mendoni se te huajt, si pershembull italjanet jane razzist?

Guest
Re: mendoni se te huajt, si pershembull italjanet jane razzist?

Nuk po zgjetem shume por per mendimin tim tu thuash qe Italianet jane rracista, do te thote te jesh rracisti numer 1. /pf/images/graemlins/laugh.gif

leonora

Primus registratum

Fillimisht postuar nga INDIANO-XHONS:
[qb] Nuk po zgjetem shume por per mendimin tim tu thuash qe Italianet jane rracista, do te thote te jesh rracisti numer 1. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Eshte e kote te ju kthej nje pergjigje por thjesht po te them e keni gabim.........me kto teorit e tuja do te thote qe na e ......

albavina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Belina1986:
[qb] me fal se po te pergjigjem kejq, por nuk eshte gjithmon ashtu, une te pakten edhe familja time nuk sillemi ne kete menyre, kemi edukate edhe kulture edhe nuk bejme ndryshim midis racave!Ciao! [/qb]
me behet qejfi per edukaten familjare qe ke por
per mendimin tim vetem fakti qe ti e permend kete gje do te thote shume!!! mendoj qe secili prej nesh ka nje edukate ne menyren e tij!
mgjth per mos te dale jashte teme une mendoj se rracist jane te gjithe edhe pse disa here nuk e pranojne! jemi rracist ne shqipetaret me shqipetaret dhe jo me italianet me ne!
une nuk e kam ndjer rracizmin deri tani por ekziston

SkErDi

Primus registratum

Nuk ka popull ne bote qe nuk eshte racist. Te gjithe jemi raciste, dhe racizmi ka te beje me nje kategori njerzish qe nuk i duam. Pse raciste quhen ... psh greket qe nuk duan shqiptaret ? Per mua jo .... sepse ai greku vetem 5 shqiptare te vuajtur dhe pa buke njeh, nuk e njeh ate shqiptarin qe vazhdon normalisht universitetin apo ate tjetrin qe punon ne nje pune dhe mban familjen ndershmerisht. Kjo vlen per cdo popull kur sheh nje popull tjeter te tille .... psh Marokienet me Italianet. etj etj ... :wave:

metila

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SkErDi:
[qb] Nuk ka popull ne bote qe nuk eshte racist. Te gjithe jemi raciste, dhe racizmi ka te beje me nje kategori njerzish qe nuk i duam. Pse raciste quhen ... psh greket qe nuk duan shqiptaret ? Per mua jo .... sepse ai greku vetem 5 shqiptare te vuajtur dhe pa buke njeh, nuk e njeh ate shqiptarin qe vazhdon normalisht universitetin apo ate tjetrin qe punon ne nje pune dhe mban familjen ndershmerisht. Kjo vlen per cdo popull kur sheh nje popull tjeter te tille .... psh Marokienet me Italianet. etj etj ... :wave: [/qb]
me pelqen mendimi juaj dhe jam plotesisht dakort me te. te flasim per realitetin, ne shpirt jemi te gjithe pak raciste, kur shohim ata lypesat ne rruge psh.qe ndonjehere na e bejne borxh,(s`jemi racista ketu) ku kalojme me makinat tona te bukura dhe s`i shohim me sy fare, pavarsisht se na vjen keq per ta. c`me thoni per kete...... :confused:

crazy

Primus registratum

italianet jane aq rracist sa nuk ta pret mendja.te ndodh ne muhabet e siper te dali qe je shqiptar/e e direkt te shikojne me sy tjeter e mua me ka ndodhur nje dite ne universitet me shoqerine time e nje goce qe bente pjese ne kete grup por qe per mua nuk ka qene kurre shoqe,ne duke bere shaka e tha qe ju te lindjes tu vij turp me gjithe ato qe po beni e per me tepr ju shqiptareve se jeni te gjithe njerez te ulet e une po te isha si ju do me vinte zor ta pranoja e me ato nerva qe isha ne moment i thashe qe nqs ty te vjen turp qe je italiane edhe mua do te me vij turp por ti qe fket mos harro se ne amerike ende sot thone neper bare e restorante qe ketu jane te ndaluar qente dhe italianet e qe prej asaj dite me ate nuk flas me e te gjithe me mbajten anen e ajo ka mbetur vetem ndersa une jam me shoqerine qe ajo mendonte se e kishte te sajen.

mostro

Putraku

Ejj amoni me kshu temash beni nji cike kujdes,jo per gje po ka rob qe behen keq si puna ime psh :cry: ..... /pf/images/graemlins/tongue.gif

xhoni

Primus registratum

Italianet sjane hic razista.Mos merrni shembuj te kote.Une se di sa kohe keni ne it,por une kam shume dhe jane te rralla rastet qe mund ti quash raziste.Jemi ne qe i japim shkas te tjereve te flasin.Perfytyro te vinte njeri ne shqiperi refugjat dhe te sillej sic sillen stranieret ketu.Ne do ti kishim djegur te gjalle.Te thuash per greket po.Po per italianet eshte gjynaf ti quash racista.Edhe ne qofte se flasin ndonjehere, kane te drejte.

leonora

Primus registratum

Kjo varet nga eksperjenca.
Per mua jane.

