare.Na jane vene ne perdorim me force nga pushtuesit e huaj.FEJA E SHQIPETARIT ASHT SHQYPETARIA.

besnik

Forumium praecox

ilirarberi, ma bane hallalle, por ketu nuk esht tema per polemik ,esht tema per "Mirseardhjen e ramazanit"

Zemrushi

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: ilirarberi</div><div class="ubbcode-body">Nje ore e me pare larg nga Shqiperia mjekerroshet me peshqira dhe carcafe ( te bardha,te zeza,jeshile,e ku di une cfare tjeter ka dale tani).Nuk jane tonat o shqipetare.Na jane vene ne perdorim me force nga pushtuesit e huaj.FEJA E SHQIPETARIT ASHT SHQYPETARIA. </div></div>

robo nuk o vendi i duhur per llafet tuja , ke ç'ke ate mllefin mos na e shkruj ktu dakort?