Mendoni qe prostitucioni duhet te jete legal?

studenti100

Forumium praecox
Re: Mendoni qe prostitucioni duhet te jete legal?

Ja e marrim ne konsiderate dy deputete. Njeri fillon te thoje se po te zgjidhet, do legalizoje prostitucionin dhe tjetri fillon dhe thote se po te zgjidhet do e ndaloje prostitucionin dhe krijoi kushte per zgjidhjen tjeter. Une them se populli shqiptar (perfshire gjyeshet, gjyesherit, nenat, baballaret, motrat, vellezerit etj) do votoje per te dytin. Nqs ti ke mendim tjeter, cohe muhabetin te ndonje qe merret me jurispodence apo gjyqtar. Une nuk jam i specializuar ne kete fushe. Por kam mendimin se gjyqtaret ne vende te pakorruptuar zgjidhen ne baze te karakterit dhe moralit te tyre.

GJYSHI

Gjyshi

O Student ngjoje iher Gjyshin ti thu po te kishte halla koqe do i thoshim xha pse co eshte ky ligj kushtetute te hidhet ne referendum?
O popull te legalizohet prostitucioni se vdiq gjyshi pa e ngjy

The_Libertine

Primus registratum

ne disa vende eshte legal..ne disa te tjere jo per faktore te ndryshem ...besimi fetar/vlerat morale ,kultura etj...
nese duhet te jap mendimin tim personal them qe do te kishte shume efekte pozitive nese prostitucioni do te legalizohesh...
ne ditet e sotme verej..qe prostitucioni eshte nje dukuri qe gati gati vjen ne ritje...dhe pasojat jane drastike ne shume raste...(krime te renda,keqtrajtime) asnje lloj mbrojtje e tutelimi kunndrejte kesaj"kategorie"...nese do te legalizohej do te ishte me i kontrolluar do te kishte me pak krime dhe mbase edhe shteti do vjele me teper taksa...
ne fund te fundit..te gjithe e dime...qe prosticioni ka qene eshte dhe do te jete...keshtu qe sa do qe te luftohet..rezultati do ngelet i njejti..keshtu qe ngelet vetem nje rruge...legalizim!

D-J

Forumium maestatis

Mbetem per t'u bindur per nevojen e legalizimit dhe nuk besoj qe legalizimi do eradikonte ato probleme te cilat mendohet te jene pasoje e kriminalizmit te prostitucionit. As ato faktore qe bene legalizimin te mundur dhe beneficial ne disa vende nuk i shoh prezente ne Shqiperi. Status quoja me ben indiferent per sa kohe qe si prostituta dhe klienti trajtohen vetem si nuisance, shihen njesoj ne syte e ligjit per te cilin behet nje sy qorr dhe nje vesh shurdh.

Legalizimin nuk do ta diferencoja shume nga tolerenca zero. Do e konsideroja nje nderhyrje drastike te shtetit ne aferet e individit dhe qe anon balancen me shume se cduhet ne favor te shtetit pasi nuk me duket se eshte as detyra apo pergjegjesia e shtetit te kontrolloj rregulloj licensoj legjisloj taksoj prostitucionin.

Dekriminalizmi i prostitucionit, pra thjesht mosquajtja e prostitucionit si veprimtari kriminale persa kohe qe nuk shoqerohet me legalizim te detyruar perben alternativen me liberale.

Keto persa flasim per marredhenje konsensuale midis te rriturve pasi problemet qe shoqerohen me prostitucion kane pak te bjene me statusin e tij.

jimmy84

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: studenti</div><div class="ubbcode-body">Ja e marrim ne konsiderate dy deputete. Njeri fillon te thoje se po te zgjidhet, do legalizoje prostitucionin dhe tjetri fillon dhe thote se po te zgjidhet do e ndaloje prostitucionin dhe krijoi kushte per zgjidhjen tjeter. Une them se populli shqiptar (perfshire gjyeshet, gjyesherit, nenat, baballaret, motrat, vellezerit etj) do votoje per te dytin. Nqs ti ke mendim tjeter, cohe muhabetin te ndonje qe merret me jurispodence apo gjyqtar. Une nuk jam i specializuar ne kete fushe. Por kam mendimin se gjyqtaret ne vende te pakorruptuar zgjidhen ne baze te karakterit dhe moralit te tyre. </div></div>

Po qe ke logjike te papare ti. Une keshtu mendoj. Ti si e shikon ne kete prospektive te re?