bujo

Primus registratum

EDHE UNE NE ITALI JETOJ ,NE LOKALIN QE PI KAFEN UNE NUK HYN POTHUAJSE FARE SHQIPTARET ,ARSYJA I BEJN NJE NGRITJE çMIMI QE NUK HAHET 15 EURO NJI MARTINI , MU ME KUJTOJN PER FRANCEZ DHE ME RRESPEKTOJN. NDERSA UNE NUK JAM FARE RRACIST , KTU NJOH DY SENEGALEZ . TUNG

xhoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga seferi vajes:
[qb] EDHE UNE NE ITALI JETOJ ,NE LOKALIN QE PI KAFEN UNE NUK HYN POTHUAJSE FARE SHQIPTARET ,ARSYJA I BEJN NJE NGRITJE çMIMI QE NUK HAHET 15 EURO NJI MARTINI , MU ME KUJTOJN PER FRANCEZ DHE ME RRESPEKTOJN. NDERSA UNE NUK JAM FARE RRACIST , KTU NJOH DY SENEGALEZ . TUNG [/qb]
Se mos shkon aty ku pi kafen Kristian Vieri dhe Shevcenko ti re cun?
Vetem ne Monte Carlo ka ksoj cmimesh.

crazy

Primus registratum

mah kendveshtrime!gjen ca njerz per se mbari e qe s'duan t'ja dine nga je,po ka ca qe ti vrasesh me buke ne goje nuk te vjen keq.une e kam ketu pas kete qe dua te vras(ne universitet). :smash: :smash:
CHI MI Dà UNA MANO? :confused:

Guest

Ejj i keni hyre rracizmit si Hitleri dikur,aman se nuk na intereson fare se jemi vete rracistet numer 1. Te pakten Bota ka nje gje Femrat nuk jane fare rracista kjo na intereson.

bujo

Primus registratum

O XHONO SOT QE JAM UNE KTU PO PIN KAFE LEKBELLO ENE KADRI RROSHI. NE DUM ME JA FUT NJONI TJETRIT ENE DUM ME THON SE TE HUJT JAN RRACISTA NDAJ NESH TUNG

xhoni

Primus registratum

Ku qeka ky klubi lale?

Cleopatra

Forumium praecox

Cdo njeri ne kete bote eshte sadopak Rracist brenda tij.Ska rendesi se karshi kujt popull apo ngjyre a feje.
Por Europa eshte me shume se cdo vend.

tola77

Primus registratum

KUSH THOTE SE ITALIANET JANE RACISTE NUK KA NJOHUR RACISTE TE VERTETE, ITALJANET PO HEQIN DHE KRYQIN NEPER SPITALE, NUK FESTOJNE KRISHTLINDJET NE SHKOLLA PER EMIGRANTET MYSLIMANE DHE JU THONI QE JANE RACISTE.booooooooooooooooooo /pf/images/graemlins/eek.gif

hawk

Primus registratum

Me rracist jemi ne.

Nuk shioj ndonje racizem tek italianet.Ndoshta tek injorantet por ato jane kudo.
Natyrisht qe vitet 90 shenojne per Italine nje "rizgjim" ne identitetin kombetare por nuk eshte ne nivelin Francez.
Ne disa raste shprehet(identiteti) ne menyre te gabuar dhe forca politike Lega Nord permbledh tere ingredientat racist.
Gjithsesi eshte vend tolerant,duke perjashtuar "emigrantofobine" dhe ne mase me te vogel me nje tendence te sforcuar hiperbolizimi,islamofobine,nuk perben asnje problem qe mund te marre ngjyra gjithperfshirese per tu quajtur racizem Italian.

Mos i bini ne qaf kot.

picasso

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
mendoni se italjanet ose ndonjne race tjeter jane razzist drejt nesh te huaj apo jo? Cilat jane experiencat te juaja?Ciao! :confused:

[/ QUOTE ]kam takuar shume rraciste si dhe antirraciste(dhe pse kta te fundit jan thuajse "fare")por nje her me ka takuar te takoj njeren"italiane" qe me tha keshtu:kij kujdes nga italianet se jan shume stronzo...une qesha...i thashe po ti a nuk je italiane...po me tha...por jan ber teper furbo...dhe teper rracizte...dikur kishte harmoni...tani ka vetem zili dhe smire.

a jan rraciste italianet...me ne?po besoj se po...por per mua nuk ka qen kurr problem...ne kohen kur punoja me turistet(shofer tip taxi me motozlite)takoja shume lloj njerezish...dhe shpesh ngaqe aty ku punoja(val di fassa "pozza")flitet ladino(jo latino eee)nje lloj dialekti qe eshte jash italishtes komplet ashtu si napolitanshja dhe djalekti i sardenjes...me thonin...je nga vendi(pra val di fassa)dhe JO!kishte nga ato(pasi zakonisht flisja me femrat)qe thellonin me shume biseden duke me permend klajdin apo ndonje shqiptar tjeter te famshem(dhe une qe i thoja...as ai e as te kqijte nuk perfaqesojne mua apo shqiptaret...secili jemi "nje"kemi nje emer dhe nje histori...nuk ka asgje per te cilen duhet te jemi te paragjykuar si te mire apo si te kqinj...duhet njohur secili...qe te mund ta gjykosh)kurse atyre qe ne nje far menyre distancoheshin...filloja e tallesha me ta...e nxirrja kryq e kryq...

random

Primus registratum
Re: mendoni se te huajt, si pershembull italjanet

...keni pyt naiher veten sa rracista jemi ne shqiptaret?!? /pf/images/graemlins/laugh.gif