Une te them qe krahasimi i prostitucionit me vrasjen nuk qendron se vertet jane te vjetra te dyja po nuk jane te dyja krime. I pari s`eshte. i dyti po.

Persa i perket ketij shembulli te deputetit perseri nuk e kuptoj une. Ne po diskutojme "c`mendon gjyshja per prostitucionin?" apo "cili eshte mendimi yt?"? Ma sqaron pak kete prospektiven e ketij mendimit tend se une nuk kuptoj gje (ne kete prospektive gjithmone).

ezhderha

Primus registratum

prostitucioni ka shume kendveshtrime por zgjidhja e duhur eshte legalizimi dhe kontrollimi. dikush e ben se ka nevoje per para dhe dikush e ben se ka qejf ate pune dhe nuk e ben me cdokend, por vetem me ata qe i pelqen.

prodigious

Primus registratum

Sigurisht qe prostitucioni duhet te jete legal per arsyet e meposhtme:
1-sepse edhe pse nuk eshte legal dhe po denohet nga ligji ai nuk po arrin te ndalohet
2-sepse prostitutat duke qene te pakontrollueshme mund te kene shume semundje seksualisht te transmetueshme
3-nese per momentin prostitucioni po tolerohet paksa atehere kur ai te legalizohet nuk do kete me tolerance per prostitucionin e paligjshem
4-prostitucioni i paligjshem duke qene i pakontrollueshem ka shume keqtrajtime te prostitutave, detyrime te punojne kundra vullnetiti te tyre etj.
5-gjithmone seksi femer do kete nevoje pak a shume te ndihmohet financiarisht nga seksi mashkull.

99999

Primus registratum

Duhet te legalizohen tytoret ne radhe te pare se atyre u duhen leke per te bere shkollen e drejtesise.
Pastaj s`do kene me nevoje shqiptaret te bredhin neper bote si harixhinj. Do vije gjithe Evropa per te bere qejf ne Shqiperi.

baci

Primus registratum

Per mendimin tim ,prostitucioni duhet te legalizohet
Arsyet jene te thjeshta,dhe po mos u legalizua ai prap ekziston eshte nje nga profesionet me te vjetra qe njoh njerzimi.Ai nuk u ndalua dot as ne kohen e monizmit.
Me legalizimin e tij ushtrohet kontroll mjeksor ne rradhe te pare,duke u nderprere rrugen ne nje fare menyre semundjeve te shekullit.
Nuk do kete keqtrajtime ndaj atyre qe e ushtrojne
Per sa i perket traditave tona familjare atje do vene ata qe deshirojne

Seyfert

Valoris scriptorum
Zanati me i vjeter ne bote Kurtizane, njerzit kane prirje te bejne ate qe eshte e ndaluar. Ne kete rast zgjidhja me e mire e mundshme eshte legalizimi.

joetisti_

Locus omnem

Ja e marrim ne konsiderate dy deputete. Njeri fillon te thoje se po te zgjidhet, do legalizoje prostitucionin dhe tjetri fillon dhe thote se po te zgjidhet do e ndaloje prostitucionin dhe krijoi kushte per zgjidhjen tjeter. Une them se populli shqiptar (perfshire gjyeshet, gjyesherit, nenat, baballaret, motrat, vellezerit etj) do votoje per te dytin. Nqs ti ke mendim tjeter, cohe muhabetin te ndonje qe merret me jurispodence apo gjyqtar. Une nuk jam i specializuar ne kete fushe. Por kam mendimin se gjyqtaret ne vende te pakorruptuar zgjidhen ne baze te karakterit dhe moralit te tyre.
ishalla paste pune dhe mireqenie per te gjithe, ishalla qofshin te gjithe e te gjitha te pasur, ishalla mos iu vafte mendja per te prostituuar, por nuk duhet te kete nje ligj qe ndalon prostitucionin. Ketu te ne edhe mbrapshtia behet mbrapsht. S'ka nje vend qe e pengon prostitucioni e megjithate s'jane si ketu qe edhe pse s'ka ligj, ka vajza qe per fat shume te keq e bejne(edhe pse nuk duan) per arsye ekonomike... sa keq !!

joetisti_

Locus omnem
Per prostitucionin qe femra e zgjedh vete ta beje, une jo vetem jam pro, por me vjen te them me keta qe e kane te denueshme me ligj qe: Do te mbesni gjithe jeten bijte e enverit. Na la pa buke dhe pa fantazi, po na lini pa buke dhe pa fantazi.